עבור לתוכן

Quake 4 - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

טוב, פעם ראשונה מאז DUKE NUKEM 3D שאני משחק במשחק יריות... (פשוט רק עכשיו יש לי מחשב באמת נהדר, שיכול להריץ משהו חלק לגמרי)

אני תקוע עדיין בהתחלה, איפשהו , ליד התותח קרקע אוויר שצריך להשמיד (אחרי שפיצצנו את 2 ההאנגרים)

וה- VOSS הזה אומר לי שאני צריך למצוא דרך לפתוח את הדלת, ולא כ"כ הבנתי איך אני אמור לעשות את זה... הסתובבתי שם במפה איזה 10 דקות ולא מצאתי כלום

מישהו יודע ?

• תגובות 283
  • צפיות 34k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

מעניין מאוד מה שכתבת פה. :xyxthumbs:

מה זה TRIPLE BUFFER? ואיך אני בודק אם הוא נמצא במשחק?

אני כשניסיתי את הVSYNC בSAN ANDREAS זה נראה לי מאוד מוזר...

בלי הSYNC זה 40-80FPS ואם הSYNC נראה לי מאוד מגעיל...

אפשר להוסיף את ה TRIPPLE BUFFER הזה למשחק כלשהו?

תלוי בכרטיס מסך שלך, אבל למיטב זכרוני אתה יכול למצוא את זה די בקלות בטאבים של ה-opengl אפילו בלי להשתמש בתוכנה שתחשוף אופציות חבוייות. בכל מקרה, אני מעדיף לשחק בלי vsync, בגלל שה-tearing הזה ש AppleJack תיאר בהודעה המאוד יפה שלו, גורם למשחק להיראות יותר חד לדעתי. בגלל זה אני גם אוהב לבטל את ה-mouse smoothing.

vsync לא משנה כלום מבחינת מראה, ולכן אני לא מבין איך משחק שהיה קודם יפה, יהפוך למגעיל אלא אם יש בעיה בדרייברים.

חשוב להזכיר, ש-triple buffering יוריד מהביצועים של הכרטיס שלך בין אם תפעיל vsync או לא. לדעתי כל העניין מיותר לחלוטין

שיטת רינדור של תמונה אשר משתמשת ב-3 באפרים נקראת triple buffer.

כפי שציינתי, אפשר להשתמש ב-triple buffer גם אם המשחק לא משתמש בו בברירת המחדל, אבל אך ורק במשחקים מבוססים OPENGL.

GTA למשל משתמש ב-DirectX ולא תומך ב-Triple Buffer ולכן אין לך מה לעשות בנידון.

אז איך אתה יודע אם המשחק משתמש ב-triple buffer ?   אפשרות אחת היא שיופיע האופציה בהגדרות המשחק (די נדיר)

אפשות שנייה היא להעלות את FRAPS ולראות אם יש ירידה פתאומית של קצב תמונות לשנייה מ-60 ל-30, או מ-30 ל-20  וכו'...  למרות שאפשר להרגיש בזה בעיין בלבד, כמו שאמרת GTA זז מגעיל עם Vsync.

Hero, אני לא כל כך מסכים איתך. ה-Tearing (קריעת התמונה) ממש מפריעה לעיין.  איך זה גורם למשחק להראות "יותר חד" אני לא מבין.  ההיפך הוא הנכון.

אם תשחק עם Vsync ו-Triple Buffer אתה יכול רק להרויח מהסיפור.  אומנם לא תעבור את ה-60fps אבל זה מספיק חלק, תאמין לי.

דרך אגב, אתה יכול להשתמש ב-Vsync גם עם refresh rate גבוה יותר, זה תלוי במה שהמשחק מאפשר לך, ומקסימום אתה יכול להכריח אותו להשתמש בקצב ריענון מסויים דרך הדריבר או תוכנה חיצונית (רק לא במקרה של  Doom3 ו-Q4 כי יש הגבלת תוכנה).

ד"א, אין שום קשר בין Mouse Smoothing ל-Vsync.

למידע יותר נרחב ודוגמה לקריעת תמונה:

http://www.nhancer.com/help/enhancements.php#VSync

פורסם

יש לי קריעות תמונה גם ב2D בWINDOWS ב פוטושופ.

יש איזו דרך למנוע את זה? כי זה ממש מעצבן. :kopfpatsch:

אגב מה ההבדל בין DirectX לבין openGL?כלומר למה לא יכולים

לבנות את כל המשחקים על API אחד?

תודה :xyxthumbs:

פורסם

אני תקוע עדיין בהתחלה, איפשהו , ליד התותח קרקע אוויר שצריך להשמיד (אחרי שפיצצנו את 2 ההאנגרים)

וה- VOSS הזה אומר לי שאני צריך למצוא דרך לפתוח את הדלת, ולא כ"כ הבנתי איך אני אמור לעשות את זה... הסתובבתי שם במפה איזה 10 דקות ולא מצאתי כלום

מישהו יודע ?

אם הבנתי נכון איפה אתה, אז:

אתה נמצא בחוץ, ואז אתה צריך לקפוץ על כמה ארגזים שנמצאים מימין לדלת, ומשם לקפוץ לאזור העליון. ממש שם יש איזה בור שדרכו אתה נופל לתוך הבונקר ופותח את הדלת.

פורסם

בדיוק לזה התכוונתי, תודה.

עברתי את זה כבר בעקרון :) עכשיו אני במשימה עם הקרונות משא וה EMP.

פורסם

אם אתה רוצה תראד(תרד :xyxthumbs:)אז תפתח אותו :xyxthumbs::yelclap:

אגב SERIOS SAM באמת משחק כייפי אבל נראה לי מאוד ילדותי... :xyxthumbs:

אז גם AOM3 ילדותי??

כולם חיכו למשחק הזה כל כך הרבה זמן ואין לו אפילו תראד ? (תרד :lol:)

פורסם

בעיקרון סיימתי היום ת'משחק אחרי משחק די ארוך :)

היה בהחלט מהנה :)

:silly:

פורסם

תשמעו שניה

אני חורש על המשחק והגעתי כמה שלבים אחרי הזומבים האלו בביוב ובאיזשהו שלב שאני חבר שלי עולים במעלית גבוה גבוה וראים כזה את כל הנוף

נשאר לי עוד הרבה אם מישהו יכול להגיד לי?

פורסם

אני צריך טיפה עזרה במשחק.

*ספוילרים* *ספוילרים* *ספוילרים* *ספוילרים*

אני ביציאה מהמתקן לטיהור ואחרי שאני עובר את הסריקה של הלייזרים כסטרוג, יש סרטון קצר שמראה את הסמל מחלקה שהפך להיות איזה רובוט חביב.

איך קיבינימט אני הורג אותו??

יריתי עליו את כל הטילים שלי, השתמשתי בכל מה שיש ברובה ברקים, והוא ירד בקושי לחצי ממד החיים שלו.

שלא לדבר על זה שתמיד בנקודה הזאת אני נהרג...

anyone?

הכי יעיל זה הצלף ותשמור את משגרי הטילים לירות על הרצפה ליד העוזרים שלו כדי שכולם ימותו

והכי חשוב:

Aim For The Head

פורסם

תשמעו שניה

אני חורש על המשחק והגעתי כמה שלבים אחרי הזומבים האלו בביוב ובאיזשהו שלב שאני חבר שלי עולים במעלית גבוה גבוה וראים כזה את כל הנוף

נשאר לך די הרבה...

סיימתי היום ת'משחק אז אני יכול להגיד לך בוודאות

פורסם

תשמעו שניה

מה כבר נמאס לך מהמשחק??

זה נראה לי משחק טוב כזה מהר בא לך לזרוק אותו :bash:

פורסם

תשמעו שניה

אתה קרוב...

יש לך עוד איזה 2-3 שלבים אם אני לא טועה.

אתה כבר ב- nexus נכון? נשאר לך רק להפעיל כמה דברים שם ולפוצץ את המערכת בסוף מן הסתם.

ד"א

מישהו יכול לתת לי סקרין שוט שהוא עושה זום עם הרובה השני (שכחתי את השם, זה אחרי האקדח) על הרצפה או על קיר

פורסם

טוב סיימתי היום בבוקר

באמת משחק מהנה

הרבה יותר מהנה מדום לפי דעתי נקווה שיעשו הרחבה

ו....מ....זהו

פורסם

הסינגל יחסית פסדר, אבל המולטי יחסית לקוויק 3 נוראי....

בדיוק כמו שקרה לאנריל וut2k4...

הכל איטי ומשעמם

פורסם

גם אני סיימתי,משחק דיי מהנה,אהבתי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים