אומגה 3 - מהם ההשלכות ומהם היתרונות? האם מומלץ לקחת אותם? - עמוד 3 - מדע וטכנולוגיה - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

אומגה 3 - מהם ההשלכות ומהם היתרונות? האם מומלץ לקחת אותם?


moses_23

Recommended Posts

  • תגובות 38
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

משתתפים בולטים בדיון

תצלם את עצמך לפני ואחרי, שנראה אותך הופך לחתיך . . . חח

בתכלס? תכתוב גם אתה כמה שורות(אני כתבתי 10) בשביל לראות איך כתצב היד משתנה, אם בכלל. כי זה הדבר היחיד שאני יכול להצביע עליו שייתן את השינוי.

תזכרו. בטלוויזיה הראו שרק אחרי 3 חודשים ניתן להשוות שינויים לפני ואחרי.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

http://www.alternativit.co.il/Omega.htm

http://naturemed.co.il/tosfey/tosfey_08.html

http://www.ima-adama.co.il/healling_methods/naturopathy/naturopathy_lilah_nahari7_depression_and_omega3.htm

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3081886,00.html

http://www.shapeworks.co.il/article/omega3.htm

אני ממליץ לך מאוד לקרוא את כולם, מה רע בקצת ידע?

עריכה:

עוד קצת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2972769,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2895411,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2971663,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3059591,00.html

אומגה 3

חומצת שומן המצויות בשמן דגים. אומגה 3 אינה ניתנת לייצור מלאכותי, והיא מצויה בדגים, שמן פשתן, ושמן קנולה. חומצת השומן אומגה 3 מעורבות בלחץ הדם, מנגנון קרישת הדם, ייצור הורמונים, דלקות, טמפרטורת הגוף ופעילות המוח. ד"ר ניר ברק, מומחה לרפואה פנימית מבית החולים בילינסון, מסביר כי לאומגה 3 גם תכונות המפחיתות את רמות הטריגליצרידים בדם ומעלות את הכולסטרול הטוב - HDL, בנטילת גרם אחד ליום לפחות. ברק עוד מציין כי לאחרונה אישר מינהל המזון והתרופות האמריקני ליצרניות האומגה 3 לפרסם כי המוצר אכן מסייע למניעת מחלות הלב. לאומגה 3 אין תופעות לוואי, פרט לריח קל לא נעים בזיעה.

נלקח מפה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3073328,00.html

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • 2 שבועות מאוחר יותר...

כמדומני לא דיברו פה על זה כ"כ, אבל זרעי פשתן(טחונים!) הם מקור נהדר לחומצה אלפא-לינולנית(סוג של ח"ש מסוג אומגה 3).

למעשה הם מציעים מספר יתרונות על הדגים מכיוון שהם עשירים בנוסף לאומגה 3 גם בסיבים תזונתיים, פיטוכימיקלים מסוימים(כמו ליגנן וכו') ולא מכילים מזהמים סביבתיים ומתכות כבדות כמו כספית, דיוקסין, pcb's וכו'. אכן רוב האנשים בחברה המערבית לא צורכים מספיק אומגה 3(מבחינת רמות אופטימליות). וכמובן שיש יתרונות משמעותיים לתזונה שמכילה כמות טובה של ח"ש אלו, אולם חלק ממשווקי התוספים שלעיתים רואים בטלוויזיה ובעיתונות מגזימים הרבה פעמים בטענותיהם מסיבות אינטרסנטיות(אין ראיות שמראות כי תוספי אומגה 3 עוזרים לפיתוח שרירים למשל).

מצריכת זרעי פשתן פשוט אין מי שירוויח באותה צורה שמרוויחות חברות התוספים ממכירת הכדורים שהן מייצרות. ולכן הם מקבלים פחות קרדיט, לצערי.

עוד על פשתן:

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2692956,00.html

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • 2 שנים מאוחר יותר...

[כן, אני "מקפיץ" אחרי 3 שנים כמעט - אבל מסיבות טובות]

אז למישהו יש עדכונים משהו?

כתב היד השתפר ונהיה עגול יותר,

מישהו נהיה חתיך יותר?

הזכרון השתפר, הציונים בהיסטוריה? ובכלל, איך החיים?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...