עבור לתוכן

java או .NET?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לעבור קורס / מסלול הכשרה בג'ון ברייס, סלע או אחת המכללות האחרות, הייתי בכמה מהמוסדות האלה וכולם אומרים שכיום .NET הרבה יותר חזק מ-java, כמו שזה נראה מכשירים המון המון מתכנתים ל-.NET ולא ל-java, אך כאשר אני מסתכל באתרים שמציעים משרות עבודה הדרישה ל-java היא פחות או יותר שווה לדרישה ל-C++ / .NET , עכשיו השאלה היא מה יקרה עוד חצי שנה-שנה שהיו כל כך הרבה מתכנתים ל-.NET והרבה פחות ל-java? אני בספק ש-java יפול כל כך חזק ולא אהיה נחוץ יותר כלל, האם כדי ללכת עם הזרם ואולי למצוא את עצמי בין אלפים שמחפסים עבודה או אולי ללכת על java? אז מה אתם חושבים?

תודה רמי.

פורסם

בתור אחד שנמצא כרגע בחיפוש עבודה אני יכול לומר לך שאופציות העבודה בין אם .NET או Java הן בהחלט שוות וניתן למצוא עבודה בכל אחד מהתחומים.

הבחירה בין שתי השפות צריכה להיות נגזרת של מה יותר מתאים לך ומה יותר מושך אותך.

בשני התחומים אפשר להגיע מאוד רחוק ולהתקדם ולהפיק את המקסימום.

הרבה הולכים ללמוד .NET כי היא המשך ישיר של השפות האחרות שהם למדו (C, C++) ויש שלומדים Java כי זה המשך של התחום שהם למדו.

לכל שפה יש את היתרונות שלה לכן הבחירה שלך צריכה להיות משיקולים של:

1. לאיפה אתה שואף להגיע

2. מה נראה לך מושך אותך יותר

זהו, פחות או יותר...

לא משנה איזה כיוון תבחר מדובר בהרבה השקעה והרבה למידה.... בהצלחה

פורסם

בגדול 2 הפלטפורמות מיועדות לאותו שוק.אם אתה פאנבוי של MS תלמד .net. אם אתה פאנבוי של סאן, תלמד גאווה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות,

בעיקרון אני טיפוס של C++ אבל ה-C# הזה די מגעיל אותי שזה מה שמרתיע אותי מ-.NET, אבל השאלה שלי כאן היא מה יקרה בזמן הקרוב בגלל שכל המכללות האלה מלמדות כמעט ורק .NET, אם java לא הולך לרדת ובצורה מאד משמעותית אז נראה לי שהולכת להיות הרבה יותר דרישה למתכנתי java והרבה הבטלה ב-NET, בכל מקרה אני ממש לא בטוח בכל העניין, מה אתם חושבים?

פורסם

זה בעקרון שתי פלטפורמות מקבילות האחת שפותחה ע"י SUN והאחרת התשובה של MS שלא יכלה להישאר בחוץ.

כיום שתי הפלטפורמות התקדמו מאוד (מאז הושקו) והם מעודכנות להתאים לדרישות העכשויות של השוק. לכל אחת יתרונות וגם חסרונות.

הויכוח מי יותר טוב הוא לדעתי לא רלוונטי. לשני הפלטפורמות יש עתיד זו לצד זו כל עוד MS ו SUN קיימות יש להם מחויבות חזקה לפיתוח ותמיכה בטכנולוגיה.

ה .NET מוגבלת לסביבת Windows בעוד JAVA יכולה לרוץ על כל פלטפורמה כמעט.

אני מניח שכדאי לך לעשות סקר שוק ולראות מגמות כמה דורשים מתכנתי JAVA וכמה .NET וכן מה השכר הממוצע עבור כל תחום.

פורסם

תכניתני java מרוויחים מעט יותר טוב כיוון שיחס הביקוש להיצע גבוה מזה שיש ב- .net

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים