עבור לתוכן

שאלות בקשר למשאבה ורדיאטור

Featured Replies

פורסם

השאלה שלי היא לגבי הרדיאטור של סוויפטק, דגם MCR220 (בגודל 120X2).

הייתי רוצה לדעת אם הוא טוב, אם הוא מנחושת או אלומיניום ואם הוא דורש קירור חזק או נותן ביצועים טובים גם עם מאוררים חלשים ?

בנוגע למשאבה של סוויפטק, דגם MCP350 (שנדמה לי מקבילה לדנג'ר דן מדגם DDC).

הם בעלי ביצועים זהים, הם באמת אותם משאבות או שיש הבדל בין שניהם? איך הם מבחינת רעש?

ואיך זה שעם 350LPH בלבד, הם מתחרים חזק ב D5 (וסוויפטק 655), שמוצהרים על מעל 1000LPH?

תודה רבה!

פורסם

השאלה שלי היא לגבי הרדיאטור של סוויפטק, דגם MCR220 (בגודל 120X2).

הייתי רוצה לדעת אם הוא טוב, אם הוא מנחושת או אלומיניום ואם הוא דורש קירור חזק או נותן ביצועים טובים גם עם אוררים חלשים ?

MCR220 עשוי נחושת מלאה ונועד במיוחד לעבודה עם מאווררים חלשים (הוא גם דק מאוד, בהתאם)

בנוגע למשאבה של סוויפטק, דגם MCP350 (שנדמה לי מקבילה לדנג'ר דן מדגם DDC).

הם בעלי ביצועים זהים, הם באמת אותם משאבות או שיש הבדל בין שניהם? איך הם מבחינת רעש?

ואיך זה שעם 350LPH בלבד, הם מתחרים חזק ב D5 (וסוויפטק 655), שמוצהרים על מעל 1000LPH?

זה לא משנה באיזו חברה תבחר

MCP350/DDC מבוססות על אותו דגם של Laing וגם MCP655/D5 דומות (למרות שDD נוטים להיות זולים יותר מSwiftech)

מבחינת ביצועים, DDC מספקת פחות ליטרים/שעה מD5 אבל נותנת לחץ ראש גבוה יותר כך שהביצועים משתווים. D5 לעומתה, קצת שקטה יותר. אם אתה מתכנן לחבר אחת מהן לMCR220, עדיף ללכת על הDDC בגלל שהכניסות בקוטר זהה (3/8") והזרימה האיטית מאפשרת למאווררים החלשים לעשות את העבודה.

פורסם
  • מחבר

רשמת שה D5 שקטה יותר מה DDC,

זה מוזר לי כי עד כמה שידוע לי ה D4 דיי מרעישה ובגלל זה יש את ה D5 שזה D4 עם אפשרות להחליש אותה, לא ככה?

אז מה שאתה אומר זה בעצם שה DDC יותר מרעישה מה D4 וה D5 ב-12V ?

בקשר לרדיאטור שמחתי לשמוע, כי כבר חשבתי שלפי המחיר זה יכול להיות אלומיניום.

ושאלה אחרונה קצת יותר מסובכת,

הייתי שמח לשמוע מה בעצם היתרונות של גובה ראש, ואיך יכול להיות שבעל גובה ראש הוא לא דווקא בעל קצב הזרימה המהיר יותר

הרי בשביל שיהיה זרנוק גבוה יותר, צריך לחץ גבוה יותר של המים, מה שאומר מהירות זרימה גבוהה יותר של המים, לא ?

תודה רבה !

פורסם

א.

D4 הכי רועשת וגם לא מיוצרת יותר אז היא לא רלוונטית

DDC הרבה יותר שקטה מD4

D5 היא D4 שעברה עיצוב מחדש וקצת יותר שקטה מDDC

מקווה שעשיתי סדר בבלגאן :)

ב.

ליטרים לשעה הם נתון בעייתי ולא תמיד רלוונטי

חלק מהיצרנים בוחרים לדווח על הספק המשאבה בתנאים אופטימלים, כלומר ללא צנרת וכיוון הזרמה כלפי מטה, והתוצאה היא נתון שווא (1200 ליטרים בשעה!!!!111אחדאחד) שלעולם לא יתקיים במציאות. בערך כמו שיצרני ספקי כוח מתייגים אותם כ500/600/700 וואט בלי לעשות חשבון. מהסיבה הזאת, הולכים על נתון שמוסכם על כולם וכן מספק מידע על המשאבה - גובה ראש.

הסיבה שאותה חברה מפרסמת נתונים סותרים לכאורה לגבי שתי משאבות מתוצרתה, היא בגלל שאחת המשאבות (DDC) בעלת קוטר 3/8" לעומת השנייה (D5) שהיא בעלת קוטר 1/2". לDDC יש מנוע חזק יותר, ולכן היא תמלא צינור אנכי קוטר 1/2" במסה גדולה יותר של מים לפני שמשקל המים יתגבר על עוצמת המנוע - מה שמסביר את היתרון בגובה הראש. אבל, הקוטר הצר של הDDC מקטין את ספיקת המשאבה ולכן היא מזרימה פחות ליטרים בשעה. למי המשאבה הזאת נועדה? למערכות עם 1) מאווררים שקטים, כי הם זקוקים לזרימה איטית יחסית 2) הפרשי גובה דרסטיים, כדי לנצל את הכוח הטהור של המשאבה.

מקווה שעזרתי

פורסם
  • מחבר

ווואו תודה רבה על ההסבר, באמת עזרת לי המון,

דבר אחרון לבנתיים (:

האם לגמרי אין הבדל בין ה DDC לבין הסוויפטק 350? או שפשוט יש הבדלים קטנים ולא משמעותיים? אם כן ידוע לך מה הם?

פורסם

למיטב ידיעתי אין שום הבדל

Swiftech וDD פשוט רכשו את הזכויות על הפטנט של Laing ומייצרות אותו תחת חסותן, כל אחת תחת שם אחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים