עבור לתוכן

בעייה ב-raid לוח gigabyte k8nultra9

Featured Replies

פורסם

מקווה שאני בפורום הנכון.

המחשב שלי מבוסס על לוח Gigabyte GA-K8N ultra9 עם שני דיסקים SATA והגדרתי בו RAID1 עם שני הדיסקים.

לפני כשבועיים ה-RAID "התפצל" לשני RAID's שבכל אחד מהם דיסק בודד (התופעה ארעה תוך כדי עבודה רגילה).

נכנסתי להגדרות ה-RAID , מחקתי את אחד ה-RAID's (זה שהכיל את הדיסק שהפסיק להסתנכרן), הוספתי את הדיסק

שהתפנה ל-RAID המקורי ובחרתי Rebuild RAID. לאחר מכן המחשב סרב לעלות - גם לא מדיסקט או מ-Bootable CD.

רק אחרי שנכנסתי ל-BIOS ועשיתי Disable לאחד הדיסקים, המחשב הסכים לעלות - כמובן עם הודעה שה-RAID פגום.

האם מישהו נתקל בתופעה כזו והם יש הצעות איך לבנות שוב את ה-RAID בלי לאבד מידע? (שני הדיסקים תקינים)

תודה למגיבים

פורסם

איך שני הדיסקים מחוברים? על הלוח שלך יש 8 חיבורי SATA, מהציפסט של nforce4 יש 4 SATAII ועוד 4 נוספים של SATA רגיל מרכיב נוסף (Sil).

האם שני הדיסקים זהים?

מאיזה דגם הדיסק?

מה גרסת ה BIOS של הלוח?

אני לא יודע למה זה קורה אבל מנסה למקד את הבעיה.

לפעמים קורה מצב שהבקר RAID לא מקבל תשובה מאחד מהדיסקים (לא תקלה בדיסק אלה מצב שיכול לקרות) ואז פשוט מוציא אותו מהמערך.

פורסם
  • מחבר

הדיסקים זהים ומחוברים לחיבורי SATA של ה-Nforce4

הבעייה שלי היא בבנייה מחדש של ה-RAID - כרגע כששני הדיסקים מאופשרים, המחשב לא מצליח לעלות בכלל - גם לא מ-CD או דיסקט.

עשיתי DISABLE לדיסק שהפסיק להסתנכרן (והוא עדיין תקין) והמחשב עולה עם הודעה על RAID פגום - בפועל אין RAID.

תוכנת הניהול של ה-RAID ב-nforce4 מוגבלת מאוד ונראה לי שבדיעבד הייתי צריך לבנות את ה-RAID על הבקר השני, כרגע אני צריך רעיון איך

להחזיר את ה-RAID לעבודה בלי לאבד מידע.

תודה על התגובה

פורסם

ניסית אולי לעבוד מהווינדוס?

יש ל nVidia תוכנת ניהול שעובדת מהווינדוס (באה כחלק מהתקנת הדריוורים של ה NF4)

קוראים לה nvraid או אולי mediaShield.

ניסית להחליף בין הדיסקים - האם המחשב יוכל לעלות מהדיסק שהפסיק להסתנכרן?

ראיתי כאן מדריך של nVidia לתפעול ה RAID כולל איך לבצע rebuild דרך ה mediaShieled.

פורסם
  • מחבר

המחשב יכול לעלות מכל דיסק בנפרד

כאשר שניהם מאופשרים אין BOOT ואי אפשר להיכנס ל-WINDOWS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים