עבור לתוכן

המרת קבצי word ל acrobat (pdf)

Featured Replies

פורסם

שלום

יצרתי קבצי word הכוללים תוכן ענינים (חלוקה לרמות), אינדקס ואובייקטים גרפיים מרובים שייבאתי מהצייר ( mspaint).

הקבצים הפכו ענקיים וקשה להעלות ולבצע להם גיבוי.

שאלתי: האם עבודה עם acrobat (pdf) עדיפה ?

אינני יודע ליצור קבצי אקרובט ולא להמיר מוורד.

מישהו מכיר מדריך או כתובת בה אוכל להעזר ?

תודה !

פורסם

יש כמה דרכים לעשות את זה, אבל לפני זה, יש כמה דרכים להקטין וליעל קבצי וורד -

1. כשאתה שם תמונות בתוך מסמך (gif,jpg או png) - אל תגרור אותן לתוך המסמך אלא תוסיף אותן ע"י תפריט Insett -> Picture. כשגוררים תמונה לתוך וורד היא מומרת לפורמט BMP שהוא גדול ובזבזני יותר.

2. אם תלחץ עם כפתור ימני על תמונה במסמך, תחת Format Picture יש לך כפתור Compress שבו אתה יכול להגדיר אם,כמה ואיך וורד ידחוס את התמונות במסמך שלך.

3. מסמך וורד שעבדו עליו הרבה נוטה לצבור כמויות גדולות של מידע חסר משמעות ולהתנפח לגדלים לא הגיוניים. דרך פשוטה להתגבר על זה היא פשוט לסמן את כל התוכן של המסמך (ctrl+A) להעתיק, לפתוח מסמך חדש, להדביק את כל התוכן למסמך החדש ולשמור. תשווה את הגודל של המסמך החדש למסמך הישן - לפעמים ההפרש הוא של מאות אחוזים.

לגבי הPDF - יש כמה דרכים

1. תתקין OpenOffice, פתח את המסמך שלך שם ותקווה שהוא יראה כמו שצריך (אופןאופיס נוטה לא לקרוא כמו שצריך מסמכים מסובכים מאד, במיוחד אם הם מערבים עברית), במקרה שהוא נראה כמו שצריך או שהוא דורש רק עריכה קטנה - הרווחת. כנס לתפרטי File ופשוט שמור את המסמך כPDF.

2. דרך אחרת - תתקין אחד מיוצרי הPDF החינמיים שמסתובבים ברשת, למשל PDFCreator.

PDFCreator מוסיף לך בעצם דרייבר מדפסת PDF, כך שכל מה שאתה צריך לעשות הוא לפתוח וורד, לבחור File -> Print, שם לבחור כמדפסת את PDFCreator ו"להדפיס" את המסמך כPDF.

רק הערה: אין לי מושג איך PDFCreator מסתדר עם עברית.

עוד הערה: אני מקווה שברור לך שמסמכי PDF הם מסמכים סגורים, כלומר, לא ניתן לערוך אותם אחרי ששמרת אותם.

פורסם
  • מחבר

אני מאוד מודה לך. אשתדל לעדכן אותך בנושא העברית.

פורסם

אני משתמש ב- DPFcreator ואין שום בעיה עם עברית.

פורסם
  • מחבר

אכן אין בעיה. עברית צחה. ושוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים