עבור לתוכן

יש איזה דרך שאני אוכל לקבל ביצועים יותר טובים מהדיסק קשיח (גם בהשקעה כספית)

Featured Replies

פורסם

יש לי Maxtor 120 IDE, מרגיז אותי שבעבודה עם קבצים יש איטיות, אם אני פותח RAR ותוך כדיי מעלה משהו אז לוקח המון זמן

יש אפשרות להטיס אותו,

פורסם

לא נראה לי שאם אתה פותח עוד משהו ביחד עם WINRAR מדובר באחריות הדיסק הקשיח.

האיטיות הזאת כאשר פותחים שני דברים במקביל היא אשמת המעבד והזיכרון.

פורסם
  • מחבר

אני שומע את הדיסק קשיח טוחן חבל"ז, אם אני מנסה להפעיל משהו אחר מהדיסק אז קשה לו

יש לי AMD 2500Barton וג'יגה זיכרון,אבל כאמו זאת לא הבעיה פה

פורסם

אם אתה שומע אותו "טוחן" תתחיל לגבות מידע מחשש שהכל ילך בום, טראח.

פורסם

תעשה Defragmentation לדיסק, יעבוד יותר מהר.

פורסם

כל כך הרבה שטויות הת'רד אחד, שלא התאפקתי להתערב

אם תריץ שתי תוכנות במקביל ושתיהן "טוחנות" את הדיסק, תקבל ביצועים גרועים בהרבה מאשר היית מקבל אם היית מריץ אותן אחת אחרי השניה.

אם תוכנה א' ניגשת לקובץ A, ותוכנה ב' ניגשת לקובץ B, אזי הרצה במקביל של שתי התוכנות תגרום למערכת ההפעלה לבצע קריאות מקובץ A ו-B לסרוגין. התוצאה היא שהראש של הדיסר "מטייל" בין שני הקבצים וזה מקור הרעש שאתה שומע - זה נורמלי לחלוטין.

גם אם תעשה דפרגמנטציה זה לא יעזור. דפרגמנטציה תגרום לכל קובץ להיות במיקום רציף על הדיסק אבל היא לא תגרום לקובץ A להיות ליד קובץ B בדיסק, ועדיין יהדיסק יהיה חייב לעבור ביניהם כל הזמן.

זה כמו הבדיחה על האיש שבא לרופא ואומר לו "דוקטור, אם אני נוגע באצבע בלחי שלי, אני מרגיש כאב"

עונה לו הדוקטור : "אז אל תיגע!"

לעניינינו, אם הרצת שתי תוכנות במקביל טוחנת לך את הדיסק, אז אל תריץ!

כמובן מדובר רק במקרה ששתי התוכנות מצריכות גישה אינטנסיבית לדיסק.

אם תריץ RAR ו- super pi במקביל, תקבל ביצועים טובים, כי super pi לא מעמיס את הדיסק אלא את המעבד.

נ.ב. יש גם מקרים בהם שתי תוכנות במקביל , ללא גישה לדיסק , ירותו יותר לאט מאשר אם תריץ אותן אחת אחרי השניה.

זה קורה כאשר שתי התוכנותן עמוסות בחישובים אך הלולאות העיקריות של כל אחת מהן נכנסת ל- cache של המעבד.

במקרה כזה כל תוכנה בנפרד רצה ב- 99% מהזמן מתוך ה- cache אבל אם תריץ את שתיהן במקביל, ה-cache יהיה קטן מכדי להכיל את שתיהן בו זמנית. התוצאה תהיה שכל פעם תוכנית אחרת "תזרק" מה-cache ולכן אם כל תוכנה היתה רצה 10 שניות, הרצה מקבילה יכולה לקחת 25 שניות במקום 20.

פורסם

כן ,אבל זה גם תלוי כמה RPM יש לו בדיסק

יש כאלה שיש להם 10,200RPM

כי ככול שהRPM גבוה אז הדיסק יקרא יותר מהר תוכנות ועוד הרבה

אז עדיף שתיתן לו או ניתן לו איזה דיסק קשיח חזק וטוב

כי הוא מדבר על השקעה כספית

תסתכל פה ותראה מה באמת כדי לקנות וחברה מוכרת

http://ksp.co.il/hmain.php

בהצלחה בביצועים! :D

פורסם

דיסק קשיח של 7200RPM עם 8MB Buffer נותן ביצועים מספקים.

כפי ש-udif אמר, הבעיה נוצרת בשל העובדה שכל אפליקציה מריצה את הראש של הדיסק הקשיח למקום אחר, ולכן יש ירידה בביצועים, ואתה שומע רעשים של הראש המכאני (נורמלי בד"כ).

כדי לפתור את הבעיה, כל מה שאתה צריך לעשות זה לקנות דיסק קשיח נוסף (לא לעשות שום שינוי או קירור לדיסק הקשיח הקיים). במידה וכל אחד משני היישומים יפעל מדיסק קשיח אחר, אז הם לא יצטרכו לריב על הראש המכאני של הדיסק הקשיח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים