עבור לתוכן

שיפור דרסטי של הקירור במארז+תמונות.

Featured Replies

פורסם

ככה זה הולך: יש לי במארז,סכ"ה, 3 מאווררים,אחד שיושב על המעבד,אחד בספק,ואחד קטן על הכרטיס מסך. בזמנו היו לי עוד מאווררים אך הטכנאי הוציא אותם ואמר שזה לא הכרחי( :o :o,בתקופתו לא הייתי מבין גדול ונתתי לו לעשות מעשה נבזי שכזה.).

היום אני מבין שבלי מאווררים במארז יש סיכון גדול לכל החלקים שבו,עקב כך ובגלל שאני רוצה להתחיל עם אוברקלוקינג לאט לאט,החלטתי שיש צורך עז בקירור המערכת.

השאלה שלי היא :

-איפה הכי כדאי להוסיף מאווררים?

-כמה מאווררים כדאי להוסיף?

-מה התוכנה הטובה ביותר לבדיקת טמפרטורה?

-האם כדאי להשקיע במקום במערכת קירור מים(כמה זה יעלה)?

*לפרוטוקול-קראתי את המדריך באתר אך אני מעדיף לקבל חוות דעת ישירה ועדכנית.

הנה קישור למארז המרתיע והמצמרר שלי:

http://img408.imageshack.us/my.php?image=10030755mj.jpg

פורסם

תן מפרט אני בנתיים מכין הודעה מפורטת

פורסם

תוסיף אחד מול הלוח

אחד מאחורה

וקירור מים עולה הרבה כסף בסביבות האלף שקל

ברור שהוא מקרר יותר טוב אבל זה לאובר קלוקרים רציניים עם מחשב בדורש ביצועים

פורסם

אוקי אם אפשר אתה יכול לשים מאורר 120 \ 80 מקדימה שיכניס

מאחורה 120-80 שיוציא

עכשיו חשוב לסדר חוטים! תחושב לעשות כמה שפחות חוטים בולטים אשר חוסמים תזרימת האוויר בין המאוררים ובכלל בפנים המארז

עכשיו אתה יכול בעזרת קצת מודינג להוסיף מאורר מהדלת שיכנייס אוויר

ובגג מאורר שיוציא אוויר

עכשיו שמתי לב שהספק כוח שלך גנרי לאובר קלוק אתה חייב ספק טוב אני יכול להמליץ לך על ספק 400w של חברת fsp

ולקרור למעבד יש תביג טיפון

פורסם
  • מחבר

כמה שאלות-כשאתה אומר "להכניס מאוורר מקדימה שיכניס אוויר" האם הכוונה למאוורר מתחת לכונן קשיח? ואם כן,אז מאיפה בדיוק הוא מכניס אוויר?

אני לא כל כך בקיא במושגים אבל אני מאמין ש"מודינג" הכוונה לעשות חור במארז(דבר שלא מהווה בעיה בשבילי,ואני מאמין שאני יכול לעשות חור בדלת ולהתקין מאוורר-ככה שהוא יהיה בערך מול הלוח אם).

עכשיו,אני מאמין שאני מפספס משהו אבל אני לא מבין מה-אם אני שם מאוור אחד מקדימה שדוחף אויר אחורה,המאוורר שאני אתקין בגג לא יקח לו את האויר לפני שהוא יגיע אחורה? ואז מה הטעם במאוורר שמוציא אויר בגב המארז?

פורסם

אוויר חם עולה למעלה

אז זה כמו ארובה וזה ינקז תואוויר החם

פורסם
  • מחבר

ברור אחי.בקשר למאוורר מקדימה,אז הכוונה היא מתחת לCD נכון?

בקשר לחוטים המבולגנים,האם אתה ממליץ לגלגל אותם ולהפוך אותם לעגולים כמו שמתואר במדריך שמופיע פה בפורום?(אני מדבר על החוטים של הכונן הקשיח).

ספק חדש,מאווררים אמינים,כמה כל זה יעלה לי בערך?

*יש לי עוד הרבה שאלות אבל מנסיון אני יודע שלא עונים לי על כולם אם אני מפרסמן בהודעה אחת,אז לאט לאט אני אשאל :D;)

פורסם

כמה שאלות-כשאתה אומר "להכניס מאוורר מקדימה שיכניס אוויר" האם הכוונה למאוורר מתחת לכונן קשיח? ואם כן,אז מאיפה בדיוק הוא מכניס אוויר? שים לב מקדימה יש חורים דרכם האויר ניכנס

אני לא כל כך בקיא במושגים אבל אני מאמין ש"מודינג" הכוונה לעשות חור במארז(דבר שלא מהווה בעיה בשבילי,ואני מאמין  שאני יכול לעשות חור בדלת ולהתקין מאוורר-ככה שהוא יהיה בערך מול הלוח אם).

עכשיו,אני מאמין שאני מפספס משהו אבל אני לא מבין מה-אם אני שם מאוור אחד מקדימה שדוחף אויר אחורה,המאוורר שאני אתקין בגג לא יקח לו את האויר לפני שהוא יגיע אחורה? ואז מה הטעם במאוורר שמוציא אויר בגב המארז?

שמע בלי להיסתבך יותר מידי על "מאווררים גונבי אויר" ( ;D ) תנסה לעשות מערך מאווררים כזה:

אחד מקדימה - מכניס

אחד מאחורה - מוציא

אחד בצד - מכניס

אחד בגג - מוציא

המאווררים בגג+בצד יוסיפו גם ליופי ואז גם שיפרת את האוורר וגם הוספת ליופי של המארז :)

ספק חדש מה שקודמי הציע - 380 ש"ח

בקשר למאווררים:

רעש מפריע לך?

אתה רוצה מאווררים מוארים?

תקציב?

פורסם

אני וכר יקרור מים עם מישהו מעונין ישלי 3 ערכות גדלות מאוד אבל זה לא למחבים קטנים למרות שאפשר להשים....

ותשים ביט טיפון למעבד הכי טוב שיש

פורסם

כול מאורר 120 מ:מ יעלה 60 שקל ויש של טמרלטייק אחד גדול 120 על 120 עם בקרה עליו ועוצמתי מאוד קיבלתי 2 כאלה עם הsviking שלי מקררים טוב מאוד 87 שלק כול אחד והביט טיפון הוא גם של טרמלטייק אז יהיה לך סט והוא עולה 280 שקל וספק כמו שהם אמרו עולה בסביבות ה 300 אני חושב**

פורסם
  • מחבר

קצת התבלבלתי,אם ההגדרה שלי ושלך ל"קדימה" היא אותה הגדרה אז אני ממש מתקשה לראות שם חורים שמכניסים אויר,אולי המארז שלי ישן... :bash:

http://img10.imageshack.us/my.php?image=10030791ob.jpg

פורסם

ה-BT לא יכנס למארז הזה, המעבד צמוד מידי לספק.

אם אתה לא יכול לחתוך ולהתעסק עם מודינג, יש לך מקום לשים 80mm מקדימה ומאחור.

חובה לסדר את החוטים במארז, זה פשוט זוועה מה שהולך לך שם.

אם אתה לא רוצה להתאמץ יותר מידי, אולי פשוט תקנה מארז+ספק ב-310 ש"ח שיספק לך מקום עבודה, אוורור טוב ? יש את ה-Compucase 6A19 שמגיע עם מאוורר 120mm מאחור וספק HEC 300W שיספיק למערכת.

לגבי OC - מה המפרט שלך?

ראיתי עכשיו את התמונה האחרונה שפירסמת עם קידמת המארז אכן המצב קשה :-\

אם תאמר לנו מה המפרט שלך נוכל לתת לך את האפשרות הטובה ביותר להתקדם, להגיע לטמפ' נמוכות ו-OC למעבד.

פורסם

תנסה להוציא את שתי הפנאלים שמתחת לכוננים ותכמבן שם משהו ......

ותשאיר את הדלת פתוחה מתי שהמחשב פועל

פורסם
  • מחבר

Motherboard:

CPU Type                                          Intel Pentium 4, 1800 MHz (18 x 100)

Motherboard Name                                  Unknown

Motherboard Chipset                               SiS 651

System Memory                                     512 MB  (PC2700 DDR SDRAM)

BIOS Type                                         AMI (09/20/02)

Motherboard Properties:

Motherboard ID                                    62-0920-001131-00101111-040201-SiS65X$935_RELEASE 09/20/2002

Motherboard Name                                  Unknown

Front Side Bus Properties:

Bus Type                                          Intel NetBurst

Bus Width                                         64-bit

Real Clock                                        100 MHz (QDR)

Effective Clock                                   400 MHz

Bandwidth                                         3200 MB/s

Chipset Bus Properties:

Bus Type                                          SiS MuTIOL

Bus Width                                         16-bit

כרטיס מסך:ATI 9550 EXCALIBUR אני מרוצה ממנו והבנתי שלא כדאי לגביו להתעסק עם אוברקלוקינג.

תקציבי נע בערך ליד 900ש"ח +-. כאשר בתוכם עוד אני רוצה לקנות כונן קשיח של 80 GB.

השאלה היא אם כדאי לי להחליף את הלוח אם למשהו שיותר מתאים לאוברקלוקינג,חשוב להבין שאני לא יתחיל לעשות אוברקלוקינג עצומים ומסיביים,אני שומר את זה בגדר תחביב ולשם הנסיון(נכון לעכשיו),אני בעיקר רוצה לראות איך זה ולאט לאט להיכנס לתחום.

פורסם
  • מחבר

חברה,אני אגיד לכם את האמת,מה שאני באמת רוצה לדעת זה זה:נצא מנקודת הנחה שקניתי מאווררים,ספק חדש,כונן קשיח(שזה לא קשור אבל זה מסתכם בסכום) ואני מוכן נפשית ופיזית לאוברקלוק. האם זה ישפר עד כדי כך את ביצועי המחשב ויהיה עדיף(מבחינה כלכלית כמובן) על קניית מעבד וזיכרון פנימי חדש?

כי זה באמת מעניין אותי התחום הזה,פשוט אם זה לא שווה את זה אז מאד עצוב לי(אדם שלא עובד ולא מרוויח למחייתו) לזרוק 900 שקל על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים