עבור לתוכן

מעבדי AMD 65nm צפויים בחודש הבא?

Featured Replies

פורסם

ואני עוד יותר סקפטי ממך

• תגובות 30
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הנה הכתבה במלואה:

BEING MORE than a tad evasive on the subject, AMD looks set to ship its first 65 nm products next month (October 2006). The company's more fixated about migrating an existing Fab from 200 mm to 300 mm wafers.

According to Toralf Gueldner, director of production at AMD's Dresden fabs, the company has been able to produce 65 nm products since June. This has been followed by 'full flow' this month [september 2006] and will be followed by serious 65 nm shipments in October.

Even more intriguing is the fact that Gueldner expects AMD to be "fully converted" over to 65 nm by mid-2007. He didn't elaborate, however.

Gueldner also revealed that AMD had already created its first 45 nm test chips. In the distant future they will be followed by 32 nm and 22 nm products.

What AMD really wanted to talk about is the gradual conversion of its existing Fab 30 over to 300 mm wafers from 200 mm. AMD will then rename the Fab from 30 to Fab 38. It should then start producing its first 20K 300 mm wafers from Fab 38 in Q1 2008.

The reason why AMD can afford to phase Fab 30 out is thanks to the existence of Fab 36 producing 90 nm SOI (Silicon-On-Insulator) already.

The company has made a number of improvements to yields from its silicon. One reason being that the company supplying its masks now has a factory down the road in Germany. The wafers are still sent to Singapore to be cut and packaged, however.

Another good reason for increased yields is its adoption of Front Opening Shipping Boxes (FOSBs). These keep the wafers almost hermetically sealed for the vast majority of the production process only exposing them to its cleanroom standard of 100 particles per cubic metre of air on very rare occasions.

AMD claims that in the list of fabs operated by all the members of the Sematech alliance, Dresden comes absolutely top. It wouldn't say where Intel came on the chart.

The final major achievement AMD is proud of is that Dresden has proved to be a major employer of former citizens of East

Germany

1. ליונתן - אכן, שליחה בחודש הבא ולא "טייפ אאוט". אם לא ממש הבנת...

2. שימו לב שהפעם מוצגים מקורות ישירים ולא "בחברת x עושים כך וכך..." ללא חשיפת מקורות (אמינים או לא אמינים) - מנהל הייצור במפעלי AMD בדרזדן.

3. מישהו שכח את Chartered? יכולת ייצור 65nm?

4. בזמן ש-FAB 36 מייצר 90nm SOI כרגע, AMD יכולה להסב את FAB 30 מ-200 מ"מ ל-300 מ"מ (ב-65 ואחר מכן 45 ו-32 - במפת דרכים שהוצגה לפני מספר חודשים, אם למישהו אכפת לחפש בארכיוני inq) בעוד Chartered מייצרים 65 נ"מ ותוך כדי מעבירים את 36 ל-65 נ"מ. לפי הבנתי לפחות :).

5. שבבי בדיקה של 45נ"מ קיימים, לפי הכתבה. כנראה נבדקים במעבדות הנפרדות של AMD.

6. עלייה ביכולת הייצור של AMD כתוצאה מהעובדה החברה שמספקת "מסכות" לAMD יש מפעל קרוב בגרמניה (יותר מהיר), סיבה אחרת היא גם ה-FOSB (שמוצג ביתר פירוט בכתבה), שמוסיפה ליכולתה להסב את מפעליה ועדיין לשמור על ייצור גבוה (וסיפוק שבבים לונדורס).

לדעתי יהיה קל יותר לנהל את הדיון עם הכתבה מול העיניים. כמובן, כל הטענות שלי הן בגדר השערה (המסתמכת על הנחה שהכתבה אמינה).

פורסם

להסתמך על ה-INQ זה להתחיל ברגל שמאל

יש סיבה שהוא נקרא ונחשב צהובון ולא אתר טכנולוגי מוערך

פורסם
  • מחבר

להסתמך על ה-INQ זה להתחיל ברגל שמאל

יש סיבה שהוא נקרא ונחשב צהובון ולא אתר טכנולוגי מוערך

מה זה אומר מבחינת זמני הייצור והשיווק ההתקדמות הטכנולוגית? לא פירסמתי כאן את הכתבה כדי שכולם יזכירו לי ש-INQ הוא צהובון, אני יודע את זה, אבל גם יוצא לפעמים שב"ידיעות אחרונות" או "מעריב" מפרסמים כתבות שגויות בעמוד הראשי. בלתי אפשרי (ובלתי אחראי) לסמוך תמיד על דברי התקשורת וכדאי תמיד להפעיל את השיקול הבסיסי שלך (ולהסתמך על ידע שרכשת בעבר). פרסמתי כאן כי רציתי שהמשתתפים יוכלו לנהל דיון ענייני על המהות הטכנולוגית והעסקית שבכתבה (ולא האם כדאי לסמוך על ה-INQ ). אז מה אתה אומר? האם AMD התעלו על עצמם או שהיו צריכים להוביל את המהלך הזה קודם? עד כמה זה מקדם את תוכניות החברה וההתקדמות הטכנולוגית שלה? כיצד זה מועיל לנו כצרכנים?

פורסם

לדעתי AMD ישנו בשמירה , אבל את המילה האחרונה הם עוד לא אמרו וקטונתי להבין צעדים

עסקיים בכזה קנה מידה , זה פשוט כיף לשבת בתור צרכן ולראות את המלחמות האלה :cool2:.

פורסם

מה זה אומר מבחינת זמני הייצור והשיווק ההתקדמות הטכנולוגית? לא פירסמתי כאן את הכתבה כדי שכולם יזכירו לי ש-INQ הוא צהובון, אני יודע את זה, אבל גם יוצא לפעמים שב"ידיעות אחרונות" או "מעריב" מפרסמים כתבות שגויות בעמוד הראשי. בלתי אפשרי (ובלתי אחראי) לסמוך תמיד על דברי התקשורת וכדאי תמיד להפעיל את השיקול הבסיסי שלך (ולהסתמך על ידע שרכשת בעבר). פרסמתי כאן כי רציתי שהמשתתפים יוכלו לנהל דיון ענייני על המהות הטכנולוגית והעסקית שבכתבה (ולא האם כדאי לסמוך על ה-INQ ). אז מה אתה אומר? האם AMD התעלו על עצמם או שהיו צריכים להוביל את המהלך הזה קודם? עד כמה זה מקדם את תוכניות החברה וההתקדמות הטכנולוגית שלה? כיצד זה מועיל לנו כצרכנים?

אין שום מידע (למעט המידע שמובא ב-INQ) שמצביע על כך ש-AMD עברו לייצור המוני ב-65 נ"מ

מידע כזה היה מועיל ל-AMD, ולא מעט

כרגע היא מצטיירת להדיוטים בתור אנדרדוג טכנולוגי (למרות שזה לא בהכרח נכון)

ועם כל הכבוד לטכנולוגיה, רוב המשקיעים הם הדיוטים בנושא

פירסום מידע לפיו AMD מייצרת ייצור המוני בתהליך של 65 נ"מ היה מעלה את שווי המניה שלה.

להשוואה, אינטל הענקית, שמחזיקה פי כמה וכמה יותר מפעלי ייצור מ-AMD, ייצרו את ה-Core 2 Duo לפחות חודש לפני ההשקה (וסביר להניח גם יותר)

ועדיין זו הייתה השקת נייר, וגם המשלוחים הראשונים היו זעומים.

פורסם

ליאור, רק עכשיו אני שם לב כמה פורומים אתה מנהל! :o על כל אחד זה מכפיל לך את המונה פי שתיים? :smile1:

ולנושא.

בלתי אפשרי בעליל שAMD פשוט יחליטו ברגע אחד לעבור לשישים וחמש ננוטמטר, וזה יתבצע בתוך חודש. יכול להיות שמדברים על TAPE OUT, ואני יודע שכתוב אחרת בחדשה, אבל זה פשוט לא ייתכן

פורסם

האמת שהרשת מלאה במידע על ה 65nm של AMD שישוחרר כבר באוקטובר. אבל תמיד ניתן לטעון שזה צהוב לא אמין ומבוסס על שמועות.

לא הלכתי לחפש בדיווחים לבורסה כי לדעתי מדווחים רק כשזה קורה. התכניות של AMD ידועות והם רוצים לשחרר 4 ליבות ב 65nm באמצע 2007.

לכן תהליך ה 65nm צריך כבר להיות בשלבים אחרונים - כמובן שתמיד יש מה לשפר בהמשך.

עשיתי משהו פשוט מאוד.

ביקרתי באתר של FAB36 שמתעתד להוציא את המעבדים הראשונים ב 65nm ושם כתוב כך:

We are on track to begin volume production on 65nm in 2006.

לא נראה לי שצריך יותר מזה.

מקור:http://fab36.amd.com/en-US/tech_silicon_nodes.aspx

פורסם

השאלה היא מתי. אתה לא חושב שבחודש הבא כבר נראה הפצה בינ"ל של מעבדי 65, מה?

פורסם

אני מצפה רק למה שכתוב ע" AMD.

אם יצור המוני יהיה ב 2006 זה משאיר להם 3 חודשים, לכן סביר להניח שיתחילו לטפטף מעבדים כאלה כבר בחודש הבא.

מעבר לכך נשאר רק לחכות, בסה"כ חודש.

פורסם

"לטפטף". יופי.

פורסם

השאלה היא מתי. אתה לא חושב שבחודש הבא כבר נראה הפצה בינ"ל של מעבדי 65, מה?

חברה הוכחה חותכת! מהפורום של הסינים, מעבד 65 נ"מ של AMD, שימו לב זאת גרסת ES. :jump:

תרגמתי לכם את האתר דרך גוגל, בבקשה:

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww1.oc.com.tw%2Fforums%2Fmsgexcel.asp%3Fid%3DA03%26msgid%3D214086%26n%3D11%26posit%3D8%26more%3D%26remsgid%3D0%26notop%3D0%26allfrom%3D214071%26page%3D1%26itype%3D1&langpair=zh-CN%7Cen&hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=%2Flanguage_tools

פורסם

באמת שאלתי את עצמי מתי תצוץ ;D

איך היה בלבנון?

אגב, זה שאחד קיבל דוגמא לא אומר שהולכים לראות בחודש הבא. להזכירך חודשיים לפני יציאת הקונרו כבר ראינו אותו באתרים סיניים

פורסם

באמת שאלתי את עצמי מתי תצוץ ;D

איך היה בלבנון?

לא רוצה לזכור, סתם סיוט באמצע החיים.

תודה על העניין שלך בי :)

הסינים האלו תמיד בעניינים :xyxthumbs:

פורסם

האמת שהרשת מלאה במידע על ה 65nm של AMD שישוחרר כבר באוקטובר. אבל תמיד ניתן לטעון שזה צהוב לא אמין ומבוסס על שמועות.

לא הלכתי לחפש בדיווחים לבורסה כי לדעתי מדווחים רק כשזה קורה. התכניות של AMD ידועות והם רוצים לשחרר 4 ליבות ב 65nm באמצע 2007.

לכן תהליך ה 65nm צריך כבר להיות בשלבים אחרונים - כמובן שתמיד יש מה לשפר בהמשך.

עשיתי משהו פשוט מאוד.

ביקרתי באתר של FAB36 שמתעתד להוציא את המעבדים הראשונים ב 65nm ושם כתוב כך:

לא נראה לי שצריך יותר מזה.

מקור:http://fab36.amd.com/en-US/tech_silicon_nodes.aspx

יותר סביר שזה לא התעדכן לפי מפת הדרכים שהשתנתה

(להזכירכם, במקור AM2 היה אמור להיות עם מעבדי 65 נ"מ ולא 90 נ"מ)

אורי

כבר אמרנו שכדאי ל-AMD שיהיו לה ESים אם היא רוצה 65 נ"מ בשנה הקרובה

לא על זה מדובר אלא על ייצור המוני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים