עבור לתוכן

התקנה של TT BIG TYPHOON ו-Zalman NB47J [הרבה תמונות, מצטער מראש]

Featured Replies

פורסם

אהלן,

בהמשך להודעה קודמת [ http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=153655.0 ] הנה מדריך מצולם והתרשמות מההתקנה של Big typhoon ו-Zalman NB47J.

(

אז לפני הכל, אני מזכיר שהמפרט שעליו נעשתה ההתקנה הוא Abit NF-7 2.0, AMD XP2200 (טמפרטורה במנוחה: 37, טמפרטורה במאמץ: 48).

ההיטסינק הישן הוא Thermalright SK-7 עם מאוורר 80 מ"מ - SF2. למעבד היה לפני זה מאורר עם חיישן טמפרטורה אבל המאורר ההוא מת מזמן.

ובכן, הנה כל תהליך העבודה מצולם ומסודר לפי סדר כרונולוגי ומצומצם במיוחד (אבל עדיין 20 תמונות מתוך ה100 שצולמו).

המחשב לפני התחלת העבודה:

18sh.th.jpg

שטח העבודה, עדיין במחשב (לפני ניתוקים):

29dn.th.jpg

ניתקתי את כל החלקים מהמחשב וככה נראה איזור העבודה שעליו לפני הפירוק:

36ro.th.jpg

הורדתי את המאורר וזה הבלאגן שחיכה לי מתחת (כן, זה אבק. ניקיון קודם - לפני חודש):

41di.th.jpg

פירקתי גם את ההיטסינק הישן, והנה מה שחיכה לי (או בעצם לא חיכה לי) על המעבד. איפה הגריז התרמי שלי?!:

51zz.th.jpg

זו תמונה של החיישן שהדבקתי כשקניתי את המחשב (של המאורר). כמובן שהוצאתי אותו (את הדבק לא הצלחתי להוציא בקלות, אז וויתרתי):

10012513us.th.jpg

ניקיתי את המעבד ממה שנשאר מהגריז התרמי הגרוע שהיה שם (או לא היה, כמו שכבר ראינו):

10012537ha.th.jpg

אם כבר פירקתי את המחשב, החלטתי להחליף גם את הקירור של הצ'יפסט שמת לפני שנה בערך. הנה שני כוכבי הערב חשופים ונקיים:

10012559tm.th.jpg

בשלב הזה היה חשש להתנגשות בין החלקים, הנה תמונה של ניסוי על יבש כדי למצוא איך להפריד כוחות:

10012573mu.th.jpg

הכל היה בסדר אז המשכתי. קצת ארקטיק סילבר על הצ'יפסט:

10012645hp.th.jpg

ואחרי הרבה משחקי כיוון שנעשו לפני המריחה של הגריז (זה היה החלק הכי ארוך והכי מייאש בכל ההרכבה - לא יכלו למצוא פטנט אחר?) הצ'יפסט מקורר:

10012660tp.th.jpg

ונעבור לכוכב הערב. ההתקנה עצמה של הביג טייפון, ממש צעד אחרי צעד - מי יתן וזה יעזור לכל מי שיצטרך עזרה באשר הוא:

שלב ראשון בהרכבה (ולא בפירוקים שעל זה כבר דיברנו), זה להדביק את הספוג המצחיק בדיוק על המיקום של החורים בלוח. ברקע אפשר לראות את הדף שהיה מחובר לספוג קודם):

10012682ok.th.jpg

הדבקת השחור (שבהעדר שם יותר טוב, נשאר איתו). החלק הזה נועד כדי להפריד את הספוג הדביק מהברזל ומהלוח. לא מצאתי לזה שם יותר מוצלח כי לפי דעתי היה פשוט אפשר לוותר עליו ושהוא יהיה חלק מהספוג או משהו, אבל נו מיילא:

10012692up.th.jpg

חיבור הברזל שיחזיק את ההיטסינק מהצד השני של הלוח (אפשר לראות בברזל את ההשתקפות של המצלמה. אני מצאתי את זה נחמד):

10012715rx.th.jpg

חיבור הברגים מאחורה (הקירור של הצ'יפסט מחזיק את הלוח קצת באוויר אז הברגים נכנסים עד הסוף):

10012726dq.th.jpg

חיבור האומים שיחזיקו את הברגים מחוברים ללוח:

10012748zg.th.jpg

ניסוי כלים לפני החיבור האמיתי:

10012751xk.th.jpg

מריחת ארקטיק סילבר 5 על הליבה של המעבד:

10012780jy.th.jpg

חיבור ההיטסינק והברגים למארז (ניתן להבריג מלמטה, זה בהחלט לא נוח אבל רק ככה הצלחתי להדק את הברגים):

10012827xq.th.jpg

הכל מותקן ומוכן לחזור לתוך המארז (בין לבין ניקיתי את המארז באופן יסודי):

10012833jt.th.jpg

חזרה לתוך המארז וחיבור רוב החוטים:

10012871tf.th.jpg

מחובר, עובד (הלד דלוק) ומסתובב (אבל לא רואים):

10012918xe.th.jpg

מסקנות והמלצות:

1. הטמפרטורה עכשיו היא 30 במנוחה ו40 במאמץ לפני OC - אין לי זמן כרגע אבל אולי יותר מאוחר.

2. מבחינת רעש, הרעש הוא לא משמעותית יותר נמוך ויש קצת יותר ויברציות אבל אין ספק שהמאוררים הגנרים במארז עושים עכשיו הרבה יותר רעש (הם בולטים הרבה יותר). אני אחליף אותם בהזדמנות ביחד עם הספק.

3. ההתקנה הייתה הרבה יותר קלה ממה שתארתי לעצמי - הכל כולל הכל לקח קצת יותר מ3 שעות (כולל ארוחת צהריים קצרה).

4. התכוונתי גם להחליף גריז תרמי לכרטיס מסך אבל לא הצלחתי לפרק את ההיטסינק שלו. בהזדמנות נעשה גם את זה.

5. בעבודה עם על כך הרבה אבק רצוי שיהיה מכחול או שניים כדי לנקות את האבק ולפרוס נייר עיתון מתחת ללוח כדי לא לטנף את השולחן.

6. פלאייר, קאטר, מברג פיליפס, מברג שטוח ופינצטה ארוכה היו לי לעזר רב. בלט בחסרונו: סרגל (כדי לנסות לקצר את תהליך כיוונון הברגים של הזלמן).

אם למישהו יש שאלות או שאני יכול לעזור בכל דבר (כולל להראות עוד מהתמונות שיש לי בנושא) - אני אשמח - תגיבו או תשלחו לי בפרטי.

אם הגעתם עד לכאן, תודה רבה על המאמץ.

זהר

פורסם

הייתי רוצה לדעת בכמה ס"מ הגוף קירור בולט מחוץ לגבולות הלוח אם?

אחלה תמונות תבצע OC למעבד נראה מה היכולות של המוצר. :xyxthumbs:

פורסם

יפה עבודה טובה

בואנה הBT הזה הוא מפלצת כמה הוא שוקל????

פורסם

700 גרם בערך...

פורסם

יותר נכון קצת יותר מ 800 גרם ( מפלצת רצינית ) תתחדש :smile1:

פורסם

יותר נכון קצת יותר מ 800 גרם ( מפלצת רצינית ) תתחדש :smile1:

הוא רועש ?

פורסם

שקט מאוד.

פורסם

קירור עם מאוורר ב1300 סל"ד לא יכול להיות רועש  ;D

יותר שקט מה BT זה רק קירור פאסיבי! :smile1:

פורסם
  • מחבר

הייתי רוצה לדעת בכמה ס"מ הגוף קירור בולט מחוץ לגבולות הלוח אם?

אחלה תמונות תבצע OC למעבד נראה מה היכולות של המוצר.  :xyxthumbs:

[מה זאת אומרת מחוץ לגבולות הלוח? מבחינת רוחב ואורך, הוא לא חורג בכלל (אפשר לראות בתמונות שצילמתי מלמעלה - אם צריך עוד הבהרה, תגיד ואני אוסיף תמונות).] תיקון: אתה צודק - הסתכלתי שוב והוא באמת חורג מהלוח אבל נראה לי שזה תלוי במיקום של המעבד על הלוח שלך. אצלי זה חורג בבערך 2 סנטימטר.

10012909vk.th.jpg

מבחינת גובה, הוא מוסיף בערך 13 סנטימטר ללוח (הגוף כולל מאורר הוא בסביבות ה-12 סנטימטר) ולזה צריך להוסיף את הגובה של המעבד ואת הגובה של הגריל.

אני מתכנן קצת OC אבל זה יקח זמן כי יש לי עבודות לאוניברסיטה שאני צריך לסיים קודם - אולי השבוע באיזה ערב.

פורסם
  • מחבר

הוא רועש ?

הוא יותר שקט ממה שהיה לי קודם אבל כל הקומפלקס עדיין מאוד מרעיש - אני צריך להחליף מאוררים במארז.

יש לי תחושה שהוא הוסיף קצת ויברציות למארז וזה קצת מרעיש.

פורסם

נראה טוב..

תתחדש :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים