עבור לתוכן

כרטיס קול למחשב HTPC שאמור להחליף גם רסיבר...יש כזאת חיה?

Featured Replies

פורסם

אז ככה:

האם קיים כרטיס קול עם המפענחים וכל שאר הדברים שיש ברסיבר? על מנת ש- HTPC שנבנה ברגעים אלו יוכל להחליף גם את הרסיבר?

עוד שאלה, כל הכרטיסים שאתם מדברים עליהם של EMU ושל אודיופיל וכו'

איפה אפשר לקנות/לשמוע אותם? אני לא מוצא בשום מקום

פורסם

רסיבר מכיל מגבר, לו רמקולים זקוקים כדי לתפקד. לכן, כל עוד אין לכרטיס הקול אמצעי הגברה הוא אינו יכול להתחבר ישירות לרמקולים כך שדילוג על רסיבר אינו אפשרי. בעבר שמעתי על כרטיס כזה, אך הוא הכיל שני ערוצי הגברה בלבד כך שזה אולי מתאים לאפליקציות סטריאו מסוימות, בטח לא לקולנוע ביתי.

פורסם

ניתן לקנות מגבר בלבד Amplifier ולחבר אותו לכרטיס קול של המחשב.

צריך להבין שכל reciever הוא למעשה הכלאה של שלושה או ארבעה מכשירים בודדים (שניתן לקנותם בודדים במערכות High-End )

ה Reciever כולל מקלט רדיו, מפענח (עבור DTS, Dolby וכו' ), קדם מגבר, ומגבר הספק.

ה Amplifier מכיל בד"כ קדם מגבר ומגבר בלבד, כך שאם הכרטיס במחשב יתן לו את הכניסה המתאימה תוכל להשתמש במפענח של המחשב במקום זה של ה Reciever.

איזה כרטיס לקנות? לא יודע. :nixweiss:

האם הרמה זהה? אני מניח שכרטיס מחשב טוב יכול להתחרות במערכות בסיסיות ולא הרבה יותר מזה. כדי להשיג רמת אודיו גבוה יש צורך בספקים וברכיבים שכרטיס מחשב (PCI) כנראה לא יכול לתת.

אני מניח שיש מוצרים חיצוניים שמתחברים ונשלטים מהמחשב שכן הרבה יותר איכותיים אבל אני לא בטוח שתחסוך כך כסף (אם זאת המטרה, כי אני מניח שהם יקרים לפחות כמו פתרון Reciever אם לא יותר)

פורסם

אז ככה:

האם קיים כרטיס קול עם המפענחים וכל שאר הדברים שיש ברסיבר? על מנת ש- HTPC שנבנה ברגעים אלו יוכל להחליף גם את הרסיבר?

עוד שאלה, כל הכרטיסים שאתם מדברים עליהם של EMU ושל אודיופיל וכו'

איפה אפשר לקנות/לשמוע אותם? אני לא מוצא בשום מקום

"אודיופיל" זה לא שם של חברה.

אודיופיל זה כינוי למי שאוהב מאד אודיו ומוכן להשקיע בו הרבה כסף...

הסיומת "פיל" (phile) מגיעה מאנגלית (או לטינית??) ומציינת מישהו שאוהב משהו.

אנגלופיל - אוהב את תרבות אנגליה

פרנקופיל - אוהב את תרבות צרפת וכו'

פורסם

ניתן לקנות מגבר בלבד Amplifier ולחבר אותו לכרטיס קול של המחשב.

...

ה Amplifier מכיל בד"כ קדם מגבר ומגבר בלבד, כך שאם הכרטיס במחשב יתן לו את הכניסה המתאימה תוכל להשתמש במפענח של המחשב במקום זה של ה Reciever.

אתה מדבר על מגבר משולב = מטרות סטריאו בלבד. יש מגברים משולבים רב ערוציים, אך הם מ-א-ד נדירים ויקרים ללא הצדקה. למי שיש את ה-$ לרוב רוכש פרוססור ומגבר הספק\מונובלוקים לפי כמות הערוצים שברצונו ליישם. מן הסתם גם רסיבר פשוט - על אף שהוא מכיל את הרכיבים שציינת - מכיל גם כניסות אנאלוגיות; כלומר ניתן להתחבר ישירות לפרה+פאואר שלו תוך כדי עקיפת המפענחים. אין גם צורך בכרטיס מיוחד מפני שכשם שקשה למצוא מגברים משולבים רב ערוציים, קשה למצוא כרטיס קול ללא יציאות אנאלוגיות (עבור 5.1 לפחות!) בימינו. מן הסתם כוונתו של פותח השרשור ב'להחליף את הרסיבר' לא הייתה להחליפו בקופסא אחרת שיודעת לעשות פחות דברים, אלא להוציאו לחלוטין מהמשוואה, כך שהשתשובה שלך מסבכת אותו לחינם.

udif: יש חברה המייצרת כרטיסי קול הנושאים את השם Audiophile.

פורסם
  • מחבר

"אודיופיל" זה לא שם של חברה.

אודיופיל זה כינוי למי שאוהב מאד אודיו ומוכן להשקיע בו הרבה כסף...

הסיומת "פיל" (phile) מגיעה מאנגלית (או לטינית??) ומציינת מישהו שאוהב משהו.

אנגלופיל - אוהב את תרבות אנגליה

פרנקופיל - אוהב את תרבות צרפת וכו'

אני יודע מה זה אודיופיל

אבל גם למיטב הבנתי יש חברה כזאת

הנה למשל:

הרמקולים של לוג'יטק וקריאטיב וכו' כוללים מגבר פנימי. ולמרות שבאמת אין צורך להשקיע בכרטיס כזה עם רמקולים שכאילו, אין ממש סיבה שלא במידה ויש את התקציב. הכרטיס תמיד יוכל להתאים לשדרוג עתידי. בנוגע לכרטיס והאיכות שלו, לטעמי למרות שהוא כרטיס מפורט מאוד וכו', הצליל שלו לא מאוזן מספיק. זו הסיבה שאני רכשתי את ה-1212M ולא את ה-0404, למרות המחיר הכפול. לטעמי במחיר שלו כדאי לרכוש את ה-Audiophile 2496, שכן הצליל שלו אומנם פחות מפורט בקצת, אך נשמע מאוזן יותר (לכל הפחות לטעמי - הרבה מעדיפים את ה-0404, וזה לגיטימי לחלוטין. עם ציוד שאינו בהיר מדיי ה-0404 הוא כרטיס מעולה). בנוגע לכבלים, לא בעיה במיוחד להשיג מה שצריך, אפשר תמיד הכין לבד כמו שאני עשיתי. למען האמת, אם אלצ'קו יועיל בטובו, הוא יוכל להעלות תמונות של הכבל שהכנתי לו לכרטיס (0404). זה כבל break-out חלופי שמתחבר ישירות לכרטיס ולא לכבל המפצל שמתחבר אליו. הכבל באיכות הרבה יותר גבוהה, לא דורש כבלים מאריכים באמצע, וכמובן בשביל ההרגשה הטובה גם נראה הרבה יותר טוב.

Anatoli.

פורסם

audiophile 2496 זה כרטיס של חברת M-audio

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים