עבור לתוכן

מתלבט בין 4 רמקולים צריך עזרה!

Featured Replies

פורסם

זה לא שהם לא תומכים... הם מסוגלים לפצל את הצליל ל5 רמקולים, ה"תמיכה" זה מערכת סאונד שבנוייה ל5 רמקולים... זה קצת מעבר לתמיכה רגילה...

• תגובות 43
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רגע בדבר הראשון שאתה אומר אתה מתכוון לupmix לצליל בשביל 5 רמקולים בדבר השני במשפט שלך אתה מתכוון לערוצים נפרדים?

פורסם

רגע בדבר הראשון שאתה אומר אתה מתכוון לupmix לצליל בשביל 5 רמקולים בדבר השני במשפט שלך אתה מתכוון לערוצים נפרדים?

למי אתה מתכוון?

פורסם

אליך

כתבת

כרטיס שמסוגל לפצל את הקול ל5 רמקולים

ויש מערכת סאונד שבנוייה ל5 רמקולים

מה התכוונת

פורסם
  • מחבר

הכי חשוב זה משחקים ואז סרטים סדרות ומוזיקה הכל מאוד חשוב לי

לגבי מי שאמר שאני ישמע אותם קודם שמעתי את ה1400 של ה2.1 וזה משהו לא נורמלי פצצתי ממש טוב אבל עכישו אומרים לי שסראונד חשוב

אני לא יודע כבר מה לעשות מישהו אומר לי שסראונד יעזור לי וחלק אומרים שלא כזה שווה

לגבי כרטיס קול נכנסתי לאתר של X FI רציתי בהתחלה כרטיס שלהם ושמעתי הבדלים בין 128 קלות ל64 ובין EAX 5 ל4 וכאלה ואני לא רואה שום הבדל

לי כרגע אין סראונד אולי בגלל זה כי אני בכלל לא שמתי לב שיש הבדל ממש לא

אבל לעמות זאת ברמקולים אני שומע הבדל ענק אחרי ששמעתי את ה 1400שקל 2.1 אני חושב שהרמקולים שלי ממש גרועים

אתה חושב שאני בכלל יצטרך ל2.1 ב1400 שקל כרטיס קול כי אני במיא לא שם לב לשינוי וזה סתם עוד כסף ולא ידוע בחנות זה גם לא היה עם כרטיס קול

לגבי 5.1 אני לא יודע אף פעם לא יצא לי לשמוע סראונד השאלה אם אני ישתמש בזה אני הולך לשחק במשחקים כבדים כנראה שבחלק יהיה סראונד וגם במשחקים שיצאו

וסרטים גם משפר תחוויה ומוזיקה זה לא משנה ככה שמעתי אבל עכשיו אמרו לי שזה משנה קצת גם במוזיקה

אני כבר לא יודע מה להחליט מה עדיף ה5600 שעולים 1400 אבל הם בטח פחות איכת כי הם 5 רמקולים או ה2.1 ששמעתי שהוא תותח

אבל אולי באמת כמו שאתה אומר סראונד באמת מוסיף לאווירה אני לא יודע אז מה אתם אומרים לבחור?????

אני רוצה רק להנות כמה שיותר במשחקים גם שיצאו בקרוב ועוד כמה שנים (4 5 שנים) ומוזיקה וסרטים

השאלה היא האם עדיף לקנות 5.1 פחות איכותיים מה שאמרתה ה5600 וגם כרטיס קול כי בטח צריך בשביל זה

או את ה2.1 שהם יותר אכותיים ולא ניראה לי שאצטרך כרטיס קול אז מה אתם אומרים לעשות??

פורסם

האמת ש

למשחקים אני ממליץ על x-fi xtreme music

לפני איזה שנה שנתיים קרייטיב קנתה את סנסורה והכניסה את כל הטכנולוגיות והאפקטים שלה לתוך הcmss3d ועכשיו הסאונד שם מציאותי מתמיד במנועים תלת מימדיים

לא משנה אם יש לך eax 5 או eax 10

128 קולות אתה יכול לשמוע אתה פשוט צריך סראונד לזה כדי לשמוע את זה טוב

אני עכשיו תקוע עם לייב

גם אני שמעתי את ההדגמות שם ואת ההדגמה של ה128 קולות

שהיו לי רמקולים 2.0 ג'נריים גם לא שמתי לב להבדל

עכשיו שיש לי את הt7900 של קרייטיב אני כן יכול לשמוע

אבל אחי זה תלוי באם יש לך כסף לזה כי הxtreme music עולה 750-740

x-fi זה לא רק eax 5 זה cmss3d חדש לגמרי בשביל הסראונד

פורסם

אליך

כתבת

כרטיס שמסוגל לפצל את הקול ל5 רמקולים

ויש מערכת סאונד שבנוייה ל5 רמקולים

מה התכוונת

אא... שמע, אני לא יודע בדיוק איך קוראים לזה, אבל אני יודע שיש תוכנות (בדרייבר...) שיודעות לפצל מונו לכמה רמקולים, ויש תוכנות שהסאונד שלהם מתוכנן עבור מספר רמקולים: אם תקח רמקולים 2.1 במקום 5.1 לא תשמע חלק מהצלילים, אלא אם תשנה את ההגדרה של הסאונד ככה שהתוכנה תעביר את הצליל ל2.1, ואם הצליל מתוכנן ל2.1, אפשר להגדיר בדרייבר שהוא יפצל אותו ככה שתשמע בכול רמקול של 5.1 צליל שונה, אבל אם תשים מערכת 2.1 בלי לשנות הגדרות בכול זאת תשמע את כל הצלילים...

פורסם

אא... שמע, אני לא יודע בדיוק איך קוראים לזה, אבל אני יודע שיש תוכנות (בדרייבר...) שיודעות לפצל מונו לכמה רמקולים, ויש תוכנות שהסאונד שלהם מתוכנן עבור מספר רמקולים: אם תקח רמקולים 2.1 במקום 5.1 לא תשמע חלק מהצלילים, אלא אם תשנה את ההגדרה של הסאונד ככה שהתוכנה תעביר את הצליל ל2.1, ואם הצליל מתוכנן ל2.1, אפשר להגדיר בדרייבר שהוא יפצל אותו ככה שתשמע בכול רמקול של 5.1 צליל שונה, אבל אם תשים מערכת 2.1 בלי לשנות הגדרות בכול זאת תשמע את כל הצלילים...

אה אני מבין

אתה מתכוון לupmix שלוקח צליל של סטריאו למשל ומפצל אותו ל5 רמקולים לעומת משחק למשל שכבר יש לו ערוץ קול לכל רמקול

אם לכרטיס יש 6 ערוצים אז הוא מסוגל לספק 5 ערוצים נפרדים ל5 רמקולים וערוץ אחד לסאב וופר לתדרים נמוכים

פורסם

אה אני מבין

אתה מתכוון לupmix שלוקח צליל של סטריאו למשל ומפצל אותו ל5 רמקולים לעומת משחק למשל שכבר יש לו ערוץ קול לכל רמקול

אם לכרטיס יש 6 ערוצים אז הוא מסוגל לספק 5 ערוצים נפרדים ל5 רמקולים וערוץ אחד לסאב וופר לתדרים נמוכים

משהו כזה ;D

האמת ש

למשחקים אני ממליץ על x-fi xtreme music

לפני איזה שנה שנתיים קרייטיב קנתה את סנסורה והכניסה את כל הטכנולוגיות והאפקטים שלה לתוך הcmss3d ועכשיו הסאונד שם מציאותי מתמיד במנועים תלת מימדיים

לא משנה אם יש לך eax 5 או eax 10

128 קולות אתה יכול לשמוע אתה פשוט צריך סראונד לזה כדי לשמוע את זה טוב

אני עכשיו תקוע עם לייב

גם אני שמעתי את ההדגמות שם ואת ההדגמה של ה128 קולות

שהיו לי רמקולים 2.0 ג'נריים גם לא שמתי לב להבדל

עכשיו שיש לי את הt7900 של קרייטיב אני כן יכול לשמוע

אבל אחי זה תלוי באם יש לך כסף לזה כי הxtreme music עולה 750-740

x-fi זה לא רק eax 5 זה cmss3d חדש לגמרי בשביל הסראונד

הוא ממש לא צריך כרטיס כול כל כך יקר.... כרטיס בסיסי ב300 ש"ח יספיק מעל ומעבר...

128 זה סטאנדרט היום בכול כרטיס ומערכת שמכבדים את עצמם... גם במערכות בסיסיות ביות היום כבר לא תמצא 64 ביט...

סראונד גורם לאפקטים להישמע בצורה טובה יותר ומגביר את ה"חוויה", אבל איכות אמיתית יש בסטריאו.. אלא אם יש לך תקציב בלתי מוגבל לסרואנד פ33תיים ;)

פורסם
  • מחבר

חח אני לא בטוח שישאר לי כסף המחשב שאני רוצה זה 12000 שקל ויגמר לי התקציב כאילו כבר נגמר לי זה תלוי כמה אני ירוויח בחופש אבל לא ניראה לי שיהיה לי מספיק כסף לכרטיס קול הזה אבל אם זה באמת ישפר את איכות הסראונד אני יקנה אותו איך הוא לעומת AOUGY 2 או איך שרושמים

אז מה החלטנו עדיף 2.1 ב1400 בלי כרטיס קול והם באמת איכותיים למוזיקה לא נורמלי ואני בטוח שאני יהיה סבבה איתם גם בסרטים ומשחקים

או לקנות סראונד לכל החדר ב1400 ועוד כרטיס קול

מצד אחד סראונד יתמוך עכשיו בכל המשחקים החדשים, והחדשים שיצאו ותומך בסרטים

מצד שני הרמקולים 2.1 ב1400 יהיו יותר טובים במוזיקה וישמעו גם סבבה במשחקים וסרטים ולא יצטרך בשבילם כרטיס קול

אז מה אתם אומרים כדי לעשות? ואיזה כרטיס מסך אתה אז ממליץ שאמרתה ב300 שח ומזאת אומרת סטיראו מערכת סטריאו חח<??

פורסם

לא לא לא, לא הבנת

הוא דיבר בכלל על משחקים שם

הוא דיבר על זה שמשחקים שתומכים eax 5 יכולים לשמוע בהם 128 קולות במקום 64 כמו באודיג'י 2 למשל בשדי קרב גדול כמו בבאטלפילד 2

סראונד במשחקים זה דווקא דבר אחר

משחק שתומך סראונד יכול לעשות את הדבר הבא

אם למשל מישהו יורה במשחק תלת מימדי במיקום שהוא מאחוריך הכרטיס ינתב את הקול הזה לרמקול rear ככה שאתה תשמע את זה מאחורה

ואתה תידע שהוא באמת מאחוריך

מה שהם עשו עם הx-fi זה שהם הכניסו לו את הטכנולוגיות של סנסורה שעוזרות ממש לזהות מאיפה יורים עליך

למשל בלייב שלי אין את זה כי כנראה היה לקרייטיב ולסנסורה ברוגז או משהו ולמישהו אחר היה כרטיס שהיתה מתחרה פשוט של אודיג'י 1 וכן יש לו את האפקטים האלה

ואני והוא שיחקנו בopposing force שזה hl1 שתומך eax 2 וa3d

אני התקשתי למצוא אותו אבל הוא כל הזמן הצליח למצוא אותי

למה? כי התמיכה בטכנולוגיות האלה נתנו לו תמונה תלת מימדית מדוייקת של המיקום שלי

אם הוא רוצה הוא יכול גם לקנות את הaudigy 4 se, יש לו eax 4 והוא בדיוק כמו אודיג'י 2 אבל אין שם את הטכנולוגיות התלת מימדיות האלה, רק eax4

למרות ששמעתי שבעידכון דרייברים האחרון הוסיפו משהו קטן כזה אבל זה לא משתווה לcmss3d החדש של הx-fi

הרמקולים ב1400 הם האלה של altec ? הם בכלל 5.1 ותבדוק גם את הi-trigue 5600 כי הם גם טובים מאוד

פורסם

סטריאו= 2ערוצים=> 2.1

סראונד=> 4 ומעלה ערוצים...

מונו= ערוץ אחד...

לא התכוונתי לכרטיס מסך אלא לכרטיס קול... יש אודיג'י 4 שאמור להיות נחמד, ויש עוד כמה כרטיסים בטווח של 300 ש"ח שיעשו את העבודה הרבה יותר טוב מהכרטיס OB...

ומחשב ב12K? אין לך משהו יותר טוב לעשות עם הכסף? ב8 אלף אתה יכול לקבל מחשב סוף הדרך... עוד שנתיים- שלוש תקנה מחשב חדש עם הכסף שחסכת (או שתשקיע 12 אלף וצתרך לקנות מחשב חדש בעוד 4 שנים ;))

אתה יכול לקנות מערכת בפחות מ1400 ש"ח... אני אישית לא מכיר הרבה דגמים, אבל אני בטוח שיש משהו נחמד באיזור ה1000+-...

פורסם

בוא נאמר ככה

אני את הרמקולים 7.1 שלי קניתי ב930 שקלים

7 סטליטים, 3 קדמיים באים עם טוויטרים לסאונד גבוה

הסאבוופר בערך מידה 6'

הם נחשבים טובים למשחקים וסרטים אבל בינוניים למוזיקה כי הם מעבירים את האפקטים טוב אבל הסאבוופר למשל לא מספיק חזק לתת פאנצ'ים בתדרים נמוכים מאוד ככה שמי שמחפש את זה יצטרך להשקיע יותר ולקחת רמקולים כמו i-trigue שעולים איזה 1400-1500

z-5500 רמקולים דיגיטלים הכי טובים ומפורסמים של לוג'יטק עולים יקר מאוד בגלל שיש להם סאונד חזק ובאס טוב מאוד והם מרעידים את החדר

מה שדיברתי מקודם זה:

יש eax4, הכרטיס יכול להעביר עד 64 צלילים תלת מימדיים

הx-fi יכול להעביר 128 צלילים תלת מימדיים, קראתי איפה שהוא שזה גם המקסימום של הdirect sound

אני למשל יכול לשמוע עד 32 צלילים

את הצליל ה33 אני לא ישמע

זאת הכוונה

אם הוא הולך לקנות מחשב יקר למשחקים אבל קונה אודיג'י 4 או נשאר עם אונבורד זה נשמע לי בזבוז

פורסם
  • מחבר

חח אני יודע שהתתכוונת לכרטיס קול אני התבלבלטי אם אני רושם כרטיס מסך אז זה כרטיס קול לפעמים אני מתבלבל

אם אני יקנה סראונד אז אני יצטרך לשים את 2 הרמקולים האחוריים כאילו מאחורי איפה אני ישים אותם החדר שלי קטן אבל לא עד כדי כך ואני רוצה שהרמקולים יהיו קרובים אלי איפה אני יכול לשים אותם הקיר רחוק מדי אוף אני לא יודע מה לעשות אולי יש סראונד שעולים פחות ואיזה כרטיס קול אז לקנות את הX FI

אוAOUGI 4?? הרמקולים ATLEC הם 2.1 ב1400 הם ממש איכותיים ואז אני לא צריך כרטיס קול

מצד שני אתה אומר שזה ממש יוסיף לחוויה ואני ישר יזהה מאיפה יורים

אם אין לי את EAX 5 מה הסראונד יתן לי?? כי אמרתה שאני ישמע שיורים מאחורי רק עם EAX5 מזה יתן לי במשחקים ומזה יתן לי בסרטים?????

אני מבין שאתה אומר שזה ביזבוז אבל לא יודע כמה הסראונד יוסיף לי אני רוצה אבל רמקולים שיהיו גם למוזיקה ממש טובים

פורסם

הקטע של הבאס חשוב לך מאוד?

אני מחשיב את הרמקולים שלי טובים מאוד במוזיקה ואני חושב שרק הבאס שלהם לא מספיק חזק

אבל הבאס שיש להם מספיק לי מאוד

אם הבאס חשוב לך תקנה רמקולים יקרים יותר ב1400 מאלה שהוצעו

אם אתה לא צריך שהבאס יהיה עד כדי כך טוב אני נותן לך המלצה חמה על הרמקולים שלי

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=37749

ולא

אם המשחק לא תומך eax 5 אתה לא שלא תשמע את כל האפקטים

כי הם טמונים כבר בcmss3d

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים