עבור לתוכן

גועל נפש בהכשר הרבנות

Featured Replies

פורסם

או שנצטרך לקדימה ונעלה הצעת חוק

עם המצב הנוכחי כיסא בכנסת מעולם לא נראה קרוב יותר לעם

• תגובות 65
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה הבעיה ?

שיתחתנו ויביאו ילדים !

למה יחס ליגאל אמיר צריך להיות שונה מיחס לכל רוצח אחר ? הוא סה"כ חיסל את רבין (בעיני לא אבדה גדולה מדיי). הוא עבר על החוק וצריך להיענש כמו כל רוצח אחר.

פורסם

נכון

וצריך לסרס את כל שאר הרוצחים

וצריך לאסור טלויזיה ורדיו בתאים

פורסם

בכל מקרה סביר להניח שחוק שימנע מרוצח להתחתן יפסל, כיוון שהוא סותר את חוק יסוד כבוד האדם.

אם כבר אנחנו בנושא התנאים שיש לאסירים בארצנו, אז דבר אחד זה לקיים חוק יסוד כבוד האדם (שאם זה היה תלוי בי, אסירים עם פשעים נוראיים במיוחד לא ראויים לו) ויש מה שנקרא קייטנה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3212893,00.html

משום מה לא נראה לי שאסירים צריכים להנות יותר מדי כשהם נענשים, וכן חתונה זה דבר שיכול לחכות עד לריצוי העונש. אם יש אנשים שלא יכולים להנשא כלל באצרנו כי הם פסולים אז אסיר יכול לשרוד כרווק כמה שנים בכלא, כי ממילא לא מתיחסים כאן לזכות להנשא כאל זכות בסיסית שכל אדם זכאי לה.

פורסם

הקטע הוא לא האם מגיע להם חתונה... לפי החוק מגיע לו להתחתן ומותר לו... הבעיה היא מה קורה אחרי החתונה... אחרי החתונה הוא זכאי לביקורי התייחדות עם אישתו... ומכיוון שלדעת המשטרה הוא מסכן את הציבור ויכול להעביר הודעות אל מחוץ לכלא ולך תדע מה הוא יגרום אז זה די מסוכן לתץת להם לשהות בחדר ללא מצלמות וללא אף אחד שישגיח עליהם...

חוץ מזה שאם יהיו לו ילדים אני רואה איך עוד 10 שנים ככה אתה היא והילדים שלה יצאו לתקשורת שישחרו את האבא המסכן שלהם שכלוא בכלא... והוא רק רוצה להיות אבא לילדים הקטנים שלו שגדלים בלי אבא וכו'....

פורסם
  • מחבר

האופן בו הדיון הזה התפתח באמת מעלה עוד כמה סוגיות. למה רוצחים באמת עושים קייטנה בכלא? למה הם מקבלים תנאים סוציאליים? שיקום, הכשרה מקצועית, חופשות ומה לא... אבל מישהו חושב על הקורבן ועל המשפחה שלו? אז מה קורה למשל לילד שאבא שלו רצח את אמא שלו ויושב בכלא? כמה לדעתכם עולה למסכן טיפול פסיכולוגי לכזאת טראומה? וזה רק חלק מזה... ובכלל, למה אסירים צריכים להתחתן בזמן ריצוי עונשם?

פורסם

זה כדי שהם יהיו "פרודוקטיביים" עד הפעם הבאה שהם נכנסים פנימה...

פורסם

מדינה מעוותת קצת מה לעשות...

זאת שאלת השאלות, "למה?".

למה החברה מנסה "לתקן" רוצחים כאשר ידוע שזה אבוד מראש?

אגב, IG, האנשים הפרודקטיבים בכלא הם לא נראה לי רוצחים וכאלה, אלא אסירים מסוגים אחרים.

פורסם

אתה רוצה שאני אדגיש עוד קצת את הגרשיים?

גם הגנבים והמסוממים לא בדיוק תורמים לחברה...

פורסם

תעזוב אני לא מרוכז עכשיו, אחרי יום שלם של לימודים למבחן ב"אותות אקראים ורעש" ;D

פורסם

לפי דעתי צריך לזנוח את הרעיון של להחזיר רוצחים למוטב וללכת על הרעיון של להיכנס בהם עד הסוף כדי ליצור הרתעה.

זה יהיה הרבה יותר אפקטיבי.

פורסם

דהה... לדעתי זה הרבה יותר נכון גם מבחינת החברה.

פורסם

מה הכוונה ב"להיכנס הבם עד הסוף"? מבחינתי הדבר הכי טוב שאפשר לעשות איתם זה לשלוח אותם לחצוב אורניום בסיביר...

RK, לי הייה היום מבחן ב"התנהגות סביבתית של חומרים"... 30 שאלות כן ולא, שעה למבחן, המבחן בשיטה סיבירית (יורדות נק' על טעות...) ואין לי מושג ירוק במקצוע הזה... מבחנתי הוא יכול הייה להיות בסינית... אני ניצחתי? :smile1:

פורסם

לא :smile1:

אני כבר לומד יותר משבוע, ביום שלישי היה לי מבחן בDSP וביום ראשון באותות אקראיים ורעש.

להכנס בהם, להחזיר להם על מה שהם עשו לחברה ולא להתייחס אליהם בכפפות של משי וסדינים מפלנל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים