עבור לתוכן

חיבור הארד דיסק SATA בחיבור PCI

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים.

אני מקווה שמישהו יכול לעזור לי. יש לי HTPC שיש בו מקום רק להארד דיסק אחד. כרגע יש לי 40 גיגה בחיבור IDE ואני רוצה להחליף אותו ליותר גדול אבל בחיבור SATA. האם זה אפשרי?

תודה מראש

פורסם

כל בקר SATA יעשה לך את העבודה, אני יכול להמליץ לך על הבקר שאני קניתי כרגע (מומלץ גם לקרוא קצת):

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=169625.0

בכל מקרה, זה בקר SATA-II עם 4 כניסות, את יכול לקנות את אותו הבקר עם שתי כניסות (TX2) או את אותו הבקר שיעבוד רק על SATA-I עם 2 או 4 כניסות שנקראים SATA150 TX2 או SATA150 TX4.

אם אתה הולך על בקר אז תלך כבר על SATA-II, עדיף.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה. איפה קנית את המתאם? וכמו שציינתי למעלה אני לא רוצה להוסיף עוד הארד דיסק למה שיש לי עכשיו אלא להחליף אותו לגמרי מIDE לSATA כך שהוא יהיה ההארד היחיד במחשב. השאלה היא איך אני עושה את זה? הבנתי שצריך דרייבר למתאם הזה אז איך אפשר להתקין עליו WINDOWS? מקווה שתבינו למה אני מתכוון.

פורסם

כרגע יש לי 40 גיגה בחיבור IDE ואני רוצה להחליף אותו ליותר גדול אבל בחיבור SATA

פעם הבאה תסביר את עצמך טוב, מה שאתה צריך זה מתאם IDE 2 SATA, חפש בזאפ.

פורסם
  • מחבר

אני אסביר את עצמי עוד פעם: ההארד הדיסק העיקרי שלי כעת הוא IDE שיושב על לא לוח אם שלא תומך בSATA. אני רוצה להחליף אותו לגמרי, כלומר להוציא את הIDE ולהכניס במקומו SATA (מכיוון שיש לי HTPC שאין בו מקום לשני הארד דיסקים). אני יודע שיש מתאם לזה. השאלה היא איך הלוח אם שלי יזהה את ההארד דיסק SATA הזה אם אין לי אפילו אופציה כזו בביוס.

בתודה מראש

פורסם

הדבר היחידי הנורמלי שתוכל לעשות זה לקנות דיסק קשיח SATA ו בקר SATA, ככה אתה חוסך את כל הבאלאגן של כבלי IDE גדולים ופרימיטיביים.

בקר SATA יושב על ה PCI שלך, הביוס יגלה אותו כבר אוטומטי ויבצע את ה BOOT שלו דרך הבקר.

פשוט תקרא את תשובתי הראשונה, זה מה שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

או קיי הבנתי תודה רבה

פורסם

אל תחשוש לשאול אם יש לך עוד שאלות, בכיף.

פורסם
  • מחבר

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים