עבור לתוכן

שאלה על V SINC ON ו הקשר ל FPS

Featured Replies

פורסם

קיבלתי תשובה מוזרה בצ'אט של HARDWARE רציתי לאמת פה כי זה נשמע לי לא הגיוני אבל בכל זאת

אצלי המסך נעול על 100 REFRESH RATES בכל הרזולוציות... ו V-SINC נעול על ON תמיד ! לכל משחק . (דרך הדרייבר) ...דרך ה

ATI TRAY TOOL

לפי התשובה שקיבלתי שם מ2 אנשים שם ...יש לי קפיצות במשחקים כבדים כגון בטפילד2 לדוגמא , רק בגלל עניין ה V SINC שפועל.

וזה למה ?

כי בעצם אם אני משחק על REFRESH 100 קבוע + V SINC ON קבוע --משמע הכרטיס (GTO2 @ 16 P 530 \ 580) בעצם אמור לספק לי תמידית בכל שניה 100 FPS ולא לרדת מ ה 100 כדי שזה יסתנכרן עם ה REFRESH שלי הייטב ותתקבל תמונה חלקה תמיד !!!

מה שלא הגיוני כמובן ! ..נו באמת .....BF2 משחק כבד ובחיים לא ייתן לי קבוע מעל 100 FPS

אז הומלץ לי או לבטל את V SINC ON ( ל OFF) או לרדת מ 100 REFRESH ל 75 \ 85 בהתאם ל FPS שאני מקבל .....ככל שהירידה ב REFRESH תהיה גדולה יותר...יותר לכיוון ה 75 ..60 ....ככה אני יקבל תמונה חלקה לרוב כמעט תמיד , כי כרגע אני מקבל בסביבות ה 80 .

האם זה נכון כל זה ? אולי בגלל זה סוף סוף אני יבין למה לעזזל קופצים לי משחקים שלמרות שרשום לי FPS גבוהה יחסית והכרטיס דווקא "עושה את העבודה" מבחינת הפריימים לשניה .....עדיין המשחק מקרטע והכל בגלל משהו אחר בכלל (קצב ריענון המסך ואפשרות ה V SINC שדולקת תמיד)

?

תודה.

פורסם

אני חושב שמה שנאמר לך הוא הגיוני כי הרי אם אתה נועל את ה V SINC אתה מאלץ את הכרטיס לתת לך תמיד 100 ולא פחות מה שמאוד לא ריאלי היום במשחקים כבדים לשמור תמיד על 100 FPS נקי .

יש צורך במערכת מפלצתית וכרטיס טוב יותר .

או כמובן תמיד ישנה האפשרות להוריד טקסטורות וכו'...

פורסם

שמע, תפעיל V-SYNC רק כאשר אתה מקבל במשחק מעל ל-60 FPS קבוע. אלא אם המשחק משתמש ב-Triple Buffer

וקרא את זה:

http://www.nhancer.com/help/enhancements.php#VSync

חשוב מאוד!

Another disadvantage is, that if the game doesn't use three buffers for rendering the scene (a so called triple buffer), the frame rate cannot fluctuate freely. Only integer fractions of the monitor's refresh rate (i.e. 1/1, 1/2, 1/3, 1/4, 1/5 etc.) are possible. In the case of the refresh rate of 60Hz, the only possible framerates would be 60fps, 30fps, 20fps, 15fps, 12fps...

So in many cases the framerate will "jump" from 60 to 30 frames per second, which can be quite noticeable. As long as the graphic card can maintain the 60 frames per second at all times, this doesn't hurt at all, but every drop below 60 fps will reduce the actual framerate to 30 fps. Again, this effect can avoided completely, if the game uses triple buffering. Unfortunately, the game itself has to request a triple buffer, there is no way of forcing them through the driver.

Still, most people prefer to play with VSync enabled, even without a triple buffer, because the movement of the images are much much smoother than without VSync.

לפי מה ששמעתי, משחקים מבוססים OPENGL - אפשר להכריח אותם להשתמש ב-Triple Buffer גם אם הם לא דורשים זאת לבד (בעזרת nHancer)

משחקי DirectX - אין מה לעשות, או שיש Triple Buffer או שאין .

פורסם
  • מחבר

קודם כל למה ? תסביר...

דבר שני לדוגמא בטפילד 2 אני מקבל מעל 60 ...עדיין מקרטע עם V SINC ON

דבר שלישי

דומני ?.....או שראיתי אותך אתמול בסרבר של דלטה בבטפילד 2 ?

פורסם

קראת את הקישור שהבאתי ? (בעריכה)

מספיק ש-BF2 יתן לך 59FPS ישר הוא יפול ל-30FPS במקום. עם V-Sync.

ד"א, כן שיחקנו אתמול עד שעות הבוקר המוקדמות :) (אני לפחות..)

פורסם

עוד דבר, אני לא יודע אם זה רשום שם...

ה-refresh rate הגבוה שאתה בוחר זה קודם כל טוב יותר לעיניים. חוץ מזה, מה שקורה זה שאתה בעצם מגדיר את ה"גג" אליו תוכל להגיע עם V-Sync.

ז"א, 100Hz יאפשר מקסימום 100FPS. ככה שתמיד עדיף קצב ריענון גבוה ככל שאפשר.

אתה לא צריך שה-FPS וה-Refresh Rate יהיו זהים על מנת לקבל תמונה חלקה - זה מטופש מה שאמרו לך.

אם V-Sync פועל אתה תמיד תראה תמונה חלקה (ללא קריעת תמונה) , אך זה לא מבטיח לך FPS רציף.

אז תעלה FRAPS, ותבדוק אם יש קפיצות של ה-FPS מ-60 ל-30 וכו'... אם יש - בטל את ה-V-sync, אם אתה יכול לראות משהוא בין 30 ל-60 (למשל 40 או 50 FPS ) סימן שאתה בסדר. אפשר להשאיר V-Sync.

פורסם

למה אתה לא מנסה לבטל את ה V-Sync ולראות האם הקפיצות מפסיקות. זה לפחות יתן לך דרך לוודא שזאת הבעיה ולא משהו אחר.

ולדעתי לא כדאי לך להוריד את קצב הרענון ל 60Hz כי זה מציק בעיניים.

תבדוק האם התמונה בלי V-Sync היא גרועה, לדעתי בקצבי FPS גבוהים לא צריכה להיות בעיה בלי V-Sync

פורסם

תבדוק האם התמונה בלי V-Sync היא גרועה, לדעתי בקצבי FPS גבוהים לא צריכה להיות בעיה בלי V-Sync

להיפך. עם FPS גבוה (תמיד מעל ל-60) מומלץ להשתמש ב-V-Sync. שתדע לך שאני מזה סובל ב-BF2 עם ממוצע של 80FPS ללא V-Sync - יש מלא "קריעות תמונה" וזה הורס את כל העניין. הבעייה היא, שיש מצבים שה-FPS יורד מתחת ל-60 ממש בקטנה, לא שמים לב לזה בלי V-Sync אבל עם V-Sync יש פתאום איטיות מגעילה של 30FPS

כן, זו דילמה רצינית וממש ממש חבל שאין פיתרון הוגן.

קריעות תמונה או איטיות מזדמנת.

אפשר להתנחם במשחקים כבדים שעובדים עם Triple Buffer (או משחקי OpenGL - כמו D3/Q4). ככה אין בעיה בכל מקרה עם V-Sync.

אני אישית, ברוב המקרים, מבטל V-Sync במשחקי DirectX אם יש ספק הכי קטן שהמשחק ירד מה-60FPS.

פורסם
  • מחבר

""""ז"א, 100Hz יאפשר מקסימום 100FPS. ככה שתמיד עדיף קצב ריענון גבוה ככל שאפשר""""

אתה בטוח שהמשפט הזה נכון ? כי אם לא .....

100 רפרש בעצם חייב להסתנכרן עם הפריימים.. מה שאומר לי בעצם שאם אשחק תמיד על 60 אקבל תמונה חלקה

מה לגבי אילוץ מהדרייבר ל TRIPLE BUFFERING (יש לי אפשרות כזו ב ATI TRAY TOOL ) ? אז זה לא עובד ? גם לא בגרסאות החדשות של 6.3 ומעלה ? (CATALIST) ?

כי אין את האפשרות הזו בבטפילד 2 שזה המשחק היחידי בעצם שאני משחק בכמה חודשים האחרונים :(

(משחק כבד מאוד) :bash:

ולמי שהציע לבטל את ה V SINC ..אין זה בלתי אפשרי ..זה כמו לבטל ANTI ANALYSING , פשוט אי אפשר . זה מזוויע . :nono:

פורסם

תמיד כש-V-sync פועל אז לא תהיה קריעת תמונה (tearing) לא משנה מה הרפרש של המסך. כמה שהרפרש גבוה יותר ככה ה-VSync פחות מוגבל.

אני לא רואה שום חיסרון בשימוש ברפרש גבוה ככל שאפשר.

בקשר ל-ATI, אני לא מכיר (יש לי NVIDIA) אבל אני מניח שזה עובד אותו דבר.

מאחר ו-BF2 עובד על DirectX, וכנראה לא משתמש ב-Triple Buffer - אין לך מה לעשות . יש לך 2 אופציות : עם\בלי ושניהם מבאסים :-\

ב-nHancer יש רק אופציה להכריח Triple Buffering על OpenGL. אין לי מושג מה ATI Tray Tool מסוגל לעשות, אבל אני מעריך שלא מעבר...

פורסם
  • מחבר

פה הבעיה העיקרית .....OPEG GL IS DEAD !!

לא נתקלתי כבר שנה במשחק OPEN GL

חוץ מ QUAKE 4

פורסם

מעצבן הא? :s07:

אני מבטיח לך שלא תמצא פתרון. זה מה יש נכון לעכשיו.

פורסם

AppleJack, תמנע משליחת 2 הודעות ברצף ("דאבל פוסט").

מתווספת לך אזהרה ראשונה (לאחר 3 הזהרות אתה תורחק/תושתק).

אני ממליץ לך לקרוא את חוקי הפורום ולהמנע מבעיות דומות.

פורסם

מה V-sync עושה בדיוק?

מה זה אומר "קריעת תמונה"?

(סלחה שאני מתפרץ לנושא)

פורסם

RAUL, אני מנסה לעזור ואתה מחפש צרות??

רשמתי 2 תגובות ברצף שלא קשורות אחת לשנייה... אז מה קרה ?! אם היה מדובר ב-ספאם זה כבר סיפור אחר.

אתה הוספת עוד אחת שרק שאלוהים יודע למה. בעקבות זה אני הוספתי גם.

אז הנה לך, עוד 2 תגובות מיותרות בגללך.

מצידי תרחיק\תשתיק אותי כבר עכשיו.

אנשים כמוך מוציאים לי את החשק לעזור לאנשים, או סתם להתכתב.

זו לא האווירה שאני מחפש, לכן אני לא מייחס כל חשיבות לקשר בין האזהרה שלך לנקודה רעה לזכותי.

אני שומר על חוקים בסיסיים בתור בנאדם, אני לא מוכן להשתתף בשום סוג של משטר פורומים. אם אני מתאים לפה או לא - כנראה שרק אתה יודע.

רק תעשה טובה ותן את האזהרות האלה מבלי ליידע. לא צריך לעניין לא אותי ולא אף אחד אחר פה מה אתה עושה בזמנך הפנוי.

עריכההההה:

קראתי את חוקי הפורום רק כדי להיות בטוח...

הקפצת דיונים:

אין לפרסם שתי הודעות רצופות בדיון, רק בשביל להביא את הדיון לראש הרשימה. הקפצת הדיון לא תביא תשובות יותר מהירות אלא תשיג תוצאה הפוכה בצורת התעלמות או נזיפה מצד המשתמשים.

במידה ויש לכם מידע חדש להוסיף לדיון כאשר הודעתכם היא האחרונה, עשו זאת על ידי .

משתמשים שיקפיצו דיונים ימצאו את הדיון נעול!

אתה יכול להיות בטוח שלא הוספתי תגובה ע"מ להקפיץ ! אפשר לראות שמדובר בהבדל של מס' דקות בלבד.

זה בכלל לא הדיון שלי, למה לי להקפיץ ?? אם לא שמת לב, אני לא זה ששואל את השאלות פה...

חוץ מזה לא מדובר על שום אזהרה מצד ה-admin, אלא על נעילת דיון .

אז אולי כדי שאתה בעצמך תקרא את חוקי הפורום !

אני דורש משפט הוגן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים