עבור לתוכן

MHZ ו KHZ ברדיו... מה זה אומר?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה :)

והאם יש הבדל בקרינה-

*כשיש רדיו לידי

*כשאין רדיו

?

• תגובות 30
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן. כול מכשיר חשמלי שהוא פולט קרינה. hell, כל דבר שהוא, כול עוד הוא לא בטמפ' 0K פולט קרינה. פשוט יש קרינה שמזיקה לגוף ויש שלא. עדיין לא הוכיחו שרדיו מזיק. אבל לך תדע :smile1:

פורסם

והאם יש הבדל בקרינה-

*כשיש רדיו לידי

*כשאין רדיו

אין חשיבות אם יש מקלט רדיו לידך או לא כי הרדיו הוא מקלט בלבד ולא משדר החוצה שום אנרגיה. טלפון סלולרי הוא מקלט וגם משדר.

בעקרון גלים ארוכים (תדר נמוך) הם בעלי עבירות גבוה של מכשולים, כגון הרים ובתים ולכן יכולים להתאים לשידור קרקעי למרחקים. כלומר תחנות AM עם מגדלים גבוהים שמשדרים למאות ואלפי קילומטרים.

ככל שהאורך גל קטן (תדר גבוה) כך קטנה העבירות של האות, כלומר מכשולים כגון בתים עצים וכמובן גבעות והרים מפריעים מאוד לאות המשודר ומנחיתים אותו וכך למעשה פוגעים מאוד בטווח השידור (במקרה של לווין אין בעיה כי יש קשר עין באוםן קבוע ולכן ניתן לשדר בתדר גבוה ובהספק נמוך יחסית)

אין קשר בין אורך הגל או התדר לאיכות הסיגנל, זה יותר קשור לשיטת האפנון (AM/FM) ולרוחב הפס.

FM היא שיטה איכותית יותר מ AM אבל היא צריכה יותר רוחב פס.

פורסם
  • מחבר

^^^

תודה רבה לך על ההסבר... כי אני מפחד קצת לפעמים לשמוע רדיו בנגן... ::)

פורסם

^^^

תודה רבה לך על ההסבר... כי אני מפחד קצת לפעמים לשמוע רדיו בנגן... ::)

בנגן הדבר שצריך ל"הפחיד" אותך הכי הרבה זה שהשמיעה שלך תיפגע עקב האזנה ממושכת בעצמה גבוה.

פורסם

גם בעוצמה נמוכה אוזניות גורמות נזקים לשמיעה ולעוד אזורים במוח...

פורסם
  • מחבר

גם בעוצמה נמוכה אוזניות גורמות נזקים לשמיעה ולעוד אזורים במוח...

תוכל לספר לי על זה במפורט בבקשה?

איזה סוג של נזקים?

פורסם

אני לא ניורולוג, אני לא יודע יותר פרטים ממה שכתבתי קודם... אני רק יודע שלפי מחקרים מסויימים, התברר שאוזניות גורמות לנזק באינטליגנצייה, ביכולת הריכוז וכו...

פורסם
  • מחבר

אבל בשמיעה זה לא פוגע?

פורסם

זה כן פוגע.

פורסם

יש לי שאלה..

לפי מה שהבנתי הגלים של FM איכותים אבל קצרים..

אבל בארץ לכל אורך הארץ יש 100FM וזהו לא משתנה בכולם מושמעת אותה התחנה..

איך זה פועל מה יש אנטנה מרכזית שממנה יוצא השידור ועוד מלא אנטנות שקולטות את השידור מהמרכזית ומעבירות הלאה?

אם לא ככה אז איך?

ואם כן זה לא פוגע באיכות הגל?

פורסם

זה לא נכון.

100FM בצפון זה לא 100FM בדרום.

למה אתה חושב שלגלגלץ יש תדרים שונים באזורים שונים? לכל תחנת שידור יש רדיוס מסוים. נניח שיש שתי תחנות שמשדרות על אותו תדר ממקומות שונים. אם אתה בטווח של שתיהן, אתה תקלוט את שתיהן. נניח שהן משדרות אותו דבר, באותה עוצמה, ובאותו זמן. אבל אתה נמצא קרוב יותר לתחנה אחת מאשר לאחרת, זתומרת האות של תחנה אחת יגיע אליך קודם, ואז שני האותות ישבשו אחד את השני ואתה תשמע רעש. בגלל זה תחנה שרוצה לשדר את אותו דבר במקומות שונים (גלגלץ, למשל) צריכה לשדר בתדרים שונים - אסור ששתי תחנות ישדרו על אותו תדר, אחרת כל מה שיהיה אפשר לקלוט בתווך המשותף להן יהיה רעש. ואפשר לראות את זה לא רק ברדיו, אלא גם בטיסנים ובכל תחום ה-RC - לפני שעולים לאוויר, בודקים שלאף אחד אחר אין את אותו תדר שידור כמו לך, אחרת שניכם תאבדו שליטה (המקלט על הטיסן יקבל רעש, ולא ידע מה לעשות).

ד"א, בין FM ל-AM יש הרבה יותר מסתם הבדל בתדרים - אלה שתי שיטות אפנון (שידור מידע על גלים, בערך) שונות לגמרי. התדר שאנחנו מכוונים הוא בעצם התדר של הגל הנושא של המידע - כל תחנה משדרת את המידע שלה על גבי גל בתדר קצת שונה. ד"א, מה שאמרו פה על זה שככל שהתדר גבוה יותר גם האיכות גדולה יותר לא לגמרי נכון. ההבדל באיכות השידור שאנחנו מסוגלים לשמוע קשור לרוחב הפס של המידע שנמצא על הגל הנושא, וקשור לשיטת השידור. לגל הנושא אין קשר ישיר לזה. פשוט, אם רוצים רוחב של, נגיד, 20KHz. זה אומר שבין כל שתי תחנות צריך להיות הבדל של מינימום 20KHz (או 40, תלוי בשיטת האפנון - PCM, SSB...). תוסיפו לזה מרווח בטחון כדי שתחנה אחת לא תעלה על השניה, ונניח שאנחנו רוצים 10 תחנות, צריך, נגיד סתם לצורך הדוגמה, 500KHz. עכשיו, הגל הנושא צריך להיות בעל תדר גבוה הרבה יותר מגל המידע, גדול במובן של הבדל בסדרי גודל (כלומר כפולות של 10 בחזקת X) - כלומר הגל הנושא שלנו צריך להיות בתדירות של עשרות ומאות מגה-הרצים. כדי לשדר בתדר כזה קצת קשה להשתמש ב-AM, כי זה פשוט דורש המון המון אנרגיה (פה אני לא כל כך בטוח, עבר קצת זמן מאז שלמדתי את זה), מה שמביא אותנו ל-FM. במלים אחרות, איכות השידור לא בדיוק תלויה בתדר השידור (לצורך הענין, הגל הנושא) כמו שכמה פה תיארו את זה. אני יודע שההסבר לא הכי מדויק, ועיקמתי קצת קצוות ובטח טעיתי בחישובים בדרך, אבל זה הרעיון הכללי.

AM פחות איכותי לא כי הוא משדר בתדרים נמוכים, הוא משדר בתדרים נמוכים כי הוא פחות איכותי ;)

פורסם

אבל אתה מסכים איתי שהאורך גל של FM לפי מה שאמרו קצר יחסית אז איך זה שאצל דודים בחדרה שמים 100FM ושמועים 100FM

ופה באשדוד כנ"ל 100FM ושומעים 100FM

פורסם

אני לא יודע בדיוק מה קורה עם 100FM, אבל יכול להיות שהאנטנה שמשדרת בשבילהם נמצאת איפשהו באמצע בין אשדוד לחדרה, ומגיעה לשתי הערים. וכשחושבים על זה, 100FM זה "רדיוס", תחנה שפועלת במרכז - אז הגיוני שאם האנטנה שלה באזור ת"א, היא תגיע לחדרה ואשדוד, כששתיהן נמצאות במישור החוף, בלי יותר מדי הפרעות (הרים למשל) ביניהן לבין האנטנה.

בכל מקרה, אני יכול להגיד לך שבצפון זה כבר לא אותו 100FM.

פורסם

אהה טוב תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים