עבור לתוכן

קירור נוזלי שבא מהמקרר למחשב---> מישהו חשב על זה כבר?

Featured Replies

פורסם

מישהו חשב לעשות או עשה מערכת קירור נזולית שבאה ישירות מהמקרר לתוך המחשב?

תחשבו על זה שנייה, המים במקרר מגיעים ל0 מעלות+- אז אם מעבירים אותם טוב דרך צינורות נחושת עם בידוד טוב והכל ואיזה מנגנון נגד הזעה (שלא יטפטפו המים) אז זה יכול לקרר את המחשב בצורה מטורפת, ואפשר לקחת את זה הלאה עוד יותר למשל לשים תא עם אלכוהול במקפיא (הרי אלכוהול לא קופא) ואז זה עוד יותר קר יש רק בעיה אחת של ההתנדפות של הכוהל.

בקיצור רציתי לדעת אם מישהו חשב על זה או אם מישהו עשה כזה דבר כי אני חושב לבנות כזה דבר עם עזרה של אבא שלי שהוא עובד בקירור ומיזוג אוויר.

אני רק רוצה לדעת אם זה הגיוני:)

פורסם

כן , יש פה משהו שניסה משהו דומה והתוצאות לא היו משהו (המקרר לא עמד בעומס החום)

תחפש בפורום אוברקלוקינג וקירור.

פורסם

חשבו

עשו

אבל לא ראיתי/שמעתי על ביצוע מוצלח בארץ

אם בא לך תנסה לעשות חיפוש באתרים בחו"ל ולראות מה הם הצליחו לעשות

פורסם

בקירור מים (או כל נוזל אחר) כדי לעבוד יותר מחצי שעה צריך אסור שטמפרטורת המים ירדו מתחת לטמפרטורת החדר כי אז המים יקררו את הלחות באויר וכל הצינורות יתמצאו לחות בצד החיצוני שלהם. אחרי כמה דקות הלחות הזאת פשוט תתטפף לך על כל החומרה.

כל הרעיון בקירור מים הוא שהקירור נעשה ע"י האויר בלבד.

פורסם

בקירור מים (או כל נוזל אחר) כדי לעבוד יותר מחצי שעה צריך אסור שטמפרטורת המים ירדו מתחת לטמפרטורת החדר כי אז המים יקררו את הלחות באויר וכל הצינורות יתמצאו לחות בצד החיצוני שלהם. אחרי כמה דקות הלחות הזאת פשוט תתטפף לך על כל החומרה.

כל הרעיון בקירור מים הוא שהקירור נעשה ע"י האויר בלבד.

בשביל זה יש חומרי בידוד

פורסם

אתה יכול לשים את כל המחשב בתוך המקרר (לא בפריזר!). רק תמצא דרך להוציא את הכוננים האופטיים החוצה ואתה מסודר.

פורסם

רגע ומה אם מיני מקררים כאלה ששמים בחדר? אפשר במקום מים להזרים מים מזוקקים (ליתר ביטחון..) ולתקוע תמחשב בפנים.. גאוני לא?

פורסם

כבר חשבו לשים את כל המחשב בתוך מיני בר-מקרר כזה אבל יש בעיה של אדי מים..

פורסם

אז מסביב לצינורות שמים את הבידוד שיש לצינורות מערכת הגז

בידוד שחור עבה

פורסם
  • מחבר

תראו יש לי תא מיותר במקרר (למטה במגירות שם הטמפ' היא 0 מעלות) אז אבא של אמר לי שאפשר לשים שם קופסאת פלסטיק גדולה עם הרבה מים ואז ממנה להעביר צינורות נחושות עם בידוד (כמו ספוג עבה שחור) לתוך המחשב.

עכשיו חשבתי על להצמיד איזו פלטת נחושת ללוח אם כדי שתספוג את כל החום ואז הצינורות יעברו על הפלטה ויקררו את כל העסק (זה כולל גם את המעבד).

אבל אז הוא אמר לי שיש כל מיני בעיות שצריך לפתור כמו ההזעה של הצינורות (בגלל הלחות), עיבוי הנוזל וכו' וכו'.

אבל הוא גם אמר לי שיש פתרונות לכל דבר אז כנראה שאני הולך לבנות את המערכת ולנסות אותה על המחשב הישן שלנו (פנטיום 2, לא זז) ואם הכל יעבוד טוב אני מחבר את זה למחשב הנוכחי (פנטיום 4) ואז עושה אוברלוקינג.

נקווה שזה יעבוד:)

אגב יש לי את כל החלקים כבר מוכנים כי כמו שאמרתי אבא שלי עובד בקירור ומיזוג אז זה לא עולה לי כלום:)

פורסם

:xyxthumbs::yelclap:

מחכה לעדכונים וכמובן לתמונות!!!

פורסם

תראו יש לי תא מיותר במקרר (למטה במגירות שם הטמפ' היא 0 מעלות) אז אבא של אמר לי שאפשר לשים שם קופסאת פלסטיק גדולה עם הרבה מים ואז ממנה להעביר צינורות נחושות עם בידוד (כמו ספוג עבה שחור) לתוך המחשב.

עכשיו חשבתי על להצמיד איזו פלטת נחושת ללוח אם כדי שתספוג את כל החום ואז הצינורות יעברו על הפלטה ויקררו את כל העסק (זה כולל גם את המעבד).

אבל אז הוא אמר לי שיש כל מיני בעיות שצריך לפתור כמו ההזעה של הצינורות (בגלל הלחות), עיבוי הנוזל וכו' וכו'.

אבל הוא גם אמר לי שיש פתרונות לכל דבר אז כנראה שאני הולך לבנות את המערכת ולנסות אותה על המחשב הישן שלנו (פנטיום 2, לא זז) ואם הכל יעבוד טוב אני מחבר את זה למחשב הנוכחי (פנטיום 4) ואז עושה אוברלוקינג.

נקווה שזה יעבוד:)

אגב יש לי את כל החלקים כבר מוכנים כי כמו שאמרתי אבא שלי עובד בקירור ומיזוג אז זה לא עולה לי כלום:)

אם יש לך מצלמה אתה חייב לשתף אותנו בתמונות ::)

פורסם

שיהיה בהצלחה! :xyxthumbs:

תיצור יומן מודינג + תמונות זה יהיה מגניב!!

פורסם

נשמע טוב מחכה לתמונות :xyxthumbs:

פורסם

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים