עבור לתוכן

מחפש משאבה לקירור מים - נערך.

Featured Replies

פורסם

היי (:

אני מחפש משאבה נורמלית ולא יקרה בטירוף (סטנדרטית, לא מה-TOP וגם לא אחת ג'נרית ולא אמינה), חשוב שתיהיה מיועדת למחשב ולא לאקווריום (שתוזן מ-DC12V), וכמובן שהעדיפות היא ליבשה (נשמע לי בעייתי לבנות מיכל לטבולה).

אגב, מה רמת ה LPH המינימלי המומלץ לדעתכם?

תודה רבה! (:

פורסם

אוקיי

אז ככה

LPH בגדול זה סתם חרטוט שיווקי כי הביצועים בשטח שונים באופן מהותי מאשר על הנייר

לדוגמא רוב המשאבות מוצהרות כ1200LPH ובעצם שואבות 400LPH

לכן, הנתון שיותר רלוונטי לאמידת כוחה של משאבה הוא Hmax - גובה עמוד המים שנוצר ע"י המשאבה בתוך צינור בקוטר 1 אינץ'

המינימום המומלץ הוא 3 מטר Hmax מכיוון שמשאבות חלשות יותר יתנו שיפור מזערי (אם בכלל) על פני קירור אוויר

המשאבות מתחלקות לשני סוגים - טבולות (אקוואריום) ויבשות

משאבות טבולות מצטיינות במחיר נמוך (כחצי ממחירן של משאבות יבשות בעלות הספק דומה) ובשקט יחסי (מכיוון שהמים סופגים את רוב הרעש)

לעומת זאת, משאבות טבולות נופלות בתחום היעילות מכיוון שהן צורכות יותר חשמל ופולטות יותר חום, מה שמצריך מיכל גדול יחסית כדי לבלום את התחממות המים. חסרון נוסף הוא הכיעור והמקום שהן תופסות, מכיוון שאי-אפשר להרכיב מערכת פתוחה בתוך מארז

משאבות יבשות הן סיפור אחר לגמרי, מיועדות במיוחד לקהל שמעדיף את המערכת שלו מורכבת בתוך המארז

אלה שמגיעות מיצרנים בעלי שם בד"כ מחזיקות ביחס צריכת חשמל/פליטת חום/ביצועים גבוה במיוחד

לאחרונה גם החלו לצאת דגמים חרישיים כמו MCP655 של סוויפטק

אבל שוב, החסרון המרכזי של משאבות יבשות הוא המחיר - החל מ500 ש"ח (בארץ) למשאבה טובה

בדיעבד בחירת משאבה מסתכמת בתקציב שלך

אז כמה אתה מוכן להשקיע במשאבה?

פורסם
  • מחבר

תודה בייגל (:

אגב ערכתי את ההודעה כי עכשיו אני דיי סגור על משאבה יעודית למחשב, אין לי ראש למשאבות 220V וכו...

איפה בארץ בכלל אפשר לקנות משאבות כאלה?

שאלתי ב-EMP כבר 3 פעמים והוא לא החזיר לי תשובה, פנדה עד כמה שידוע לי סתם מחזיקים אותם בקטלוג בלי שיהיה להם אפילו אחד במלאי...

מחו"ל אני לא יכול להזמין.

אני חושב שזאת בעיקרון הבעיה העיקרית שלי,

כמו שאמרתי קודם אני שואף למינימום השקעה כספית, אבל כמובן בלי להתפשר על ג'נריות ומשאבות לא אמינות אחרות.

כרגע אני עם משאבה של 120LPH מסכנה של ה BW, לפי מה שהבנתי המשאבה החדשה של TT עם 400LPH עושה את העבודה מעולה אבל אי אפשר לקנות אותה בנפרד.

פורסם

יש לי משאבה חדשה בקופסא של היאם 1200 ליטר אומנם לא מיועדת למחשב אבל חיה אמיתית והרבה משתמשים בה

אם תרצה דבר איתי באייסיקיו המספר בפרופיל שלי

מחיר יותר זול ממה שתמצא בחנויות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים