עבור לתוכן

..

Featured Replies

פורסם

..

פורסם

בגלל הזיכרונות

תוריד מחלק של הזיכרונות ושל HTT

פורסם

שלום משתמש חדש ,

אנא קרא את חוקיי הפורום ושנה את כותרת הדיון שלך בהתאם.

*אתה יכול לקחת דוגמא מהרבה דיונים כאן שכוללים כותרות סבירות עד טובות ומצויינות.

באם לא תשנה את הכותרת, הדיון ינעל.

תודה.

פורסם
  • מחבר

..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

..

פורסם

מהירות הזכרון נקבעת ע"י מחלק זכרון (מספר שלם) שנקבע לפי מספר פרמטרים ולא נכנס כאן לדיון.

תמצא ב BIOS איפה מוגדר מהירות זכרון 200 שהיא ברירת המחדל ותוריד אותה קצת (קצת זה תלוי באפשרויות BIOS ובכמה OC אתה מתכנן)

תוריד מהירות זכרון ל 166 ו HTT ל X2

ואז תוכל להעלות את תדר ה HTT בבטחה.

פורסם

מהירות הזכרון נקבעת ע"י מחלק זכרון (מספר שלם) שנקבע לפי מספר פרמטרים ולא נכנס כאן לדיון.

תמצא ב BIOS איפה מוגדר מהירות זכרון 200 שהיא ברירת המחדל ותוריד אותה קצת (קצת זה תלוי באפשרויות BIOS ובכמה OC אתה מתכנן)

תוריד מהירות זכרון ל 166 ו HTT ל X2

ואז תוכל להעלות את תדר ה HTT בבטחה.

תגיד איך אני מוריד את מהירות הזכרון בביוס שלי ל166?(צירפתי תמונות)...

37an.th.jpg44gk.th.jpg29fu.th.jpg

פורסם

קודם כול שמתי לב בתמונות שהפעלת spread spectrum, לא ניכנס ל-מה זה, אבל תבטל את זה.

לבעיה עצמה, הבעיה לא קשורה לטמפרטורות, ולא ליכולות של המעבד עצמו, אז הדברים המרכזיים שנשארו להשפיע על היציבות זה המתח שמסופק למעבד ולזיכרון, והזכרונות עצמם. מהתמונות ראיתי שהמעבד מקבל 1.55v, תנסה להעלות ל-1.6,1.67v. תנסה גם להוריד את היחס בין מהירות המעבד לזכרונות. אתה יכול לעשות זאת ב-"CPU/DDR clock ratio" בתמונות שלך. יחס של 1:1 אומר שאם ה-fsb הוא 220Mhz, גם מהירות הזיכרון תהיה 220mhz, תנסה להקטין את היחס בדרגה אחת כול פעם ולבדוק את היציבות.

דבר נוסף שחשוב גם כן הוא ה-HTT, בסטוק של המעבד שלך ה-htt הוא 2000mhz, למרות שזה בסדר לרדת מזה, להעלות את ה-htt הרבה מעל 2000 יכול לגרום לרוויית יתר במעבד. לכן מומלץ לשמור את זה בקרבת ה-2000. אם אתה שואף ל-220mhz fsb. תלך לפי הנוסחא הזאת:

ltd/fsb x fsb = htt bus x 2 (dual channel) = HTT

עכשיו אתה שואף ל-220mhz fsb, ה-ltd/fsb שלך הוא x5 בבררת מחדל וככה אם נציב את כול אלה בנוסחא נקבל

5x220 = 1100x2 = 2200

זה הרבה יותר מדי מעל 2000 ויכול לגרום לאי יציבות, לכן נוריד את ה-ltd/fsb ל-x4 ואז יצא:

4x220 = 880x2 = 1760

זה גם הרבה מתחת אבל מתי שזה נמוך יותר זה בסדר, המעבד אף פעם לא יגיע לניצול מלא, ראיתי שבתמונות שלך ה-ltd/fsb אצלך "HT frequency ratio" נמצא על x4, אבל רק רציתי להסביר כדי שתבין. בניגוד לתגובה של shlomom אין צורך להוריד את ה-htt ל-x2.

תנסה לספק קצת יותר וולטים ותוריד את המהירות של הזיכרון.

מהתמונות הרגשתי ששיחקת בכול מני הגדרות כמו ה-spread spectrum שאתה לא יודע עליהם, אז כצעד אחרון תעשה ריסט לביוס ותתחיל מההתחלה.

פורסם

טוב...אז ככה...

ההגדרות של הביוס שלי באו עם הspread spectrum כבר ככה...

אם תסתכל בתמונות היחס שלי הוא :2:1.66 ולא כמו שאמרת 1:1...

השאיפה שלי היא להגיע ל:2600 mhz ---ז"א 260x10 כמו שמישהו בפורום פה כבר הגיע...(עם אותם רכיבים כמו שלי בדיוק..)

תודה רבה......

פורסם

זה גם הרבה מתחת אבל מתי שזה נמוך יותר זה בסדר, המעבד אף פעם לא יגיע לניצול מלא, ראיתי שבתמונות שלך ה-ltd/fsb אצלך "HT frequency ratio" נמצא על x4, אבל רק רציתי להסביר כדי שתבין. בניגוד לתגובה של shlomom אין צורך להוריד את ה-htt ל-x2.

גם ב HTT X2 לא תרגיש כמעט שום ירידה בביצועים ואם עושים OC אז מקבלים בפועל יותר מ X2

אם תשים X3 בלי יותר מידי חישובים ותעלה את תדר השעון ל300 תקבל 300*3*2=1800 שזה עדיין מתחת ל 2000 ובסדר גמור. פשוט שים ב X3 ושכח מזה.

.

את יחס הזכרון תשמור תמיד כך שתדר הזכרון Current DDR Speed אצלך ב BIOS לא יעבור את 400 או יעבור קצת במידה והזכרון יאפשר OC.

היות ובכל BIOS קביעת המחלק מוצגת בצורה שונה, אצלך יש יחס אבל מה שחשוב זה באמת Current DDR Speed במקרה שלך (שה BIOS מחשב עבורך).

אם תשמור על זכרון ו HTT בגבולות העבודה שלהם תהיה חופשי להעלות תדר באס ומתח למעבד כדי למצוא את הגבול היציב של המערכת.

פורסם

גם אם אני שומר את הCurrent DDR Speed על פחות מ400 ברגע שאני עושה מעל 240X10 המחשב לא מגיע לביוס ומכבה את עצמו כל הזמן..

ניסיתי לתת מתח אבל הוא לא נותן לי כלום...מה עוד אפשר לעשות?

פורסם

Inspire,

תראה כעקרון 260 זה לא מעט ויתכן מאוד שזה GA-K8NS (כלומר לוח האם) מגביל אותך.

ידוע שיש לוחות יותר טובים ופחות טובים ל OC וכנראה ש 260 זה מעבר לגבול של הלוח.

ניסית לתת קצת מתח לצ'יפסט ??

פורסם

כן...זה לא עזר..יש כאן מישהו שעם אותם רכיבים כמו שלי הגיע ל2600...

פורסם

השאיפה שלי היא להגיע ל:2600 mhz ---ז"א 260x10 כמו שמישהו בפורום פה כבר הגיע...(עם אותם רכיבים כמו שלי בדיוק..)

1. תנסה לשאול את אותו מישהו מה הוא בדיוק עשה.

2. אותם רכיבים זה דבר יחסי, כלומר יתכן שיש לך את אותם הפריטים אבל כל חלק הוא שונה כלומר CPU זהה יכול להגיע לביצועים שונים כנ"ל לוח אם שבנוי מהרבה רכיבים. אז זה שמישהו הגיע לא מבטיח גם לך שתוכל להגיע לאותה תוצאה עם אותם רכיבים. :'(

פורסם

1.הוא מסנן אותי באופן מוזר..

2.הייתי מבין אם נגיד הייתי נופל ב2500...אבל לא ב2300,אני בטוח עושה משהו לא נכון

מהתמונות מה אני יכול לשפר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים