פורסם 2006 במאי 1819 שנים בשעה טובה (?) קניתי מחשב שאמור לשמש אותי גם כ HTPC. המפרט מימין.למרות שהשקעתי סכום לא מבוטל במארז וקירור CPU איכותיים יחסית המחשב מרעיש כמו טרקטור D9 שהורס בית של מבוקש בעזה.נראה לי שהמאוררים של המארז הכי מרעישים. גם ה BT לא פראייר ומייצר לא מעט רעש (21Db, עלק...).ה PSU נראה לי סביר, והכרטיס מסך לא מורגש כמעט.הטמפרטורות במנוחה: CPU 41CMB 35CGPU 52Cהשאלות:1. המלצות כלליות להשקטה. רצוי בלי להוציא עוד כסף (מאוררים שקטים יותר, פוטנציומטרים , ושאר ירקות). 2. מאחר שכמו רובינו, אני מניח, גם המחשב שלי רוב היום מוריד קבצים מהאינטרנט, אין שום סיבה בעולם שהרכיבים יעבדו בקצב שעון רגיל. האם יש תוכנה שמסוגלת לבצע שינויים דינאמיים של מהירויות השעון (אוטמטיים ו/או ידניים)?לצערי התוכנה של ASUS שבאה עם הלוח לא שולטת במהירות המאוררים, וכמו כן דורשת RESET כל פעם שמשנים מהירות שעון (הגבלה של ה MB?).תוכנה בשם FAN SPEED לא תומכת בשינוי מהירות בלוח הנ"ל (שוב, אולי זה ה MB?).המלצות?
פורסם 2006 במאי 1819 שנים קודם כל תבדוק איזה מאווררים עושים את הרעש. פשוט תפתח את המארז ותעצור בעדינות מאוורר מאוורר (לחיצה עדינה על האמצע שלו).כרטיס המסך הזה בעייתי ובד"כ רועש. אפשר להעלות RIVA TUNER ולקבוע פרופיל למאורר כך שיסתובב מהר רק שהוא בתלת מימד כבד. לחילופין - החלפת קרור.מאווררי 120 - לעשות מוד 7 וולט או להחליף לגאשיאלטק או ארקטיק (כולל זה של ה BT).ספק - זה כבר יותר מסובך אם כי ה HEC400 יחסית שקט (שוב תלוי במודל).עריכה: ב RIVA TUNER תשגיח כמובן על הטמפרטורה של הכרטיס כשאתה קובע פרופיל.את המאווררים תחבר למולקסים ולא ללוח. מוד 7 וולט:[attachment deleted by admin]
פורסם 2006 במאי 1819 שנים מחבר integral, רב תודות על התגובה המהירה (שוב!). אתה יודע אולי אם יש דרך לשלוט דינאמית במאוררים ו/או במהירויות השעון של ה MB בלי ריסטים ובלי מודים?דא"ג, הרשמים שלי בפוסט הראשון הם אחרי שעצרתי מאוררים, כמובן (חוץ מה- PSU).
פורסם 2006 במאי 1819 שנים מחבר שאתה סוגר את המחשב נוצר הרעש או גם שהוא פתוח?גם וגם. הרעש דומה. זה בעיקר רעש מאוררים לדעתי. עצרתי המאוררים אחד אחד, אבל לא את כולם ביחד, כך שאני לא בטוח 100%.דא"ג, ה- DVD, כשהוא פועל, נשמע כמו מעבורת החלל (זצ"ל) בשעת המראה.ה HDD גם לא הכי שקט, למרות שהוא מבודד מהמארז ע"י גומיות קטנות שבאו עם המארז.
פורסם 2006 במאי 1819 שנים לגבי תוכנה רק RIVA TUNER לכרטיס המסך.עדיף לא לחבר את המאווררים ללוח. כמו שאמרתי קודם, תעשה להם מוד 7 וולט או שתחליף אותם.תבדוק אם יש אופציה ל ACOUSTIC MANAGEMENT בהררדיסק.אם אינך יכול להבחין, אז פשוט תנתק את כל מאווררי המארז ותבדוק את האחרים. אח"כ תחבר אותם אחד אחד.
פורסם 2006 במאי 1819 שנים מחבר אוקיי, אז ניתקתי את כל המאוררים. הנה דרוג הרעש המדוייק, מהמרעיש ביותר ומטה (לא כולל HDD ו DVD בפעולה):1. כרטיס מסך2. מאוררי מארז3א. BT - הרבה פחות רועש מ 1, 2.3ב. PSU - בערך כמו ה BT, אם כי מפיק קצת קירקושים, כנראה שמשהו קצת משוחרר.4. ה HDD במנוחה.בשורה התחתונה - את המאוררים של המארז אין בעיה לנתק. עם ה PSU וה BT אני יכול לחיות לעת עתה.נשאר רק הכרטיס מסך ובא לציון גואל (דא"ג, הכרטיס הזה מתחמם בטירוף! הורדתי שעון למינימום גם ל GPU וגם ל DRAM וניתקתי המאורר. הטמפ' עלתה לאיזור ה 90 תוך דקות ספורות\ והייתה מממשיכה בנסיקה חופשית אם לא הייתי עוצר את החגיגה)אז איזה קירור שקט/פאסיבי מומלץ ל 7600GT ??? או שכדאי לי לנסות להחליף ל GV-NX76T256D-RH?
פורסם 2006 במאי 1819 שנים המאורר של הכרטיס הוא בעייתי(כנראה בכל הדגמים של 7XXX)-גם אני השקעתי במפרט כדי לא לשמוע את הרעש המעצבן הזההדבר היחיד שהצליח לי זה riva עד לעידכון האחרון - התוכנה לא תומכת בדרייברים החדשים 8.XXXב 23 החודש אמורה לצאת גירסה תומכת אז שים לב לזהאגב riva אני יודע לשחק רק עם המאוורר שזה די עוזר אבל יש בחלון הספציפי עוד אופציות שאין לי מושג בהם low power 3dpreformance 3dכך או כך אחרי שניסיתי הכל חוץ מפטיש זו התוכנה לשקט שלך, לגבי שאר האופציות סורי...יש לך מאורר על הלוח? אם כן גם הוא מקור לרעש חזק-אצלי שמתי לו בקר למינימום, שקט יש אבל פחד משריפת הלוח גם יש
פורסם 2006 במאי 1819 שנים כרטיס מסך, ממליץ בחום על:http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1606&products_id=13133אם אינך רוצה לעשות מוד למאווררים אז ממליץ:http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6227אוhttp://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4902לא עבדתי עם האחרונים, אבל עומרי (J) טוען שהם סבבה.
פורסם 2006 במאי 1919 שנים 1. תבדוק שכל המאוורים מחוברים חזק אחרת מתי שהם פועלים הם מזזים את מארז וזה יוצר רעש מעצבן2. קצת מוזר שה bt עושה רשע תבדוק שהוא מחובר עד הסוף3. תיראה אם המאוור של הספק נוגע באחד החוטים מאחורה מחוץ למארז[אני יודע שזה נשמע מוזר אבל קרה לי]
פורסם 2006 במאי 1919 שנים זה לא ה bt בטוח-חוץ מזה בו אפשר לשלוטhttp://www.guru3d.com/rivatuner/בדוק את הפוסט השניצריך אומץ לעשות מה שהוא מציע שם אבל מה לא עושים בשביל שקט
פורסם 2006 במאי 1919 שנים מחבר link=topic=182190.msg1574183#msg1574183 date=1148026032]1. תבדוק שכל המאוורים מחוברים חזק אחרת מתי שהם פועלים הם מזזים את מארז וזה יוצר רעש מעצבן2. קצת מוזר שה bt עושה רשע תבדוק שהוא מחובר עד הסוף3. תיראה אם המאוור של הספק נוגע באחד החוטים מאחורה מחוץ למארז[אני יודע שזה נשמע מוזר אבל קרה לי]כן, זה הדבר הראשון שבדקתי.. המאווררים יושבים היטב ולא נוגעים בכלום. חוץ מהספק שמפיק קרקוש חרישי כל היתר מפיקים רעש של איורור נטו.כרטיס מסך, ממליץ בחום על:http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1606&products_id=13133תודה. השאלה היא האם לא עדיף לי לנסות להחליף לכרטיס של GIGABYTE שציינתי שהוא זהה על הנייר מבחינת ביצועים, אבל עם קירור פאסיבי לחלוטין?
פורסם 2006 במאי 1919 שנים אם אתה משחק במשחקים כבדים לדעתי אל תחליףנושא המאורר הוא באמת בעייתי אבל עוד כמה ימים זה יפתר ע"י rivatunerשמשחק עולה המאוור באופן אוטומטי מגביר מהירות כדי להשאר בטמפ' סבירהיצאת מהמשחק...חוזר חזרה
פורסם 2006 במאי 1919 שנים מחבר אם אתה משחק במשחקים כבדים לדעתי אל תחליףנושא המאורר הוא באמת בעייתי אבל עוד כמה ימים זה יפתר ע"י rivatunerשמשחק עולה המאוור באופן אוטומטי מגביר מהירות כדי להשאר בטמפ' סבירהיצאת מהמשחק...חוזר חזרהFYI: המאורר פועל בצורה דינאמית כבר היום (מגביר מהירות תחת עומס ומאט כשאין). הוא פשוט מרעיש מאוד גם במנוחה, שלא לדבר על עומס. העניין הוא שלא נראה לי שאת המאורר STOCK שבא עם הכרטיס אפשר להאט עוד, מאחר שגם היום הטמפ' ללא מאמץ באזור 52C+. כפי שאמרתי, הורדתי שעונים למינימום האפשרי (145/175) וניתקתי המאורר לגמרי. הכרטיס התחמם תוך 2-3 דקות ל 90C ללא עומס כלל! זה מוזר לאללה, כי ה 7600GS שבא עם קירור פאסיבי פשוט עובד במהירויות גבוהות בהרבה ללא בעיה. אז אחת מהבאות:1. השעון לא באמת הואט (לא סביר כי הביצועים פחתו משמעותית)2. הכרטיס הספציפי שלי תקול3. הקירור STOCK של הכרטיס חלש מאודדא"ג, אתה חושב שה GIGABYTE לא יכול להריץ משחקים בגלל התחממות יתר?
פורסם 2006 במאי 1919 שנים יכול ויריץ אבלאני מניח שהוא יגיע לטמפ' גבוהות אפילו עד הפסקת עבודהבמנוחה לא צריך להיות יותר מ 45כרגע אני משחק ghost recon שהוא כבד מאוד הטמפ' מגיעה ל 70-75 והמאוורר צועק ונשמע כמו שואב אבקאז סביר להניח שגם אם הקרור הפאסיבי עובד כמו שצריך במקרה הנ"ל הטמפ' תגיע לרמות ה 100+- שם הכרטיס יכול להשרףרק משהו שאני לא מבין הכרטיס במנוחה ומאורר עובד לא שומעים אותו כמעט...תבדוק את המאורר של הלוח אם יש לך כזה, אצלי הוא המקור לכל הרעש אחרי הכרטיס, קטן קטן אבל צועק
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.