עבור לתוכן

יש דבר כזה : מסכים מותאמים לויסטה ?

Featured Replies

פורסם

שמעתי את זה וזה נשמע לי שטויות האמנם ?

פורסם

אולי תגיד לנו איפה שמעת על זה?

כי גם לי נראה שזה שטויות...

פורסם

לVISTA בפרט לא, לHDCP כן. אם אתה רוצה לראות תוכן HD מוגן ברזולוציה מלאה על גבי המסך שלך אתה צריך מסך עם תמיכה בHDCP.

פורסם
  • מחבר

לVISTA בפרט לא, לHDCP כן. אם אתה רוצה לראות תוכן HD מוגן ברזולוציה מלאה על גבי המסך שלך אתה צריך מסך עם תמיכה בHDCP.

איזה מסכים תומכים ב-HDCP ?

פורסם

מה זה בדיוק התקן הזה?

פורסם

איזה מסכים תומכים ב-HDCP ?

כרגע כמעט ואין, בארץ אין בכלל אבל יש לך מסכים כמו הDELL 2007WFP, ViewSonic 2025wm והSyncMaster 244 של Samsung.

פורסם

מה זה מאפשר?

ומה זה HD "מוגן"? (מה בדיוק מגן עליו ולמה?)

פורסם

הוא התכוון לרשום מנוגן לא יצא לו טוב :smile1:

פורסם

HDCP = high-bandwidth digital-content protection

HDCP הוא תקן להצפנה וערבול בחומרה של תכניי HD.

התקן נוצר ואומץ בעקבות דרישה גוברת והולכת מצד בעליי תכנים (במיוחד אולפני הסרטים) למלחמה בפיראטיות.

יישום של התקן הזה כולל שלושה שלבים:

1. תמיכה של ה-OS באכיפת ובבדיקת HDCP במקרה שהמשתמש מעוניין לצפות בתוכן מוגן.

2. שבב HDCP מובנה בכרטיס המסך, שתפקידו לערבל נתוני HD במידה וקיים "סימון" מהיצרן שהם מוגנים בזכויות יוצרים.

3. מסך שיודע לפענח את הנתונים המוצפנים שהוא מקבל מכרטיס המסך - בעל תמיכה ב-HDCP (בדרך כלל דרך יציאת HDMI).

מה הסיפור פה?

האלגוריתם המשמש להצפנה והיישום שלו בחומרה, מונעים בעצם מכל רכיב "אחר" לקרוא את תכניי ה-HD ובעצם להעתיק אותם.

לפי מייקרוסופט, בחלונות VISTA אם ננסה להריץ סרט HD על מחשב שאינו תומך HDCP בחומרה, נקבל מסך שחור במקום הסרט או איכות סרט פחותה (אולי 480I) - הם עוד לא החליטו מה עדיף מהשתיים.

הטכנולוגייה מתבססת על כך שהרישוי שלה עולה כסף, וכל יצרן המעוניין לשלב תמיכה ב-HDCP ברכיבים שהוא מייצר משלם סכום נכבד. מכאן מגיעים רווחי החברה שפיתחה את התקן.

יצרן ששילם בשביל הרישוי מקבל סדרה של "מפתחות" מתמטיים יחודיים לו שמאפשרים לו להטמיע ברכיבים שהוא מייצר יכולת לקרוא HD "מעורבל" - וכפי הנראה כרגע כל סרט שייצא בשנים הקרובות יכיל דרישה ל-HDCP בחומרה כדי לצפות בו.

האם זה סוף הפיראטיות? לא ממש.

ל-HDCP יש כמה בעיות לא קטנות.

הראשונה שבהן היא השלמות המתמטית שלו - ישנם כבר כמה וכמה פרופסורים למתמטיקה בעולם שטוענים שהאלגוריתם המשמש להצפנת התוכן הוא בעל יכולת לא קטנה להיפרץ, ואפילו לא צריך להיות גאון מתמטי לעשות זאת. כמובן ובמידה ומישהו יפרוץ אותו, לא רחוק היום בו נראה מכשירים שמייצרים מפתחות HDCP לכל דורש....וזה יהיה סופו של התקן.

הבעיה השנייה היא הגורם האנושי - גם אם לעולם לא יפרצו את האלגוריתם, קיים סיכוי שעובד (או עובד שפוטר) באחת מחברות האלקטרוניקה ידליף את המפתח הפרטי של החברה לאינטרנט ולפיכך תוכל כל קבוצה של האקרים עם מעט ידע בתיכנון רכיבים, ליצור רכיב משלה המדמה עצמו לרכיב HDCP של אותו יצרן. מספיק להעיף מבט בכמות הצ'יפים של ה-PS2 כדי להבין כמה זה אפשרי.

הבעיה השלישית היא הצרכנים עצמם - קודם כל יכול להיות שייפרצו את החלק בחלונות VISTA שבודק ל-HDCP. דבר שני לא בטוח בכלל שאנשים יהיו מוכנים לקנות מסך או כרטיס מסך שמלכתחילה עולים להם יותר כסף, ובנוסף לזה מגבילים אותם בצפייה או העתקה של סרטים שהם קנו בכספם. שלא לדבר על העובדה שהיצרנים כנראה יגלגלו את עלות הרישוי שהם שילמו ל-HDCP על הצרכנים עצמם. מי שירצה לצפות ב-HD ב-VISTA יצטרך לשלם לא מעט כסף בשביל התענוג המפוקפק הזה.

הבעיה הרביעית של HDCP היא תחרות - תקן חדש שיצא לאחרונה (התיכנון שלו החל לפני כשנה) ונקרא DisplayPort, מאיים להדיח את HDCP עוד לפני שבכלל אומץ בשוק.

DisplayPort הוא תקן עדיף יחסית ליצרנים מפני שהרישוי שלו הוא חינם, הוא זמין מאוד, וכמו כן חברות גדולות מאוד (HP, ו-DELL לדוגמה) כבר הודיעו שייתמכו בו במחשבים שלהם החל מהשנה הקרובה. מענייין יהיה לראות את כוח ההשפעה של היצרנים הגדולים האלה על השוק.

לסיכום:

השאלה האם HDCP הוא תקן העתיד היא שאלה של זמן. כמו הרבה דברים בעולם המיחשוב, דברים לא תמיד קורים כמו שהחברות והצרכנים מצפים שייקרו, ויכול מאוד להיות שסופו של עידן ה-HDCP נגמר עוד לפני שהתחיל. נחיה ונראה.

יום נעים.

פורסם

תגידו לי מזה החוצפה הזאת!?

אז עכשיו אני צריך להחליף כרטיס מסך, את המסך הרגיל ואת הLCD שקניתי ב10000 שקל רק בגלל שהמפגרים האלא הכניסו תקן חדש?! למה מה קרה?!

הם רוצים שאני יחליף ס22ה יש לי מסך CRT שעלה 1500~ יש לי את הLCD שעלה 10000~ ויש לי את הכרטיס מסך שעלה 1900~ שישלמו לי על ההחלפה אני יקנה מה שהם רוצים!!!

כאילו למה אני צריך להוציא עכשיו 15 אלף שקל על התקן מפגר הזה!?!?

אין איזה דרך לעשות משו!?

:pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed:

פורסם

תגידו לי מזה החוצפה הזאת!?

אז עכשיו אני צריך להחליף כרטיס מסך, את המסך הרגיל ואת הLCD שקניתי ב10000 שקל רק בגלל שהמפגרים האלא הכניסו תקן חדש?! למה מה קרה?!

הם רוצים שאני יחליף ס22ה יש לי מסך CRT שעלה 1500~ יש לי את הLCD שעלה 10000~ ויש לי את הכרטיס מסך שעלה 1900~ שישלמו לי על ההחלפה אני יקנה מה שהם רוצים!!!

כאילו למה אני צריך להוציא עכשיו 15 אלף שקל על התקן מפגר הזה!?!?

אין איזה דרך לעשות משו!?

:pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed:

אין מה לעשות זו ההתפתחות של העולם. אתה רוצה לעשות משהו, תצטרף לאחמדינג'אד :2gunsfiring: :2gunsfiring:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים