פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים שלום לכולם!!לאחרונה נתקלתי בבעיה מורכבת שאני לא מצליח לפתור. יש לי 3 מחשבים שחולקים אינטרנט באמצעות ראוטר של אדימקס. התקנתי את הסיפור לפני שנה,כשבמהלך ההתקנה הייתי צריך לחתוך כבל רשת באמצע, ולחברו מחדש חוט לחוט מן הצד השני של הקיר. (לא היה לי את המכשיר לראש).במהלך השנה הרשת עבדה מצוין למעט תקלות מועטות רגילות שנפתרו ע"י אתחולים של הראוטר.אני מספר את כל זה כדאי שתדעו את הרקע האפשרי לבעיות.כעת, באופן פתאומי, הפסיק האינטרנט במחשב שלי לעבוד. במשך שבוע עברתי על כל האפשרויות ולא מצאתי את מקור התקלה, להלן הבדיקות(בסדר כרונולוגי):1. בדקתי בשאר המחשבים - בשניהם יש גישה לאינטרנט ויותר חשוב גישה לראוטר דרך הדפדפן - מה שמעיד על ראוטר ומודם תקינים.2. ניסיתי להכנס מהמחשב שלי לראוטר דרך הדפדפן - בלתי אפשרי! התחלתי לחשוב על קצר בתקשורת בין המחשב שלי לראוטר.3. מכיוון שהמחשב שלי מחובר עם הכבל החתוך, פתחתי את האיזולרבנד ובדקתי האם השתחררו כבלים פנימיים - הכל היה תקין - הראוטר זיהה בנוריות שלו חיבור עם המחשב שלי וכן הנורית בכרטיס רשת דלקה.4. מכיוון שעדיין חשדתי בכבל - לקחתי את המחשב שלי לחיבורים של שאר המחשבים והכנסתי כבלים אחרים - להפתעתי, עדיין אין כלום!5. בדקתי ליתר בטחון הגדרות רשת - גייטווי 192.168.2.1 (של הראוטר), SUBMASK 255.255.255.0 רגיל, הגרות DNS רגילות כפי שניתנו לי ע"י ספק האינטרנט (מה גם שזה לא משנה, הקצר בתקשורת קיים עוד לפני, בדרך אל הראוטר)6. לבסוף חשבתי לעשות PING לראוטר - למרות שזה היה נראה לי מיותר כי היה לי ברור שהראוטר לא מתקשר איתי - להפתעתי, דווקא קיבלתי משוב מהראוטר!!זמן תגובה נורמלי, פחות מ-1MS. כלומר יש תקשורת בין הראוטר למחשב!7. פה כבר התחלתי להתבלבל - הכבל תקין, הראוטר מתקשר... מה יכולה להיות הבעיה?? (ומדוע אני לא מצליח לגשת לראוטר בדפדפן?!) התחלתי לחשוב על כרטיס רשת שמזייף... נכנסתי למנהל ההתקנים ובדקתי תקינות של הכרטיס - היה רשום שהוא עובד ללא בעיות.זהו... הכל נבדק, ועדיין אין לי כיוון לפתרון - מיציתי את כל הידע המצומצם שלי בנושא.יש למישהו ממכם רעיונות?תשובות יתקבלו בברכה, עידו.
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים תוכנה מסויימת שחוסמת לך את התקשורתאולי איזה firewallהכותרת שלך מעצבנת אותיקרא את חוקי הפורום ושנה אותה
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים מחבר מכיר את חוקי הפורום לא מהיום, ואין בכותרת שום בעיה.הפיירוול המובנה של XP מכובה, ואין לי פיירוול נוסף. אשמח לשמוע הצעה לגביי איזה תוכנה יכולה לחסופ לי את הגישה, ואיך אני בדיוק יכול לזהותאותה במידה ואכן היא קיימת.
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים הכותרת שלך לא תקינה על פי חוקי הפורום, תשנה אותה בבקשה לכותרת תקינה כמו שהתבקשת לעשות.ניסית דפדפן אחר במחשב שלך? בדקת ספייוורים? זה נשמע כמו בעיית תוכנה נטו.
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים אם יש לך LIVECD של איזה שהיא מערכת הפעלה אז אפשר לבדוק אם הבעיה היא חומרה או תוכנה (נראה לי תוכנה)
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים מחבר הכותרת שלך מעצבנת אותי קרא את חוקי הפורום ושנה אותה לא נתבקשתי - צוויתי, ויחי ההבדל הקטן. אבל מכיוון שאין ברצוני לסטות מנושא הדיון - בבקשה, הכותרת שונתה. ניסית דפדפן אחר במחשב שלך? בדקת ספייוורים? זה נשמע כמו בעיית תוכנה נטו. לענייננו, בדקתי ספיוורים באמצעות MICROSOTT ADAWARE הכל נורמלי. הורדתי דפדפן אחר, פיירפוקס, גם לא רואה לא אינטרנט ולא ראוטר. אם יש לך LIVECD של איזה שהיא מערכת הפעלה אז אפשר לבדוק אם הבעיה היא חומרה או תוכנה (נראה לי תוכנה) בשמחה אבל מה זה LIVECD של מערכת הפעלה? אני לא יודע אם אני אומר בקטגוריה של שלך מבינים לכן לא אוכל להשתתף בדיון הכותרת שונתה כך שגם תגובתך תתקבל בברכה . בברכת הלוואי ונצליח לסדר לי את הרשת, עידו.
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים מחבר ככה:PHISICAL ADDRESS: 00 E0 18 B5 1C83DHCP ENABLED NOIP ADDRESS 192.168.2.102SUBNET MASK 255.255.255.0DEFAULT GATEWAY 192.168.2.1DNS SERVERS 217.194.194.25062.219.186.7כמובן שהIP שלי לא מתנגש עם IP אחר ברשת. לגבי הDHCP ENABLED, בשאר המחשבים זה YES, אבל אין לי מושג אם זה משמעותי או איך מפעילים את זה.תודה על הרצון הטוב, עידו.
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים control panelnetwork connectionsתמצא שם את הכרטיס רשת שלךTCP/IPזה על אוטומטי או ידני שם?
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים תן ניסיון לשים על אוטומטיאחרי ששמת תעשה ריסט ותעלה שוב ipconfig/all לפה (ותבדוק אולי זה עובד)
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים מחבר שמתי על אוטומטי - מיד רושם בחיבורי הרשת "בעיה ברשת". לא מעלה אינטרנט ומה שיותר מעניין, כשאני נותן PING לראוטר, הפעם הוא לא מחזיר REPLAY... כשאני מחזיר הגדרות - הרשת "מסתדרת" הראוטר מגיב ל-PING, אבל שוב ללא אינטרנט.IPCONFIG במצב אוטומטי:DHCP - YESAUTO CONFIGURATION - ENABLEDIP 169.254.0.139SUBNET MASK - 255.255.0.0DEFULT GATWAY - EMPTY......
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים הראוטר משום מה לא נותן כתובת למחשביש מצב שבהגדרות של הראוטר חסמת את ה-DHCP?
פורסם 2005 בדצמבר 520 שנים דבר ראשוןבדוסnet start dhcpכנראה יפתור לך את הבעיה.זה לא שהראוטר לא נותן, המחשב לא יודע לקבל, כנראה מוגדר לו IP ידני.אם הראוטר לא היה נותן DHCP 2 המחשבים האחרים לא היו גולשים גם כן.דרך אגב, אני מקווה שניסית באיזשהו שלב לנתק מהחשמל את המערכת כולה (ראוטר , מודם, מחשב) לחכות 3 דקות ולהדליק מחדש.זה בערך הדבר הראשון שעושים כשיש בעיה ברשת שלא מצליחים לפתור.תתפלא כמה בעיות מוזרות זה פותר, מנסיון רב מאוד של תומך טכני..אוקיי , אם לא עזר, קרא הלאה :באיזה ספקית אתה ? אני לא מכיר את ה DNSים שרשומים לך שם בפלט, אם הם סתם נכנסו לשם בטעות, כנראה שזו הבעיה(יש המון וירוסים ותוכנות ריגול שמכניסים DNSים מוזרים לכ.רשת - תבדוק את זה !)הלאהיפה שבדקת פינג לראוטר האם עברת אח"כ שלב ובדקת פינג החוצה ?אם לא, תבדוק פינג החוצה אם יש פינג לראוטר, אבל אין פיננג החוצה, בעקרון זה אומר שה NAT בראוטר לא מופעל, (המנגנון שאחראי לפזר פאקטים לכתובות שונות ברשת)אבל זה לא ככה במקרה שלך, כי 2 המחשבים האחרים כן מקבלים אינטרנט (במקרה שה-NAT לא פועל, רק מחשב אחד יגלוש)תבדוק פינג החוצה ב-2 דרכים ב HOSTתן פינג לכתובת mail.netvision.net.ilוב IPתן פינג ל 194.90.9.16 שזו אותה כתובת בדיוק.חשוב - תן פינג לכתובת הזאת (בשתי הצורות) אני יודע בוודאות שהיא מחזירה פינגים, לא כל אתר מחזיר פינגים ! וגם לא כל DNS של כל ספקית.(ברק למשל חסמו החזרת פינגים מה DNS שלהם, כנראה כדי להסתיר את העובדה שהם קצת איטיים (ה DNSים) )אם ל HOST לא עובר ול IP כן עובר, כנראה זאת בעיית פענוח (RESULVING) שקשורה לעובדה שה DNSים שלך לא תקיניםוכנראה מוגדרים ידנית לא נכון, תשנה אותם ל DNSים של הספקית שלך לפי הרשימה כאן :http://www.netguru.co.il/content/view/86/2/ או שתתקשר לתמיכה ותשאל, כי הרשימה לא הכי מעודכנת.אם פינג עובר החוצה גם ב HOST וגם ב IP ועדיין אתה לא מצליח לגלוש, יש לך במחשב פורטים חסומים, או ע"י פירווול או ע"י תקלה שנגרמה מאיזשהו מזיקאו התנגשות.כדי לפתוח את כל הפורטים במחשבתעשה DISABLE ל LOCAL AREA CONNECTION של הכ.רשת שלך.תריץ את הפקודות הבאות לא מדוס, אלא מהתחל-הפעלה יעני START RUNnetsh int ip reset 1.lognetsh winsock reset תעלה מחדש את המחשבתפעיל בחזרה (ENABLE) את ה LAC של הכרטיס רשת.אם צריך אז תגדיר בתוכו מחדש IP ידני , ובכל מקרה תגדיר בתוכו DNSים של הספקית שלךאישורנסה לגלוש עכשיו.תן דיווח מה עשית ומה קרהואם לא הבנת משהו, רק תשאל.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.