עבור לתוכן

האים RAID2 מכפיל את המקום בנוסף להכפלת להמהירות??

Featured Replies

פורסם

זאת שאלה לידע כללי או שאתה חושב על Raid 2 למחשב שלך?

כעקרון מרבית בקרי RAID במחשבים תומכים ב RAID 0,1 וחלק גם ב 5.

עבור RAID 2 צריך בקר יעודי והרבה דיסקים. למעשה לא משתמשים במוד הזה, ואם כן על אי בודד זה מאוד נדיר.

השיטה דורשת מינימום של 6 או 7 דיסקים אבל יעילה רק מ 12 ומעלה. כך שאין משמעות לשאלתך לגבי 2 דיסיקים

ניתן להשיג מהירויות גבוהות מאוד ותיקון של כל ביט ללא בעיה (כלומר דיסק דפוק)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה...

וכן אני חושב על לשים RAID על המחשב שלי.

אני פשוט לא הבנתי מה העתרונות בRAID2.

האים יש לך איזה המצלצה??

ושוב תודה

פורסם

כשחושבים לעשות RAID במחשב חושבים למה ולא סתם אני רוצה לעשות..

רוצה לדאוג לגיבוי?

למהירות?

לשניהםן יחד?

כמה דיסקים קשיחים באותו נפח יש לך?

או לחילופין כמה אתה מוכן להשקיע?

פורסם

רד מהענין של RAID2 ,הוא לא מעשי.

אם אתה רוצה RAID למחשב, יש שני שני יתרונות מרכזיים:

1. שרידות נתונים - במקרה שדיסק אחד מתקלקל לא נפגמים הנתונים ואתה יכול להמשיך לעבוד כאילו כלום לא קרה עד להחלפת הדיסק הפגום.

2. הגדלת מהירות העברת הנתונים - ע"י כתיבה קריא מיותר מדיסק אחד בו זמנית.

RAID-0 יתן מהירות, RAID-1 יתן שרידות בשילוב בינהם ניתן להשיג מהירות ושרידות.

ועכשיו למחיר (מערכי ה RAID צריכים דיסקים זהים):

RAID-0 צריך מינימום 2 דיסקים, מהירות העברת הנתונים תוכפל (עם 2 דיסקים) הנפח כנפח כל הדיסקים. שרידות אין - אם נפל דיסק אחד אי אפשר להשתמש בשני כלל.

RAID-1 צריך מינימום 2 דיסקים, אותה מהירות כמו דיסק 1, שרידות במקרה שדיסק נופל השני מתפקד כרגיל בלי איבוד מידע. נפח כנפח דיסק 1 - מאבדים נפח של דיסק 1 לטובת שרידות מידע.

RAID0+1 צריך מינימום 4 דיסקים, קיבלת מהירות כפולה ושרידות לנפילת כל דיסק (יחיד), נפח אחסון של 2 דיסקים.

אם אתה מוכן לשלם וצריך שרידות או מהירות אז זה פתרון טוב - מרבית המשתמשים לא ממש צריכים את זה.

פורסם
  • מחבר

תודה...

אני צריך את זה בעיקרון למהירות העברת הנתונים לדיסק....

ותודה על ההסבר....:)

פורסם

בהרחבה:

RAID 0 - דרישות: מינימום של 2 דיסקים.

יתרונות: כתיבה/קריאה מהירה, כותב/קורא ל/משני דיסקים בו זמנית ובכך מכפיל תיאורטית את הביצועים...

חסרונות: במקרה שדיסק אחד נופל/קורס/מתקלקל אבד המידע כולו.

RAID 1 - דרישות: מינימום 2 דיסקים.

יתרונות: שמירה על מידע במקרה של נפיל/קירסה/תקלה באחד הדיסקים.

חסרונות: מייקר את המערכת (במידה ואתה רוצה להשתמש בRAID 1 ואתה צריך נפח איכסון של 250GB אתה צריך לקנות 2 כוננים של 250GB), יותר איתי כי כל מידע שנכתב צריך להיכתב פעמיים.

RAID 1+0 - דרישות: מינימום 4 דיסקים.

יתרונות: כל היתרונות של RAID 1 ושל RAID 0.

חיסרונות: יקר (במידה ואתה רוצה להשתמש בRAID1+0 ואתה צריך נפח איכסון של 500GB אתה צריך לקנות 4 כוננים של 250).

ישנם עוד סוגים של RAID:

RAID 2, RAID 3, RAID 4, RAID 5, RAID 6, RAID 10, RAID 50

ויש עוד משהו שנכלל ביחד עם RAIDים שזה JBOD (כלומר: Just A Bunch Of Disks, "סתם ערימה של דיסקים" בתרגום חופשי-שכונה)

שזה מאחד נפח כוננים, בלי לאבד מידע/שטח איכסון. כלומר יש לך דיסק של 20 ועוד דיסק של 60 אז אתה תראה את זה כדיסק אחד של 80.

מאחר והגדרת RAID כלשהוא ממליצה לבנות עם כוננים זהים ואם לא אז לפחות בנפחים זהים, ואם לא אז הדיסק בעל שטח האיכסון הגדול יותר יהיה כמו הדיסק הקטן. (לדוגמא: הגדרתי RAID 0 על 2 דיסקים האחד בעל נפח של 60GB והשני בעל נפח של 80GB אז המערכת תזהה נפח כולל של 120GB ולא 140GB)

אם יש טעויות תתקנו אותי....

מקווה שהסברתי ברור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים