עבור לתוכן

איזה דיסק קשיח הכי טוב מבין הנ"ל?

Featured Replies

פורסם

הנפח הוא 120 או 160 ג'יגה...הם קרובים במחיר אז עדיף 160...

יש כוננים עם 16 באפר? או שנפחים כאלה יש רק 8 באפר?...אני ראיתי רק 8...

יש לי כונן של MAXTOR...כבר הרבה שנים..וטפו טפו טפו עובד מעולה....הבעיה היא שSEAGATE קנו עכשיו את מקסטור..וגם אין למקסטור (בחנות של נועה מחשבים) SATA2.

שמעתי על הרבה תלונות של אנשים על זה שWD מזייפים בחיישנים של הטמפרטורה והם לא הכי שקטים..

אז חשבתי ללכת או על הסמסונג....או על הסיגייט...כאשר חשובות התכונות הנ"ל..וגם שיהיה שקט ואמין..

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5078

את הסמסונג אני לא ממש מכיר בכלל...אבל פה נכתב כי הוא "שקט במיוחד"...וגם יש 3 שנים אחריות...עולה 495 ש"ח

והסיגייט:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4779

לא נכתב אחריות...אך אני מניח שיש 3 שנים...אני אברר בכל מקרה...וזה עולה 485 ש"ח..

מה עדיף?

המחירים זהים...שניהם...8 מגה באפר..SATA2..עם 160 ג'יגה....כנראה גם 3 שנים אחריות..

רק נשאר הרעש והאמינות...למישהו יש ניסיון בכלל עם הדיסקים קשיחים של אחת מהחברות?

אשמח לקבל ביקורות טובות ורעות לגבי כל אחד מהם...תודה!

פורסם

יקר מאד, במחירים האלה יש 250GB.

בקשר לSAMSUNG - אין לי את HD שצירפת, אבל יש לי את SP2504C שעשו עליו ביקורת כאן באתר והוא שקט כמו דג מת(ואם זה מה שחשוב לך - SAMSUNG הכי טובים), קניתי אותו ב520, אבל עכשיו מוכרים אותו ב480. קניתי אותו בALEF-ALEF.CO.IL, חנות מומלצת מאד. בכל מקרה אני לא מכיר היום חנות שמוכרת HD עם פחות מ3 שנים אחריות(חוץ מKSP).

פורסם

"שמעתי על הרבה תלונות של אנשים על זה שWD מזייפים בחיישנים של הטמפרטורה והם לא הכי שקטים.."

אני אישית לא שמעתי מאף אחד ממי שאני יודע שי לו דיסק קשיח של WD לגבי חישן מזייף או בעיית רעש

אני היתי הולך על ה WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII שיש גם עליו 3 שנות אחריות! ועולה 545ש"ח בנעה (שזה רק 50 ש"ח הפרש לבין מה שאתה הצעת והבדל של 90ג'יגה!)

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3644

לגבי שאלה שלך, הSAMSUNG נחשבים ליותר שקטים ואמינים

פורסם

אם כבר ללכת על הWD2500KS, עדיף בפנדה. הוא עולה אצלהם 450.

עריכה:

לmoney-man: לא מזמן היה כאן בפורומים מישהו שדיווח על בעיה חיישן בHD של WD, תריץ חיפוש בגוגל, מצאתי שם כמה דיונים בנושא.

פורסם
  • מחבר

נו כן גם בגלל ההוא שפרסם דיון ורשם על חיישן שמזייף..

וגם לי מניסיון אישי כואב היה WD לפני כ3 שנים ואז החלטית לשבוק חיים..אומנם הוא היה רק 2 מגה באפר..

אבל חבל..

קיצר אני אוהב שקט ואם אתם אומרים שסמסונג טובים..אז אני אאמין לכם חחחחח תודה :xyxthumbs:

רק עוד משהו...איך זה שאתם אומרים ש250 גי'גה עולה בסכום של 160?

זה לא הגיוני.....

אני צריך בעיקרון רק 120..אבל 160 היה קרוב במחיר אז אמרתי 160....250 זה מוגזם...

אבל אם זה אותו מחיר.....אז אני אחפש משהו יותר זול עד שאני מגיע ל160..

עריכה:

הבעיה זה שאת המחשב כולו אני קונה מנועה מחשבים....(אם אני אראה שיש עוד חלקים שעולים הרבה יותר יקר אצלהם אני אבחר חנות קרובה אחרת אבל כרגע זה הם):

בכל מקרה...SAMSUNG SATA2 160GB 7200RPM HD160JJ עולה 495 ש"ח

ואילו

SAMSUNG SATA2 250GB 7200RPM SP2504C עולה 640 ש"ח

אומנם זה "רק " עוד 145 ש"ח...אבל גם בלי זה אין לי צורך ב250......רק אני לא מבין...איך זה עולה כל כך יקר אצלהם?

פורסם

פשוט יותר משתלם.

160GB הכי זול שמצאתי עולה 380 - 2.375 ש"ח לג'יגה.

250GB הכי זול שמצאתי עולה 450 - 1.8 ש"ח לג'יגה.

הבדל של 30% לג'יגה. תחשוב אתה - מה יותר משתלם?

פורסם

אם אתה רוצה SAMSUNG ואין לך צורך ב 250GB - למרות שהוא מישתלם יותר

אז לך על ה ‏Samsung‎ - ‏160GB 7200RPM 8MB SATA II‎

שעולה 380ש"ח ב KSP (זה יוצא המחיר הכי זול שמצאתי ושמצא saas באזור שלך אם לא בכלל בכל הארץ)

(ודרך אגב זה עם 3 שנות אחריות!)

ככה שסך הכל זה בדיוק מה שאתה רצית רק שזה לא מנעה מחשבים

פורסם

פשוט יותר משתלם.

160GB הכי זול שמצאתי עולה 380 - 2.375 ש"ח לג'יגה.

250GB הכי זול שמצאתי עולה 450 - 1.8 ש"ח לג'יגה.

הבדל של 30% לג'יגה. תחשוב אתה - מה יותר משתלם?

מה יותר משתלם?

וילה 250 מטרים בנוי, 450,000$ שיוצא 1800$ למטר.

או וילה אחרת 160 מטר בנוי, 380,000$, ויוצא 2375$ למטר.

בבית הגדול אתה מוסיף רק 30% למחיר ומקבל עוד 90 מטר בנוי. מה זה בסך הכל 70,000$ למי שמחפש וילה?

בקיצור אם לא צריך אז למה לזרוק סתם כסף? תמיד הנפחים הגדולים יותר "משתלמים" ל GB מהקטנים. לפי התפיסה הזאת אין שוק לדיסקים שאינם בנפחים המירביים.

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחח צודק..

ואין לי צורך ב250..אז אני אקח 160....!!

ונראה בסוף כבר מאיזה חנות...KSP לא ממש ידועים בשירות טוב...הם רק מוכרים ואחרי זה לך חפש אותם...

תודה לכולם!! :xyxthumbs:

פורסם

מה יותר משתלם?

בבית הגדול אתה מוסיף רק 30% למחיר ומקבל עוד 90 מטר בנוי. מה זה בסך הכל 70,000$ למי שמחפש וילה?

בקיצור אם לא צריך אז למה לזרוק סתם כסף? תמיד הנפחים הגדולים יותר "משתלמים" ל GB מהקטנים. לפי התפיסה הזאת אין שוק לדיסקים שאינם בנפחים המירביים.

אתה עושה השוואה לא נכונה בגרוש. אתה לא יכול השוות משהו שהעלות שלו מסתכמת במאות אלפי $ למשהו שעולה מאות שקלים. בסופו של דבר הצריכה שלו תגדל והוא יזדקק לHD גדול יותר, מה שלא תמיד נכון לגבי בית(אלא אם כן אתה קונה בית 2 חדרים ומתכנן להקים משפחה של 8 נפשות). חוץ מזה, אם מדברים על עלויות בניה - עלות בנייה פר מטר היא קבועה. זה לא שאם אתה קונה 2 בלטות אתה משלם 3 ש"ח לבלטה ואם אתה קונה 5 בלטות אתה משלם 2 לבלטה. ההנחות לכמויות גדולות בחומרי בנייה לא כאלו משתלמות כדי לקנות כמות גדולה יותר בעקבות הנחה.

חוץ מזה שפותח הטרד ממילא התכוון להוציא סכומים דומים, אז למה לחסוך כמה שקלים עכשיו ולהצטער אחר כך? לא חבל?

פורסם

מה יותר משתלם?

אתה עושה השוואה לא נכונה בגרוש. אתה לא יכול השוות משהו שהעלות שלו מסתכמת במאות אלפי $ למשהו שעולה מאות שקלים. בסופו של דבר הצריכה שלו תגדל והוא יזדקק לHD גדול יותר, מה שלא תמיד נכון לגבי בית(אלא אם כן אתה קונה בית 2 חדרים ומתכנן להקים משפחה של 8 נפשות). חוץ מזה, אם מדברים על עלויות בניה - עלות בנייה פר מטר היא קבועה. זה לא שאם אתה קונה 2 בלטות אתה משלם 3 ש"ח לבלטה ואם אתה קונה 5 בלטות אתה משלם 2 לבלטה. ההנחות לכמויות גדולות בחומרי בנייה לא כאלו משתלמות כדי לקנות כמות גדולה יותר בעקבות הנחה.

חוץ מזה שפותח הטרד ממילא התכוון להוציא סכומים דומים, אז למה לחסוך כמה שקלים עכשיו ולהצטער אחר כך? לא חבל?

פורסם

מה יותר משתלם?

פורסם

חחחחחחחחח צודק..

ואין לי צורך ב250..אז אני אקח 160....!!

ונראה בסוף כבר מאיזה חנות...KSP לא ממש ידועים בשירות טוב...הם רק מוכרים ואחרי זה לך חפש אותם...

תודה לכולם!! :xyxthumbs:

אני מציע ללכת על ה-SEAGATE המדובר רק מחנות אחרת, אצל נועה המחיר יקר ב-50 ש"ח לעומת החנות הזולה ביותר ב-ZAP. בנוסף לכך אתה מקבל 5 שנות אחריות עם ה-SEAGATE לעומת 3 שנים אצל החברות האחרות.

פורסם

בעקרון אתה צודק, אי אפשר להשות תפוחים למלפפונים. זה היה קצת בהומור בשביל להמחיש את הענין.

עדיין אני חושב שאם בן אדם צריך X ותמיד מוגבלים בתקציב אז לא חייבים להוסיף נפח. 160GB זה נפח מאוד מכובד - לדוגמא בשבילי. לי יש לדוגמא 120GB והוא פנוי ב 40GB אחרי יותר משנה של שימוש. לא נראה לי שאקנה חדש בקרוב.

מה שאני אומר זה:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים