עבור לתוכן

האם ניתן לקבל תמונה חדה ואיכותית בכל רזולוציה במסכי LCD

Featured Replies

פורסם

ידוע שכדי לקבל תמונה חדה ואיכותית במסכי LCD אפשר לקבל רק ברזולוציה טבעית למסכים אלו שהיא 1280X1024 . לפני כשישה חודשים פירמטתי את המחשב כולל עידכון ביוס ללוח אם כולל עידכון דרייבר לכרטיס מסך. ולאחר מיכן קרה לי דבר מוזר, כל רזולוציה שאני מגדיר אני רואה תמונה חדה ואיכותית כמו ברזולוציה טיבעית (1280X1024) אפילו על 800X600 כרגע אני על 1024X768 הכרטיס מסך - GEFORCE 6800GT מסך - EIZO FlexScan778 מישהו יכול להסביר את פשר התופעה?. כי לפני הפירמוט הדבר היה בלתי אפשרי ושאלתי את אותה שאלה בכמה פורומים ולא קיבלתי תשובה. אשמח לקבל תגובות.

פורסם

אני אגיד לך בדיוק למה

כי הקטע של "רזולוציה טבעית" הוא ברובו בולשיט.

ועכשיו כל "חכמי הפורום" יתחילו להתנפל עלי

אז חדשות- אני עם מסך LCD בעצמי, סאמסונג 730B , עובד על 1024X768 גם במשחקים, ורואים מעולה.

אז על אחת כמה וכמה שב EIZO יראו עוד יותר טוב.

פורסם

גם במשחקים, ורואים מעולה.

מילא היית אומר, גם בטקסט

מבחינה מתמטית/פיזיקלית זה פשוט לא ייתכן שתיראה באותה איכות כמו ברזולוציה הטבעית

פורסם

בשביל טקסטים יש Clear Type

למרות שהוא אפילו לא נדרש, רואים טוב מאוד טקסטים. איך נראה לך אני כאן בפורום בלי להוציא את העיניים?

פורסם
  • מחבר

ל...Burton אתה יכול לבא ולחזות במו עיניך אם אתה לא מאמין. גם אם תרצה אני אשלך לך צילום מסך עם ההגדרות של הרזולוציה. למה אתה חושב לא קיבלתי מענה למרות שהשאלה עלתה לא פעם בכמה פורומים. כי אף אחד לא האמין או פשוט לאף אחד אין תשובה. וגם אציין זאת. לפני הפירמוט וכל השאר כמו שציינתי אם הייתי משנה רזולוציה היתה יורדת האיכות בתמונה.

פורסם

לכל החכמים...

למסך LCD יש מספר פיקסלים קבוע. דהיינו "רזולוציה טבעית"

עכשיו, בשביל להציג מקור/תוכן שהוא עם כמות פיקסלים גדולה/קטנה מהרזולוציה הטבעית של המסך, "המסך" צריך לעשות אינטרפולציה על התמונה ולהתאים אותה לגודל של המסך.

לצערנו עד היום אף חברה לא הצליחה לעשות את זה בצורה שתהיה שווה למקור ברזולוציה טבעית וזה ברור למה !

וזה עוד במקרה הטוב, במקרה הגרוע זה נראה נראה פחות טוב, כי יש יצרנים שחוסכים בעיבוד תמונה ולכן הנושא הזה בולט יותר במסכים מסויימים ובמסכים אחרים פחות.

אז אתם יכולים להגיד עד מחר שרואים "מעולה" ו "חלק" ועוד אלף ואחד סופרלטיבים, אבל אתם לא יכולים להתווכח עם עובדות !

פורסם

בשביל טקסטים יש Clear Type

אתה יכול קצת להרחיב בנושא?

פורסם

Clear Type זו טכנולוגיה להחלקת גופנים, היא גורמת להם להיראת טוב יותר.

תנסה בעצמך ותראה אם אתה אוהב את זה:

מאפיינים->מראה->אפקטים->תשנה מרגיל לClear Type בשיטה להחלקת גופני המסך.

פורסם

תודה,

ClearType -> ניסיתי -> אהבתי -> נשארתי.

אכן זה באמת משפר פלאים את תצוגת הטקסט ברזולוציה לא טבעית :xyxthumbs:

אז אני מניח גם שפותח הת'רד לאחר פרמוט פשוט השתמשת ב clearType תבדוק ותראה אם זה באמת מודגר כך אצלך:

Clear Type זו טכנולוגיה להחלקת גופנים, היא גורמת להם להיראת טוב יותר.

תנסה בעצמך ותראה אם אתה אוהב את זה:

מאפיינים->מראה->אפקטים->תשנה מרגיל לClear Type בשיטה להחלקת גופני המסך.

פורסם
  • מחבר

טוב בדקתי ואצלי זה על רגיל ולא Clear Type . אבל לא מדובר פה רק על טקסט בכלל למה הגדרתי לרזולוציה של 1024X768 במקום הרזולוציה הטיבעית שהיא 1280X1024 כי הפונטים בהרבה אתרים היו ממש קטנים למרות ששיניתי את גודל הפונט בדפדפן לגדול ביותר. ועובדה ואני חוזר על זאת פעם שלישית. ליפני הפירמוט והתקנת הדרייבר העדכני לכרטיס המסך +עידכון ביוס לו הייתי משנה רזולוציה הייתה יורדת איכות התמונה. עכשיו תגידו מה שתגידו מיספר פיקסלים קבוע לא קבוע זאת עובדה אני רואה באותה איכות כמו ברזולוציה טיבעית. לא מאמינים אתם מוזמנים ליראות.

פורסם

אז אני מציע לך לקבוע תור לרופא עיניים

פורסם

duk4u, תלך לבדיקת עיניים...

The-Fox הסביר בצורה מובנת למה אין תמונה חדה ברזולוציה לא טבעית.

פורסם
  • מחבר

אתם מה שנקרא חכמולוגים שנתפסים לתאוריה. אבל אתם כנראה לא הפנמתם שתאוריה לא תמיד חופפת מציאות. וההוכחה נמצאת כאן אצלי מול המסך, הייתי שולח לכם צילום מסך אלא שאנני יודע בדיוק איך לעשות את זה. אני יודע שצריך לעלות תמונה לאתר מסויים אבל אנני יודע איך מעתיקים אותה לכאן.

פורסם

אם אתה אומר שהתמונה חדה במסך LCD לא משנה באיזו רזולוציה, אתה הולך נגד חוקי פיזיקה (או מה שלא יהיה).

יש מספיק אתרים להעלת תמונות, imageshack.us לדוגמא. אתה יכול להעלות תמונות גם דרך הפורום.

פורסם
  • מחבר

טוב נסיתי לעלות תמונה לאתר אבל מקסימום גודל תמונה שאפשר לעלות 1024kb ועשיתי צילום מסך בפורמט - bmp שוקלת - 3.00mb כדי להוריד תמונה לאתר אני חייב לצלם מסך בפורמט - jpg ואז התמונה לא ברורה דיה. (בגלל הדחיסה) אם תירצו אני יכול לשלוח לאימייל למי שירצה. או אם יש לכם הצעה אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים