עבור לתוכן

עזרה בביצוע אוברקלוק למעבד 805D עם לוח MSI 945P PLATINUM

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

טוב , אני כרגע בעבודה ...יותר מאוחר אני אבדוק גם עם ה-EVEREST , למרות שלא ראיתי אתמול לשונית בתוכנה שמציגה טמפ' .

אולי צריך לאפשר ניטור בביוס ? זה קשור ?

עוד משהו ..

1) איך אני יכול לדעת אם הסירקולציה במארז היא טובה . מה שאני רואה זה שיש מאוורר גדול 120 בחלק האחורי של המארז+2 כיסי אוורר בחזית .

(chenbro gaming bomb)

2) יש אפשרות לבדוק יציבות מתח ספק ומערכת בכלל במאמץ , עם התוכנה S&M או עם תוכנה אחרת ?

רוב תודות על העזרה :xyxthumbs:

עריכה : הפעלתי את PRIME95 והרצתי בדיקה . התוצאות בתמונה של EVEREST (לאחר שעה של בדיקה .אם צריך יותר זמן תעדכנו בבקשה)

רק אם תוכלו בבקשה לעדכן אותי אם זה בסדר או שאפשר להעלות עוד עם המעבד .

איך הטמפ' של המעבד+לוח+דיסק קשיח ???

על ה-12V המתח משתנה מ-12.48 ל-12.61 ... זה אומר משהו ?

מה לגבי הזיכרונות ? התזמונים ...

עריכה 2 :

העלתי באס בתוכנה ל-180 .במכפלה 20 . אני עכשיו ב-3.6

צרפתי תמונות מעודכנות . נראה לי טמפ' 60-58 מעלות למעבדו-46 ללוח אם , זה יותר מדי...אולי צריך לחזור ל-3.2 .

אגב , התמונות לאחר שעתיים עם S&M .

יש דעות ? :nixweiss:

[attachment deleted by admin]

• תגובות 70
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טמפרטורה מצויינת.. אם זה לאחר שעה בPRIME זאת טמפרטורה מצויינת ואני חושב שאתה מסוגל להתחיל לעלות לכיוון ה3.6GHZ...

פורסם

טמפ' טובות...

ואם אתה רוצה לאתר שגיאות אז רצוי להשאיר את פריים עובדת כול הלילה (למרות שיש מקרים שהיא "סתם זורקת" שגיאות אבל עדיין..)..

תבדוק גם עם S&M....

ותזכור שלא רצוי לעבור את ה60-65+-....

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם ,עדכנתי תמונות בעריכה של תגובה קודמת .

אז ככה...בבאס 180 במכפלה 20 כשהמחשב ב-3.6 , לא היו בעיות במאמץ גם אחרי שעה עם PRIME95 .

הבעייה החלה כשהעלתי עם התוכנה את ה - FSB ל-200 באותה מכפלה -> 3.8 . אחרי חצי שעה עם ה-PRIME קבלתי הודעת שגיאהבמסך כחול שמתריע על הפסקת פעילות המחשב עקב חשש לגרימת נזק לחומרה...משהו כזה .הטמפ' אגב לא עברה את ה-62 מעלות עד אז .

מה יכולה להיות המגבלה ? או שזה כבר השיא ... :s05:

פורסם

זה לא השיא.. יש לך שם מעבד מוצלח! תתחיל להעלות את המתח למעבד(CPU VCORE) תעלה בהתחלה ל1.45 ותראה אם יציב לך על 195FSB שזה 3900MHZ דרך אגב טמפרטורה בסדר גמור(60-65 למעבד הזה במאמץ זה נורמאלי עם אוברקלוק) אחלה קירור יש לך שם.. דרך אגב אתה מרגיש את שיפור הביצועים? איך המחשב עובד?

פורסם
  • מחבר

STINGER שלום ,

תראה , אני קצת חושש להתעסק עם העלאת הוולטאד' של ה-VCORE .יש אפשרות כזו בתוכנה של MSI , אבל לפי מה שקראתי כאן ,זה כבר מסכן את החומרה..

לגבי שיפור בביצועים, אני לא יודע אם יש הבדל כי ת'אמת גם ב-2.6 המחשב היה מהיר כשד . פתחתי 15 חלונות אקספלורר+נגן MP3 +סרט ברקע +AVANT BROWSER ועוד כמה תוכנות לא כבדות ברקע...זה בדר"כ מה שאני עובד ביומיום .אולי השיפור יראה בקידודים ותוכנות כבדות יותר .

אגב , מוזר ב-PRIME95 כשבדקתי ביצועים (דרך האפליקציה של חלונות) המעבד היה כל הזמן בניצולת של 100אחוז ! וב-S&M זה עבר בין 60-70 אחוז .

הקירור הוא של AVC עם HEATPIPE .... אין לי מושג מי אלה חוץ מזה שהם חברה מטיוואן .

TAOTAO ציין שלא מומלץ להגיע ל-60 + בטמפ' ,אולי זה יחמם את שאר החלקים .

מה אתה אומר ? לא מסוכן להעלות יותר גם במתח מעבד ? אולי הספק כבר מגביל ולכן הודעת השגיאה ? :nixweiss:

פורסם

להעלות מתח לסביבות ה1.4\1.45 זה לא מסוכן.. וגם מעל.. אבל עדיף להישאר בתחומי ה1.5-1.3....

פורסם
  • מחבר

צריך להעלות מתח כשהמעד כבר ב-3.8 בבאס 200 או שאפשר בשלב יותר מוקדם בבאס 166 ..זה משנה ?

פורסם

אפשר לעלות מתח גם שאתה נמצא במצב סטוק..

אבל כול העניין בOC זה להגיע כמה שיותר רחוק בכמה שפחות מתח (ובין היתר חום..וכו)...

ותשנה תמחלק של הזיכרונות.....

ומתח של 1.45-1.5 זה לא מה שיהורג לך תמעבד תהיה בטוח...(ואפילו לא מתח של 1.65)..

פורסם
  • מחבר

או.קיי ..

אני אשאר בינתיים עם 3.6 בבאס 180 , עד שאחליף חודש הבא מאוורר לגלישאל 5700 . אם הטמפ' תחצה את ה-60 (קשה לי להאמין שכן ..אחרי הרצה עם PRIME EXTREME OVERCLOCK) , אזי אני אוריד ל-3.2 חזרה .

אני רוצה בהזדמנות זו להודות ל-OMRIJ , INTEGRAL , TAOTAO , NEMESIS , AMILO, STINGER על כל העזרה והזמן שהקדישו (גם בהודעות פרטיות) .

בהחלט השכלתי ברזי תורת האוברקלוק ,שהיה חדש לי לחלוטין .

חבר'ה , יישר כוח ! :xyxthumbs: ושבת שלום לכל חברי הפורום :) . נעשית כאן מלאכת קודש .

:hi:

פורסם

שאלה שמעניינת אותי בגלל שאני חושב לקנות HTPC עם 805: מה מצב הרעש מהמאוררים ב- 3.6GHz?

פורסם

KWAN,

איזה REV הגיגהבייט שלך?

פורסם
  • מחבר

חשבתי שהכל רץ תקין..

יש משהו שהורס לי את כל האוברקלוק ואני לא יודע מה זה ...מדובר על ה-805 שציינתי בת'רד.

כשאני מעלה את הבאס ל-166 דרך התוכנה של CORECENTER של MSI , המחשב לפעמים נתקע ולא מגיב ואני חייב לכבות ורק בהדלקה הבאה הוא נותן לי לשנות בלי להתקע . במקרה אחר , גם אם הוא נותן להעלות , אזי העכבר מגיב באיטיות ובלי כיוון בכלל ...

בביוס של הלוח , יש לי אפשרות להעלות רק עד 165 את הבאס ואז אם אני עושה ריסטרט אחרי השינוי , המסך לא נדלק .

אין לי מושג מה הבעייה ..

אתמול לא הייתה לי בעייה עם זה .גם כשהעלתי באס לכיוון ה-180 , לא קיבלתי תקיעות .

הטמפר' של המעבד בסדר גמור .

הזיכרונות של OCZ מדגם : GX-XTC GOLD EDITION PC2 5400 512MB EL / 4-4-4-12 (שני סטיקים)

(זה הנתונים שמופיעים עליהם )

מה יכול להיות שמגביל אותי ??

פורסם

זה הטרד השני עם אותם זכרונות שיש איתו בעיות. זה לא אומר שזאת בהכרח הסיבה אבל יתכן שכן.

על מה יושבים הזכרונות אצלך בביוס? על אוטו?

עריכה:

אני גם הייתי מציע לך לעדכן ביוס, ו\או לאפס אותו ולהתחיל מחדש.

איזה ספק יש לך?

פורסם
  • מחבר

עכשיו נכנסתי לביוס :

DRAM TIMING SELECTABLE ? -> BY SPD (אם אני משנה כאן למנואל אז אני יכול להגדיר ערכים לאלה שבמצב AUTO)

XCAS LATENCY TIME -> AUTO

XCAS LATENCY TIME -> AUTO

DRAM TO CAS DELAY -> AUTO

DRAM RAS PRECHARGE -> AUTO

SYSTEM MEMORY FREQUENCY - > AUTO

PCI-E FREQUENCY->100

* אין לי אפשרות להעלות יותר מ-165 באס בביוס . לא מבין למה רק בתוכנה של הלוח זה אפשרי ולא דרך הביוס (להעלות יותר באס)

** ספק EVERPOWER 350W

*** איפסתי ביוס ע"י הוצאת סוללה וזה הסתדר ..אבל אח"כ שוב אותה בעייה .טענתי הגדרות LOAD FAIL DEFAULT ואח"כ גם LOAD OPTIMIZE DEFAULT ... בשני המקרים זה חוזר על עצמו התופעה ..בתוכנה כשאני מעלה באס כל פעם קצת אז אין בעייה .רק כשאני ישר מעלה ל-166 אז זה לפעמים תוקע את המחשב .

**** אין עדכון ביוס זמין ללוח באתר של MSI .

מה עושים ? :nixweiss:

עריכה (תיקון) : גם עכשיו כשהעלתי באס דרך התוכנה מ-133 ל-140 , זה תקע את המחשב ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים