פורסם 2006 ביוני 2619 שנים שלום, רציתי לדעת אם הבנתי מה זה HDR, אז רציתי שתגידו לי אם אני טועה ויש מה להגיד עוד על ה-HDR.מאפיין נוסף שמבדיל את כרטיסי המסך החדשים כיום בשוק כמו: סדרות כמו 7 ו-6 של nVIDIA. או-REDAON X1x00 של-ATI, מכרטיסי המסך הקודמים להם הוא תמיכה ב-High Dynamic Range rendering. מאפיין זה משמש במטרה להדמות תגובות רפלגסולוגיות של העין האנושית, והדמיית אור בוהק במיוחד. לדוגמה כשאתה נימצא במקום חשוך זמן מה, אז אחרי שאתה יוצא מאותו מקום, לוקח לעיינים שלך זמן מסוים כדי להיתרגל לשינוי הקיצוני, מכיוון שבאותו רגע אתה רואה אור בוהק במיוחד. כלומר HDR מזרז את התגובות שיש לעיינים שלך, במהלך שינויים מהירים באור.אז תגידו לי אם זה נכון או לא, ונקווה לטוב.
פורסם 2006 ביוני 2619 שנים אם אתה רוצה תמונות של HDR תכנס לפה (מדריך)http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=164388.0
פורסם 2006 ביוני 2619 שנים תשנה בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום כך שתכיל את נושא הדיון בקצרה. על מנת לשנות את הכותרת תשתמש בכפתור להודעה הראשונה שלך.
פורסם 2006 ביוני 2719 שנים תשמע, זה ממש פשוט מה זה.חפצים במשחקים שונים מושפעים מאור.זאת אומרת, לפי הכיוון של מקור האור וכו' יש מקומות מסוימים יותר בהירים \ יותר כהים (האמת שיותר כהים רק יחסית, כי החפצים מתחילים כשחורים בלי אור עליהם).הרעיון הוא שנגיד שהם מתחילים בשחור, ככול שכמות האור עולה, ככה הצבע בהיר \ חזק יותר [תלוי איך תגדיר את זה].הבהירות של הצבע נעה בתוך טווח מסוים.. טווח דינאמי (Dynamic Range.. נשמע מוכר, לא?), שבטווח הזה הצבע יכול להשתנות.מכיוון שהטווח לא "ענק", צבעים בהירים "מעוגלים" לצבע לבן וכהים לשחור.. ככה לדוגמא יוצר שאם תסתכל לתוך חדר חשוך, הוא פשוט יהיה שחור, לא חשוך. קשה להסביר את זה במלים.. אבל אני מקווה שאתה מבין.אז מה זה High Dynamic Range? פשוט הגדלה של הטווח הזה, ככה שנקבל בהירות ריאליסטית יותר ולא מעוגלת.בגלל הבהירות הנוספת מתקבלים גם צבעים בהירים מאוד, שנותנים לסביבה מראה ריאליסטי.סליחה אם טעיתי במשהו.. ככה אני פשוט הבנתי ממה שקראתי על זה.
פורסם 2006 ביוני 2719 שנים למה אנשים חושבים שרק כרטיסי מסך חדשים תומכים בHDR? גם R9700Pro יכול לעשות HDR, כל כרטיס עם תמיכה בShader Model 2.0 ומעלה תומך בHDR, יש הרבה שיטות לעשיית HDR, חלק שדורשות SM3.0 וחלק שגם SM2.0.כל מה שאמרת נכון, בנוסף, אם אני לא טועה, HDR מושג ע"י כך שההצללות מרונדרות כמה פעמים ומודבקות על אותו פריים, אני לא כ"כ בטוח בזה... אתם מוזמנים לתקן.
פורסם 2006 ביוני 2719 שנים כן. תגובות רפלקסולוגיות... העניין המרכזי הוא שכשרוצים לדמות תאורה, 256 דרגות בהירות לינאריות, ממש לא מספיקות לתאור פיזיקלי של עוצמת ההארה. מהצד השני - העין האנושית היא דבר די רגיש. היא מתאימה את עצמה (ע"י הרחבת/כיווץ האישון) לעצמת התאורה וככה יכולה להתכוון לתווך יותר גדול של עוצמת תאורה. רק מה - זה אומר שהבהירות של עצם מסוים שאתה רואה מושפע מגודל האישון, שמושפע מכמות האור שמגיע אליך לעין. בנוסף, יש תופעה שלעצם בוהק במיוחד יש מין הילה מסביבו (אני מניח שזה קשור לזה שהקרנית קצת נצרבת, אז אל תעשה יותר מדי נסיונות לבדוק את זה). אמרו אנשי הגרפיקה - יופי! אז אנחנו לא צריכים מסכים שקורנים יותר, אלא פשוט לדמות את פעולת העין - כלומר - כשיש עצמים מאוד בהירים, צריך להחשיך את שאר המסך, ואולי גם לצייר הילה מסביב לעצם - העין (האמיתית) תתרגל לתאורת המסך, ואז כשיהיה עצם בוהק ונעשה את כל זה, אז העין תישאר (פחות או יותר) באותו מצב, אבל המוח יחשוב שיש כאן משהו מאוד בוהק. רק מה, כל החישובים האלה של מה להחשיך, כמה ואיך קצת כבדים לנו, ובכלל, עוד מעט מתחיל סיינפלד. שהכרטיס מסך יעשה את זה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.