עבור לתוכן

כיצד ניתן לראות סרט DVD דרך רשת ביתית?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת

מדובר לצורך העניין בשני מחשבים, שניהם חזקים ושניהם מריצים WINDOWS XP +SP2

המחשבים מחוברים ברשת רגילה ( לא אלחותית ) ואין שום בעיות ברשת

כונן ה DVD נמצא רק במחשב א', סימנתי ואישרתי את כל אפשרויות השיתוף של הכונן ואחר כך עברתי למחשב ב'

במחשב ב' הכונן מופיע ( יש אייקון של דיסק קשיח משותף ברשת למרות שזה כונן DVD ) ניתן לראות,להעתיק ולגשת לכל ה קבצים שבדיסק ה DVD דרך הרשת.

הבעיה :

תוכנות כמו WINDVD POWERDVD וכו' לא מסוגלות לנגן סרט ( מקורי ) של DVD דרך הכונן שנמצא ברשת ? ( הכוונה לסרט עם תפריטים ספריית

VIDEO_TS וכו' , סרטים שמצויים בצורה של קובץ עם סיומת AVI אין שום בעיה לנגן )

מה עושים ? יש תוכנה אחרת שכן מסוגלת לנגן סרט DVD מקורי דרך רשת ביתית ? אולי הבעיה בהגדרות כלשהם שאני לא מודע אליהם ולא בתוכנה ?

פורסם

אין לי נסיון אישי בזה, אבל לפי דעתי לא אמורה להיות בעיה

ניסית עם נגנים אחרים ?

תנסה עם VLC , אני מאמין שיעבוד לך, הוא מיועד להיות "נגן רשת" ולא צריך מקודדים (הוא עצמאי לגמרי, ובקוד פתוח)

פורסם

אכן VLC PLAYER אמור לעבוד (יכול לנגן גם ישירות את קבצי ה VOB), נראה לי שגם בתוכנות האחרות יש אפשרות לנגן קבצי DVD מההארד דיסק, תמצא את האופציה ותבחר את הדיסק המשותף.

מה שכן, ברשת של 10MBIT זה כנראה לא יעבוד מספיק טוב.

פורסם
  • מחבר

כן , ניסיתי עם VLC

התמונה יצאה ממש גרועה והקול היה מקוטע , וזה לא בגלל מהירות העברת המידע דרך הרשת,

כי כשאני מכניס לדוגמא דיסק של DVD עם קבצים של סרטים ( כל מני סרטים עם סיומת AVI ) אז את הקבצים אין בעיה להריץ ע"י

WINDOWS MEDIA PLAYER ורואים מעולה דרך הרשת

חוץ מזה, זה לא בדיוק מה שחיפשתי , כי לדוגמא ב VLC לא ניתן לראות את התפריטים בהתחלה של הסרט

בכל מקרה הוא לא בדיוק הנגן המושלם

חוץ מזה , לפני שפניתי לפורום פה אז חיפשתי פתרונות אחרים לדגומא זה :

http://www.digital-digest.com/dvd/downloads/showsoftware_dvdstarter_168.html

שלא כל כך עבד

ב WINDVD יש אפשרות לנגן סרט מספרייה , לא יודע למה זה אף פעם לא עובד

פורסם

ה BITRATE של קובץ AVI נמוך משמעותית מלהעביר RAW DVD DATA.... ככה שזה בהחלט יכול להיות קשור למהירות הרשת.

איזה מהירות רשת יש לך ?

ו VLC יכול לראות תפריטים, פשוט תגיד לו OPEN WITH MENUS

פורסם

אי אפשר לנגן דיוידי על חיבור אלחוטי G שאם אני לא טועה , הוא יותר מהיר מחיבור של רשת קווית 10

דיוידי זה המון מידע

יש לך אפשרות להעביר את הרשת למהירות 100?

פורסם
  • מחבר

דווכא יש לי רשת רגילה - שתי מחשבים מחוברים בכבל רשת מוצלב ושני כ. רשת - והיא במהירות

Mbps 100

אז מה ? לא ניתן ? יש הצעות נוספות ?( ...חוץ מלהעתיק את הסרט לכונן קשיח )

תודה על המידע לגבי ה VLC דרך אגב...

פורסם

ממה שאני זוכר, קובץ DVDRIP טיפוסי של AVI עובד במקרה הטוב של 400Kb/s לעומת DVD שעובד בד"כ בסביבות ה 8000Kb/s לפחות (פי 20).

אם יש לך רשת של 10Mbit/s או 10000Kb/s אז זה לא יעבוד (תוכל לבדוק את המהירות וקצב השימוש ב TASK MANAGER, אם יש לך XP תחת NETWORKING).

תבדוק בזמן הניגון ב VLC מה ניצול ה NETWORKING והמעבד ב PERFORMENCE (בשתי המחשבים).

פורסם
  • מחבר

בדקתי כרגע את ניצול ה NETWORKING בזמן שה VLC פעל וזה היה על 50% פחות או יותר בלי שום דבר אחר ברקע שמשתמש ברשת

בהתחלה חשבתי שזה בעיה של נגן , אז ניסתי נגן אחר , לדוגמא את זה

http://www.digital-digest.com/dvd/downloads/showsoftware_elecard_mpeg2_49.html

אבל שוב אותה בעיה .... התמונה והקול יצאו מקוטעים מאד

יש דרך אגב הצעות לנגנים אחרים ?

חוץ מזה, רשת של 10 מגה בייט לשניה ,כמו שיש לי ולרוב האנשים שיש להם רשת ביתית חוטית, אמורה להספיק לפי מה שאתה אומר ( זה יותר גדול ,לפחות תאורתית - בלי כל הפאקטים למיניהם לאישור המידע שהתקבל , מ 8000 K )

IceBreak\ Kidney_stonE תודה על התגובה המהירה

פורסם
  • מחבר

ורק כדי לסכם את הדיון , כדי שגם אנשים אחרים יוכלו ללמוד משהוא מהנושא:

האם זאת עובדה שלא ניתן לנגן דיסק DVD שנמצא בכונן מרוחק דרך הרשת ? יש לכך אישור איפה שהוא במקום אחר ?

פורסם

בהודעה אחת אתה אומר שיש לך רשת של 10Mbit/sec ובהודעה אחרת 100Mbit/sec ככה שלא הצלחתי להבין מה יש לך...

10Mbit/sec לא יספיק מהסיבה שזה די גבולי, ויש כל מני OVERHEAD שנוצרים מהתקשורות וממערכת ההפעלה, ככה שבפועל הקצב יותר נמוך מ 8Mbit/sec.

ממה שאני זוכר, נראה לי שפעם הצלחתי עם VLC לנגן DVD ממחשב אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים