עבור לתוכן

הצלת דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

הארד דיסק שלי התחיל לעשות בעיות בערך לפני 3 שבועות. זה התחיל כשהמחשב היה מציג הודעת שגיאה על כשל בקריאה מהדיסק במהלך העבודה, היה עושה RESTART, וכשהמחשב היה עולה ה-HD לא זוהה ב-BIOS. אחרי כמה זמן (כמה דקות אפילו) הייתי מפעיל מחדש את המחשב, והוא היה מזהה את ה-HD, ועובד עד שהייתה מופיעה ההודעה, ואז שוב - RESTART, ביוס לא מזהה HD, מחכים כמה זמן, BIOS כן מזהה את ה-HD וחוזר חלילה. מההתחלה הבנתי שצריך לקנות HD חדש, אבל אני חייל :'(, ואין לי זמן, ורק עכשיו ברגילה היה לי זמן ללכת לקנות HD. בינתיים משכתי כשה-HD מקרטע, כי הייתי צריך מחשב. יש לציין שה-HD היה קורס בהתחלה אחרי כמה עשרות דקות, ובהמשך אחרי דקות בודדות. וד דבר חשוב - כשהדיסק היה קורס שמעו את זה, זה נשמע כאילו המנוע שלו מפסיק לעבוד, המחשב פתאום נהיה שקט יותר. כמו כן, כשזה קרה המחשב לא תמיד קרס - לפמים ה-HD חזר לעבוד, לפעמים קרה מה שתיארתי - קריסה של המחשב. לפני שבוע זה הגיע למצב בלתי נסבל, שלפני שה-WINDOWS היה מסיים לעלות המחשב קרס. אחרי זה היו פעמיים (רצופות) שהפעלתי את המחשב וה-HD לא קרס במשך עשרות דקות, עד שאני כיביתי אותו כי רציתי שהמצב יישאר ככה. ואז, בעיתוי מושלם, בדיוק כשקניתי HD חדש, הישן הפסיק לעבוד (בלי שהספקתי לגבות כלום, כמובן). עשרות פעמים ניסיתי להפעיל אותו והוא לא עבד, ואז פעם אחת הוא עבד למשך 3 דקות, ומאז ניסיתי עוד כמה מאות פעמים, והוא לא עבד.

הבאתי אותו לאיזה בחור, טכנאי מחשבים, לא מומחה להארד דיסקים, והוא החליף לו לוח, והארד דיסק עדיין לא עבד. הוא אומר שלדעתו הבעיה היא במחט, ושלתקן את זה יעלה המון.

השאלה שלי היא - ההארד דיסק לא עושה שום רעש, ולא זז. ממש דומם. מה יכולה להיות הבעיה? לא סביר להניח שהבעיה במנוע? כמה יעלה לתקן דבר כזה בערך? יש לציין שהפלטות בסדר גמור.

יש משהו שאני יכול לעשות בעצמי? יש טעם לפתוח את הארד דיסק ולראות מה קורה שם, או שרק סביר להניח שאני אגרום יותר נזק?

ולמה כשהתחילו הבעיות, אחרי שה-HD היה קורס, כשהייתי מנסה להפעיל אותו הוא לא היה עובד, אבל אחרי שהייתי מחכה זמן מסוים הוא כן היה עובד? מה זמן ההמתנה הזה שינה בדיסק? יכול להיות שבעוד כמה זמן ה-HD יחזור לעבוד? (מקווא לשווא בטח ::))

פורסם

אחרי החלפת לוח לכונן... אני לא בטוח שהוא יעבוד. עוד אופציה היא שהלוח החדש לא תקין או שהתקינו אותו לא טוב.

כדאי לך לשקול החלפת ספק במחשב. גם לי היו בעיות עם כונן שכבה באמצע העבודה והן נפתרו עם החלפת הספק.

פורסם
  • מחבר

אין בעיה עם הספק, הבעיה היא ספציפית להארד דיסק

ההארד דיסק החדש ששלי עובד בסדר גמור, ככה שהבעיה היא לא עם הספק

פורסם

כנראה הלך מנוע.

לא יודע עד כמה החלפה תוצרת בית אפשרית. לא ניסיתי אף פעם.

עד כמה זה חשוב לך?

פורסם

אין בעיה עם הספק, הבעיה היא ספציפית להארד דיסק

ההארד דיסק החדש ששלי עובד בסדר גמור, ככה שהבעיה היא לא עם הספק

אבל הספק גרם לבעיה, והוא קלקל לך את החדש ג"כ.

פורסם

עד כמה המידע חושב ...עם מדובר רק שאתה לא מעונין במידע שלו ..קנה חדש חבל על הזמן והשקעה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים