עבור לתוכן

עזרה עם ה-TUTORIAL של 3DStudio Max - בבניית פיון.

Featured Replies

פורסם

עקבתי אחרי ההוראות... הגעתי לשלב שמתחתי SPLINE מסביב לחצי פיון, ואז אני אמור להפעיל FILLET על קודקוד מסויים, בכדי לעגל אותו.

אני לא מצליח לעשות את זה...

בחרתי מהתפריט MODIFY מהרשימה את Fillet/Chamfer - ואח"כ ניסיתי לגרור את הקודקוד - ושום דבר. מה שמשפיע זה הכלי שבחרתי באותו זמן (למשל, להזיז את הקודקוד או לסמן שטח לבחירה).

מה פיספסתי?

פורסם

מה, שינו את ה- tutorial? (ב- Max7 זה לא נמצא ב- tutorial, ואין לי כרגע את Max8 מול העיניים).

בכל אופן, נראה לי שהכוונה היתה לכלי Fillet ב- editable spline. (או שאתה לוחץ על הכפתור, בוחר vertex ואז גורר אותו, או שאתה בוחר vertex ואז גורר את ה- spinner שליד הכפתור)

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהממשק משתמש השתנה מ-7. על איזה כפתור אתה מדבר? איפה הוא נמצא?

יש בצד ימין מספר טאבים, כאשר אחד מהם הוא MODIFY (לא כתוב את זה, זה מעין ציור של צינור מעוגל, ורואים MODIFY ב-LABEL של העזרה אם עומדים עליו). בתוכו יש COMBO עם MODIFIER LIST - מתוכם בחרתי את מה שאמרתי, מתוך החלק של PATCH/SPLINE EDITING.

יש אפשרות נוספת להגיע לאותו דבר, מהתפריטים Modifiers->Patch/Spline Editing.

בכל מקרה, ברגע שעשיתי את זה, מתחת ל-MODIFIER LIST COMBO נוספת שורה Fillet/Chamfer שמסומנת בצהוב (אפשר לבטל את הסימון אם לוחצים עליה, ואז היא הופכת לאפור כהה). יש באותה שורה סמל של נורה שאפשר להדליק ולכבות. ניסיתי כל מני קומבינציות על אלה, ואז לגרור - וזה לא עובד לי... כל מה שתיארתי נשמע מוכר, או שכל הממשק השתנה לחלוטין מהגירסה הקודמת? מישהו כאן מכיר את גירסה 8?

אם יתעורר צורך, אני אצרף תמונה.

פורסם

נראה לי שרק ה- tutorials השתנו.

אבל שוב - נראה לי שמה שאתה מחפש זה לא modifier אלא כלי על editable spline.

אתה הולך לטאב ,modify מרחיב את line (תחתית ה- modifier stack) ובוחר שם vertex.

ב- rollout של ה- geometry יש כפתור שכתוב עליו Fillet. תלחץ עליו, ואז תגרור את ה- vertex שעליו אתה רוצה להפעיל את ה- Fillet.

פורסם
  • מחבר

אוקי, מצאתי את זה...

מסתבר שיש ב-PANE הזה יותר ממה שחשבתי... ברגע שסגרתי את ה-ROLLOUT של ה-SELECTION, פתאום מתגלה שיש שם עוד כאלה, בין השאר GEOMETRY. ניתן לגלול את זה למטה ולראות עוד דברים.

בכל מקרה, זה עובד :xyxthumbs:

תודה רבה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים