עבור לתוכן

שאלה בנושא טייפ גיבוי לשרתים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת מה חשוב כאשר בוחרים טייפ גיבוי לשרתים (לא סתם לכל מחשב)

ניסיתי למצוא מדריכים באינטרנט והשוואות ולא מצאתי

איזה חברות הם טובות בשוק והאם מישהו יכול לכוון אותי לגבי טייפ גיבוי

(מיועד לגיבוי DATA של 1TB)(בערך עד 5000 ש"ח גג)

תודה רבה לכל העונים

פורסם

שלום,

אני מצטער מראש שלא אענה לך על השאלה שלך, אבל אעורר אצלך כמה שאלות חדשות.

אני מניח שאתה עובד בארגון ורוצה לדאוג לגיבוי של שרת ראשי או משהו דומה.

אני לא מומחה גיבוי ובטח לא מעודכן בכל החידושים אבל יש לי קצת נסיון מהעבר.

חיפוש לא מעמיק במיוחד באינטרנט מעלה שאין כנראה פתרון גיבוי סביר ל 1TB בטייפ, לא כל שכן במחיר שהצעת. כלומר ניתן כמובן לקנות טייפ DDS בסיסי בכמה מאות דולרים שמסוגל לגבות 30-60GB על טייפ אחד, זה אומר בערך 15 טייפים לגיבוי מלא, ואח"כ עוד טייפים לשינויים (Incremental), ולך תנהל את זה. כמובן שגיבוי טייפ (טוב) דורש גם גיבויים נוספים כי נוהגים לקחת בחשבון שהטייפ לא ישחזר בוודאות את כל המידע שעליו, ואתה מגיע לניהול של עשרות טייפים. וההחזרה של מידע שאבד קשה ומורכבת.

מצד שני, אני מניח שאם יש לך 1TB אתה כבר משתמש במערך זה או אחר של דיסקים SCSI/SATA מחירו של דיסק SATA 250GB הוא בערך 700 ש"ח אם תכפיל את זה ב 8 תקבל 5600 ש"ח ו 8 דיסקים שיאפשרו לך מערך RAID 0+1 שיתן לך Striping וגם Miroring בערך במחיר שביקשת. זה בד"כ יאפשר שרידות גבוהה של הנתונים למעט מקרים קיצוניים ונדירים של קריסת שני דיסקים ביחד, או אסון שישמיד את המערך.

הקונפליקט בין גיבוי לטייפ לבין גיבוי לדיסק הולך ומחריף. מחירי ה-GB דיסק יורדים אל מתחת למחירי ה-GB טייפ, עלות התפעול של דיסקים לעומת עלות התפעול של טייפים נוטה בבירור לטובת הדיסקים. ומצד שני, יתרונות הניוד והאחסון של הטייפים עדיין לא מצאו מענה אמין בעולם הדיסקים.

עשה את החשבון שלך, לדעתי כדאי לך לבחון את הצרכים של הארגון מול האפשרויות בשוק.

כדאי גם לקרוא ולהתיעץ כאן: http://www.bos.co.il/bos/home.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים