עבור לתוכן

שאלה לגבי קבצי התקנה במחשב נייד של IBM.

Featured Replies

פורסם

שלום.

קיבלתי לפני כשבוע מחשב נייד : IBM think pad T42 . העניין הוא שהדגם הזה מגיע עם 40GB של דיסק קשיח.

המחשב מגיע עם חלונות מותקן ורוב התוכנות שקשורות לIBM מותקנות גם כן. למחשב יש פיצ'ר של RECOVRY, שזה מחליף באופן אפקטיבי את הפורמט. לאחר ביצוע הפעולה, המחשב אמור לחזור למצב ההתחלתי שבו קיבלתי אותו, לשם כך, "נידבתי" כ5GB של נפח, שאמורים להוות כונן נסתר ממנו יתבצע השחזור (לפחות כך הבנתי).

הבעיה שלי מתחילה בכך ששמתי לב כי יש מספר תיקיות על המחשב שיש בהן (למשל) קבצי התקנה של כל מיני תוכנות שכבר מותקנות (תוכנות צריבה, NAV וכיוב')

יתרה מכך, יש לי את תיקיית I386 שהיא תיקיית ההתקנה של חלונות, תיקייה עם דרייברים לכל ההתקנים על המחשב , ותיקייה עם עוד המון דברים שאין לי מושג מה הם עושים או למה אני בכלל צריך אותם.

סך כל הנפח של הששון הזה הוא 3.33GB. למרות שזה לא כזה לוחץ , זה מביא אותי למצב של כמעט חצי מכלל הנפח שהיה לי מלכתחילה....וזה כבר לא כיף.

ולאחר האקספוזיציה הנחמדה הזו: שאלה: אבל, בבקשה , רק מי שיודע לבטח.

האם פעולת הRECOVRY תלויה איכשהו בתיקיות הללו? כלומר, אם אני אמחק את כל התיקיות המדוברות (על כל קבצי ההתקנה בהן) אני אקבל אותן חזרה לכשאשחזר את המחשב, ואם כבר, האם אני בכלל אוכל לשחזר את המחשב?

בעיקרון , אני יכול למחוק משהו לא נחוץ ולשחזר את המחשב על מנת לבדוק, העניין הוא שזה לוקח שעתיים , ואחר כך צריך להתקין הכל מחדש, ולהגדיר הכל מחדש. כלומר, אני מאבד חצי יום, לכן, העדפתי לשאול קודם ::)

אם כן, אם מישהו יודע לבטח , אנא אמרו לי .

תודה.

פורסם

אתה עתידים? אם כן מזל טוב.

לדעתי, צרוב את הכל על כמה דיסקים ונסה למחוק. לדעתי הקבצים האלה לא נחוצים. אם משהו מתקלקל בכל זאת, תשחזר עם הכפתור הכחול. הקבצים האלו לא היו נחוצים לשחזור (לדעתי). אה, תעיף את הנורטון ותשים במקומו קספרסקי או nod32. ובהגדרות של הכרטיס רשת אלחוטי, כוון אותו למקסימום ביצועים ולא למקסימום חיסכון בחשמל.

פורסם
  • מחבר

כן, עתידים :) אחלה תוכנית...

אני באמת הולך להעיף את הנורטון, אבל , חשבתי יותר בכיוון של AVG, כיוון שהוא חינמי (לא רוצה להתחיל עם כל התוכנה הפרוצה עדיין)

לגבי כרטיס הרשת, תודה על הטיפ.

כן, ככה גם אני חשבתי, כלומר, זה לא הגיוני קודם לקחת 5G של נפח בשביל שחזור בכונן נסתר ואז להשאיר את כל הקבצים שמהם משחזרים במצב שהמשתמש יוכל למחוק אותם בטעות... סביר להניח שאלו קבצים לשימוש עתידי.

זה באמת מה שהתכוונתי לנסות... חשבתי אולי לחסוך זמן ומאמץ אם מישהו יודע בטוח... אח.. no rest for the wicked.

אני אנסה ואחזור עם תשובות, כך שלדור העתידי יהיה קל יותר ;D

פורסם

למען האמת גם אני התקנתי AVG, בעיקר מתוך עצלנות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים