עבור לתוכן

כמה עולה לAMD לייצר מעבד?

Featured Replies

פורסם

כלומר, כמה עולה להם החומרים שמהם בנוי המעבד

והאם עולה יותר יקר לייצר X2 4400 מאשר X2 3800 ?

תודה :xyxthumbs:

פורסם

ניראה לי שכל העלות היא הפיתוח עצמו והתהליך מאשר החומר...

פורסם

פחות משיעורי לשון.

פורסם

אנחנו נראים כמו אנליסטים?

פורסם

או במילים אחרות, לא פורסם מידע כזה (לפחות שידוע לי).

פורסם

ביום שהם ירצו להרוס לעצמם את הרווחים הם יפרסמו כזה מידע

פורסם
[ U S A lR ][/\][ link=topic=163236.msg1379640#msg1379640 date=1137780410]

ניראה לי שכל העלות היא הפיתוח עצמו והתהליך מאשר החומר...

מסכים בהחלט.

עלות החומר היא ממש זניחה. תהליך היצור ממש מוזיל עלויות, יותר פרוססורים על כל פרוסת סיליקון ככל שמתקדמים בטכנולוגיה (65n , 90n)

עיקר ההוצאות הם בפיתוח של המעבדים ושיטות היצור והשקעה בבנית המפעלים שמחזיקים שנים בודדות.

אני מניח שקשה מאוד למצוא כמה באמת עולה מעבד (חומר) אבל אל תתפלא אם זה באיזור של כמה דולרים.

לדעתי לא צריך להיות כמעט הבדל במחיר היצור בין מעבדים שונים (ואם כן הוא זניח). זה לא משנה אם אתה שם על הפיסה מיליון או 4 מיליון טרנזיטורים כי התהליך הוא אותו תהליך.

פורסם

http://www.google.com/search?q=processor+manufacturing+price&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official

יש שם כמה דברים חביבים (חלקם צריך לשלם כמובן)

Though Pentium 4s can sell for up to $637, Intel's average cost for making a chip comes to $40, according to a report from analysts In-Stat.

http://news.com.com/Intels+manufacturing+cost+40+per+chip/2100-1006_3-5862922.html

ד"א מי שרוצה את הדו"ח המלא:

http://www.instat.com/abstract.asp?id=86&SKU=IN0501748IN

צריך לשלם 3000$

פורסם

למה 3800 עולה פחות מ4400

כי AMD עושים יותר כסף על 4400

וגם הליבה של 4400 יותר מוצלחת ועושה קלוקים של 4400

עולה יורת יקר לייצר 4400 כי יש לו עוד 2*512 קאש

פורסם

שמישהו יתקן את הכותרת ל AMD או בכלל למעבדים בכללי...

בכל מקרה, יש דגמים של X2 3800 שהם גם עם הפי 2 CACHE (כמו ה 4200) רק שהם לא עמדו בביקורת ולכן חתכו אותם עם לייזר, אבל מבחינת ייצור הם עולים אותו דבר או אפילו יותר, אבל מבחינת מחיר סופי הם זהים ל 3800 האחרים לא ? (די ברור ש כמות ה L2 היא גורם מהותי במחיר המעבד, כי מה לעשות זה חלק מסיבי בו, אבל גם אז בכמה הבדל מדובר בטכנולוגיות של היום...).

פורסם

כמו ש IceBreak אמר - הגורם שאולי הכי משפיע על מחיר המעבד הוא כמות זיכרון המטמון שיש בו. הזיכרון הזה הוא מהיר מאד (עובד בתדר של המעבד) ואני גם דיי בטוח שהוא בכלל מסוג SRAM (ולא SDRAM כמו הזיכרונות "הרגילים" למחשב), מה שאומר שהוא לא דורש פולסי ריענון. זיכרון כזה עולה הרבה כסף, ואם למשל היית צריך להשתמש בזיכרון כזה כזיכרון RAM, הוא בטח היה עולה לך 50,000 דולר ולא 500 שקל (לא יודע את המחיר, סתם רשמתי מספר).

כל שאר העלות מתחלקת בדרך הרגילה - לחנויות, ליבואנים, ליצרן, לעובדים במפעל ולעלות החומרים (שזה בד"כ דיי זניח). כל אחד צריך לקחת את הרווח שלו על המוצר, ואל תשכח שבדרך יש מיסים.

ההבדלים במחיר בין הדגמים מושפע בין היתר מהביצועים שהמוצר נותן (אחרי הכל לא יימכרו מוצר טוב יותר בפחות כסף), אבל נראה לי שמה שהכי משפיע זה הביקוש בשוק - המטרה של החברה היא להרוויח כסף, ולכן הם מחשבים אם עדיף להם למכור כמות גדולה של מוצר מסויים במחיר X, או כמות קטנה יותר של אותו מוצר אבל במחיר Y (כאשר Y גדול מ X כמובן).

פורסם

חסר לך איפשהו שם את העלות של הפיתוח

פורסם

כאשר מיצרים מעבד או כל רכיב מוכלל הבנוי מפיסת סיליקון, בונים אותו בשכבות כאשר כל שכבה מכילה רכיבים מסויימים או חלק מהם.

כל שכבה היא תהליך אחד שלוקח זמן מסויים. עכשיו אם יש X או 2X טרנזיסטורים (לדוגמא בשביל קאש) זה לא ממש משנה, כלומר זה יתפוס יותר שטח אבל זמן היצור ומספר השכבות ישאר זהה. לכן אני בכל זאת לא חושב שיש הבדל ביצור של מעבד לפי כמות הזכרון, או בכלל כמות הרכיבים שעליו.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

במזעור של הטרנזיסטורים (90 נ"מ 65 נ"מ) משתנה רק הגודל של הטרנזיסטור הבודד

לא של הזכרון מטמון וכו'

אבל מצד שני יש מיליוני טרנזיסטורים במעבד אחד

אז זה מוריד לא מעט מהעלויות, אבל גם לא כל כך הרבה בשביל שאנחנו נרגיש את זה

פורסם

במזעור של הטרנזיסטורים (90 נ"מ 65 נ"מ) משתנה רק הגודל של הטרנזיסטור הבודד

לא של הזכרון מטמון וכו'

במעבר בין 90 ל 65 נ"מ שטח הצ'יפ קטן פי 2, זה אומר פי 2 יותר צ'יפים מכל Wafer, שזה משטח הסיליקון עליו מיצרים את הצ'יפ.

בנוסף עם התקדמות שיטות היצור שטח ה Wafers עולה וכיום אינטל מיצרים על 300mm. וזה אומר הרבה יותר מעבדים מכל Wafer וליחידת זמן.

מצאתי גם לינק נהדר שמסביר בדיוק את שיטת היצור (סרטון): http://www.appliedmaterials.com/HTMAC/animated.html

מה שאני אומר זה שכאשר כבר מייצרים את הצ'יפ כלומר תהליך היצור עצמו בלבד. זה לא משנה אם יש בפרוססור 512K או 1G של זכרון מטמון. כי כל כמות הטרנזיסטורים מיוצרת ביחד במסגרת אותו תהליך יצור. אני מניח שככל שכמות הרכיבים עולה יש יותר הסתברות לתקלה, מה שפוסל חלק מהרכיבים לשימוש ועל זה ניתן גם להתגבר בעזרת בקרת איכות קפדנית שגם מוסברת בסרטון.

בקיצור מומלץ לצפות בכל מקרה כדי לקבל תמונה כללית איך םועלים הדברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים