עבור לתוכן

בקשר לקצב ריענון במסך CRT

Featured Replies

פורסם

הקצב רענון שלי הוא 60hertz מה זה יעשה לי אם אני אגדיל אותו

אני אראה יותר טוב?

זה יהיה יותר חד?

פורסם

תהיה בריא עוד לא יצאו לך העיניים..?

תעלה אותו..המומלץ זה 85HZ+ (כמובן תלוי באזיה רזולוציה אתה והתמיכה של המסך)...

פורסם
  • מחבר

אני ברזולוציה 1024X768 והמסך שלי תומך עד 85 אבל מה זה עושה מה הבעיה?

פורסם

קצב ריענון נמוך גורם לתמונה במסך CRT לרצד - להבהב. זה לא נוח לצפייה , זה מציק לעין , זה מעייף ומאמץ את העין וזה יכול לגרום לכאבי ראש ואפילו לאורך זמן לפגיעה מסויימת בראיה (דבר שלאו דווקא הוכח מדעית). צפייה בקצב ריענון גבוה היא נעימה יותר.

כדאי לזכור שתמונה חדה יותר תתקבל דווקא בקצב ריענון נמוך יותר (CRT) , שימוש בגבול היכולת של המסך מבחינת קצב הריענון יתן תמונה טיפה יותר מטושטשת לכן מומלץ מסך שמגיע ברזולוציה הרצוייה מעבר לקצב ריענון של 85 ואז הירידה בחדות תהיה פחות קריטית.

פורסם
  • מחבר

המסך שלי תומך עד 85 זה בסדר?

פורסם

כן ומאוד רצוי באמת ..

זה יכול להזיק לך להמשיך עם הרזולוציה שאתה משתמש !!

חשוב מאוד שתעשה את זה כמה שיותר מהר.

איכות תהיה דוקא יותר גבוהה ולא פחות!(זה קשור ל DAC של כרטיס מסך ולא למסך כלל)

פורסם

סליחה על הפלישה להודעה,אבל אני עם מסך CRT 19" עובד עם 1200*1600[הרגל מה17" הקודם שלי,היחס הוא אותו דבר כמו 1024*1280 על 17 אינץ'..] והקצב רענון המקסימלי הוא רק 60HZ במסך הזה..

כדאי לבדוק אם יש רזולוצית "בין-לבין" כמו 864*1152 אבל בין 1200*1600 ל1024*1280?

פורסם

לידיעה כללית קראתי פעם כי העין האנושית לא יכולה להבחין ביותר מ - 75 HZ ,לכן אין טעם לדעתי לשים יותר !

כל מקרה עדיף לשים על לא פחות מ- 70 HZ !

פורסם

די עם השטויות של "העין האנושית"

כל ריצוד גורם נזק, ככל שהתאורה תהיה יותר קרובה להיות רציפה (קצב ריענון גבוה יותר)- הנזק יהיה קטן יותר

העין שלך לא רואה גם מה שמהבהב 60 פעם בשניה, זה נראה לך כמו משהו רציף לגמרי. וזה ממש לא קשור במה אתה מסוגל להבחין או לא, מדברים פה על לשמור על הראיה כמו שצריך.

בדיוק בגלל כל החרא הזה, אני כל כך אוהב LCD ;D

פורסם

סליחה על הפלישה להודעה,אבל אני עם מסך CRT 19" עובד עם 1200*1600[הרגל מה17" הקודם שלי,היחס הוא אותו דבר כמו 1024*1280 על 17 אינץ'..] והקצב רענון המקסימלי הוא רק 60HZ במסך הזה..

כדאי לבדוק אם יש רזולוצית "בין-לבין" כמו 864*1152 אבל בין 1200*1600 ל1024*1280?

טוב מסתבר שהמסך שלי תומך ב1200*1600 עם 75HZ,מקודם משום מה זה לא נתן לי..

על 900*1600 אני יכול עד 100HZ אבל אין לי כוח לסדר ת'הגדרות של מתיחה וכאלה..

פורסם

איכות תהיה דוקא יותר גבוהה ולא פחות!(זה קשור ל DAC של כרטיס מסך ולא למסך כלל)

טעות , זה נכון שגם לכרטיס מסך יש השפעה אבל זה לא קשור לנושא. לא סתם יש למסך מגבלה , והיתקרבות לגבול היכולת שלו תוריד את רמת החדות שהוא יוכל להציג, ואני חוזר: מדובר על רמת חדות - ולא שום דבר אחר.

פורסם

די עם השטויות של "העין האנושית"

כל ריצוד גורם נזק, ככל שהתאורה תהיה יותר קרובה להיות רציפה (קצב ריענון גבוה יותר)- הנזק יהיה קטן יותר

העין שלך לא רואה גם מה שמהבהב 60 פעם בשניה, זה נראה לך כמו משהו רציף לגמרי. וזה ממש לא קשור במה אתה מסוגל להבחין או לא, מדברים פה על לשמור על הראיה כמו שצריך.

בדיוק בגלל כל החרא הזה, אני כל כך אוהב LCD ;D

למה שטויות זה בכלל לא שטויות, :bash: ,ואני גם לא טענתי שזה גורם נזק ,על פי שאולי לטווח ארוך זה הכן פוגע בעין בצורה כל שהיא ,הדבר שזה ברור שעושה ,שקשה יותר לצפות במסך בתדירות נמוכה היות וזה מעייף את העין ,מה שציינתי שאין חשיבות בין תדירות של למשל 100 או 85 לעין זה נראה בדיוק אותו דבר !

מכך עולה שאין צורך ביותר מ - 75 ,זה די ומספיק! (למרות שאני שמתי 85 ליתר ביטחון אולי אני טועה :smile1:)

פורסם

העין יכולה להבחין בהבדל אפילו ב 200FPS

לינק

פורסם

טעות , זה נכון שגם לכרטיס מסך יש השפעה אבל זה לא קשור לנושא. לא סתם יש למסך מגבלה , והיתקרבות לגבול היכולת שלו תוריד את רמת החדות שהוא יוכל להציג, ואני חוזר: מדובר על רמת חדות - ולא שום דבר אחר.

וואי איך שאתה צודק..

חיכיתי הרבה זמן לשמוע את זה..

תמיד לא הבנתי למה ב-60HZ רואים יותר חד וטוב מ-85HZ

אבל ב-60HZ רואים זוהר מדי וכואב בעיניים..

אז עכשיו אני על 75 הכי נוח גם תמונה חדה וגם לא מהבהב.

פורסם

העין יכולה להבחין בהבדל אפילו ב 200FPS

לינק

רק שאנחנו לא מדברים על FPS (פרימים בשניה) אלה על HZ !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים