עבור לתוכן

מהי ההשקעה הנבונה יותר כיום? או הנכונה יותר....

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה.

קראתי קצת בTOMSHARDWARE

אני חושב שאני מתחיל להתכנס למבחר מצומצם של מעבדים

הנה 2 אופציות שחשבתי עליהן. בבקשה תנו לי את דעתכם עליהן.

INTEL Pentium 4 3.0GHz LGA775 2MB 800MHz HT w/ EM64T 630

נא ראו בלינק הבא:

http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=819

או

AMD Athlon 64 3200+ Socket 939 Venice

נא ראו בלינק הבא:

http://digma.co.il/shop/product_info.php?cPath=21_46&products_id=1406&osCsid=1bbc35665d9f6fd9061ebbb84f62cd75

• תגובות 61
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במשחקים,אופיס,אינטרנט לא יהיה הבדל אבל אאם המחשב מתוכן לעוד דברים אז תגיד מה הם.

פורסם
  • מחבר

למען האמת רוב העבודה עם המחשב תהיה מול אינרנט ואופיס.

אבל כמו כל משתמש אחר, אני נהנה מידי פעם ממשחק כזה או אחר או ממוזיקה במחשב ועוד.

בלי קשר אני מעוניין שהמחשב הזה יוכל לשרת אותי לתקופה ארוכה יותר מהרגיל,

ואני מתכוון להתקין על המחשב הזה תוכנות כגון MATLAB, פוטושופ, PSpice אבל השימוש בהן לא יהיה בתדירות

גבוהה ולא באופן מקבילי.

אולי יספיק לי מעבד פחות מהיר? נגיד 2.6MHZ? למרות שאני מעדיף לא אבל יש גם עניין תקציבי.

מה דעתך לאור השימושים אותם אני מתכנן למחשב?

תודה

פורסם

אם אתה חושב על מעבד חלש יותר זה רק Sempron בסוקט 754

אם אתה תבחר בסופו של דבר באינטל עדיף לך לחכות קצת ל 631 שיהיה בעל ליבה חדשה יותר ואמור להיכנס ממש בשבועיים-שלושה הקרובים

פורסם
  • מחבר

ערב טוב. תודה על התגובות עד עכשיו.

אני מודה לכולכם על העזרה ועל ההמלצות, אבל דבר אחד קצת חסר לי.

כולכם מציינים שמות ודגמים, וגם אתה, ליאור, רשמת בתגובתך לעיל: "אם מעבד פחות מהיר אז רק סמפרון בסוקט745.."

מה שחסר לי ואני הייתי מעוניין לשמוע זה קצת יותר פרטים וסיבות למה עדיף אופציה א' ולא אופציה ב'.

מה זה האינטל 631 עם הליבה החדשה שאמור לצאת? למה סמפרון ולא כל דבר אחר?

חס וחלילה אין לי כל כוונה לפגוע במישהו כאן. אחרי הכל ללא עזרתכם לא הייתי יודע אפילו על קיומם של המוצרים אותם הצעתם לי

אבל מאחר והיו כאן כמה וכמה הצעות הייתי מעוניין להבין יותר "למה" עדיף כך או אחרת.

לסיכום, אני אשמח לקרוא הסבר עם מעט יותר פרטים, על העדיפויות השונות. אפשר גם הסברים טכניים, אני מסוגל להבין ולעמוד בהם.

המון המון תודה שוב.

פורסם

ניתן לך את הגירסה המקוצרת

אינטל 631 - מעבד עם ליבת Cedar Mill (הוא Prescott מכווץ) בתדר של 3.0GHz, מה זה אומר מכווץ? הגודל של הטרנזיסטור הבודד הוא 65 נ"מ ולא 90 נ"מ כמו בפרסקוט, וזה אומר צריכת חשמל יותר נמוכה ופליטת חום יותר נמוכה (צריך ספק כוח פחות חזק, וקירור פחות חזק ורועש)

Sempron - סדרת מעבדים שעליה אתה יכול לקרוא בנבחרי השנה 2005 מאמצע העמוד עד סופו

דגמים שכדאי לשים לב אליהם - 2800+/3000+/3100+ מה שמתאים לך תקציבית

הסמפרון 2800 ומעלה בהחלט יספיקו לך ויעלה סביבות 450 שקל למעבד בלבד (לעומת כ-1000 שקל לאינטל 631 ו Athlon64 3200 Venice)

פורסם
  • מחבר

שבת שלום.

קראתי את הלינק המצורף ואכן מסתמן גם ממנו שלAMD יתרון מול INTEL בהרבה תחומים.

יחד עם זאת אני גם ציינתי שאני מעוניין שהמחשב הזה ישרת אותי לזמן ארוך ולכן אני חושב

כרגע, למרות ההבדל במחיר, שאני אבחר באחד משני המעבדים אליהם נתתי לינק כמה הודעות

בודדות לפני. הייתי מעוניין לדעת איך הם משתווים זה מול זה מכמה בחינות:

1. ראשית כל הביצועים שלהם מבחינת מהירות, התחממות (האם יצריכו קירור חיצוני מאסיבי = עוד הוצאה), תמיכה בתוכנות ובחומרה אחרת במחשב

2. עד כמה יש הבדל בחומרה הסובבת את המעבד מבחינת המחיר (לוחות האם הטובים ולא הרגילים ממש). הרי בסופו של דבר יש גם תקציב.

למשל לוח אם של ABIT לאינטל עם צ'יפסט 945 התומך בFSB1066, DDR 667MHZ, וגם במעבדי הD של אינטל ועולה רק כ-690 ש"ח.

אז קודם כל האם הוא טוב בכלל הABIT הזה? שנית מה הלוח השקול לאינטל מבחינת הצ'יפסט ומה שהוא נותן.

שוב תודה.

פורסם

אם זה Venice 3200 מול 630 או 631 ה 3200 עדיף

התחממות, לשניהם אתה לא חייב לקנות קירור מאסיבי מחברת צד שלישי, ה 3200 בכלל קריר יחסית

חוץ מהביצועים והצריכת חשמל / פליטת חום אין ביניהם הבדלים ממש

מבחינת תוכנה זה לא משנה אם יש מעבד AMD או אינטל

הבדל מבחינת חומרה מסביב, לוח אם עם צ'יפסט 945P מינימלי עולה כ-620 שקל, לוח nForce 4 Ultra מינימלי עולה כ-650 שקל, הבדל לא רציני

כנ"ל DDR 400 פשוט מול DDR2-667 פשוט

והלוחות של Abit בד"כ טובים מאוד

פורסם
  • מחבר

אני ממשיך לשמוע מכל הכיוונים שעדיף לי ללכת על AMD (אפילו חבר שלי מסתבר כבר רכש שני מחשבים מבוססי AMD 64BIT והוא מרוצה מאוד)

בכל מקרה, עכשיו שאני איכשהו התנכנסתי למעבד הזה של AMD, ה3200 ATHLON עם ליבת VENICE, האם הוא בר השוואה לאינטל אותו רשמתי קודם,

ה3.0GHZ, 2M Cache, FSB800, 64Bit, חוץ מזה שהם עולים אותו דבר.

אם למקד את השאלה יותר, אז יכול להיות שלפי המדדים בהם נוהגים להשוות מעבדים, אז ה3200 יותר טוב מהאינטל ויתכן שכדי להשיג את אותם הביצועים

כמו של האינטל, יספיק גם מעבד ה3000 של AMD מאותה סדרה. השאלה שלי ברורה, אני מקווה?

מה שזה יכול להגיד מבחינתי הוא שאני אוכל לחסוך בהוצאה קצת ולקבל ביצועים כמו מהאינטל עליו שמתי את העין מראש.

תודה וערב טוב. (נקווה לשמוע חדשות טובות על שרון עוד חצי שעה)

פורסם

הדירוגים של AMD מתייחסים למעבד שאמור להתחרות באינטל באותה הרמה,זה שאינטל יקרים יותר,רק נותן לAMD יתרון,כי אתה קונה את המעבד שאמור להתחרות ב3.2 GHz במחיר של ה3 Ghz של אינטל.

זה בעצם ככה.

AMD 3000> Intel 3.0 Ghz

Amd 3200> Intel 3.2 Ghz

Amd 3500> Intel3.4-3.6 Ghz

ה3700 הוא כבר בליבת San Diego והרבה יותר חזק מהוניס.

ה3800 הוא כבר כפול ליבה.

פורסם

בעיקרון אתה יכול לקנות 3000 ביותר זול

העניין הוא שהפסיקו את הייצור שלו, לכן המחיר שלו יישאר כמו שהוא בעוד המחיר של 3200 ירד, כבר היום ההפרש ביניהם קטן יחסית

פורסם
  • מחבר

אכן ההפרש במחיר בין ה3000 של AMD ל3200 שלהם קטן מאוד. שמתי לב.

אם כך אתם טוענים שלמעשה הדירוג שAMD נותנת למעבד, אם הבנתי נכון, אמור לתת לי קנה מידה לגבי המעבד המתחרה שלו מבית אינטל.

אם כך ההשוואה של הAMD 3200 לאינטל 3.0GHZ אינה מדויקת כי לפי הנ"ל אז המקבילה לאינטל 3.0GHZ הוא הAMD 3000, כן?

ומה בדבר שאר הפיצ'רים, כגון כמות זכרון מטמון, מהירות FSB (איך זאת באה לידי ביטוי בAMD בכלל) ואחרים?

כיצד הם משתווים זה מול זה אצל שני היצרנים במעבדים הנ"ל?

אמנם אמרתם לי כי זה שלAMD פחות CACHE לא הופך אותו לפחות טוב, אבל לא ממש הבהרתם את הסיבות ולא פירטתם לגבי זה.

לי אישית זה עדיין לא מובן ומסקרן. דבר נוסף הוא כפי שציינתי זה הFSB הזה, איך הוא בא לידי ביטוי אצל AMD?

לילה טוב :) ותודה

פורסם

ההיתרון הגדול של מעבדי amd זה בקר הזיכרון במובנה, גישה ישירה בין המעבד לזיכרון

ולכן הקטע של ה L2 cach פחות חשוב (אם כי כאשר משווים שתי מעבדי amd יש יתרון ל 1mb cach)

ובamd אין fsb יש דבר שנקרא HTT

שזה הרוחב פס של הציפסט שמקשר לשאר הדברים ובamd והמהירות שלו היא 1600mhz בציפסט של nforce4

2000mhz במקרה של nforce4ultra

פורסם

אצל AMD במקום FSB (שהוא QuadPumped כלומר שליחת 4 קבוצות נתונים בשעון) יש את ה HyperTransport Technology (ר"ת HTT)

ה HTT הוא עם מכפלה (במעבדים בסוקט 939 המכפלה 5, ב754 המכפלה 4)

כאשר הם שולחים פעמיים מידע בשעון (כמו DDR)

אם FSB עומד על 800/1066MHz כיום

HTT עומד על 1600/2000MHz

בקשר ל L2 Cache זה קשור הרבה לטכנולוגיה

שלא תבין לא נכון, זה לא שתוספת L2 לא מוסיפה ביצועים (ההבדל בין 3500 ל 3700 הוא סה"כ ב L2)

אבל ההבדל בין Precott 1MB מול Venice 512KB בדירוגים שווים גדול יותר מההבדל הנובע מה L2 ולכן ההבדל הנובע מה L2 נבלע

UnPluggeD תיקון קטן

ב nForce 4 4x ה HTT על 1600MHz

ב nForce 4 הוא על 2000MHz

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב לכולם.

תודה על התגובות. הדברים מתחילים להיות ברורים הרבה יותר עכשיו. אני פשוט שמעתי עד עכשיו על AMD רק כעל חברה ש"רודפת" אחרי INTEL

כאשר INTEL היה שם הדבר במעבדים, אבל לאחרונה ובמיוחד כאן בפורום, אני מקבל עוד ועוד מידע חיובי על AMD. תסכימו איתי שעבור מישהו

שלא כל כך מעורה בכל ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחום המעבדים, והמחשבים שהיו לו עד עכשיו היו כולם מבוססי אינטל, המעבר הזה קצת מפחיד

ולכן אני שואל הרבה כדי ללמוד ולהבין איך להשוות את המעבדים של AMD מול INTEL. אז סליחה על כל השאלות ותודה על העזרה.

עכשיו בהתייחס לתגובות האחרונות שרשמתם לי, אז מופיע שם עניין הצ'יפסט לAMD.

nForce זה לא משהו של חברת NVIDIA, כלומר היא זאת שמייצרת את הצ'יפסטים לAMD?

מה ההבדלים העקריים בצ'יפסטים מלבד הHTT ועל איזה מהם מומלץ ללכת. ראיתי באתר של ASUS שהמגוון של הצ'יפסטים לAMD קטן

מזה של INTEL, ככה שהבחירה היא בטח פחות קשה (אני מקווה).

מה לגבי אי-התמיכה של הלוחות בDDR2? האם מתוכננים לצאת בקרוב לוחות שכן יתמכו וכדאי לחכות, או שכמו שכתבת לי ליאור

בת'רד אחר שזכרון DDR1 במהירות 400 MHZ ותזמונים טובים מהרגיל יתפקד מהר יותר מזכרון DDR2 עם תזמונים פשוטים, כן?

אם כך איזה תזמונים כדאי לי לחפש בזכרון, כלומר אילו מספרים? אני מניח שנמוכים כמה שאפשר במסגרת התקציב, לא?:)

Thanks again

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים