פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים ישנן שני דגמים של WD שאני ממש לא מבין את ההבדל ביניהם:1) WD2500KS Western Digital 2) WD2500YD Western Digital במפרט לא ראיתי שום שוני (אותם הרד דיסקים) אבל השוני הוא במחירים מי מהם יותר עדיף, לשניהם יש sata2 16mb 250GB 7200RPMמה עוד יכול להיות שונה?
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים ה KS הם סדרה ל Desktop כלומר למחשב רגיל בעל אותם ביצועים בדיוק כמו ה YD. כלומר אין לך מה להפסיד בביצועים בין שניהם.ה YD זו סדרה לשרתים - היא כנראה יותר איכותית בבניה ועוברת בדיקות יותר מקיפות כך ש WD יכולים להכריז עליהם כ - enterprise standard ולתת להם MTBF של מיליון שעות ו 5 שנות אחריות, הוא כולל תכונה יחודית ל WD בשם TLER שחיונית בעיקר לעבודה עם RAID..בקיצור - ה KS בהחלט מספק לשימוש ביתי.
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים מחבר ובההרד הראשון KS הוא לא תומך בraid (מערך של הרד דיסקים?)ומה רע ב5 שנים לאחריות הוא יתאים ללוח אם (אם הוא גרסה לשרתים)dfi x975-G
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים גם ה KS תומך ב RAID (למרות שזה מיותר לדעתי במחשב ביתי).ל YD תכונה נוספת יחודית שבאה לידי ביטוי רק במערך RAID.
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים קנה KS בראש שקט, עולה פחות מ 500, ניתן למצוא אפילו ב 450.. המחירים נפלו.
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים מחבר אוקי אז הks עדיף אבל מה אם שאר החברות כמו seagate ההרד דיסקים שלהם יותר טובים?
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים עדיפים, אבל לא בהבדלים משמעותיים שניתן להרגיש.אם שניהם באותו נפח, 7200 סל"ד, 16 מגה באפר, וממשק (SATA/IDE..) אין הכרעה ברורה וחדש משמעית,אך אפשר להעדיף דיסק אחד על אחד עפ"י כמות הרעש שההוא מפיק (WD לא שקטים במיוחד, SAMSUNG שקטים ) או עפ"י כמות החום שהוא פולט.שים לב, אם תחליט ללכת על WD250KS לפעמים יש פגמים בייצור, ובעיה ידועה בסדרה הזאת היא שהחיישן שלהם פשוט מזייף ומציג טמפ' לא הגיונית שגובהה בכמה עשירייות מהאמיתית. לי אישית יש את הדגם הזה והחיישן שלו מזייף.
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים מחבר אז לא הבנתי הWD 2500KS דפוק(החיישן שלו וגם יש פגמים ביצור - אין לי כוח להחזיר אותו בחזרה לחנות)לגבי הsamsong שמעתי שהם הכי שקטים, מה אם הseagate איזה דגמים יש להם?ומה אם היטאצ`י שמעתי שהם על הפנים לא?
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים בדגם 250KS יש לעיתים פגם ביצור, אותו פגם הוא תקלה בחיישן הטמפ', שמציג טמפ' בלתי הגיונית שאם הייתה אמיתית הדיסק שלך כבר היה נשרף, ברוב המקרים 60+ מעלות samsung אכן יותר שקטים, אם חשוב לך שקט לך עליהם, רק אל תצפה למחירים נוחים במיוחד.אם תשאל אותי seagate לעומת WD הייתי לוקח את הסיגייט, אבל לא עם הבדל גדול במחירים..ויש את MAXTOR MaXLine III שהוא ממולץ כאן בפורום. (תומך SATA ולא SATA2 .. למרות שכיום לא משמעותי כיוון ש SATA 2 לא מנוצל במלואו.. תוכל לקרוא עוד כצת על זה ע"י חיפוש קצר בפורום)ישנה ביקורת של כמה כוננים בנפח 250GB של כמה חברות (אין WD)http://hwzone.co.il/reviews/250gb_roundup/
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים מחבר אז אם תיהיה לי בעיה להרד דיסק והוא יתחמם אז אני לא יוכל לדעת מה הטמפ שלו(או שיש תוכנה כלשהי)ומה לגבי שאר החברות מה יותר עדיף seagate,samsong,maxtor :-\
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים אתה לא תוכל לדעת את הטמפ' האמיתית שלו.והסברתי לך בתגובה הקודמת מה היתרונות של כל חברה.כשאתה שואל מה עדיף ? אתה מתכוון ל מה הכי טוב, או מה הכי משתלם ?יש טובים במחירים שהופכים אותו ללא משתלמים
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים הכי משתלם הוא ה WD נמכר במחיר מצחיק של כ- 450-500אני יבהיר את עצמי שוב, אם אותם דיסקים שאתה מתלבט בניהם הם עם נתונים טכניים זהים- כמו ממשק, זיכרון מגה באפר, מהירות סיבוב וכמובן נפח, לך על ההכי זול(במקרה הזה WD). אבל אם חשוב לך גם רעש/כמות חום שהדיסק פולט כדאי להשקיע עוד, ולקנות samsung/maxtor שנחשבים שקטים ופחות חמים.(יש להתחשב גם באחרויות שמקבלים)
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים מחבר בנוגע לmaxtor מצאתי 2 דגמים:1)DiamondMax 10 250GB Maxtor 2)MaXLine III 250GB Maxtor איזה הכי משתלם, שמעתי גם כן כי seagate קנתה את maxtor האם החברה (maxtor) עדיין מוכרת הרדים או שזה כבר העודפים שהוזמנו, ומה אם האחריות דרך הספק של seagateאו של maxtor (אני מעדיף הרד שקט שיפלוט כמה שפחות חום ושלא יהיו איתו בעיות חישנים,bad secrores וכ"ו)
פורסם 2006 באוגוסט 2019 שנים הכי פחות חום ושקט= סמסונג.. אבל סמסונג הופכת ללא כדאית מפני שהדגם 250GB יש בו רק 8MB באפר לעומת 16MB שמציעות חברות אחרות. מה שמשאיר אותנו עם מאקסטור, המאקסליין עדיף לפי דעתי. אז מה אם סיגייט קנתה אותה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.