עבור לתוכן

מחשב מרעיש

Featured Replies

פורסם

היי,

אחרי כמה שעות של עבודה, המחשב שלי מתחיל להרעיש מאוד. כניראה שכל המאווררים עובדים במלוא העוצמה, כי מרגישים שגם המחשב והשולחן רועדים. מדובר בעבודה סטנדרטית לחלוטין שלא מאמצת את המעבד, אבל החדד לא ממוזג. כרגע, כשהחדר ממוזג (טמפרטורות: מעבד 49, אזור ראשון 39 ואזור שני 38), הרעש אמנם חלש בהרבה וכבר אין רעידות אבל הוא עדיין מורגש מאוד.

נתוני המחשב: מעבד Pentium D 3.4, לוח אינטל D945GNTL, ספק 300W או 350W של HEC ומארז ג'נרי עם 2 מאווררים.

השאלות שלי הן אלה:

1. האם הרעש החזק נורמלי למחשב כזה? ככה צריך להיות?

2. מה ניתן לעשות כדי להפחית את הרעש באופן משמעותי? האם להחליף ספק? להתקין מערכת קירור חדשה למעבד? שניהם?

תודה!

פורסם

היי,

אחרי כמה שעות של עבודה, המחשב שלי מתחיל להרעיש מאוד. כניראה שכל המאווררים עובדים במלוא העוצמה, כי מרגישים שגם המחשב והשולחן רועדים. מדובר בעבודה סטנדרטית לחלוטין שלא מאמצת את המעבד, אבל החדד לא ממוזג. כרגע, כשהחדר ממוזג (טמפרטורות: מעבד 49, אזור ראשון 39 ואזור שני 38), הרעש אמנם חלש בהרבה וכבר אין רעידות אבל הוא עדיין מורגש מאוד.

נתוני המחשב: מעבד Pentium D 3.4, לוח אינטל D945GNTL, ספק 300W או 350W של HEC ומארז ג'נרי עם 2 מאווררים.

השאלות שלי הן אלה:

1. האם הרעש החזק נורמלי למחשב כזה? ככה צריך להיות?

2. מה ניתן לעשות כדי להפחית את הרעש באופן משמעותי? האם להחליף ספק? להתקין מערכת קירור חדשה למעבד? שניהם?

תודה!

לפי דעתי תחליף תמאוררים למרות שזה יכול להיות גם הספק (תנסה לנתק את המאוורים ולבדוק)

פורסם
  • מחבר

ניסיתי, המאוורר שהכי מרעיש הוא של המעבד. אני מדבר על רמת הרעש הנורמלית יחסית, לרמת הבלתי נסבלת זה לא הגיע שוב בינתיים.

מה כדאי לעשות? איזה ספק ומערכת קירור מעבד הם הכי שקטים?

פורסם

במידה ואתה מגדיר את הרעש כרגע כ"רמה נורמלית יחסית" אז אולי עדיף שתחכה עם ההחלפה של החלקים.

חכה שהרעש ה"בלתי נסבל" יחזור (בתקווה שלא), וכשהוא יחזור תנסה בזריזות לבודד את הרעש ולראות איזה רכיב עושה אותו.

קח בחשבון שזה יכול לבוא ממקום שלא חשבת עליו, מאוררי צ'יפסט וכ.מסך הם קטנים קטנים אבל בדר"כ גורמים לרעשים הכי זוועתיים,

לפעמים גם הרדיסק יכול להגיע לרמות רעש מאוד מעיקות.

בקיצור חכה עם זה קצת, ותנסה לראות מה באמת גורם לרעש הכי מצחיק לך, ותנסה להחליף רק אותו.

להחליף את כל המאוררים, את הספק כוח, את ההרדיסק, את כל מה שיוצר רעש, יכול להיות עסק מאוד מאוד יקר....

פורסם
  • מחבר

תודה :-)

העניין הוא שגם הרעש ה"נורמלי יחסית" מפריע לי. אני מעוניין במחשב שקט, לשם שינוי. אין לי מאווררי צ'יפסט וגם לא כרטיס מסך (זה כולה X300), כך שהרעש נובע או מהספק או מהמעבד או מ-2 של המארז. בכל מקרה הרדיסק אין לי כוונה להחליף, זה מוגזם.

יש הבדלי איכות במאווררי מארז? יש שקטים יותר ופחות?

פורסם

כמובן, מאוררים ג'נריים בדר"כ יותר צורמים ממאוררים רגילים (יש להם רעש מציק שנותן הרגשה של "רעש בטעות"), ותוך כמה חודשי שימוש הרעש רק מתגבר אצליהם, רובם בעלי מיסב זול שלא מחזיק יותר מידי זמן.

ממליץ על מאוררי AC שנותנים ביצועי קירור סבירים מול רמת רעש נוחה, ובדר"כ גם במחירים סבירים.

בקשר לספק כוח אם לא אכפת לך על האחריות, אתה יכול לפתוח אותו (בזהירות!!), ולהחליף בעצמך את המאורר שלו.

פורסם
  • מחבר

נכון, הרעש דומה למה שאתה מתאר. באסה. האם אתה ממליץ להחליף למאווררים של AC במארז הג'נרי הקיים שלי, או להחליף למארז Compucase? המחשב רק נקנה, כך שאני אוכל להחליף מארז ולקבל זיכוי על הישן. תהיה לזה משמעות מבחינת הרעש?

פורסם

במארזים ג'נריים בדר"כ יש חורים של 8ס"מ, ברוב הקומפיוקייסים השילדה מתבססת על מאוררי 12ס"מ, זה כבר יתרון עצום.

בנוסף, במארזים ג'נריים בדר"כ הגריל המובנה מאוד צפוף (חורים קטנים), מה שגם לא נותן למאורר להתבטא מבחינת זרימת אוויר, וגם גורם לשריקה מעצבנת.

פורסם
  • מחבר

תודה, עזרת לי מאוד. אני אדבר על זה עם החנות, וכניראה אחזור לפה כשאני אצטרך המלצה על גוף קירור למעבד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים