עבור לתוכן

הדפדפן האולטימטבי. . . . .

Featured Replies

פורסם

פיקציה, אתה במקרה מצוות הפיתוח של מקסתון או מה? ;)

אני בטוח ש-FF מיועד במיוחד לאנשים כמוך, שיודעים בדיוק מה הם רוצים. לדעתי כדאי לך לתת לו צ'אנס.

• תגובות 42
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש סיכוי טוב שאני אעבור ל-FF יום אחד, אולם רק אחרי שיהיה פתרון נורמלי לתאימות עם IE (הפתרונות הקיימים לא מש'ו) וכנראה אחרי שאשדרג למחשב חיה-רעה (משהו quad-core) כך שלמעשה אתור אחר התוכנות הכי כבדות (ופיירפוקס fully loaded יהיה תמיד הרבה יותר כבד ממקסתון) כל עוד הן יציבות. כרגע מקסתון out of the box עושה את כל מה שאני רוצה, זריז כשד על הלאפטופ שלי והפיצ'רונים הקטנים הנוספים שיש ב-FF לא חסרים לי כל-כך.

אני מאמין שתמיד יהיו אנשים שיעברו מ-FF אל מקסתון ולהיפך. השאלה המעניינת תהיה לאיזה כיוון תהיה תנועה יותר חזקה.

פורסם

אתה כל הזמן כלכך משבח את MAXTHON 2 שיצא. אז אני עכשיו רוצה לשבח את FF 2 שיצא. יהיו בו כבר כל מיני תוספים OUT OF BOX, בדיוק לאנשים שקשה להם לעשות חיפוש קצר באתר של מוזילה או בגוגל..

בקשר לתאימות..זה נושא שכבר נטחן לא פעם אחת. והנה יוצא IE7. גם לו יש בעיות תאימות מול IE 6. ואז כשיצא IE 7.5 או IE 8(אם בכלל), גם להם יהיו בעיות תאימות. וזה הכל בגלל הצורה ש-MS ממשים את זה. ואני חייב לציין שלולא FF, אני בטוח שהיינו משתמשים ב-IE6 עוד 5 שנים.. והם לא היו בכלל מתחילים לחשוב על IE7.(עובדה שהם לא דאגו להתחיל לבנות אותו כלל, רק לאחר ש-FF צבר תאוצה לא קטנה, יחסית לדפדפנים אחרים).

כמובן שכל זה לא נתונים פרקטים, ולך רק חשוב שזה יציג את האתרים הישראלים שאתה גולש בהם..

בכל מקרה, המודעות עולה, והאתרים משתפרים. אתרים שפעם לא תמכו כבר דואגים לתמוך היום, אולי לא 100%, אבל לפחות נראים נורמלי וניתן לגלוש בהם. זה שיש תמונות שעולות במילימטר על תמונות אחרות, לא הרג עדיין אף אחד.

פורסם

פיירפוקס נוח אבל לא בשל out of the box , צריך תוספים ולכן הוא לא משהו בסטוק

( כמו הונדה סיויק ללא שיפורי מנוע :jump1: )...

פורסם

שיבחתי בעבר את מקסתון2 רבות אבל מאז מסתבר שהפיתוח שלו הרבה יותר איטי משציפו ולכן הוא עלול מאוד לאבד את המומנטום. לי אישית די ירד מה-2 להגיד את האמת. ואתה צודק שאקספלורר7 כפוי עלול לעצבן אותי לכן כבר עשיתי מחקר לבדוק את האופצייה להריץ אקספלורר6 ב-Vista (וזה אפשרי). מבחינתי תאימות זה הדבר הקריטי בדפדפן - מוכן להקריב הרבה פונקציונאליות עבור ה"פיצ'ר" הזה.

לא בטוח שללא תחרות לא היה יוצא דפדפן חדש מבית מיקרוסופט, שהרי הם הבטיחו בזמנו שהדפדפן לא יהיה מוצע בחינם לנצח (זה כשהיתה להם שליטה בלתי מעורערת בשוק). התוכנית היתה לגבות כסף על דפדפן לכן האיטרס הוא לשחרר כמה שיותר מהר (כמו אופיס). וגם לא בטוח בכלל שבלי FF לא היתה תחרות מבית מקסתון או עוד עשרות מפתחים מאוד מוכשרים שהיו תומכים באקספלורר מצד אחד, ובמנוע רינדור אחר בו זמנית (מקסתון השתעשעו עם המחשבה של תמיכה במנוע Gecko לזמן קצר בכמה בילדים אולם המפתחים מאז הפסיקו עם זה בטענה שהוא "לא שווה את הזמן שלנו").

אני עדיין מאמין שעד סוף 2006 לפחות (אולי אפילו עד אמצע 2007) אני אהנה מאוד עם מקסתון שלי ולא אכנס עם ראש בריא למיטה החולה של FF (קריא extension hell ו-compatibility hell). בטווח הרחוק יותר - אלוהים גדול.

פורסם

מיקרוסופט הצהירה ש-

א. לא יהיה IE 7. יהיה דפדפן חדש, אבל בשם אחר.

ב. הדפדפן החדש לא יוצע כ- stand alone אלא רק ביחד עם מערכת הפעלה חדשה.

ג. רק בלונגהורן.

הגיוני מצידם. עכשיו, כשמערכות ההפעלה שלהם כבר די יציבות, צריך הרבה תכונות חדשות כדי לשכנע את הלקוחות לשדרג. אם אתה מציע את אותן תכונות גם למערכות הפעלה קודמות, למה להם לשדרג? אם הדפדפן החדש-משוכלל-נפלא יצא רק עם מערכת ההפעלה החדשה, זו עוד סיבה לשדרג.

אבל בינתיים הם הלכו ואיבדו נתח שוק לפיירפוקס...

פורסם

for all those who say that Opera doesnt support hebrew, try Opera 9 Beta 1. extremely stable with excellent hebrew support

פורסם

איסתרא, אתה מדבר על הצהרה אחרת (שגוייה) של מיקרוסופט. אני מדבר על הצהרה של ביל גייטס שאמר מפורשות "אנחנו לא יכולים להמשיך להרשות לעצמנו להציע דפדפן בחינם כי זה עולה כסף לפתח את המוצר". זה שאח"כ היו להם סיבות לנסות להטמיע אותו במערכת ההפעלה, זה לחוד. בנוסף לסיבה שהזכרת יש לדעתי סיבה הרבה יותר אסטרטגית - מיקרוסופט מנסה לטשטש את ההבדל בין דפדפן למערכת ההפעלה (רוצה להטמיע הכל ברמה שאי אפשר לנתק אחד מהשני). אם לא היה לה את iTunes ואת הצרות באירופה (שם לא קונים את הטענות הבולשיטיות שלהם כל כך מהר) היא היתה מנסה לטשטש גם את נגן המדיה פלייר בתור חלק אינטגרלי=בלתי ניתן להפרדה, ממערכת ההפעלה.

פורסם

כמה כסף מיקרוסופט דורשת עבור WMP? נכון, שום דבר. כמה היא תדרוש עבור, נאמר, Aero? כלום. למה? כי אתה משלם עליהם כשאתה משלם על מערכת ההפעלה. באותה מידה אתה לא משלם על הרדיאטור כשאתה קונה מכונית, הוא כבר כלול במחיר. זו הסיבה שמיקרוסופט לא רצתה להציע את IE 7 למערכות הפעלה קיימות אלא רק כחלק מויסטה: כדי שנאלץ לשלם עליו שוב.

פורסם

בלי שום קשר למה שאמרת: היתה תוכנית בשלב מסויים להציע דפדפן עתידי בתשלום. אתה מפרש את זה בתור כלול במערכת ההפעלה, אך אם כך לא נראה לי שביל גייטס היה מתבטא "לא נוכל לחלק אותו בחינם". כי הרי בתוך מערכת ההפעלה זה חינם לגמרי, לפחות עבור הצד שמנסה למכור לך את מערכת ההפעלה. זה היה בתקופה שמיקרוסופט שרפה המון כסף כדי להרוג את נטסקייפ.

פורסם

טוב אני לא ניסיתי את המקסתון אבל אני בFF וזה כרגע מספיק לי

יש אומנם כמה אתרים מעצבנים כמו בנקים לדוגמה שלא תומכים גם בIE TAB

ובוואלה הם צריכים לשפר תאתר אבל רוב האתרים שאני גולש בהם שרובם באנגלית לא עושים שום בעיות

ואפילו לא דורשים IE TAB

אומנם בחלק מהאתרים היתה בעיה להריץ סרטים אבל אם -

MEDIAPLAYERCONNECTIVITY הבעיה ניפטרה

פורסם

פיקציה, אתה לא מבין. בהנחה ששילמת על ה- XP שלך, כמה עלה לך הדפדפן? כמה עלתה מערכת הקבצים? כמה עלה ה- Notepad? כמה עלה ה- HAL? כמה עלה המחשבון?

כולם רכיבים של מערכת ההפעלה, אבל לא שילמת על אף אחד מהם בנפרד - כולם מופיעים בחשבונית כפריט אחד, "Windows XP". אבל האם הם חינם? כמובן שלא, כי אם הם חינם, אז שלימת מאות שקלים עבור כלום, הרי כל אחד מנהרכיבים של מערכת ההפעלה הוא בחינם. יש לכל אחד מהם מחיר, אבל מיקרוסופט לא מספרת לך מה הוא, היא מוכרת לך חבילה מוגמרת במחיר אחד.

כלומר לאקספלורר יש מחיר בתנאי שאתה רוכש אותו ביחד עם מערכת ההפעלה. לעומת זאת, השבחה של הדפדפן לא עולה כסף, למשל השידרוג של IE 6 ל- IE 7 לא יכניס למיקרוסופט כסף (באופן ישיר, בכל אופן). אם מיקרוסופט מפסיקה להציע השבחות לדפדפן ומציעה אותו רק כחלק ממערכת ההפעלה, הרי שהוא כבר לא "חינם". ועכשיו ההודעה הרשמית של מיקרוסופט ש- IE לא יוצע יותר בנפרד ממערכת ההפעלה וההצהרה של ביל גייטס שמיקרוסופט לא תוכל להציע את IE בחינם משתלבות יופי זו בזו. לא מדובר על שתי אפשרויות שונות אלא על אותו הדבר בדיוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים