עבור לתוכן

אינטרנט בכבלים: מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

אני מחובר כרגע ב ADSL ורוצה לעבור לכבלים בקרוב.

אני אתחבר בעזרת הראוטר האלחוטי שלי.

רציתי לדעת מה אני צריך לדעת לגבי אינטרנט בכבלים כמו למה לשים לב?

האם יש מודמים מומלצים יותר או פחות ומה לבקש ?

תודה למשיבים

פורסם

אין הבדל משמעותי בין סוגי המודמים בכבלים

כל המודמים בכבלים באים עם אפשרות להתחבר ב USB וגם בכבל רשת (ואתה כמובן תחבר את הראוטר שלך למודם בכבל רשת)

באינטרנט בכבלים, בחבילות ה"רגילות" (750, 1.5 וכו') ה UPLOAD שלך גבוהה ב 4 קילו-בייט לשניה בערך, מאשר ב ADSL

מה שממש קצת יוסיף לך לתחושה הכללית של "המהירות" שלך.

זה הכל

מבחינת כל השאר , זה רק הבדל של שיטת חיבור, אין הבדל טכנולוגי משמעותי שתרגיש בו.

בנוגע לתאימות של הראוטר שלך, אם הספקית שלך לא תתן לך חיבור בלי חייגן :

או שתוודא שהראוטר שלך יודע לעבוד בחיוג PPTP או L2TP , אלו הן שיטות החיבור בכבלים בארץ.

או שתעבור לספקית שכן תתן לך חיבור בלי חייגן (במידה והראוטר לא תומך, ואפילו אין לו עדכוני קושחה שיעזרו לו לתמוך..)

פורסם
  • מחבר

או שתוודא שהראוטר שלך יודע לעבוד בחיוג PPTP או L2TP , אלו הן שיטות החיבור בכבלים בארץ.

או שתעבור לספקית שכן תתן לך חיבור בלי חייגן (במידה והראוטר לא תומך, ואפילו אין לו עדכוני קושחה שיעזרו לו לתמוך..)

הראוטר שלי הוא 3COM והוא תומך ב L2TP וגם ב PPTP. יש לי את הגרסת תוכנה האחרונה

שתומכת בוודאות בחיבור כבלים.

הספקית שלי זה ברק.

מה זה בדיוק "חייגן" כאשר לא ממש מחייגים.

והאם יכולה להיות לי בעיה פוטנציאלית בהתאם לנתונים שהוספתי.

פורסם

חייגן זאת שיטת העבודה של הציוד שלך מול הציוד של הספקית שלך

גם כשיש לך ראוטר, בכבלים יש מצב שתצטרך לחייג, לא מהמחשב, אלא שהראוטר יבצע את החיוג

אם תחובר בחייגן, תקבל כתובת IP משרת ה DHCP של הכבלים שמתחילה ב 172.2X

זה אומר שאתה מקבל חיבור ישיר (ללא חייגן) לרשת הפנימית של הכבלים, מהראוטרים שלהם

אבל אתה עדיין לא באינטרנט , אלא רק ברשת הפנימית של הכבלים

כדי להגיע מהרשת הזאת אל האינטרנט, אתה צריך לחייג בצורת VPN (כלומר virtual private network) - רשת וירטואלית פרטית, אל הספקית שלך.

כלומר, אתה נמצא ברשת אחת ו"מתקשר" ממנה ע"י חייגן VPN לרשת של הספקית שלך, שמחברת אותך לאינטרנט.

VPN אפשר לבנות בכל מיני דרכים, 2 מהם הם L2TP ו PPTP.

חייגן L2TP או PPTP היא בעצם תוכנה שיודעת להעביר נתונים על גבי רשת אחת, אל רשת אחרת, כולל נתוני הצפנה וזיהוי.

החייגן הנ"ל קיים גם בתוך ראוטרים, ראוטר מחייג (אחרי שהגדרת לו לאן לחייג, ועם איזה נתוני זיהוי לחייג) לספקית שלך מעל הרשת הפנימית של הכבלים

בדיוק כמו שללא ראוטר, המחשב שלך היה עושה את זה, פשוט היית מגדיר לו איך לחייג.

עכשיו, בגלל שראוטר מגדירים פעם אחת ו"שוכחים" (כי הוא נשאר מחובר כל הזמן, ויודע לחייג בחזרה אם נותק לרוב, ואין בו וירוסים ותקלות מחשב)

אז הרבה אנשים לא יודעים שבכלל קורה כאן חיוג, או בשפה שלהם : "יש לי ראוטר, אני מחובר קבוע בלי חייגן"

בלי חייגן לעומת זאת, זה אומר שאתה מקבל למודם שלך , כתובת IP אינטרנטית לכל דבר, משרת DHCP של הספקית שלך שיושב בכבלים.

כבר בשלב הראשון אתה מחובר לאינטרנט, בלי צורך לחייג לשום מקום.

זה ההבדל.

בכל מקרה, אם לנתב שלך יש יכולת חיוג, אז אתה רק צריך להגדיר אותו לחייג לברק ונגמר הסיפור

לא חסר לך שום דבר.

פורסם
  • מחבר

היי Kidney_stonE,

תודה על ההסבר, ירד לי האסימון (מהחיוג)

עכשיו שאני חושב על זה, זה מאוד דומה גם ל ADSL.

מה שמענין אותי אולי לדעת מנסיון של אחרים איזה מודמים של הכבלים מוצלחים יותר או פחות כדי לדרוש אחד כזה

פורסם

שלום לכם אנשים יקרים

אז ככה יש לי בעיה

יש לי נתב edimax br 6104k

ויש לי מודם כבלים אינטרנט זהב

אני משתמש בפרוטוקול l2tp כשאני גולש כשהמודם מחובר ישירות למחשב

ואין בעיות בהתחברות

אבל כשאני מחבר את המודם לנתב

אז הנורת חיווי של ה pc וה data נשארות כבויות

בהגדרות של ה l2tp בנתב אני צריך לציין מספר של gateway אותו אני לא יודע

ניסיתי לבדוק כמה פעמים באיי פי קונפיג מה המספר אבל הוא משתנה אז אני לא יכול לרשום אותו

וכאשר פניתי לתמיכה טכנית של אינטרנט זהב ביקשתי שיעבירו אותי לחיבור ללא חייגן וביקשתי עזרה

אבל הוא לא היה כל כך חיובי ויצא מה זה מנייק

ניסה כמה שפחות לעזור

ובקשר לחיבור ללא חייגן אמר לי שזה לא חיבור בטוח ושהמדיניות שלהם לתת את חווית הגלישה הבטוחה ביותר ושהוא לא יכול לעזור כי זה לא נתב שקניתי דרכם והם לא מוסמכים לעזור במה שהם לא מכירים והם לא מוכנים יעני לקחת על עצמם את האחריות שייקרה משהו, יעני זה הכל עליי

מה שהוא כן אמר לי זה שהוא יכול להפנות אותי לפורומים של תמיכה או להפנות אותי לטכנאי שיבוא ויסדר לי את זה ואני אשלם לו

טוב ממש עזרת לי .....

לא משנה הקיצר אני אודה לכם מאד אם תוכלו לעזור לי

פורסם

מה שמענין אותי אולי לדעת מנסיון של אחרים איזה מודמים של הכבלים מוצלחים יותר או פחות כדי לדרוש אחד כזה

שוב - ממש אין הבדל, כל המודמים אותו דבר בכבלים, פשוט כולם אותו דבר, חברות שונות אבל עושים את אותה עבודה בדיוק.

בהגדרות של ה l2tp בנתב אני צריך לציין מספר של gateway אותו אני לא יודע

ניסיתי לבדוק כמה פעמים באיי פי קונפיג מה המספר אבל הוא משתנה אז אני לא יכול לרשום אותו

וכאשר פניתי לתמיכה טכנית של אינטרנט זהב ביקשתי שיעבירו אותי לחיבור ללא חייגן וביקשתי עזרה

אבל הוא לא היה כל כך חיובי ויצא מה זה מנייק

ההאם הנתב הזה אי פעם עבד לך בתצורת L2TP ?

תביא סקרינשוט של ההגדרות L2TP שלך

L2TP GATWAY זה לא משהו שתראה ב IPCONFIG או משהו כזה, זה כתובת קבועה של אינטרנט זהב שחובה עליהם לתת לך אותה אם אתה שואל מהי

זאת בעצם אותה כתובת שכתובה לך במאפייני החייגן שלך, ב"כללי" למעלה.

זאת הכתובת שאתה מחייג אליה

אין מה להגדיר ב L2TP כ"כ, פשוט לאן מחחיגים, שם משתמש וססמא, לא יותר מזה.

ב PPTP צריך גם לכתוב מאיפה מחייגים , ואז צריך את הכתובת שהנתב מקבל מהמודם של הכבלים, שאותה אתה מוצא ע"י השמת הנתב חד פעמית על DHCP או על אייפי דינמי, ואז מחזיר ל PPTP אחרי שיש לך את הכתובת הזאת.

נ.ב

רוב הנציגים של רוב החברות יזיינו לך בשכל הרבה דברים על "בלי חייגן" , זה לא אומר שזה נכון.

לחלק מהחברות יש תמיכה ברשתות בתשלום (משהו כמו 30-50 שקל לשיחת הגדרת נתב)

קיבלת נציג שכנראה לא היה לא זין באותו רגע, חבל שיש כאלה, אבל לא נורא, נסה עוד נציג, עד שתקבל מישהו שיודע את העבודה שלו כמו שצריך.

פורסם

לא הבנתי

מה 30 עד 50 שקל לשיחת הגדרת נתב?

בכל אופן שמתי את השרת שאני מכיר בכל אחד מהטבלאות שרק מצאתי וניסיתי לשנות דברים ושום דבר לא עוזר

אני אשלח לך את מה שזה רושם בדברים האלה אבל בקובצ וורד שנייה

בעצם איך אני אשלח ?

ומאיפה יש לכם תוכנה לעשות סקרין קפצ'ור?

פורסם

אתה יודע מה מעצבן אותי אחי?

שלא משנה איזה כבל שאני מחבר לנתב?

יעני אם זה מהמודם לנתב

או מהמחשב לנתב

אז אפ נורה לא דולקת שם

אבל כשאני מחבר למשל את המודם ליציאה אחרת בנתב אז הנורות שוב דולקות גם בנתב וגם במודם

עכשיו מה אתה חושב אין מצב שזה בעיה בנתב?

ביציאה שאמורה להיות ל wan?

פורסם

אתה צריך לחבר את המודם לאיפה שכתוב WAN בנתב

אתה מחבר את המחשבים ליציאות 1,2,3,4 וכו' בנתב עצמו

לא צריך שום תוכנה לעשות תמונת מסך, תלחץ במקלדת על המקש PRINT SCREEN , וזה מצלם את המסך

אם אחרי שצילמת את המסך אתה רוצה לשמור את זה לקובץ בשביל להעלות לפה, אז תפתח תוכנת עריכת תמונה כלשהי, אפילו ה"צייר" של חלונות

ותדביק את התמונה מהזכרון לתמונה ריקה, ותשמור בתור JPG.

בשביל להעלות תמונה אתה יכול להעלות אותה לתוך ההודעה (יש אפשרות כזאת) אבל יותר מומלץ להעלות לשרת חיצוני ולתת קישור כאן לתמונה

שרת מומלץ הוא http://www.imageshack.us/

ואל תקפיץ הודעות בבקשה, פעם הבאה פשוט תערוך את ההודעה הקודמת, בכל הודעה שכתבת, יש לך כפתור "עריכה" עם אפשרות לערוך ולשמור אותה אחרי שאתה משנה או מוסיף לה דברים.

תעלה את התמונה או התמונות של ההגדרות נתב שלך.

פורסם

crow3d, הקפצה היא אסורה. אנא קרא את חוקי הפורום.

זוהי אזהרה 1 שלך מתוך 3. בשלישית אתה תנעל/תמחק מהפורום.

ולמה להשתלט על הנושא הזה? הוא לא קשור לשלך עד כדי כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים