עבור לתוכן

"אלה שנושאים את העניים על גבם"

Featured Replies

פורסם

מחיילים בסדיר לא לקחו ל- "עידוד הצמיחה". אני גם לא חושב שלקחו מהקבע. בכל מקרה, חיילים לא נחשבים לעובדי מדינה וצה"ל הוא בוודאי לא חברה ממשלתית.

מחיילי קבע כן ניכו עידוד צמיחה, בוודאות

ואגב, בארה"ב ענייני הבריאות מופרטים כמעט לחלוטין; יש לך ביטוח בריאות פרטי, וממה שראיתי עד היום, זה עובד הרבה יותר טוב מאשר כאן. כן, הביטוח יקר, אבל הטיפול בך טוב בהרבה, במרכזים מקצועיים בהרבה.

הסרט ג'ון קיו , למרות שהוא רק סרט, ממחיש עד כמה מיליוני אמריקאים חיים ביאוש ללא ביטוח בריאות כי פשוט לא יכולים לשלם ואת אזלת ידם של בתי החולים הממשלתיים .

למה לכל השדים והרוחות , בכל דיון בפורומים שפה, אנשים חושבים שאמריקה זה המודל מוצלח לחיקוי בכל דבר.

• תגובות 39
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

כי אמריקה מניעה את העולם, ידידי. רובה המוחלט של הטכנולוגיה בזכותה אני יכול לשבת כאן ולשוחח איתך על עניינים שבמרומו של עולם הומצאה שם, רוב החברות העולמיות מתיישרות לפי גחמותיו של הצרכן האמריקאי, ולמעשה, מהי האלטרנטיבה?

באירופה שוררת אווירה כלכלית קשה למדי. אחוז חברות הטכנולוגיה שם אפסי (למעשה, ישראל יכולה להתחרות עם כל האיחוד האירופי מבחינת השקעות זרות בטכנולוגיה), האבטלה גבוהה, הצמיחה נמוכה והמיעוטים שהם לא השכילו לזרוק לעזאזל חוגגים עליהם. מדינות סוציאל-דמוקרטיות כמו גרמניה (ולפני כן בריטניה, ובקרוב צרפת) הולכות לכיוון קפיטליסטי-ימני מובהק. הסוציאליזם לא עובד, הסוציאליזם לא מעודד צמיחה והבטחון המדומה שהוא משרה אינו נכון כי הנטל עובר מהאינדיבידואל אל הקולקטיב.

אם אתה לא מוכן להכיר ביתרונותיה של ארה"ב על דרך החיוב, לפחות תכיר בהם בדרך האלימינציה - אין, ולא תהיה, אלטרנטיבה עדיפה.

מדינות שלא מעמידות את הקריירה במרכז חייו של הפרט, שוקעות. הרעיון הסוציאליסטי בו לכולם זכות להתקיים בכבוד ונטל העבודה צריך להיות משני (בסגנון "פועלי העולם התאחדו") אינו עובד בעולם תחרותי, בו מי שישקיע יותר יקצור את הפירות. בעידן של הגלובליזציה מילות המפתח הן "תחרות", "יזמות" ו"כשרון".

מדינות, שעל ידי מתן רשת ביטחון חברתית מוגזמת, לא מדגישות את הערכים האלו, נידונו למיתון וניוון.

ישנם הרבה מאוד אנשים שלא רוצים או לא מסוגלים להתרגל לכך, והם פשוט נדרסים.

המדינות שעמיר פרץ וחבריו מזכירים מדי נאום בנאום, בעיקר מדינות סקנדינביה, הן בינוניות למדי ולבטח לא מקום אליו צריך לשאוף. גם להן יש את הבעיות שלהן.

אין לי ספק שהייתי מעדיף להיות מטופל במערכת בריאות פרטית עם ביטוח רפואי נדיב מאשר בבתי חולים ממשלתיים.

בקיצור, זו המציאות, תתרגל.

פורסם

אתה עובד במייקרוסופט? סוני? mcdonalds? באיזה תאגיד אתה עובד, סמור?

פורסם
  • מחבר

אתה עובד במייקרוסופט? סוני? mcdonalds? באיזה תאגיד אתה עובד, סמור?

יותר גדולה מסוני, שלא לדבר על מקדונלדס או מיקרוסופט. מצד שני, היא לא בעשר הראשונות - כנראה שטעיתי - אבל היא ב40 הראשונות.

פורסם

מה? SAP?

פורסם

סמור שאלה לי אלייך - במה לדעתך צריכה המדינה להשתפר? האם אתה מוכן שתהיה פגיעה בנזקקים ובנכים?

פורסם
  • מחבר

המדינה צריכה לעשות כמה צעדים:

0) חילופי שטחים שיקטינו משמעותית את מספר ערביי ישראל. הם צרה צרורה. סגירה של ישראל לעבודה פלשתינאית (שילכו לעבוד במצרים). תגובה חריפה ואמיתית לכל איום מצפון או מדרום, כזו שלא תשתמע לשתי פנים ותאפשר לישראל להתרכז בדברים טובים יותר מאשר משחקי חתול ועכבר עם נסראללה ודומיו.

1) קיצוץ במערכת הבטחון, ביטול גיוס החובה שעולה כסף רב ומזיק למשק (פחות כוח עבודה צעיר). לשפר את מסלולי העתודה ומסלולי ההכשרה האיכותיים בצה"ל ולהפוך אותם ליותר אטרקטיביים - כך שימשכו אליהם נוער מוכשר אך חסר יכולת.

2) סבסוד לימודים אקדמאים, הפניית תקציבים נוספים למערכת החינוך. מתן מילגות לנוער חלש.

3) ביטול מוחלט של קצבאות ילדים החל מהילד השני, לילדים "חדשים". התניית קבלת הקצבה בהוכחה שאתה עובד (לא חייב עבודה בכל רגע נתון, אבל שכן היית יותר מועסק ממובטל). יציאה בקמפיין לשליטה בילודה. רפורמה בדמי האבטלה למצטרפים חדשים למעגל העבודה (כלומר לאלו שהופכים להיות בני 18-21). הם כבר לא יקבלו את הכסף בקלות. ביטול ההטבות לתלמידי ישיבות - שיפרנסו את עצמם, בדיוק כמו בארה"ב.

4) שבירת המונופולים ככל האפשר, פתיחת שווקים לתחרות.

5) ביטול מענקי הפיתוח לפריפריה. העלות של החזקת מפעל במרכז כבר תעשה את שלה עם הזמן.

6) רפורמה בתשתיות -  הפרטת קווי רכבת בשיטת BOT (כמו כביש 6), הוצאת מכרז על קווים לדרום ולצפון. זה לא ישתפר כל עוד הרכבת הינה 100% ממשלתית.

שינוי הקריטריונים לסלילת כבישים. להביא חברות תכנון וביצוע בינלאומיות ומוכחות על מנת לתקן את התשתיות.

7) יציאה בקמפיין עולמי לעידוד הקמת מרכזי מו"פ בישראל על ידי חברות גדולות. לא לתת לחברות "להבין לבד" שהן צריכות להגיע הנה, אלא למשוך אותן באופן אקטיבי.

מענקים זו לא מילה גסה. לתת להם דיל כלכך טוב שהם לא יגידו "לא". עדיף מאשר סבסוד למפעלי טקסטיל כושלים באופקים.

8) הפחתות מיסים גורפות לייבוא, כך שעלות המחיה הריאלית תרד.

9) השקעה בעידוד התיירות. הפיכת ישראל למקום מסביר פנים לתייר. זה מקור הכנסה ופרנסה אדיר. קמפיין לשינוי פני המדינה (נקיון, טיפוח סביבה וכו').

שים לב שרוב הדברים כאן לא דורשים תקציבי עתק.

ברור לי שנותרה שכבה מאוד גדולה של אנשים שהם למעשה USELESS, חסרי חינוך וכישורים ומבוגרים מדי בשביל לעשות משהו מועיל. שהם ימשיכו לקבל את מה שהם מקבלים, האינטרס הוא שלא יהיו צעירים שיצטרפו למעגל האבטלה, אלא ילמדו וירכשו מקצועות וכישורים. להבהיר היטב לכל צעיר שללא השכלה ומקצוע מבוקש, הוא יתדרדר לרעב.

רוח הדברים שלעיל מבוססת על ההנחה שלישראל, ללא יתרון טכנולוגי, אין שום דבר למכור לעולם. זה צריך להיות הכיוון ולשם הממשלה צריכה לדחוף.

פורסם

מסכים עם רוב דברייך - צריך רפורמה במערכת הביטחון וקיצוץ בתקציב הביטחון, סבסוד לימודים אקדמאים יהיה מצויין, אכן צריך קמפיין לשליטה בילודה, שבירת המונופלים מתרחשת כבר עכשיו, עידוד המו"פ הוא גם רעיון טוב. עידוד התיירות הוא רעיון טוב אך לצערי צריך שינוי באופי הישראלי. לדוגמא תראה שיש הרבה מקומות שבהם יש תעריפים לתייר שהם גבוהים יותר מאשר תעריפים לאזרח. כמו כן נהגי מוניות רק שומעים מישהו מדבר איתם באנגלית וישר הם מקפיצים את המחיר. אם תעצור את הדברים הללו ותחנך את האוכלוסיה להיות מסבירת פנים לתיירים אז נוכל להפוך למדינה עם מיליוני תיירים בשנה.

* קיצוץ קצבאות הילדים זה בעייתי מאוד שהרי המדינה עודדה עד היום הבאת ילדים ולכן היא לא יכולה לקצץ בפתאומיות את קצבאות הילדים. אני לא יודע מה הפיתרון לכך כי מצד אחד יש הרבה אנשים שדווקא רוצים עידוד של ילודה כדי ליצור רוב יהודי ומצד שני יש כאלו שרוצים לקצץ בילודה כי הרבה ילדים נולדים לתוך עוני.

* אני בעד שבירת מונופולים והפרטה אך לא הפרטה מוחלטת כמו שבוצעה עד עכשיו - יש לשים לב שהפרטת בזק והבנקים היא הפרטה ראויה אך הפרטה של בתי כלא, של שירותי רווחה ושל מעון לחוסים למשל היא הפרטה פסולה.

* הפחתת מיסים לייבוא יכולה לעזור מצד אחד ולהוריד מחירים אך מצד שני היא עלולה לפגוע פגיעה קשה ביצרנים מקומיים.

* לגבי ערביי ישראל אני לא חושב שהם צרה צרורה וזה לא הוגן שתנסה לטרנספר אזרחים במדינת ישראל. סגירה של ישראל לעבודה פלשתינאית ראויה לדיון עתידי אך כרגע האינטרס של ישראל הוא לשמור על הכלכלה הפלשתינאית ולא לתת לה לקרוס כי קריסה שלה עלולה להוביל לאינתיפאדה נוספת. הדבר הנכון לדעתי הוא לעזור לפלשתינאים ליצור כלכלה חזקה משלהם שלא תהיה תלויה בישראל או במצרים, כלכלה שתייצא טכנולוגיה למדינות העולם.

* דבר נוסף שראוי להוסיף הוא שצריך להשקיע בסבסוד קורסים למיניהם כך שלכל אדם בוגר בישראל יהיה מקצוע ביד.

פורסם
  • מחבר

1) לגבי קיצוץ הקצבאות, רשמתי שזה יקרה רק על ילדים עתידיים. נניח, כל ילד שלישי שיוולד החל מינואר 2007, לא יזכה לקצבה.

2) מסכים. לצערי, השוק עדיין סובל מעודף רגולציה.

3) התהליך הזה חייב להתרחש. האינטרס של המדינה הוא לא לייצר כאן דברים שניתן לייבא בגרושים מהמזרח, אלא ליצור כאן תעשייה אמיתית וייחודית שיכולה גם לייצא. בגדים אי אפשר לייצא. אמנם זה כואב לבעלי העסקים הנוגעים בדבר, אך לטווח הארוך, אין דרך אחרת. בסופו של דבר, מיסי הייבוא נופלים על גב הצרכנים.

4) הם צרה ועוד איך. מדוע ציינתי זאת? משום שהטענה הרציונלית היחידה בימינו בעד עידוד ילודה יהודית היא מניעת רוב ערבי במדינה. ללא איום דמוגרפי, הטיעון הזה ישמט. זה מעין מירוץ חימוש בילדים שמתנהל על גבינו, משלמי המיסים. מעבר לזה, הם גיס חמישי, ונטל סוציאלי כבד על המדינה, ללא כל תמורה.

העזרה לפלשתינאים לא צריכה להתבטא בעבודה בישראל. תן להם נמלי אוויר, ים, ומעבר חופשי למצרים. עם זאת, סגור בצורה הרמטית את המעברים לישראל - לפחות לבני אדם - ודרוש פיקוח בינלאומי הדוק (ולא על ידי האו"ם) על הנעשה ברצועה.

5) מסכים.

פורסם

אתם חושבים שזה יתקיים בעתיד ? איפ אפשר לשלוח את ההצעות למישהו בכיר ?

פורסם
  • מחבר

למה אתה חושב שלמישהו מהם אכפת?

אני לא אמרתי שומדבר חדש, זה סתם common sense.

פורסם

אני כל כך עייף ומותש מלריב אתכם על השיטה האמריקאית

בכל פעם שמישהו מערער על הדוקטרינה של מילטון פרידמן, על התאצ'ריזם, המהפכה של נתניהו , טיבה של הגלובליזציה

מיד הוא מתפרשן כקומוניסט ארכאי, מתנגד לצמיחה, אנרכיסט שמאלן קיצוני, כזה שרוצה להלאים את כל הרכוש במדינה ולחלק אותו לבטלנים.

טוב אני אפילו לא אנסה להוכיח שאני לא שום דבר מהדברים שהזכרתי לעיל

עד כה, בכל הוויכוחים שלי מול אנשים בעבודה בפורמים כאן, עם חברים לא קיבלתי תשובה, איך השיטה האמריקאית, פותרת את:

בעיית האבטלה האדירה שיש לארה"ב היום,

איך פותרים את בעית הביטוח בריאות שלעשרות מיליוני אמריקאים אין, וכשהם חולים הם פשוט לא מקלבים טיפול רפואי חד וחלק.

כלכלת ארה"ב הכי חזקה ? הצחקתם אותי.

ארה"ב מאבדת את מעמדה בעולם במהירות מסחררת , היא איבדה את כל בני הברית שלה בדרום אמריקה.

דרום אמריקה הבינה כמה האמריקאים ניצלו את הנפט שלהם במשך שנים,קנו מהם בגרושים ומכרו ברווחים של מאות אחוזים.

עכשיו דרום אמריקה שוב חוזרת להיות סוציאליסטית ומעדיפה חברות מקומיות.

איך אתם מסבירים שתעשיית הרכב של ארה"ב במשבר חריף, GM סוגרת ומפטרת עשרות אלפי אמריקאים.

וההשפלה הכי גדולה : GM פנתה לשתדלנים בוושינגטון ע"מ לנסות לשכנע את היפנים להוריד את קצב יצור המכוניות שלהם.

נגיד הבנק הפדראלי בפאניקה , ומעלה בשיעורים חדים את הריבית מחשש לאינפלציה קרבה.

הגרעון של ארה"ב הולך וגדל בקצב מדאיג ביותר.

מילארדי דולרים נשרפו כבר במלחמה בעיראק.

האזרח אמריקאי מאס בהתערבות יתר של ארה"ב במשברים בינלאומים ורוצה ארה"ב יותר בדלנית יותר נייטרלית במדיניות חוץ.

כל השווקים שארה"ב פעם שלטה בהם, עוברים לסין.

האמריקאים מפחדים מתסריט אימים שיכול להתרחש אם הסינים יחליטו לתסף את הדולר (ההפך מפיחות המטבע המקומי).

כשאומרים "צמיחה" למה מתכוונים ? לעוד מפעלים, לעוד חופש לתאגידים לשפוך מי שפכים אל מקורות טבע, לעד זיהום אוויר, לפגיעה בזכויות עובדים בסיסיות.

לצמיחה יש מחיר, מחיר של צפיפות, הגברת זיהום האויר, עליה חדה במחירי הנפט, כירסום הולך וגדל בשטחי שמורות טבע.

אל תנופפו בדגל של "צמיחה" כמילת קסם שפותרת הכל , מבלי להבין מה המשמעויות האמיתיות של צמיחה, אחרי כל צמיחה יש גל של מיתון ואינפלציה.

קראו את הספר "משבשי תרבות" , יש בו הרבה רעיונות קיצוניים ושנאה רבה לארה"ב וצריך לדעת לסנן את הדברים , אני לא שונא את ארה"ב אבל יש ביקורת שמעט ממנה נסיתי להביע כאן, קראו גם ספרים שדווקא הם פרו-אמריקאים, כמו את איין ראנד ששנאה מאוד את הקומוניזם והעלתה על נס את האינדיווידואליזם, יזמה ועשיית כסף למענך.

בסוף תגבשו דעה מאוזנת, אני מניח שדרך המלך נמצאת אי שם בין סוציאליזם לקפיטליזם, לא היינו רוצים לחיות במדינה שבה עובדי מדינה משביתים את המשק כל שבוע בגלל סיכסוכי עבודה, אבל גם לא היינו רוצים לחיות במדינה שבה תאגידים יכולים לפטר אנשים ללא פיצוי פיטורין , ללא פנסיה , ולהעסיק עובדים בשכר רעב ללא ימי מחלה.

פורסם

כשאומרים "צמיחה" למה מתכוונים ? לעוד מפעלים, לעוד חופש לתאגידים לשפוך מי שפכים אל מקורות טבע, לעד זיהום אוויר, לפגיעה בזכויות עובדים בסיסיות.

לצמיחה יש מחיר, מחיר של צפיפות, הגברת זיהום האויר, עליה חדה במחירי הנפט, כירסום הולך וגדל בשטחי שמורות טבע.

גיבוב כזה של שטויות לא קראתי כבר הרבה זמן...

פורסם

בדיוק ההיפך!

אתה עושה סלט מדברים שנאמרו כאן בת'רד וגישות פופליסטיות ודמגוגיות נפוצות. אף אחד לא דיבר על ביטול איגודי העובדים ודברים מסוג זה. ולגבי פגיעה באיכות הסביבה - היא תוצר ישיר של מפעלי תעשייה "ישנה". הרעיון המרכזי שמנסים להעביר כאן הוא הצורך להמיר את ישראל למדינה שמתבססת על תעשיות מתקדמות (הייטק), שרמות הזיהום הנגרמות ממנה קטנות לאין שיעור.

ד"א, זה שהכלכלה של ארה"ב במיתון (שמשפיע על כל העולם, אגב), לא מונע ממנה להיות הכי חזקה בעולם. אולי היא לא חזקה כפי שהייתה בעבר - בעיקר כי קמו לה מתחרות בתחומים מסוימים - אבל זה לא מקטין את ההשפעה שלה על כל העולם, בכל תחומי החיים - מכלכלה ועד תרבות.

ונכון, השיטה הזאת לא מושלמת. אבל היי, זה עובד... ואיך שלא תסובב את זה, תמיד יהיו אנשים שנדפקים. תמיד יהיו חלשים, ואין איך להמנע מזה. הרעיון הוא שהמדינה תפסיק לעזור לחלשים שיכולים לעזור לעצמם, ותעזור רק למי שבאמת מוגבל. that been said, לא כל אחד יכול להיות מליונר, ולא כולם יכולים להיות מוצלחים. אין דבר כזה שוויון חברתי, זה פשוט נוגד את ההגיון. מי שיותר מוכשר, חכם, חזק, תחמן, או כל דבר אחר שעוזר להצלחה - יעלה ויגיע למעמד גבוה. מי שלא - לא. זה פשוט ככה. וכל נסיון להשוות את רמת המחיה של כולם דינו להסתיים במפלה - שבה ידפקו רק השכבות החלשות.

אל תנופפו בדגל של "צמיחה" כמילת קסם שפותרת הכל , מבלי להבין מה המשמעויות האמיתיות של צמיחה, אחרי כל צמיחה יש גל של מיתון ואינפלציה.

תגיד, אתה קורא את מה שאתה כותב?... :screwy:

אתה טוען שצמיחה זה משהו רע? משהו שיגרום לתוצאות לא רצויות? לא, באמת, תחשוב על זה קצת, תתפכח ותחזור.

פורסם
  • מחבר

בעיית האבטלה האדירה שיש לארה"ב היום,

כמדומני, האבטלה שם נמוכה משמעותית מישראל.

איך פותרים את בעית הביטוח בריאות שלעשרות מיליוני אמריקאים אין, וכשהם חולים הם פשוט לא מקלבים טיפול רפואי חד וחלק.

זו לא בעיה. שיעבדו.

כלכלת ארה"ב הכי חזקה ? הצחקתם אותי.

ארה"ב נהנית מצמיחה. ארה"ב היא המדינה היחידה בעולם שיכלה לעמוד מול אסון בגודלו של מה שקרה בניו אורלינס ולא להפגע.

ארה"ב היא השוק הגדול בעולם, וכל החברות העולמיות מתיישרות לפי הצרכן האמריקאי ולא אחר.

ארה"ב מאבדת את מעמדה בעולם במהירות מסחררת , היא איבדה את כל בני הברית שלה בדרום אמריקה.

...שכיום הולכות לכיוון של בדלנות קומוניסטית חסרת סיכוי. פרו הולכת לכיוון של קובה הבאה.

ולגבי מעמדה העולמי, אתה לא יכול לטעות יותר - זו אירופה שהולכת כעת לכיוון ימני. אנחנו רואים זאת כבר בגרמניה, ונראה את זה - ללא כל ספק - בבחירות הבאות

בצרפת. עם סילוק הצבועים והאימפוטנטים מראשות המדינות, נראה התקרבות לארה"ב.

מלבד זה, האיחוד האירופי, האלטרנטיבה הריאלית היחידה לארה"ב (ואל תגיד לי סין - יקח לה עוד שנים רבות עד שהיא תגיע להיקף הפעילות הכלכלית של ארה"ב) מחרחר את חרחורי הגסיסה האחרונים שלו כישות אופרטיבית. כשלון החוקה, המיתון השורר באירופה, המהגרים, צירוף מזרח אירופה, טורקיה - כל אלו יבטלו אותו כאלטרנטיבה.

עוד הוכחה שהשיטה האירופאית נכשלה, וכאמור, אם אתה לא יכול לאהוב את ארה"ב, לפחות תכיר בעליונותה על האלטרנטיבות.

איך אתם מסבירים שתעשיית הרכב של ארה"ב במשבר חריף, GM סוגרת ומפטרת עשרות אלפי אמריקאים.

וההשפלה הכי גדולה : GM פנתה לשתדלנים בוושינגטון ע"מ לנסות לשכנע את היפנים להוריד את קצב יצור המכוניות שלהם.

למרבה האירוניה, GM קורסת תחת נטל תשלומי ביטוח בריאות ופנסיה לעובדים...  :lol: כמובן שקו מוצרים מיושן לא תרם להם הרבה. למעשה, תעשיית הרכב היא התחום היחידי בו ארה"ב באמת מפגרת ביחס ליתר העולם (יפן ואירופה), אבל הם הבינו את זה ומתקנים את הטעויות בקצב מעורר הערכה - אין לי ספק שעם ליין מוצרים יותר מתקדם ושער דולר נמוך אנחנו נראה יותר ויותר מכוניות אמריקאיות באירופה.

נגיד הבנק הפדראלי בפאניקה , ומעלה בשיעורים חדים את הריבית מחשש לאינפלציה קרבה.

הגרעון של ארה"ב הולך וגדל בקצב מדאיג ביותר.

פאניקה? בקושי. שיעור הריבית בארה"ב עדיין מאוד נמוך, וחלק מהעניין הוא לרסן את בועת הנדל"ן שצמחה שם בגלל הריבית הנמוכה (וכתוצאה מכך, המשכנתאות הזולות).

מילארדי דולרים נשרפו כבר במלחמה בעיראק.

ואיזו עוד מדינה מלבד ארה"ב הייתה מסוגלת להשקעה כזו? לאיזו מדינה מלבד ארה"ב יש צבא כזה?

האזרח אמריקאי מאס בהתערבות יתר של ארה"ב במשברים בינלאומים ורוצה ארה"ב יותר בדלנית יותר נייטרלית במדיניות חוץ.

לא מדוייק. האזרח האמריקאי מאס במלחמה בעיראק, אבל האזרח האמריקאי, בניגוד לחבריו מעבר לים, לרגע לא מטיל ספק במי הם המנוולים ותומך במאבק חסר הפשרות של בוש בטרור.

האמריקאים מפחדים מתסריט אימים שיכול להתרחש אם הסינים יחליטו לתסף את הדולר (ההפך מפיחות המטבע המקומי).

סין היא סיפור בפני עצמו.. ההשפעה שלה על כל כלכלת העולם גדולה מאוד כרגע.

נכון שארה"ב במצב בעייתי בגלל גרעון סחר ענק.

בסוף תגבשו דעה מאוזנת, אני מניח שדרך המלך נמצאת אי שם בין סוציאליזם לקפיטליזם, לא היינו רוצים לחיות במדינה שבה עובדי מדינה משביתים את המשק כל שבוע בגלל סיכסוכי עבודה, אבל גם לא היינו רוצים לחיות במדינה שבה תאגידים יכולים לפטר אנשים ללא פיצוי פיטורין , ללא פנסיה , ולהעסיק עובדים בשכר רעב ללא ימי מחלה.

המשמעות של ארה"ב בעיני אינה תאגידים וחברות ענק, אלא בעיקר רוח היזמות וההרגשה שעם עבודה קשה תוכל להגיע לאן שתרצה. זה לא מתקיים במקומות אחרים בעולם, וזה מה שהופך את ארה"ב למספר 1 בעולם, למרות הכל.

ארה"ב היא האוייבת של כל אלו שחושבים "שמגיע להם", כי עם גישה כזו שם, אתה תגיע לרחובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים