עבור לתוכן

קיבלתי את ה PROMISE SATA300 TX4 שלי, והנה בנצ'מרק קטנטן

Featured Replies

פורסם

במקום להקפיץ ט'רד ממש ישן שלי אז אני יצטט:

היה לי במחשב הקודם בקר ATA-133 של Promise, כרגע אני עם שני הדיסקים הקשיחים שבמפרט, ויש הבדל גדול מאוד, הדיסקים הקודמים (מקסטור IDE) שישבו לי במחשב הקודם על הבקר עבדו יותר מהר (במיוחד בהעתקת קבצים מדיסק אחד לשני), כרגע בלי בקר, על SATA שאני מעביר קובץ גדול מסוים, ונגיד אני שומע שיר ברקע, או רואה סרט, התוכנות נתקעות עד שהקובץ מסיים להעביר.

האם זה דבר סטנדרטי שבזמן העתקת קבצים מדיסק אחד לשני הכל יקפא ככה? (אפילו אם זה לשניות בודדות).

האם יש כבר בקר SATA II?

אם למישהו יש בקר SATA ויכול להעלות כמה בנצ'מרקים? (נא לציין איזה בקר בדיוק).

תודה. :)

ובכן היום סוף כל סוף קיבלתי את הבקר הזה

הבקר עצמו הוא ל SATA-II למרות שאין לי דיסקים קשיחים מבוססים SATA-II החלטתי ללכת עליו כדי שתיהיה לי אופציה לשדרוג עתידי (איזה דיסקים יש לי נא להסתכל במפרט).

למרות שהזמנתי OEM קיבלתי איתו חוברת (עבה רצח, 4 עמודים אנגלית, היתר שפות אחרות חחח) ו 4 כבלי SATA.

יש לכרטיס 4 כניסות SATA.

אחרי ההתקנה של הכרטיס עצמו (שיושב על PCI רגיל) חיברתי את הלד שאחראי על פעולת הדיסקים הקשיחים וחיברתי את כבלי ה SATA שכבר מחוברים לדיסקים הקשיחים שלי לבקר.

התחלתי ובום מסך כחול, ניסיתי כמה אפשרויות ועדיין מסך כחול.

הסתכלתי על כבלי ה SATA שהיו מחוברים ועל החדשים שקיבלתי, נראים אותו הדבר, אותו האורך רק הפין שמתחבר (שתי הקצוות השחורות) משום מה כל הפלסטיק השחור יותר קטן (החיבור עדיין אותו חיבור)... אמרתי לעצמי: "טוב נו, ננסה", החלפתי את הכבלים הישנים בחדשים ו.... עובד. (אני עדיין לא הבנתי את הקטע הזה, האם יש ל SATA-I ו SATA-II כבלים שונים למרות שהחיבור עצמו הוא אותו הדבר?)

בכל מקרה, לפני שחיברתי את הבקר עשיתי בנצ'מרק קטן, התוכנה הנורמלית היחידה שמצאתי היא PCMARK, ואחרי שהתקנתי את הבקר עשיתי את אותו הבנצ'מרק, המהירות עם הבקר טיפה יותר גבוהה.

הדרייברים של הכרטיס הזה מותאמים ל windows 32 ו 64, מאחר ואני משתמש ב x64, זה עזר לי מאוד, בתוכנה הקטנה לניהול הבקר יש לי אפשרות לבטל או לאשר את ה TCQ\NCQ, שמתי על enabled... למרות שאין לי SATA-II הבנתי שהסיגייט שלי כן תומך ב NCQ (ואם לא, לא נורא, לפגוע זה לא יכול).

הנה התמונות של לפני ואחרי (בעמודה של file copying המהירות ירדה, בדקתי כמה פעמים וזה משתנה, לפעמים יותר מהיר לפעמים פחות, אז לא הייתי שם דגש גדול על העמודה הזו).

דבר קטנטן ששכחתי להוסיף, מאז הבקר אין לי את התקיעות שהזכרתי בעת העברת קבצים גדולים מדיסק אחד לשני (wheepeee).

[attachment deleted by admin]

פורסם

שיפור מזערי..(אני בטוח שלא ציפת להרבה)..

ולגבי הכבלים זה קצת מוזר אולי הם מותאמים לבקר עצמו או משהו..

פורסם
  • מחבר

שיפור מזערי אבל מה שהכי חשוב לי שאין את התקיעות המעצבנות שהזכרתי.

לגבי החיבורים, לא נראה לי, כי הכבלים הישנים התחברו פרפקט לבקר, ממש אין לי מושג מה הקטע.

פורסם
  • מחבר

זה לא בקר רייד, והוא עלה לי משהו בסביבות 400 שקל (אחרי החזר מס).

פורסם

אופס - סליחה.

לא היהו מעבדי Dual Core זמינים בעת שקנית את המחשב?

אני מעריך שהיה פותר לך את הבעיה גם כן.

פורסם
  • מחבר

לא כל כך קשור, אבל בזמן שקניתי את המחשב הם רק יצאו, זה היה יקר רצח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים