עבור לתוכן

מגבלת OC תמוהה בלוח Lanparty expert

Featured Replies

פורסם

שלום

עומרי: אחרי חילופי ההודעות אתך, החלטתי לפתוח את השאלה לקהל הרחב, לשמוע דיעות לפני שאני מתחיל לכתוב מכתבים ל DFI.

אני עובד עם המפרט שפירטתי בצד ימין בהודעה.

הגעתי ל OC יציב עם באס 264, מכפלה מקורית של 11 וזכרונות עם מחלק 180Mhz, סה"כ 223Mhz.

מתח מעבד: 1.5V.

מתח זכרונות: 3.22V.

מתח צ'יפסט: 1.59V

מתח LDT על 1.3V

אוברקלוק מקסימלי לא יציב: 269Mhz.

מה שמפתיע ומאכזב מאוד הוא שכשאני מוריד את המכפלה ל10 ומעלה באס אפילו במעט ל270 חלונות לא עולה כמו שצריך.

אני מקבל מסך מוות כחול עם בעיה ב ACPI.SYS.

חשבתי שזה חד פעמי, אחרי עוד מספר רסטרטים היו פעמים שחלונות עלה ופעמים שלא.

בבאס 280 כבר בכלל אין על מה לדבר. חלונות לא עולה כלל והמחשב עושה רסטרט לעצמו.

המגבלה היא לא מהירות המעבד, אם הוא עובד ב2904Mhz אין שום סיבה שהוא לא יעבוד ב2800Mhz.

המגבלה היא גם לא הזיכרון כי מאחר והמכפלה נמוכה יותר, גם המחלק נמוך יותר (במכלפה 10 במחלק 180Mhz מהירות המעבד מתחלקת ב12 במקום ב13 והמהירות הסופית של הזיכרון נמוכה יותר. חוצמזה שהזיכרון עושה 240 יציב).

המגבלה היא גם לא הLDT, מכוון ל x3.

גם המתח כנראה שלא, נתתי 1.62 או 1.65 לצ'יפסט, 1.3 ל LDT, המעבד יכול 2800Mhz על 1.45 אבל גם ב1.55V יש עדיין רסטרטים.

הלוח נחשב ללוח הכי טוב בשוק ל OC (וגם עולה ככה), הספק חדש וחזק מספיק.

אחרי קריאת ביקורות, גם הביקורת הכי פחות מחמיאה הצליחה לייצב את הלוח על 320Mhz, והכי מחמיאה על הרבה מעל 400Mhz. לא הגיוני שהלוח שלי נעצר ב269.

אני נואשתי.

מה יכולה להיות הבעיה?

:nixweiss:

פורסם

לפני הכל תחליף את הביוס של big toe שיש לך, הבחור מ ocz מאוד מוכשר, אבל הביוס הזה לא מומלץ

הוא מתבסס על הביוס הראשוני שנותן לפעמים פיקים גבוההים למעבד, שים את ה c07 החדש ביותר.

לדעתי זה משהו שקשור לזיכרון, הלוח הזה מאוד מאוד קפדני עם הזיכרנות שעובדים עליו, לדוגמא זיכרונות tccd עובדים עליו רע מאוד, כנ"ל

הזיכרונות עם ה pcb הישן יותר של micron.

מה שתיארת זה רק חוסר תאימות עם משהו, לדעתי עם הזיכרון.

המחלק הזה יכול להיות בעייתי משהו,ברוב הלוחות, גם אצלי הוא לא מספמט אותו בכלל , עבוד עם מחלק אחר, לדוגמא 166.

תבדוק את הזיכרון, אולי הוא לא bh5? איזה rev הוא? יכול מאוד להיות שהוא ספציפי עושה בעיה עם הלוח.

כנס לביוס, בהגדרות הזיכרון יש למטה הגדרה שנקראת respons time , אם היא על fast, שים אותה על normal.

ושאתה שם, תבדוק לביטלת את ה thermal throtting למינהם.

שחק קצת עם המתח של הזיכרונות, תוריד אותו מעט, תעלה (ה expert מנחית די חזק את הזיכרונות), תיזמונים, סלוטים - הזוג השני שאתה עובד איתו.

ואם אתה יכול לבדוק זיכרון אחר עליו, מה טוב, זה יבהיר את התמונה הרבה יותר טוב, הימור שלי, ברגע שתשים זיכרון אחר הסיפור יעבוד טוב הרבה יותר.

ואל תכתוב מכתב ל dfi, הבעיה היא לא ישירה בלוח, גם ב expert אחר סביר להניח שתיהיה לך אותה בעיה, וה expert עושה ללא כל בעיה את

המספרים שאתה חושב שהוא לא עושה, לדעתי הוא לא הבעיה, לפחות לא באופן ישיר וזה בערך התשובה שתקבל.

בהצלחה :beerchug:

עריכה: אם אתה ממש רוצה אני יכול לנסות לשים על expert או venus זוג bh5 לבדוק אך הוא מגיב.

פורסם
  • מחבר

קודם כל הרבה תודה על התשובה המפורטת.

שאלות:

c07 - זה הביוס המקורי או מוד מסוים שאני לא מכיר?

מה ז"א מנחית זכרונות? נותן פחות מתח ממה שמוגדר לו בביוס?

ומספר הערות:

הזכרונות הן rev1.5 שלפי XS הם BH-5 עם PCB של Brainpower. אני מאמין להם.

מבחינת סלוטים לזכרונות, אי אפשר להפעיל אותם בסלוטים השניים (אין POST), זה ידוע שמשתמשים בהם רק אם יש 4 סטיקים, אם לזה התכוונת.

שיחקתי עם תזמונים ומתחים - לא הולך. אני אנסה את ההצעות שלך לגבי response time ו thermal throtting, למרות שאני בטוח שהthermal לא גורם לרסטרטים, אבל אוודא שוב.

אני יודע שהלוח עושה הרבה מעל 300 בלי מאמץ, אני רק מנסה להבין את הבעיה אצלי.

אני אודה לך אם תבדוק זכרונות BH-5 על הexpert שלך.

יש לי זוג Kingston Value שאני יכול לבדוק עליהם, בלי OC כי הם זכרונות פשוטים מאוד של 3-3-3-8 אבל אולי זה יבהיר את המצב, זה רק יקח לי יום-יומיים להביא אותם.

עריכה:

XMS-PC3200C2 Rev1.5 (2-2-2-5-1T) --chip--> Winbond New BH-5 ~ Brainpower PCB

על אילו זכרונות אתה ממליץ, אם לא TCCD ולא BH-5? אני תמיד יכול למכור את שלי.

עריכה שניה:

לדעתי הבעיה נפתרה, באס 340 בלי מאמץ. אני רק ממתין לתשובות שלך על השאלות ששאלתי וזה יסגור את הסיפור. הרבה תודה.

הפנמתי סופית שאני לא מצליח לעבור את ה2900 למעבד. חבל ;)

פורסם

כן, זה סוף האותיות של הביוס הרשמי האחרון, ביוס שיש לך עכשיו הוא הראשון שיצא ללוח, תוריד, תתקין.

בקשר להנחתת המתח, כל לוח מנחית מתח, ב sli/ultra ההנחתה פחות משמעותית מה expert

וזה לא באג בלוח, זה כדי למנוע סטיות מתח גדולות, אחד הדברים שה expert טוב בהם זה היציבות עם המתחים, לפחות כל עוד מחובר לו ספק טוב.

פורסם
  • מחבר

המון תודה רבה בנאדם. אומרים שאין חכם כבעל נסיון... צדקו :xyxthumbs:

נראה עד לאן אני אצליח למתוח את הבאס, נחזור מתישהו בקרוב עם תוצאות ועם מערכת קירור מים חדשה.

:jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים