עבור לתוכן

מפרט ב8.5K למשחקים ואוברקלוק ללא ציוד הקיפי

Featured Replies

פורסם

היי כולם.

המטרות והתקציב בכותרת, המסך נקנה כבר (930B ב1550 שקל :P).

את הפרט אפשר להרכיב מפנדה ונעה ביחד.

זה מה שאני בניתי:

נעה:

#CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I DVI-I + VIVO 2350

#DFI Infinity 975X for LGA775 1060 or ASUS P5B 1080

G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12 1390#

#*Sunbeam Transformer BLACK 320

פנדה:

#Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb 1475

#LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black-210

#Enermax Liberty 400W Active PFC 475

#Hitachi Deskstar 160GB 7.2K 8MB T7K250 SATA2-362*2 = 724

#Mitsumi Floppy Drive 1.44 Black - 49

קירורים

נעה:

ARCTIC COOLING AF12025 - 40

ARCTIC COOLING Arctic Fan 12 50

פנדה:

Zalman CNPS9500 AT 92mm 285

Zalman Vga Cooler VF900-Cu Led 220

ZALMAN ZM-STG1 Super Thermal Grease - 39

*צריך מחשב שקט.

*התקציב הינו סופי וצריך אפילו לבצע צימצום כדי להכנס אליו. :-\

אז מה אתם אומרים? איזה לוח הייתם מעדיפים?

כל הצעות לשיפור/שינוי במפרט או אפילו בניית מפרט חדש יתקבלו בברכה. :xyxthumbs:

תודה לעוזרים. :)

• תגובות 32
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ניראה מיפרט מטורף....הדבר היחיד הוא שאני הייתי הולך על הביג טייפון כקירור למעבד..חוץ מזה הכל פצצות! :jump::xyxthumbs:

פורסם

יש את אותו כרטיס מסך מאותה חברה עם קירור בעוד 50 ש"ח, עדיף בהרבה, ולדעתי לך על הלוח של DFI.

ולדעתי הגזמת טיפה עם הקירור.

פורסם

עם מערכת כזאת תשקיע יותר במארז....לך על p160w עם חלון...שקט מאוד ויחזיק לך תמערכת מעולה.

פורסם

אם אתה רוצה שקט, תקנה קולרמאסטר. אם אתה רוצה טרקטור, קנה מארז של סאן בים.

ולדעתי זה מאוד לא חכם לפצל קניה של רכיבי ליבה. זה לבקש צרות באחריות.

המחשב שלך יצא סה"כ 8700.

בסכום דומה, זה עדיף בהרבה:

דגם מחיר כמות

Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 2120 ₪ 1

DFI Infinity 975X for LGA775 1060 ₪ 1

G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 5-5-5-15 1250 ₪ 1

WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 520 ₪ 1

CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+Arctic-Cooling Accelero X2 2400 ₪ 1

LG GSA-H10 DVDRW BLACK 250 ₪ 1

COOLER MASTER Centurion 5 BLACK NO PSU 450 ₪ 1

Antec TruePower 2 430W 465 ₪ 1

THERMALTAKE BIGTYPHOON 255 ₪ 1

סה"כ: ₪ 8770

עלינו במעבד - הE6400 מגיע בOC לקצת יותר מהE6600. אבל הE6600 הוא אוברקלוקר מטורף ואולי המעבד הכי משתלם מבחינת כסף/ביצועים.

ירדנו בתזמוני הזכרונות - פשוט רכיב שלא שווה לשלם עליו יותר.

ירדנו לדיסק קשיח אחד. מערך RAID1 לא תורם יותר מ3% ביצועים בקריאה בלבד, מערך RAID0 מסכן את המידע שלך וגם, לא נותן יותר מ4% ביצועים.

מבחינת נפח וזכרון מטמון יצאת נרווח, ודיסק קשיח נוסף תמיד אפשר להוסיף, כי מחיריהם יורדים כל הזמן.

מבחינת קירור הBT מציג את יחס הרעש/ביצועים הטוב ביותר. יש ביקורת שאני כל הזמן מצטט, אבל אין לי כח להביא אותה ותצטרך להאמין לי.

יש קירור צד שלישי נחמד שמגיע עם הכרטיס מסך- האקסלרו X 2.

עברנו למארז שהוא הכי רציני שיש למארזים שאינם אלומיניום - שקט כמו עכבר, יפה (במיוחד מקרוב), סולידי.

ויתרנו על הפלופי - רכיב מיותר לחלוטין. בכסף שלו קנה DOK נורמלי.

ולבסוף, ספק אנטק מאוד איכותי - הליברטי עולה מעט יותר, וביצועיהם שווים.

המחשב הורכב כולו מנעה, וזה יתרון מבחינת אחריות - מניסיוני האישי אסור לפצל קניית רכיבי ליבה. אפילו לא רכיב בודד.

עריכה -

כרגע ראיתי שאתה רוצה לצמצם במחיר המפרט.

אם אתה רוצה לצמצם במפרט שנתתי לך, לדעתי המקום לעשות זאת הוא הקירור של המעבד, ואולי גם הספק.

הARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO הוא קירור מצויין שנותן ביצועים כמעט שווים לBT והוא בהחלט שקט. הוא עולה 100 שקלים פחות מהBT.

לגבי ספק - את המערכת הזאת בהחלט ניתן להחזיק עם ספק פשוט בהרבה - כמו הFSP THN שעולה 130 שקלים פחות - והוא מאוד אמין ועם נתוני ריילים 12V כמעט זהים (15A ו16A לעומת שני 17A בספק שהמלצתי עליו).

דגם מחיר כמות

Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 2120 ₪ 1

DFI Infinity 975X for LGA775 1060 ₪ 1

G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 5-5-5-15 1250 ₪ 1

WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 520 ₪ 1

CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+Arctic-Cooling Accelero X2 2400 ₪ 1

LG GSA-H10 DVDRW BLACK 250 ₪ 1

COOLER MASTER Centurion 5 BLACK NO PSU 450 ₪ 1

FSP 400W LGA775 24pin SATA 12cm 330 ₪ 1

ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro 160 ₪ 1

סה"כ: ₪ 8575

מחיר כל תשלום: 8575

מחיר סופי: 8575

בכל מקרה הייתי נשאר עם E6600. הוא פשוט שווה את זה ונכנס לתקציב שלך בלי יותר מדי מאמץ.

פורסם

למה לא לקחת כבר ליברטי 400?

ובמקום ביג טייפון עדיף נינגה פלוס שעולה באותו מחיר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה דוקטור. 8)

בקשר למעבד, פשוט אין לי צורך ב6600, הוא מעל הדרישות והשימושים שלי... ה6400 באובר יהיה מעל ומעבר, בשיא הרצינות.

בקשר לX1900XT עם האקסלרו, אני מכיר את האופציה, אבל האקסלרו פשוט לא מגיע לרמה של הVF900CU בקירור, הוא יגביל אותי באוברקלוק.

בקשר לקירור למעבד, ה9500AT הוא ברמה ובמחיר (25 שקל יותר) של הBT רק שהוא קטן יותר ובעל התקנה נוחה מאוד (ואני יחליף מעבד במחשב מידי פעם לצורך השוואות אז זה נוחות ההתקנה משחקת תפקיד פה).

בקשר למארז, אני יבדוק אותו, הוא נראה מצויין. :)

בקשר לזכרונות, בעוד מאה שקל יש לי את הזכרונות עם התזמוני 4-4-4-12, לפי בנץ' שראיתי לפני כמה ימים קיים הבדל משמעותי (יחסית) בזמני תגובה בין 5-5-5-15 ל-4-4-4-12 עם קונרו, לי זה שווה מאה שקל.

בקשר להארדיסקים, אני מאוד רוצה 2 נפרדים.... בגלל שלא אכפת לי מאיבוד מידע כי אני צורב את כל המידע הקריטי אז מערך רייד 0 רק יעזור.

חוץ מזה ראיתי שהמטריקס רייד של אינטל מאוד מוצלח.

בקשר לספק כח, אם לא ליברטי אז כבר באמת יורדים לFSP400THN, אבל נראה לי שאני בכל זאת ישקיע בו (הוא לא רכיב ליבה, נכון? :P).

בקשר לחלוקת הקניה, למה לא?? :-[

ואם אני קונה את המעבד+זכרונות+לוח+כרטיס מסך מנעה אין "בעיה" לקנות קירורים הארדיסקים צורב ומה שעוד נשאר מפנדה נכון?

תודה רבה. :xyxthumbs:

פורסם

עלינו במעבד - הE6400 מגיע בOC לקצת יותר מהE6600. אבל הE6600 הוא אוברקלוקר מטורף ואולי המעבד הכי משתלם מבחינת כסף/ביצועים.

ירדנו בתזמוני הזכרונות - פשוט רכיב שלא שווה לשלם עליו יותר.

ירדנו לדיסק קשיח אחד. מערך RAID1 לא תורם יותר מ3% ביצועים בקריאה בלבד, מערך RAID0 מסכן את המידע שלך וגם, לא נותן יותר מ4% ביצועים.

מבחינת נפח וזכרון מטמון יצאת נרווח, ודיסק קשיח נוסף תמיד אפשר להוסיף, כי מחיריהם יורדים כל הזמן.

אפשר לדעת על סמך מה ה4% ביצועים לרייד 0 ?

התכוונתי לעשות רייד0 במערכת הבאה שלי, ולא ידעתי כמה זה עוזר לביצועים.

אשמח אם תכוון אותי.

פורסם

אני רואה שיש לי עסק עם מישהו שעשה שיעורי בית.

אז ככה:

X1900 הם חרא של אוברקלוקרים. אם תצליח להוצי ממנו 50MHZ ולהפוך אותו לXTX זה יהיה ברכה, אל תבנה על שום דבר מעבר. לצורך זה, ACCELERO מספיק. הוא גם שקט דיו, והוא עולה בבאנדל הזה רק 50 שקל, שזה פחות מרבע ממה שהVF900 עולה. זה הכל שיקול של עלות תועלת.

לגבי 6600 אני ממש לא מסכים איתך. זה שה6400 חזק מעל ומעבר אני מסכים, אבל לדעתי הוא פחות משתלם מהE6300 (שהפטנציאל OC שלהם בערך דומה) והE6600 - שהוא רמה אחת מעל, ולפי כל הגרפים, בעל התמורה הטובה ביותר. לדעתי, באמת ובתמים, שווה להשקיע במעבד חזק אם אפשר. אתה לא יודע איזה חישוב פיזיקלי יהיה במשחקי הדור הבא, אתה לא יודע מה תהיה הרמה של הAI של NPCים, אני מציע שאם אפשר להשקיע ב"אמא של כל המעבדים" מהכמה שנים האחרונות, זה כדאי. לא הייתה פריצת דרך כזאת בעיבוד מאז האתלון 64 לפני 3 שנים.

בקשר לקירור המעבד, זה שיקול שלך. אני גם לא חסיד גדול של הBT המגושם. אבל לדעתי ה9500 של זלמן יקר בצורה לא הגיונית לתמורה. הפריזר 7 פרו הוא גם קליל גם שקט וגם מקרר מצויין, ועולה חצי מהזלמן. לדעתי הוא אופציה מעולה עבורך.

לגבי הבנצ' של הזכרונות, הייתי רוצה לראות אותו. עד היום לא היה שווה להשקיע בתזמונים, אני רוצה לראות מה קרה בין לילה שזה כן שווה. בכל מקרה, זה 140 שקל, שבתקציב שלך כדי להכניס את כל הדברים הטובים שהכנסתי זה כן משנה.

לגבי RAID0 אמרתי את דעתי. אתה יכול לקנות דיסק נוסף בהמשך, לא הייתי מוותר על רכיבי ליבה בשביל זה.

לגבי ספק - זה לא רכיב ליבה, אבל שוב - הוא עולה בנעה בסך הכל 25 שקל יותר (הליברטי), והוא עולה 170 שקל יותר מהTHN שיעשה אותה עבודה. סך הכל הקור 2 לא צורכים הרבה כח בכלל, ולא צריך ספקים מטורפים כמו לפנטיום D.

אני נגד פיצולי קניה. אבל זו רק דעתי.

חבל, אתה באמת נראה לי בן אדם שמבין - ואתה צריך להבין שכל השדרוגים הקטנים שתעשה לקירור ולדיסקים ולספק לא ישפרו ביצועים כמו שדרוג משמעותי של המעבד. קודם רכיבי ליבה - לוח, מעבד, כרטיס מסך, זכרונות עד מידה מסויימת - ורק אז דואגים לפיצ'פקעס מסביב. אתה פשוט מחלק את זה הפוך, והמפרט שבחרת לא מאוזן בגלל זה.

אני חוזר ואומר - שיקול של עלות תועלת. אתה משקיע בציוד היקפי כמו קירור פי עשרות מונים מהתמורה שתקבל עבורו, לעומת השקעה במעבד.

לזה שמעלי - ביקורת שקראתי פעם. מקסימום 4% תוספת לסך ביצועי המערכת. יכול להיות שביצועי הדיסקים גבוהים יותר, אבל זה לא משמעותי בפועל.

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2101&p=10

לדוגמא. כמו שאתה רואה, זה אפילו פחות מ4%.

פורסם

הכל מצויין חוץ מהספק 400W זה לא מספיק למחשב כזה אם אתה מתכוון לשחק משחקים כבדים הוא יתכבה לך כל הזמן ב-FULL LOAD

אני הייתי מקצץ כמה מאווררים או תVGA COOLER ולוקח 500W LIBERTY במקום

פורסם

ליברטי 400 ממש אבל ממש לא יגיע לעומס מקסימלי

פורסם
  • מחבר

אני רואה שיש לי עסק עם מישהו שעשה שיעורי בית.

אז ככה:

X1900 הם חרא של אוברקלוקרים. אם תצליח להוצי ממנו 50MHZ ולהפוך אותו לXTX זה יהיה ברכה, אל תבנה על שום דבר מעבר. לצורך זה, ACCELERO מספיק. הוא גם שקט דיו, והוא עולה בבאנדל הזה רק 50 שקל, שזה פחות מרבע ממה שהVF900 עולה. זה הכל שיקול של עלות תועלת.

לגבי 6600 אני ממש לא מסכים איתך. זה שה6400 חזק מעל ומעבר אני מסכים, אבל לדעתי הוא פחות משתלם מהE6300 (שהפטנציאל OC שלהם בערך דומה) והE6600 - שהוא רמה אחת מעל, ולפי כל הגרפים, בעל התמורה הטובה ביותר. לדעתי, באמת ובתמים, שווה להשקיע במעבד חזק אם אפשר. אתה לא יודע איזה חישוב פיזיקלי יהיה במשחקי הדור הבא, אתה לא יודע מה תהיה הרמה של הAI של NPCים, אני מציע שאם אפשר להשקיע ב"אמא של כל המעבדים" מהכמה שנים האחרונות, זה כדאי. לא הייתה פריצת דרך כזאת בעיבוד מאז האתלון 64 לפני 3 שנים.

בקשר לקירור המעבד, זה שיקול שלך. אני גם לא חסיד גדול של הBT המגושם. אבל לדעתי ה9500 של זלמן יקר בצורה לא הגיונית לתמורה. הפריזר 7 פרו הוא גם קליל גם שקט וגם מקרר מצויין, ועולה חצי מהזלמן. לדעתי הוא אופציה מעולה עבורך.

לגבי הבנצ' של הזכרונות, הייתי רוצה לראות אותו. עד היום לא היה שווה להשקיע בתזמונים, אני רוצה לראות מה קרה בין לילה שזה כן שווה. בכל מקרה, זה 140 שקל, שבתקציב שלך כדי להכניס את כל הדברים הטובים שהכנסתי זה כן משנה.

לגבי RAID0 אמרתי את דעתי. אתה יכול לקנות דיסק נוסף בהמשך, לא הייתי מוותר על רכיבי ליבה בשביל זה.

לגבי ספק - זה לא רכיב ליבה, אבל שוב - הוא עולה בנעה בסך הכל 25 שקל יותר (הליברטי), והוא עולה 170 שקל יותר מהTHN שיעשה אותה עבודה. סך הכל הקור 2 לא צורכים הרבה כח בכלל, ולא צריך ספקים מטורפים כמו לפנטיום D.

אני נגד פיצולי קניה. אבל זו רק דעתי.

חבל, אתה באמת נראה לי בן אדם שמבין - ואתה צריך להבין שכל השדרוגים הקטנים שתעשה לקירור ולדיסקים ולספק לא ישפרו ביצועים כמו שדרוג משמעותי של המעבד. קודם רכיבי ליבה - לוח, מעבד, כרטיס מסך, זכרונות עד מידה מסויימת - ורק אז דואגים לפיצ'פקעס מסביב. אתה פשוט מחלק את זה הפוך, והמפרט שבחרת לא מאוזן בגלל זה.

אני חוזר ואומר - שיקול של עלות תועלת. אתה משקיע בציוד היקפי כמו קירור פי עשרות מונים מהתמורה שתקבל עבורו, לעומת השקעה במעבד.

הינה הביקורת על התזמונים עם הקונרו, ואין הבדל משמעותי, טעיתי:

http://www.bit-tech.net/hardware/2006/07/18/core_2_duo_memory_timings/2.html

ההבדלים באים לידי ביטוי רק במבחנים הסינטתים, אבל אני בטוח שהפוטנציאל אוברקלוק גדל בהתאם לתזמונים, צריך לחשוב אם זה באמת שווה את הכסף. :-\

בקשר לX1900XT עם האקסלרו שיכנעת אותי, חסכנו 170 שקל. :)

בקשר ל9500AT, אני יודע שהוא לא משתלם ממש, אבל בכל זאת הוא הרבה יותר משתלם מגירסת הלד שלו.

לגבי ה6600VS6400 קשה לי להאמין שיצא משחק בשנים הקרובות שידרוש כח עיבוד שרק מעבד בסביבות הרמה של ה6600 יוכל לספק אותם בצורה חלקה.... זה פשוט מוגזם...

לגבי RAID0, אני ישן על זה עוד איזה לילה. :)

לגבי הספק כח, רק בגלל הנוחיות של הכבלים והEPS12 אני נוטה אל הליברטי, גם הDFI975X תומך בEPS12 וזה יכול להוסיף רק יציבות לחבילה... :nixweiss:

לגבי המפרט, כל ההבדל יגיע מהE6600, זה התלבטות קצת קשה, צריך לחשוב על זה...

כי שוב, הכח שלו מיותר בשבילי נכון להיום.

הכל מצויין חוץ מהספק 400W זה לא מספיק למחשב כזה אם אתה מתכוון לשחק משחקים כבדים הוא יתכבה לך כל הזמן ב-FULL LOAD

אני הייתי מקצץ כמה מאווררים או תVGA COOLER ולוקח 500W LIBERTY במקום

לך תחשב וואטים ואמפרים של המערכת ותגלה כמה עודף נשאר לך ביד עם 400W.... :s07:

פורסם

תזמונים לווא דווקא משפיעים על פוטנציאל אוברקלוק.

בוא נראה - הבאס של E6600 במידה ותיקח אותו עומד על 266. אתה צריך להגיע ל400 כדי להגיע לסטוק של הזכרונות. זה אומר אובר של כמה? 70% למעבד?

E6300 על שיאן OC של לוח (אסוס) הגיע ל370MHZ באס. E6400 ל380 או משהו כזה.

אתה לא תמצה את פוטנציאל הזכרונות האלו, אני מבטיח לך.

אז אני אגיד לך מה דעתי:

1) תישאר עם 6600. אנחנו לא צריכים הרבה דברים בחיים, אבל זה לא יזיק - והגרפים לא משקרים, הוא יותר משתלם.

2) קח את הזכרונות שהמלצתי לך עליהם - לא תרגיש הבדל לעולם, וחבל על ה140 שקלים.

3) לגבי קירור סיכמנו על האקסלרו, לא? לגבי קירור למעבד, אין לי שום דבר נגד הזלמן, הביקורות לא משקרות, הוא מעולה. פשוט תחשוב אם בא לך להוציא עליו 130 שקלים בשביל לקבל עוד חצי מעלה יחסית לפריזר 7 פרו.

4) RAID0 אובייקטיבית מכל הכיוונים זה חרא. אם כבר RAID 5, אבל לך תקנה 3 דיסקים. תוציא את זה מהראש, גבר גבר.

אם תחסוך בדיסקים, בקירור למעבד ובזכרונות - חסכת 640 שקל, שילכו למעבד, אבל גם ל...

5) שכנעת אותי לגבי השקעה בליברטי. אם משהו שווה עוד 170 שקל, זה הספק הזה. זה הרכיב שהכי כאב לי לחסוך בו. על מערכת כזאת אסור להתקמצן בספק.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז ניקח את הזכרונות עם התזמוני טיסה.

ד"א, המעבד עולה בפנדה 2050, זה חסכון גדול מנעה. :-X

טוב שמע, צריך לעשות סיכום קטן לראות איפה אנחנו עומדים.

אם אני קונה פנדה ונעה זה יראה ככה (פנדה סגול נעה כחול):

Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb

DFI Infinity 975X for LGA775

G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 5-5-5-15

CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+Arctic-Cooling Accelero X2

Enermax Liberty 400W Active PFC

LG GSA-H10 DVDRW BLACK

COOLER MASTER Centurion 5 BLACK NO PSU

ZALMAN ZM-STG1 Super Thermal Grease - 39

Zalman CNPS9500 AT 92mm 285

סה"כ 8943. :-X

מה אתה אומר? זה יוצא יקר מידי. :(

אני כמעט סגור על הכל פרט למארז, אני לא מאה אחוז איתו.

כדאי לפנותלפורום ציוד הקיפי?

פורסם

תשאל מה שאתה רוצה על המארז באיזה פורום שבא לך, הוא אחד הטובים בשוק.

אמרתי לך איפה לחסוך - בעיקר במאוורר המטופש הזה של זלמן שעולה יותר מדי.

אני גם לא מבין את החשבון שלך, לי יצא פחות:

מארז 450

ספק 475

לוח 1060

מעבד 2060

זכרונות 1250

כרטיס מסך 2400

צורב 250

משחה וקירור - 324 (מה רע במשחה שבאה עם הקירור?!)

דיסק קשיח - 520

לי יצא 8789

תוריד את הזלמן והמשחה וקח את הפריזר, תרד ל8600 שזה כבר בתקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים