עבור לתוכן

מה אתם חושבים על עשירים שמדברים על עוני?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני בעיקר מאשים את המיסים הגבוהים על כל דבר ובעיקר את המיסים הגבוהים על בניה

ואני לא אומר שלא צריך מיסים גבוהים בחלק מהדברים לדוגמה על מוצרי יוקרה אין לי בעיה שיהיו מיסים מאוד גבוהים

אבל בכללי צריך להוריד תמיסים וזה שמורידים קצת תמעמ זה מצוין אבל לא מספיק

• תגובות 257
  • צפיות 18.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני לא ממש עוקבת אבל מי שאמר לי שהאיבחון לליקוי למידה עולה כך וכך - כשהייתי בת 11.5 והיה חשד לליקוי כזה, הציעו לי בדיקה עם המלצה מ"גהה", ב-16 אלף. אח"כ בתיכון הפנו אותי למקומות בהם המחיר נע בין 8 ל-12 אלף. אולי עכשיו המודעות גדלה וגם הרבה יותר מקומות בודקים אז המחיר ירד אבל בכל זאת, הסכום הזה לא צומח על העץ וגם אם האבחון היה חינם, כמה נראה לך צרייך בשביל שילד כזה ילמד בקצב שלו עם כל תשומת הלב וההשקעה שהוא צרייך?

פורסם

עדיין הפרעת קשב היא לא הגורם מס' אחת לעניים במדינה, גם אם האיבחון הטיפול והכל יהיו בחינם זה לא מה שיוציא או יכניס אנשים לעוני

פורסם

אני לא ממש עוקבת אבל מי שאמר לי שהאיבחון לליקוי למידה עולה כך וכך - כשהייתי בת 11.5 והיה חשד לליקוי כזה, הציעו לי בדיקה עם המלצה מ"גהה", ב-16 אלף. אח"כ בתיכון הפנו אותי למקומות בהם המחיר נע בין 8 ל-12 אלף. אולי עכשיו המודעות גדלה וגם הרבה יותר מקומות בודקים אז המחיר ירד אבל בכל זאת, הסכום הזה לא צומח על העץ וגם אם האבחון היה חינם, כמה נראה לך צרייך בשביל שילד כזה ילמד בקצב שלו עם כל תשומת הלב וההשקעה שהוא צרייך?

ולמה בדיוק המדינה צריכה להתעסק עם זה ולממן את כל העסק

לא התעללנו מספיק באבולוציה?!

יש מקרים שצריך לתת לטבע לעשות את שלו.

בסך הכל אנחנו רוצים מדינה עם אנשים איכותיים.

בטח יהיו עכשיו כמה יפיי נפש שירצו לקפוץ, אז תחסכו ממני, אני כבר יודע מה יש לכם להגיד.

פורסם
  • מחבר

בטח יהיו עכשיו כמה יפיי נפש שירצו לקפוץ, אז תחסכו ממני, אני כבר יודע מה יש לכם להגיד.

זה בערך ההשקפה של הSOB הגדול בהיסטוריה

תיראה אני רוצה שכל הבחורות בארץ יהיו צעירות לבנות עינים כחולות וכו אבל זה לא יהיה צודק

ונכון אתה תגיד שהעולם לא צודק אבל בכל זות צריך מידה של הגינות אחרת למה צריך מדינה?או ממשלה? תאמין לי באנרכיה יהיה מספיק בתים לשורדים

האנשים שהיום מרוויחים הרבה ומשלמים הרבה מיסים יום אחד יהיו זקנים וחולים אולי גם אותם אתה רוצה ליזנוח?

פורסם

ברור שהפרעת קשב היא לא הגורם מספר אחת, זאת דוגמא ליוקר המחייה.

אתם יכולים להתכחש לאיזושהי בעיה שקיימת בחברה שלנו שנקראת עוני, וכך לפתור אותה, זאת גם דרך.

נכון שיש נתונים שאומרים ש"כל העניים הם פשוט עצלנים שרוצים כפית זהב בפה", אבל האם הם מדוייקים?

הסתובבתם פעם בערים מסוימות בארץ העונות לשם "עיירות פיתוח"?

הם לא במרכז איפה שרב העבודות נמצאות... תשאלו כל כלכלן הדיוט והוא יגיד לכם מה הבעיה של המדינה הזאת, לא המרכז, אלא הפריפריה, איפה שאין (לא יעזור בית דין) פשוט אין עבודה!

איסתרא בלאגינא, ובארטון אני בטוח שהמדינה תוכל להעזר בשירותכם בפתרון בעיית עיירות הפיתוח.

פורסם

RK ידידי, אני לומד שנה א' כלכלה (אז עונה להגדרה של כלכלן הדיוט:) כשנסיים את התואר נפסיק להיות הדיוט :)

אני גר באור עקיבא, מספיק עיירת פיתוח בשבילך?

ואני רואה כאן את האוכלוסיה- ואפילו בעיירת הפיתוח הזו- אני ממקור ראשון אסתור את הטענה שלך- מי שרוצה לעבוד עובד.נקודה.

נכון בת"א שוק העבודה הרבה יותר מפותח. נכון במרכז יותר קל למצוא עבודה מעל שכר מינימום- אבל זה לא נושא הדיון כאן, הדיון כאן עד כמה אפשרי לחיות כאן כלכלית- ואני מגדיר לחיות זה צרכים בסיסיים- זה אוכל, קורת גג, ולימודים לילדים, -מעבר לזה זה מותרות שלצערי הרבה החברה הישראלית המפונקת כבר התרגלה לקרוא להם "צרכים בסיסיים" (כמו רכב, דירה בבעלותך, פלאפונים, חופשה באילת מינימום פעם בשנה וכו'...).

אני גר בעיירת פיתוח- ואפילו כאן - מי שמתאמץ לעבוד- יעבוד, ויביא אוכל הביתה, וישלח את הילדים שלו עם ספרים לבי"ס. אבל אחוז הפרזיטים כאן שיושבים כמו טפילים על מדיניות ה"רווחה" הוא מזעזע. אנשים מפונקים.

עלינו לארץ ב1990. אבא שלי עם תואר מהנדס אלקטרוניקה ואמא שלי רופאה כירורגית. אבא שלי שנתיים ניקה את הרצפה בתחנת הכוח בחדרה- עבודה תמיד יש, השאלה האם אתה מוכן לעשות אותה או שזה לא מכבודך. ב15 שנה אבא שלי מלא כלום, ועם כל המסים המסריחים- ועם כל המע"מ והשחיתויות והכל מגיע לגיל פרישה והוא יכול לשבת רגל על רגל ולהגיד למדינה "קפצו לי - לא צריך את הפנסיה שלכם" יכול לממן לשני הילדים שלו לימודים מתקדמים (תואר ראשון+שני) - ויודע שלא משנה מה יקרה- אותו כבר לא יתפסו עם המכנסיים למטה. וזה ממצב של חוסר כל, ועם כל החרא של המדינה הזו וכל השחיתויות וכל הדברים הנוראיים שהזכרתם פה.

המטרה פה היא לא להגיד הלל לאדם- אלא פשוט להבהיר- בן אדם שלוקח את גורלו בידיו ולא מצפה ממישהו לדאוג לו- מצליח בסוף....

ואני חי בעיירת פיתוח - אם מישהו חושב שאני מדבר מלמעלה.

פורסם

מחיר הלחם הוא דוגמא ליוקר המחיה, מחיר דירה הוא דוגמא ליוקר המחיה, מחיר תרופה למחלה (מצב, סינדרום איך שזה לא מוגדר ברפואה) שאחוז קטן מהאוכלוסיה עשוי לסבול ממנה הוא הצמדות לעובדה שבמקרה מתאימה.

אני לא אומר שכל העוני בארץ הוא לא מוצדק (אני לא רואה איפה מישהו אחר אמר את זה), עיירות הפיתוח הם דוגמא לעוני מוצדק (במוצדק הכוונה כמובן לאחריות האנשים למצבם ולא האם מגיע או לא מגיע להם להיות עניים) שצריך לטפל בו באופן נקודתי, אבל רוב השאר לא. דוגמא מהעיתון של לפני יומיים או שלושה- הביקוש לטבחים ושוטפי כלים בשיאו, ואין אנשים שימלאו את המשרות, אז טבח דורש לימוד (שמשרד התעסוקה עשוי לממן לך, ולא רבים מנצלים זאת) אבל שוטפי כלים כל אחד יכול להיות ולקבל שכר מינימום, ועדיין רבים לא מנצלים זאת.

ואני מניח שאם אנשי הפורום פה שהורי הוריהם לא היו עשירים במיוחד (ורבים בארץ הם כאלה), ילכו לשאול את הוריהם על תחילת דרכם הם יספרו להם כמה קשה היה גם אז, לרכוש השכלה, לקנות דירה וכמה המשכנתא קרעה אותם. אבל הם עבדו קשה והגיעו למה שהגיעו

פורסם

מסכים עם הדברים,היא מנסה לשחק אותה ענייה וחסודה.אני לא קונה את הלוקשים שלה לא הייתי נותן לה שקל.

שתעבוד ותשיג את דבריה בזעת אפה בדיוק כמו שאני ורבים עובדים עושים.

פורסם

אני דווקא לא מסכים בקטע הזה, סל התרופות צריך לגדול והפרעת קשב היא אל משהו שצריך למנוע מאנשים לממש את הפוטנציאל שלהם

זה כמו השאלה הזו במוסר,(אני לא זוכר אותה במדויק) ששואלים האם תמליץ לאישה הרה שכמה מילדיה חרשים או מתו או משהו כזה לעבור הפלה, והילד שהיא ילדה בסוף הוא בטהובן

פורסם

סל הבריאות בהחלט צריך לגדול.

תאמין לי חוויתי את זה על בשרי, מזל שיצאתי מזה בקומבינה בסוף, תאמין לי רק זה עובד בארץ הזאת.

פורסם

איסתרא בלאגינא, ובארטון אני בטוח שהמדינה תוכל להעזר בשירותכם בפתרון בעיית עיירות הפיתוח.

ואני בטוח שיצפאן יוכל להעזר בשירותיך בכתיבת בדיחות

זה בערך ההשקפה של הSOB הגדול בהיסטוריה

תיראה אני רוצה שכל הבחורות בארץ יהיו צעירות לבנות עינים כחולות וכו אבל זה לא יהיה צודק

ונכון אתה תגיד שהעולם לא צודק אבל בכל זות צריך מידה של הגינות אחרת למה צריך מדינה?או ממשלה? תאמין לי באנרכיה יהיה מספיק בתים לשורדים

האנשים שהיום מרוויחים הרבה ומשלמים הרבה מיסים יום אחד יהיו זקנים וחולים אולי גם אותם אתה רוצה ליזנוח?

רואים שלא הבנת בגרוש מה שאמרתי

פורסם

ברור שהפרעת קשב היא לא הגורם מספר אחת, זאת דוגמא ליוקר המחייה.

יופי של דוגמה. קודם המחיר היה 16,000, אח"כ ירד ל- 8,000 ובסוף הגיע ל- 4,500. מי התלונן על יוקר המחייה? :P

אתם יכולים להתכחש לאיזושהי בעיה שקיימת בחברה שלנו שנקראת עוני, וכך לפתור אותה, זאת גם דרך.

מי מתכחש? בסה"כ מנסה לשים דברים בפרופורציה.

נכון שיש נתונים שאומרים ש"כל העניים הם פשוט עצלנים שרוצים כפית זהב בפה", אבל האם הם מדוייקים?

יש נתונים כאלו? באמת? לא ראיתי אותם. תאיר את עיני בבקשה.

הסתובבתם פעם בערים מסוימות בארץ העונות לשם "עיירות פיתוח"?

הם לא במרכז איפה שרב העבודות נמצאות... תשאלו כל כלכלן הדיוט והוא יגיד לכם מה הבעיה של המדינה הזאת, לא המרכז, אלא הפריפריה, איפה שאין (לא יעזור בית דין) פשוט אין עבודה!

ובדיוק בהודעה שמעליך כתוב להיפך. אין ספק שיש פחות עבודה בפריפריה. אז מה עושים? המדינה מעודדת הקמת מפעלים בפריפריה. רק לפני כמה חודשים נתנו מענק אדיר לאינטל כדי שתקים עוד מפעל בקריית גת.

האמת פשוטה: אין פתרון קל ומהיר לבעיית העוני. כל מי שמספר לך אחרת הוא שקרן או אידיוט.

פורסם

מתי אתה רץ לכנסת? :)

אין באמת פתרון מהיר, אבל למה לא להתחיל לזרוע כבר עכשיו? הפתרון הכי יצירתי שלי היא לפתוח מפעל מחזור מטעם הממשלה ומשרד איכות הסביבה. מקום כזה יספק מקומות עבודה למי שבאמת רוצה וצרייך אותם וחוצמזה, בתור מדינה בלי אוצרות טבע, מיחזור הוא פתרון אידאלי במקום קניית חומרי גלם מחו"ל מה שמייקר את תהליך הייצור פי כמה וכמה (ובטח גם של המוצר הסופי). זבל לעומת זאת יש לנו בשפע... :lol:

פורסם

את מציעה למחזר מרוקאים :-X (סתם צוחק... זה יכול להיות גם טריפוליטאים ומולדוואנים באותה מידה ;))

מיחזור זה לא תמיד הדבר הכי משתלם... יש חומרים שהמיחזור שלהם עולה הרבה יותר ממוצר חדש...

אם כבר, אז שיבנו את המפעל לעיבוד מגנזיום שתיכננו לפני כמה שנים... זה שישראל מייצאת שליש מהמגנזיום בעולם זה נחמד, אבל מוצרי מגנזיום מוגמרים הרבה יותר משתלמים. מפעל כזה יכול בקלות להעסיק כמה אלפי אנשים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים