עבור לתוכן

דיווח שטח - העברית בMacOS X 10.2 Jaguar

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא יודע להסביר, מק שונה בתכלית מPC. למה אני אומר? הוא עובד אחרת, הוא כמו יגואר וסובארו, אחד זול, קל למצוא לו חלפים, והשני בדיוק ההיפך, והוא יותר חלש, רק שהוא הרבה יותר מפואר. מבינים?

פורסם

עכשיו תגיד איזה מערכת הפעלה היא הכי תומכת בעברית?

פורסם

I"m sure that the diffrence between mac os x to windows xp is smaller then linux to win xp.

זה נכון חלקית.

גם ל-WinXP וגם ל-OS X יש קונסיסטנטיות שלא קיימת בלינוקס, ולשתיהן יש תכונות שבכל מערכות הקוד הפתוח לא מצליחים למצוא דרך לממש (כמו Drag&Drop ו-Clipboard אוניברסליים).

אבל מבחינת הממשק, גם KDE וגם GNOME יותר קרובים בפילוסופיה לממשק של חלונות מאשר לזה של MacOS. אפשר לראות את זה מייד עם שורת התפריטים שנמצאת בכל חלון בהשוואה למק שבו ישנה שורה בודדת בראש המסך.

אני באופן אישי חושב שחלונות מספקת היום את הממשק הנוח ביותר וש-KDE הוא מתמודד מכובד שנושף חזק מאחור. בממשק של המק יש יותר מדי דברים שאני לא אוהב, אבל מיליוני משתמשים מרגישים הפוך.

Apple seems to advertise switching between WinXP and OS X is easy. I should think the other way around is as-well...

אני בטוח שאתה צודק ושיש משתמשי מק שעוברים בלי בעיה ל-PC, אבל רבים אחרים פשוט לא רואים שום סיבה לשנות, במיוחד משתמשים בחו"ל שלא זקוקים לעברית.

לא יודע להסביר, מק שונה בתכלית מPC. למה אני אומר? הוא עובד אחרת, הוא כמו יגואר וסובארו, אחד זול, קל למצוא לו חלפים, והשני בדיוק ההיפך, והוא יותר חלש, רק שהוא הרבה יותר מפואר. מבינים?

האנלוגיה לא ממש עובדת.

היגואר יותר חלש מהסובארו? ??? אתה בטח לא מדבר על ה-XKR Coupe עם מנוע 400 כ"ס, נכון?

מק בהחלט עובד "אחרת" מ-PC, אבל חוץ מגימורים יפים של המארז וממשק יפה, יש לו יותר חסרונות מיתרונות.

Prog.

פורסם
  • מחבר

אני מדבר על הX, שהיא מפיקה פחות כח מסובארו אימפרזה טורבו. (ויסלחו לי על ההשוואה.)

סובארו עושה את כל מה שיגואר עושה. נקודה.

כל מה שאתה אומר זה נכון! אבל אני בפינה! אני היחיד בפורום מלבדך שמשתמש בצורה פעילה במק! ואני היחיד שעושה את זה 100 אחוז מבחירה!

פורסם

גם אני ניסיתי את הOSX אבל הוא היה כותב לי רק במרובעים, לכן חזרתי לOS9.2

• 5 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

what can i say? the hebrew of mac OSX 10.2 jaguar is awaful, just sucks. it took me about two minutes to write that sentence. the hebrew is minimal. i can't write a full hebrew document with a little bit of english like a normal human. i need to write, and then rewrite... and again... and again.... almost catastrophic. the daily use hebrew is some how okay, word here, line there, we can live trough it...

writing hebrew as a directory's name works quite good altrough not perfect as well. i can't wait for the god damn 10.2.5, which will include full hebrew, or 10.2.3-4 which will include some what better hebrew. basicly, the os is very nice, and fast, works smoothly, anything that doesn't includes hebrew is owsome. iCal is nice... but it's eeeh. not amazing. when using english only, MacOS X 10.2 Jaguar is an owsome os, fun to work with, everything is running, iTunes is sweet, iPhoto bit let me down again, iMovie is great, my phazer (or what's his name...) is nice.

again, in the flush, like i call it, it's an owsome OS, defently worth 129 bucks.

also, i've talked to yeda today, and seems like they've bit cutted down the prices, the eMac is 112 bucks more expensive then in the US, but here is the crusher, that's without the 18 precent VAT...

this is amir markovitz reporting from the jungel, back to you guys.

מוזר. החוויה שלי ביגואר שונה לגמרי- הודעה זו עצמה נכתבת עם כימרה ליגואר.

מבחינת עיבוד תמלילים עברי, יש את מלל שכבר הפקתי איתו כמה מאמרים שעברו לעריכה אצל פיסיטים ללא בעיות.

שמות קבצים בעברית עובדים לי ללא בעיות - כולל בגישה דרך הרשת לשמות קבצים עבריים על חלונות 2000 ומעלה וההיפך.

הדואר עובד בצורה חלקה למדי (חות מזה שלפעמים צריך להחליף את הקידוד ידנוית), וכמו שכתבתי בהודעה אחרת, מסרים מיידים עובדים יפה עם עברית, גם מול פיסיסטים.

לגליון נתונים ומצגות יש את think free office שאמנם לא מושלם, אבל שמיש. ממיל שקיבלתי מהם הם אמרו שהם עובדים כרגע על התאמה עברית מלאה.

מבחינת גלישה, יש את מוזילה המוכר שיש לי גם על החלונות וגם על הלינוקס שלי, ויש את כימרה שמעט מפגר עם תיקוני באגים בעברית, אבל ברגע שהם יסתנכרנו שוב עם העץ הראשי של מוזילה 1.2 גם זה יפתר.

לא שהכל מושלם, אבל המצב בהחלט לא גרוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים