עבור לתוכן

רשת חוטית - מרחק מקסימלי?

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה..

אני צריך לקשר בין שני מחשבים דיי רחוקים, נאמר לי שהכבל הארוך ביותר הוא 50 מ' ואני בכלל זוכר שניתן לקנות ברוב המקומות רק עד 30 מטר.

מה המרחק המקסימלי שהכבל נשאר יעיל, וכיצד ניתן לגשר על מרחק של בערך 100 מטר?

האם להוסיף SWITCH באמצע שיקשר בין שני כבלים ארוכים יספיק?

תודה על העזרה.

פורסם

כבל אתרנט יכול לעבוד עד 100m (לפי התקן) כמובן שרצוי להשתמש בכבל קצר יותר לפי הנדרש ולא לקחת סתם כבל ארוך.

צריך לבחור כבל מסוג Category 5 כזה http://www.cable.co.il/Product.asp?Pid=370120&Cat2Cat1ID=4&Cat2ID=43

תבקש שילחצו לך קונקטורים באורך הכבל הרצוי וזהו.

רצוי לא להעביר כבל כזה ליד מקורות המייצרים רעשים (פלורוסנט, ארון חשמל - מתח גבוה)

המושגים של FTP ו STP מתיחסים לרמת הסיכוך של הכבל:

* UTP (ר"ת Unshielded Twisted Pair) - כבל לא מסוכך. נועד לשימוש פנים ביתי.

* FTP (ר"ת Foiled Twisted Pair) - כבל בעל סיכוך קל. לרוב משמש להעברה בתעלות.

* STP (ר"ת Shielded Twisted Pair) - כבל מסוכך. נועד לשימוש חוץ ביתי.

אפשר להמשיך כאן:

http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm#FACTS

באופן כללי, SWITCH או HUB שמחוברים באמצע יכולים גם הם לעשות את העבודה.

פורסם

כל מה ש-shlomom אמר לך בסדר..ואין שום סיבה שתרכוש מתג או האב בשביל לשחזר אותות(בגלל שלפי התקן אתה יכול לחבר בין 2 נקודות עד 100 מטר).

רק עדיף שתרכוש כבל מסוג cat5e שיתן לך תמיכה עתידית ברשת קווית של עד 1Gbps.

לגבי סיכוך--תלוי איפה אתה מעביר את הכבל..אבל יספיק לך בכל מקרה ftp/stp.

אם זה לחד פעמי..ואתה צריך כבל רשת מוצלב,עדיף לך שתרכוש כבל רשת ישר ארוך ואז ולחבר אותו לכבל המוצלב באמצעות "מופה" (מחבר נקבה/נקבה לכבל RJ45).

פורסם
  • מחבר

קצב העברת הנתונים לא משנה לי, מדובר בהעברת קבצים שהם בד"כ פחות מ-1MB מספר פעמים ביום.

אז כנראה שנלך על הכבל הזה של ה-100 מטר באמת, מקווה שזה יספיק.. מקסימום נוסיף עוד איזה switch באמצע.

אם אני לא מחבר ישירות בין שני המחשבים (אלא מחבר אותם לראוטר) אני צריך כבל רגיל ולא מוצלב נכון?

פורסם

תכין את הכבל מוצלב. במקרה ותחבר את הכבל לנתב או לSwitch המכשיר כבר ידע לעבוד עם הכבל הזה. מכשירים ישנים יותר יש להם כניסת עוד פורט לכבלים כאלו. אבל הם ישנים.

Swtich או האב הם לא מגברים. הם לא יגבירו את האות של הרשת. מה שאתה צריך זה Repeater. השם האחר הוא גם Hub אקטיבי או Switch אקטיבי.

HUB זה פשוט קופסא שמקשרת בין מחשבים ברשת. וSwitch זה יותר חכם. אבל הם לא יגבירו את האות במקרה שאתה עובד עם כבל ארוך מדיי.

פורסם

[ltr]the standard is about 175m, but rest assure that for a 1Mb throughput even a 250m cable will work.

and every switch is also a repeater...

not every switch is auto MDIX !![/ltr]

פורסם

Jet Li --מה אתה אומר,אל תדבר סתם.

ועוד איך האב או מתג משחזרים אותות--יש מושג שנקרא שרשור בימינו אם לא ידעת. וזה נועד להגדיל טווחים.

ה-switch כיום באים עם מנגנון auto mdi/mdix.כלומר הם יודעים לעבוד גם עם כבל רשת מוצלב וגם עם כבל רשת ישר.

פורסם

רוב המתגים הפשוטים באזור ה 100 ש"ח שראיתי אינם תומכים ב MDI/MDI-X, וחבל.

גם חלק גדול מכרטיסי הרשת המובנים עדיין לא תומכים בפונקציה, וזה פשוט :bash:.

פורסם

רוב המתגים הפשוטים באזור ה 100 ש"ח שראיתי אינם תומכים ב MDI/MDI-X, וחבל.

למה? הEDIMAX 8 PORT לדוגמה דווקא תומך בזה יפה מאוד.... ואתה לא יכול לומר שהוא לא פשוט. המתגים החדשים בשוק - לדעתי חלק גדול מהם כבר תומך.

גם חלק גדול מכרטיסי הרשת המובנים עדיין לא תומכים בפונקציה, וזה פשוט :bash:.

זה באמת חבל.

פורסם

הקיצר, לפני שקונים חשוב לוודא את זה.

פורסם

אין שום סיכוי שתצליח לעבוד כמו שצריך עם 100 מטר

ציוד בייתי פשוט לא בנוי לזה

פורסם
  • מחבר

תחליטו חבר'ה, אני רוצה להזמין רכיבים כבר על תחילת שבוע הבא..

ומה זה MDI-X?

המחשבים יתחברו לאיזה ראוטר פשוט של EDIMAX או DLINK ב-200 ש"ח.

פורסם

אין שום סיכוי שתצליח לעבוד כמו שצריך עם 100 מטר

ציוד בייתי פשוט לא בנוי לזה

[ltr]the standards talks about 175m for a 100Mbps lan.

I've managed to get a 10Mbps lan to work over ~180m, however it was with a 24port cisco switch. I don't think the quality of the equipment will affect the distance since it's all standards.

auto MDI-X means the equipment can sense if there's a need to crossover the port and will do it automaticly...[/ltr]

פורסם

Swtich או האב הם לא מגברים. הם לא יגבירו את האות של הרשת. מה שאתה צריך זה Repeater. השם האחר הוא גם Hub אקטיבי או Switch אקטיבי.

HUB זה פשוט קופסא שמקשרת בין מחשבים ברשת. וSwitch זה יותר חכם. אבל הם לא יגבירו את האות במקרה שאתה עובד עם כבל ארוך מדיי.

HUB הוא לרוב לא מגבר.

switch מייצר מחדש את הסיגנל בהגדרה.

הסיבה היא פשוטה:

נניח ששני מקורות המחוברים לשקעים A,B שולחים לאותב יציאה C. אם מגיעים שני פריימים (חבילות המידע של האתרנט) באותו הרגע, ברור ששניהם לא יוכלו להיות משודרים ליציאה C בו זמנית, ולכן אחת מהחבילות חייבת להיות מאוחסנת ב-switch עד שהחבילה השניה תשודר.

ב-HUB לעומת זאת, מספיק שפורט אחד משדר, שאר פורטים לא משדרים. אם הם ישדרו, תיווצר התנגשות, שני הפורטים יפסיקו לשדר, ושניהם ינסו לשדר לאחר זמן אקראי (back-off) על מנת למנוע בשנית התנגשות. זו הסיבה שרשת אתרנט מבוססת HUB לא יכולה באופן פרקטי לעבוד מעבר לעומס של 20%-30%.

פורסם

HUB הוא תמיד מגבר (הוא מגבר בהגדרה)

בשביל לשדר אות שהוא קיבל מפורט אחד לכל הפורטים הוא חייב להגביר את האות הנכנס.

אם לא היה צורך בהגברה אפשר היה פשוט לקצר את כל הכבלים אחד לשני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים