עבור לתוכן

כבודם האבוד של בפקי הכוח הגנריים

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה מוזרה:

פעם, לפני כמה שנים, כל המחשבים הגיעו עם ספק כוח ג'נרי של 300-350W ועבדו כמו תותחים בלי בעיות.

אף אחד לא חשב אז להוציא 600 שקל על ספק כוח. למרות שאלו היו ספקים פשוטים ובלי שם גדול מאחוריהם הם בגדול עבדו יפה מאד.

מאז התחום מאד התמקצע וכל החברות הגדולות יצאו עם ספקים מיוחדים עם מיליון מאווררים, תאורה ומה שלא תרצו והתחילו למכור אותם במחיר פי 5 ויותר מספק גנרי דומה.

עכשיו, נכון שדרישות החשמל של מערכת ממוצעת עלו מאד וקשה להחזיק מחשב נורמאלי עם ספק של פחות מ 400W. אבל בשוק יש הרבה ספקים גנריים של 500-600W בגרושים (פחות מ 200 שקל). אז למה פתאום הם לא טובים מספיק ? אז נכון שבספק מוכר וידוע יש סיכוי של 2% לכשל ובספק גנרי יש סיכוי של 5%, אבל האם זה מצדיק את ההפרש ? האם זה לא סתם פחדים שהיצרנים הכניסו לנו כדי שנקנה את המוצרים שלהם ?

פורסם

מי הכניס לנו פחדים? אולי לך הכניסו פחדים...

אני לעומת זאת מעוניין להאמין שהאנשים שבפורום הזה הם לא חבורת כבשים שהולכים אחרי

העדר ומקשיבים בדיוק לכל מילה שאומרים להם (אחרת היינו קונים P4 עם FX5200 עדיין)

יש סיבה לזה שאנשים כאן לא בוטחים בספקים ג'נריים

כמו ספקים שלא החזיקו את המערכת, או נשרפו תחת עומס ולקחו רכיבים אחרים איתם

או כל מיני דברים אחרים

ואפילו אם זה לא קרה לכל אחד, אז מספיק שתשמע מספיק סיפורים כאלה בשביל לדעת שעדיף

לא לקנות זבל כזה

אתה היית רוצה לקנות מכונית מיצרן סיני/טייואני שלא שמעת עליו בחיים? או שהיית קונה שם מוכר?

אותו הדבר בדיוק...

וזה שכתוב 600W על ספק ג'נרי, לא אומר שזה באמת כמה שהוא מספק, אלא רק שזה מה שכתוב על המדבקה

יש הבדל גדול מאוד בין מה שכתוב למציאות (בערך כמו גלידות "שמנת" בארץ שברובן אין באמת שמנת [מצטער, קראתי כתבה -בYnet על זה היום])

אף אחד לא מכריח אותך לקנות ספק לא ג'נרי, אבל אתה תצטרך להתמודד אחר כך עם הכאב ראש אחרי שתדפוק את

הראש בקיר ותחשוב לעצמך "אם לא הייתי חוסך לעצמי 200 שקל אולי הקונרו שלי וה1900XT שלי לא היו נשרפים בגלל הספק תוצרת צ'וקו-מוקו שקניתי"

פורסם

פעם אחת, לפני הרבה הרבה שנים, בארץ רחוקה רחוקה, היה לי מחשב עם ספק גנרי. פעם בשנה הספק היה נשרף, אבל לא נורא - הם היו ממש זולים. עד שיום אחד היתה קפיצה קצרה בחשמל, מהספק יצאו ניצוצות וריח של פלסטיק שרוף. קורה. אחרי שהחלפתי את הספק, גיליתי שהוא לקח ביחד איתו את כונן הדיסקטים, הצורב, כונן התקליטורים, שני דיסקים ולוח אם - כלומר כל מה שהיה מחובר אליו ישירות. בגלל ספק גנרי נאלצתי להחליף כמעט את כל המחשב.

אז החלפתי אותו באנרמקס שעלה פי ארבע מספק גנרי באותו הספק מוצהר. הספק עכשיו בן חמש כמעט ועבר כבר ארבעה מחשבים. לא רק הוא לא נשרף (ובטח לא שרף אף רכיב אחר) הוא גם הרבה יותר יציב מהגנריים בהם השתמשתי קודם.

בנוסף, ספקים גנריים לא תמיד יכולים לתת את ההספק המוצהר שלהם. ספק גנרי של 500W עשוי לתת רק 400W או 450W. אין לך שום דרך לדעת מראש. ספק גנרי יהיה גם פחות יעיל מספק בעל שם.

בד"כ אין צורך בספק של 600W וגם 500W הם לרוב הגזמה. ספק של 400W יספיק לרוב המחשבים וספקים טובים כאלו אפשר למצוא ב- 350 ש"ח ואולי אפילו פחות.

פורסם

^^^^ לא ידעתי שגם רשמו עוד סיפור ...

יש לי תשובה יפה בשבליך.

אתה נוסע להודו ...נהנה ...פוגש כלב נחמד ....נושך אותך ...

מה עכשיו צריך תרופה יכול להיות שום דבר ... אתה רוצה לראות רופא ....אתה לא יודע מה מסתובב שם ..

לפני ניצבים שני רופאים:

1) רופא לראשון רופא הודי דובר רק הודית ,אתה רואה את כל התעודות שלו על הקיר מנצנצים בלדים של UV התעודות כתובות בהודית והטיפול חינם !

2( רופא השני רופא הודי ואתה רואה את כל התעודות שלו והוא דובר אנגלית בניגוד לראשון והטיפול עולה 1000 שקל ..

למי תלך ...?

אני אישית ילך לרופא השני !

אם המחשב יקר נניח 6000 שקל ואתה קונה ספק ב 600 שקל זה 10% זה מחרי הגיוני...

עם המחשב זול נניח 2400 שקל אתה קונה ספק של 140 שקל נניח 7% זה מחיר הגיוני (מדובר על אחוזים בודדים הבדל מהציוד שאתה במילא משקיע)

אם המחשב שלי זול כול החלקים שלי זולים ! - המחשב שלי לכן אני לא דואג

אם המחשב יקר אתה תחזוב פעמים לקנות לו ספק זול בפעם הראשונה שתכווה !

פורסם

כנראה נפלתה על חרא ספק גנרי חחחחחחחחחחחחחחח באמת גם אני לא ממליץ על ספקים גנרים אבל יש לי איזה 4 מחשבים בבית וכולם אם ספקים גנרים ואפחד לא נישרף רק פעם אחת הוא שרף לי מאוורר

פורסם

ולי יש מחשב שבו שני ספקים ג'נריים הלכו לי... אתה מוזמן לערוך חיפוש פה בפורום ולקרוא על אנשים שמחשבים של אלפי שקלים נשרפו להם בגלל ספק ג'נרי, זה יוכיח לך שספקים ג'נריים הם הימור גדול מכדי לקחת אותו.

פורסם
link=topic=197519.msg1728629#msg1728629 date=1155557162]

כנראה נפלתה על חרא ספק גנרי חחחחחחחחחחחחחחח באמת גם אני לא ממליץ על ספקים גנרים אבל יש לי איזה 4 מחשבים בבית וכולם אם ספקים גנרים ואפחד לא נישרף רק פעם אחת הוא שרף לי מאוורר

נכון, ואתה רוצה להגיד לי שיש לך ספק גי'נרי עכשיו שמחזיק לך 7600GT ואתה יושב ברגוע?

פורסם

כה

פורסם
link=topic=197519.msg1728755#msg1728755 date=1155560365]

כה

כל הכבוד. :xyxthumbs:

פורסם

אני מסכים. אנשים אימצו יפה את המושגים "איכותי" ו"ג'נרי", כל-כך יפה שאין ת'רד בלי שלפחות אחד מהם מופיע, כל-כך יפה שזה יפה מדי

בערך כמו שאנשים אימצו את המושג אמל"ח במלחמה הזאת.אמא שלי גם אימצה אותו :kopfpatsch:,זה נותן לכם מושג במה מדובר...

בכל מקרה, זה לא שספקים יקרים עם שם מפואר לא עושים צרות, אני לא רוצה להתחיל בכלל על מה שקרה לי עם הNOISETAKER 420 או איך שלא קראו לו :s07:

ד"א, FSP נחשבה עד לא מזמן לדי ג'נרית באתרים בחו"ל(אפילו שכל המודרים רצו לקנות את סדרת ההייפר), היום רוב המפרטים שנבנים היום מכילים ספק שלהם :smile1:

אפשר להמשיך לדבר על זה עוד ועד, תמיד נגיע למסקנה שאנשים פה,"מומחים" ככל שיהיו בולסים סיסמאות של אלה שקדמו להם, מעלים גירה וחוזר חלילה

פורסם

ועדיין, יש הרבה יותר סיכוי לתקלה עם ספק ג'נרי מאשר עם מותג

ומי שזה לא מתאים לו מוזמן לקנות ספק ג'נרי 600W ב20 שקל

אין דברים בחינם בחיים

כמו שאתה לא חושב שהרולקס שהערבי בצומת מוכר לך ב10 שקל

מקורי כמו הזה שעולה כמה מאות דולרים ואיכותי באותה מידה, אז אותו

הדבר עם הספקים האלה

נכון, לפעמים אתה משלם יותר סתם על זה שקוראים לזה "רולקס" אבל

לפחות אתה עם ראש רגוע

פורסם
  • מחבר

בסדר, הבנתי, תודה.

פורסם

ספקים ג'נריים לא מתחייבים אפילו על רגולציה של 10% במקרים היותר טובים

(כשהם מוצהרים בתור עומדים בתקן ATX שאחת הדרישות שלו היא רגולציה של 5% או פחות)

ד"א עם ספק ג'נרי (לצורך העניין ניקח את Sweex 450W עם הגריל המוזהב, אני מרגיש מאוד פטריוטי היום) של 12A ב-12V (שזה נותן בדיוק 144W)

מה אתה מצפה להחזיק?

קונרו? הלכו לך מעל ל-65W (זה הספק טיפוסי לא מקסימלי)

7600GS/GT? איבדת עוד בערך 60W

כל כונן קשיח לוקח עוד 7W

כל כונן אופטי עוד 12W

הגעת ל-144W, אבל מה עם הלוח אם? אין צ'יפים שמקבלים מה-12V? מה עם פלופי?

וזאת מערכת פשוטה

פורסם

תיראה יש חברות גנריות סבבה? ויש חברות שהם עדיין לא מוכרות והספק שלי יש הוא של cools it משהו כזה אומנם היא חברה שאתם לא מיכירים אבל נחש מה?

יש להם מיפעל והם מיצרים ספקים מארזים ומאווררים אני יודע לפי מה שבדקתי הספק אכן מספק את מה שרשום עליו[לא אני בדקתי אלא בן דוד שלי שמיתעסק אם חשמל כמה שנים טובות] אבל עדין אני לא ימליץ עליו למה? כי זה חברה לא מוכרת.... קיצר קחו fsp.

פורסם

LOL ת'רד נחמד

רק לפני שבוע התפוצץ במחשב של אחותי ספק ג'נרי D:

למזלי שאר החלקים במחשב לא ניזוקו. וזה כולה סמפרון 2800 עם ATI9250

אפילו מערכת חלשה ובסיסית הספק הזה לא יכל להחזיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים