עבור לתוכן

המחשב מרעיש - המלצות כלליות להשקטה? + המלצות להאטה / המהרה דינאמית?

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה (?) קניתי מחשב שאמור לשמש אותי גם כ HTPC. המפרט מימין.

למרות שהשקעתי סכום לא מבוטל במארז וקירור CPU איכותיים יחסית המחשב מרעיש כמו טרקטור D9 שהורס בית של מבוקש בעזה.

נראה לי שהמאוררים של המארז הכי מרעישים. גם ה BT לא פראייר ומייצר לא מעט רעש (21Db, עלק...).

ה PSU נראה לי סביר, והכרטיס מסך לא מורגש כמעט.

הטמפרטורות במנוחה:

CPU 41C

MB 35C

GPU 52C

השאלות:

1. המלצות כלליות להשקטה. רצוי בלי להוציא עוד כסף (מאוררים שקטים יותר, פוטנציומטרים , ושאר ירקות).

2. מאחר שכמו רובינו, אני מניח, גם המחשב שלי רוב היום מוריד קבצים מהאינטרנט, אין שום סיבה בעולם שהרכיבים יעבדו בקצב שעון רגיל. האם יש תוכנה שמסוגלת לבצע שינויים דינאמיים של מהירויות השעון (אוטמטיים ו/או ידניים)?

לצערי התוכנה של ASUS שבאה עם הלוח לא שולטת במהירות המאוררים, וכמו כן דורשת RESET כל פעם שמשנים מהירות שעון (הגבלה של ה MB?).

תוכנה בשם FAN SPEED לא תומכת בשינוי מהירות בלוח הנ"ל (שוב, אולי זה ה MB?).

המלצות?

פורסם

קודם כל תבדוק איזה מאווררים עושים את הרעש. פשוט תפתח את המארז ותעצור בעדינות מאוורר מאוורר (לחיצה עדינה על האמצע שלו).

כרטיס המסך הזה בעייתי ובד"כ רועש. אפשר להעלות RIVA TUNER ולקבוע פרופיל למאורר כך שיסתובב מהר רק שהוא בתלת מימד כבד. לחילופין - החלפת קרור.

מאווררי 120 - לעשות מוד 7 וולט או להחליף לגאשיאלטק או ארקטיק (כולל זה של ה BT).

ספק - זה כבר יותר מסובך אם כי ה HEC400 יחסית שקט (שוב תלוי במודל).

עריכה: ב RIVA TUNER תשגיח כמובן על הטמפרטורה של הכרטיס כשאתה קובע פרופיל.

את המאווררים תחבר למולקסים ולא ללוח. מוד 7 וולט:

[attachment deleted by admin]

פורסם

שאתה סוגר את המחשב נוצר הרעש או גם שהוא פתוח?

פורסם
  • מחבר

integral, רב תודות על התגובה המהירה (שוב!).

אתה יודע אולי אם יש דרך לשלוט דינאמית במאוררים ו/או במהירויות השעון של ה MB בלי ריסטים ובלי מודים?

דא"ג, הרשמים שלי בפוסט הראשון הם אחרי שעצרתי מאוררים, כמובן (חוץ מה- PSU).

פורסם
  • מחבר

שאתה סוגר את המחשב נוצר הרעש או גם שהוא פתוח?

גם וגם. הרעש דומה. זה בעיקר רעש מאוררים לדעתי. עצרתי המאוררים אחד אחד, אבל לא את כולם ביחד, כך שאני לא בטוח 100%.

דא"ג, ה- DVD, כשהוא פועל, נשמע כמו מעבורת החלל (זצ"ל) בשעת המראה.

ה HDD גם לא הכי שקט, למרות שהוא מבודד מהמארז ע"י גומיות קטנות שבאו עם המארז.

פורסם

לגבי תוכנה רק RIVA TUNER לכרטיס המסך.

עדיף לא לחבר את המאווררים ללוח. כמו שאמרתי קודם, תעשה להם מוד 7 וולט או שתחליף אותם.

תבדוק אם יש אופציה ל ACOUSTIC MANAGEMENT בהררדיסק.

אם אינך יכול להבחין, אז פשוט תנתק את כל מאווררי המארז ותבדוק את האחרים. אח"כ תחבר אותם אחד אחד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז ניתקתי את כל המאוררים. הנה דרוג הרעש המדוייק, מהמרעיש ביותר ומטה (לא כולל HDD ו DVD בפעולה):

1. כרטיס מסך

2. מאוררי מארז

3א. BT - הרבה פחות רועש מ 1, 2.

3ב. PSU - בערך כמו ה BT, אם כי מפיק קצת קירקושים, כנראה שמשהו קצת משוחרר.

4. ה HDD במנוחה.

בשורה התחתונה - את המאוררים של המארז אין בעיה לנתק. עם ה PSU וה BT אני יכול לחיות לעת עתה.

נשאר רק הכרטיס מסך ובא לציון גואל (דא"ג, הכרטיס הזה מתחמם בטירוף! הורדתי שעון למינימום גם ל GPU וגם ל DRAM וניתקתי המאורר. הטמפ' עלתה לאיזור ה 90 תוך דקות ספורות\ והייתה מממשיכה בנסיקה חופשית אם לא הייתי עוצר את החגיגה)

אז איזה קירור שקט/פאסיבי מומלץ ל 7600GT ??? או שכדאי לי לנסות להחליף ל GV-NX76T256D-RH?

פורסם

המאורר של הכרטיס הוא בעייתי(כנראה בכל הדגמים של 7XXX)-גם אני השקעתי במפרט כדי לא לשמוע את הרעש המעצבן הזה

הדבר היחיד שהצליח לי זה riva עד לעידכון האחרון - התוכנה לא תומכת בדרייברים החדשים 8.XXX

ב 23 החודש אמורה לצאת גירסה תומכת אז שים לב לזה

אגב riva אני יודע לשחק רק עם המאוורר שזה די עוזר אבל יש בחלון הספציפי עוד אופציות שאין לי מושג בהם

low power 3d

preformance 3d

כך או כך אחרי שניסיתי הכל חוץ מפטיש זו התוכנה לשקט שלך, לגבי שאר האופציות סורי...

יש לך מאורר על הלוח? אם כן גם הוא מקור לרעש חזק-אצלי שמתי לו בקר למינימום, שקט יש אבל פחד משריפת הלוח גם יש

פורסם

כרטיס מסך, ממליץ בחום על:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1606&products_id=13133

אם אינך רוצה לעשות מוד למאווררים אז ממליץ:

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6227

או

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4902

לא עבדתי עם האחרונים, אבל עומרי (J) טוען שהם סבבה.

פורסם

1. תבדוק שכל המאוורים מחוברים חזק אחרת מתי שהם פועלים הם מזזים את מארז וזה יוצר רעש מעצבן

2. קצת מוזר שה bt עושה רשע תבדוק שהוא מחובר עד הסוף

3. תיראה אם המאוור של הספק נוגע באחד החוטים מאחורה מחוץ למארז[אני יודע שזה נשמע מוזר אבל קרה לי]

פורסם

זה לא ה bt בטוח-חוץ מזה בו אפשר לשלוט

http://www.guru3d.com/rivatuner/

בדוק את הפוסט השני

צריך אומץ לעשות מה שהוא מציע שם אבל מה לא עושים בשביל שקט

פורסם
  • מחבר
link=topic=182190.msg1574183#msg1574183 date=1148026032]

1. תבדוק שכל המאוורים מחוברים חזק אחרת מתי שהם פועלים הם מזזים את מארז וזה יוצר רעש מעצבן

2. קצת מוזר שה bt עושה רשע תבדוק שהוא מחובר עד הסוף

3. תיראה אם המאוור של הספק נוגע באחד החוטים מאחורה מחוץ למארז[אני יודע שזה נשמע מוזר אבל קרה לי]

כן, זה הדבר הראשון שבדקתי.. המאווררים יושבים היטב ולא נוגעים בכלום. חוץ מהספק שמפיק קרקוש חרישי כל היתר מפיקים רעש של איורור נטו.

תודה. השאלה היא האם לא עדיף לי לנסות להחליף לכרטיס של GIGABYTE שציינתי שהוא זהה על הנייר מבחינת ביצועים, אבל עם קירור פאסיבי לחלוטין?

פורסם

אם אתה משחק במשחקים כבדים לדעתי אל תחליף

נושא המאורר הוא באמת בעייתי אבל עוד כמה ימים זה יפתר ע"י rivatuner

שמשחק עולה המאוור באופן אוטומטי מגביר מהירות כדי להשאר בטמפ' סבירה

יצאת מהמשחק...חוזר חזרה

פורסם
  • מחבר

אם אתה משחק במשחקים כבדים לדעתי אל תחליף

נושא המאורר הוא באמת בעייתי אבל עוד כמה ימים זה יפתר ע"י rivatuner

שמשחק עולה המאוור באופן אוטומטי מגביר מהירות כדי להשאר בטמפ' סבירה

יצאת מהמשחק...חוזר חזרה

FYI: המאורר פועל בצורה דינאמית כבר היום (מגביר מהירות תחת עומס ומאט כשאין). הוא פשוט מרעיש מאוד גם במנוחה, שלא לדבר על עומס. העניין הוא שלא נראה לי שאת המאורר STOCK שבא עם הכרטיס אפשר להאט עוד, מאחר שגם היום הטמפ' ללא מאמץ באזור 52C+. כפי שאמרתי, הורדתי שעונים למינימום האפשרי (145/175) וניתקתי המאורר לגמרי. הכרטיס התחמם תוך 2-3 דקות ל 90C ללא עומס כלל! זה מוזר לאללה, כי ה 7600GS שבא עם קירור פאסיבי פשוט עובד במהירויות גבוהות בהרבה ללא בעיה. אז אחת מהבאות:

1. השעון לא באמת הואט (לא סביר כי הביצועים פחתו משמעותית)

2. הכרטיס הספציפי שלי תקול

3. הקירור STOCK של הכרטיס חלש מאוד

דא"ג, אתה חושב שה GIGABYTE לא יכול להריץ משחקים בגלל התחממות יתר?

פורסם

יכול ויריץ אבל

אני מניח שהוא יגיע לטמפ' גבוהות אפילו עד הפסקת עבודה

במנוחה לא צריך להיות יותר מ 45

כרגע אני משחק ghost recon שהוא כבד מאוד הטמפ' מגיעה ל 70-75 והמאוורר צועק ונשמע כמו שואב אבק

אז סביר להניח שגם אם הקרור הפאסיבי עובד כמו שצריך במקרה הנ"ל הטמפ' תגיע לרמות ה 100+- שם הכרטיס יכול להשרף

רק משהו שאני לא מבין הכרטיס במנוחה ומאורר עובד לא שומעים אותו כמעט...

תבדוק את המאורר של הלוח אם יש לך כזה, אצלי הוא המקור לכל הרעש אחרי הכרטיס, קטן קטן אבל צועק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים