עבור לתוכן

RAID

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי דיסק קשיח SATA של מקסטור 200GB, אני חשבתי לקנות WD 250GB ב480 רק SATA 2 (יעבוד אם אני אחבר לחיבור SATA 1 כSATA 1, נכון?)ו אני רוצה לחבר אותם בראייד שאני לא ממש מבין בזה אז תסבירו לי מה כדאי לקנות..אני הבנתי שהשני יהפוך לגודל של הדיסק הקטן 200 ג'"ב אבל זה לא מפריע לי.

תודה.

פורסם

כן הוא יעבוד כSATA1....

ולמה אתה צריך RAID...???

יש כמה סוגים של RAID...

בRAID (שאני מאמין שהתכוונת RAID 0) אתה יוצר כונן גדול על ידי שני כוננים זהים וכך את המקבל יותר מהירות קריאה/כתביה..וכו..

רק שאם אחד מהם הלך לעולמו אז....

ובקיצור זה די מיותר לך בכול אופן...

פורסם
  • מחבר

אני צריך כי אני מתעסק הרבה מאוד עם קבצי RAR ואני צריך שיהיה כמה שיותר מהיר...אני יודע שRAM קובע יותר אבל אני לא קונה למחשב שיש לי בחתימה..אז אם דיסק אחד ילך אז גם השני ילך? מדוע?

ותודה

פורסם

אם כבר אז תקנה עוד 3 כונני 200GB של סאטה 2 ותעשה רייד 1+0 וככה יהיה לך גם מהירות וגם גיבוי ;D

פורסם

מה שאתה רוצה לעשות נקרא RAID 0, מה שקורה שם הוא שהמידע מחולק לחלקים וכל חלק נכתב לדיסק שונה. זה יותר מהיר בגלל שבמקום לכתוב נגיד 100MB לדיסק של 40GB אתה כותב 50MB לשני דיסקים של 20GB. זה משפר את המהירות כי הכתיבה נעשת בו זמנית.

הבעייה היא שאם אחד הדיסקים הולך כל המידע שלך הולך כי לא ניתן לשחזר את החלקים שהיו כתובים על אותו דיסק ולכן לא ניתן לשחזר את המידע כולו.

כמו כן המהירות והגודל המקסימלי נקבעים לפי הדיסק הכי איטי והכי קטן.

פורסם

אם אחד יילך, אז המ י ד ע על שניהם ילך, אבל רק זה שהלך פיזית - הלך פיזית, השני תקין.

RAID 0 -

שני הרדיסקים, המחשב מתייחס אליהם כהרדיסק אחד

כשאתה כותב על ההרדיסק הגדול הזה קובץ - הוא נחלק ל 2 : חלק מהקובץ נכתב על HD1 וחלק על HD2

בגלל זה מהירות הכתיבה היא גדולה כ"כ - כי שני ההרדסיקים מתחלקים בעבודה, קצב כפול.

כנ"ל לגבי קריאה כמובן

אבל מה - אם אחד מהם נפל, כל המידע שהיה עליו - הלך

וכל הקבצים שלך מחולקים ל 2 הרדיסקים, מבין ? הלך חצי מכל קובץ, הם לא שמישים יותר, חייב לפרמט את ההרדיסק הזה עכשיו (ואת השני לשרוף :) )

עריכה - טוב, אני רואה שהקדימו אותי.... לא נורא

אגב, מישהו יודע אם אני יכול לעשות RAID 0 בין IDE רגיל (ATA) ל SATA II ? ובמידה וכן, זה ייתן שיפור במהירות , נניח בהשוואה ל SATA II לבד ?

פורסם
  • מחבר

אין בעיה של גיבוי אני מעלה את הקבצים החשובים לשרת גם ככה.

אממ כמה כרטיס RAID לחיבור 2 דיסקים מערך RAID 0 אמור לעלות?

ותודה לכולם.

פורסם

רק הערה לגבי הכותרת, אנא שנה אותה כך שתיהיה עניינית ולפי חוקי הפורום. תודה.

פורסם
אגב, מישהו יודע אם אני יכול לעשות RAID 0 בין IDE רגיל (ATA) ל SATA II ? ובמידה וכן, זה ייתן שיפור במהירות , נניח בהשוואה ל SATA II לבד ?

אתה לא יכול זה שני בקרים שונים...

אממ כמה כרטיס RAID לחיבור 2 דיסקים מערך RAID 0 אמור לעלות?

הלוח שלך לא תומך בRAID...??

ובקר אמור לעלות בסביבות ה150+...

פורסם

כשזה לא אותו ממשק SATA וIDE למשל אתה יכול לעשות רק RAID של מערכת ההפעלה ולא על ידי בקר, מה שפחות מומלץ כי המעבד עובד גם כבקר מה שמבזבז אחוזי CPU וגם השיפור במהירות הוא לא כזה גדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים