עבור לתוכן

מה מומלץ ללמוד קודם? ואיזה ספר אתם ממליצים בכך?

Featured Replies

פורסם

שלום!

קוראים לי גיא ואני בן 15, חדש בפורום.

רציתי להתחיל ללמוד שפות תיכנות, ואני לא יודע מאיזה שפה להתחיל.

הבסיס היחידי שאני יודע זה HTML שאני יודע שזה לא קשור לשפות תיכנות והיא נכנסת לקטגוריה אחרת.

אמרו לי ש C++ היא השפה היעילה ביותר( יותר יעילה מC), וגם אם היא קשה ומסובכת אין לי בעיה ללמוד אותה על ההתחלה.

אני אוהב ללמוד את הדברים האלה מספרים. (HTML וFLASH למדתי מספרים).

אז איזו שפה אתם ממליצים לי ללמוד? ועל איזה ספר אתם יכולים להמליץ לי שמלמד את השפה הזאת בצורה ברורה ויעילה?

תודה.

גיא. :)

פורסם

JAVA

http://java.sun.com/

כל מה שצריך בשפה OO, שפה "נכונה" כלים בחינם מותאמת לסביבת Web (כדוגמת #C) . . . .

יש המון חומר באתר של Sun

אפשר להתחיל כאן:

http://java.sun.com/docs/books/tutorial/

ובהרבה אתרים אחרים

פורסם

מה כ"כ נכון בשפה ? השפה היא לא pure object oriented אם לזה התכוונת כשאמרת נכונה. לשפות נכונות (אם כי לא יודע עד כמה כדאי ללמוד אותן) ראה lisp, smalltalk .

מטי.

פורסם

מאוד נכונה, לפחות יותר מ ++C

יש לה סביבות פיתוח מצוינות בחינם, חזקה ברשת ו WEB לפחות כמו #C (אם לא יותר), ניתן לפתח בה מסקריפט פשוט לביצוע מטלה פשוטה ועד לישומים כבדים מאוד ומורכבים, API עשיר מאוד. יחסית פתוחה ולא כפופה ל $M.

ובקשר ל Lisp :

http://java.sun.com/docs/white/langenv/Perform.doc3.html

פורסם

זה עדיין לא הופך אותה לנכונה.

שפת התכנות שתלמד צריכה להיות תלויה במה אתה מתכנן לתכנת בעתיד.

אם אתה פונה לכיוון RT או ישומים שצריכים להיות ממש יעילים - אז c ו assembly הם השפות שתרצה ללמוד.

אם אתה פונה לאפליקציות ווב אז הייתי ממליץ על שפות כמו php ו perl, וכמובן לפחות להתנסות במסדי נתונים.

אם הכיוון הוא בינה מלאכותית או עיבוד שפה אז שפות כמו lisp ו prolog צריכות לעניין אותך.

אם אתה מתכוון להבין את העקרונות של תיכנות מונחה עצמים אז שפות כמו smalltalk (ועוד כמה שאף אחד לא מכיר, אז נחסוך)

וכו...

ג'אווה באמת שפה נחמדה מהבחינה שהיא יישמיה להרבה מאד דברים ורוב הכתיבה בה מודלרית. אבל אף שפה לא מתאימה לכל יישום.

מטי.

פורסם

הבן אדם בן 15 ורוצה ללמוד תכנות אז נראה לך שהוא צריך prolog לבינה מלאכותית, או אסמבלי???

הוא בסך הכל ביקש המלצה לשפה ללמוד לבד ומן הסתם היא צריכה להיות כללית ורב גונית.

אז או שתמליץ על #C ב NET. או על ++C כמו כולם או JAVA שיכולה לעשות את הכל כמו כולם (מלבד מהירות לזמן אמיתי או חישוביות מאוד כבדה)

ההמלצה שלי גאווה. אם יש לכם המלצה אחרת בבקשה.

פורסם

אני מצטער. לא ידעתי שפה מזלזלים באינטיליגנציה וביכולות של ילדים בני 15.

לא יקרה שוב.

מטי.

פורסם

איש קרח 90, זה לא קשור לזלזול בבן 15, מצטער שכך אתה חושב. קרא שוב מה כתב gbboy:

שלום!

קוראים לי גיא ואני בן 15, חדש בפורום.

רציתי להתחיל ללמוד שפות תיכנות, ואני לא יודע מאיזה שפה להתחיל.

הבסיס היחידי שאני יודע זה HTML שאני יודע שזה לא קשור לשפות תיכנות והיא נכנסת לקטגוריה אחרת.

אז הוא רוצה ללמוד שפת תכנות כללית כי אין לו כוון מסויים. פשוט תציע לו שפה שאתה חושב שכדאי ללמוד, נמק למה ואל תכתוב לו את הסטוריית התכנות.

זאת כוונתי, מקווה שהפעם אמרתי זאת באופן ברור.

פורסם

הבנתי את כוונתך גם קודם, כנראה שאני לא ברור.

בשביל להמליץ על שפת תיכנות חובה לדעת מהן סוגי האפליקציות/עבודות/תוכנות/בעיות שהמתכנת מתכוון להתמודד עימן.

המלצה בלי הידע הזה היא.... לא מבוססת.

מטי.

פורסם

אני ממליץ לך על c בתור התחלה כי היא בסיס להמשך ככה אני חושב במיקרה יש לי 2 מצגות על c קתנות אבל אפשר להבין פקודות וכו

פורסם

:yelclap:

מחזק. C היא כנראה שפה שלא תשמש בה (רק בה הכוונה) רבות או לעולם. אבל C פיתחה את המעמד שהיא השפה שבה מתכנתים מדברים. כלומר כשמנסים להראות לך שפת תיכנות חדשה או ביטוי ג'נרי או פסאדו קוד אפילו, יראו לך את זה כנראה בC.

יש ספר מומלץ של מרכז הדרכה 2000 שרובו נמצא באתר שלהם בחינם.

בכל מקרה, אחרי שתלמד C, לעבור לC++ (שזה הצעד הטבעי) לא צריך לקחת יותר משבוע ומשם לג'אווה ביומיים. מג'אווה לכל שפה שהיא .NET יקח שעה.

זה הסדר שלדעתי מומלץ ללמוד. זה הסדר שמלמדים ברוב המוסדות האקדמאים.

פורסם

אני דווקא אולי ההיתי מתחיל עם ה VisualBasic.NET שהיא ידידותית ודי קלה להבנה.

משם אחר כך ההיתי עובר ל ASP.NET תוך שימוש ב VB.NET או עובר ל C#.

פורסם

השאלה היא אם אתה רוצה ללמוד עיצוב אתרים ואז ASP וVB (גירסאות הדוט נט) הם הכלים שלך ללא ספק.

אם אתה רוצה לדעת לתכנת יישומים ורוצה לבנות תיוסדות מההתחלה כמו שצריך אז לך על C.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם. אני באמת רציתי לפנות קודם לכיוון של ישומים ואח"כ לשפות באינטרנט.

לפי מה שהבנתי מרובכם, מומלץ להתחיל מC. אבל אמרו לי שC++ הרבה יותר יעילה מC ואפשר לעשות בה דברים שבC אי אפשר, ובכך C++ הופכת את C לקצת מיותרת. אז בשביל מה ללמוד C? תקנו אותי והסבירו לי.

תודה.

נ.ב

ראיתי כאן שדיברתם על שפות תיכנות של בינה מלאכותית... אז שמעתי על משהו חדש, ואני אתעניין בנושא אחרי שאלמד בסיס של שפות תיכנות אחרות.

תודה לכולכם.

פורסם

שפת C++ נבנתה על גבי C. למעשה עם תלמד את C++ קודם אתה גם תדע C. הבעיה היא שלא תדע להבדיל בין השפות. יותר קל להניח את הבסיס והיסודות עם C, זה לא צריך לקחת יותר מדי זמן ורק אז לעבור לC++, ככה גם תלמד להעריך את הOBJECT ORIENTED שבסי++ לעומת C.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים