עבור לתוכן

מעבד ב 77 מעלות לקרר או לא?

Featured Replies

פורסם

75 זה בסדר עד 80 אין מה להילחץ יותר מדי

החנות לא מחוייבת לשמור לך על טמפרטורה נמוכה היא מחוייבת שהמחשב יעבוד

אם המחשב נתקע כתוצאה מהחום אז החנות מחוייבת לטפל בזה

• תגובות 41
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

75 זה בסדר עד 80 אין מה להילחץ יותר מדי

75 זה רותח!!!!! :angryfire:

החנות לא מחוייבת לשמור לך על טמפרטורה נמוכה היא מחוייבת שהמחשב יעבוד

אולי, אבל איך המחשב יעבוד טוב בטמפ' כזו?

פורסם

יש כאלה שעובדים ויש כאלה שלא.......

למה אני אומר שש75 זה בסדר?

כי המעבדים האלה עובדים עד 90

באתר של אינטל למשל בפירוש כתוב שהמעבד שלי לא צריך לעבור טמפרטורה מסויימת

הוא תמיד מעליה ולא נתקע אף פעם

ולמה זה? הרי יש לי מארז טוב עם תחלופת אוויר

חוטים מסודרים ולא מפריעים

היטסינק טוב עם מאורר טוב עליו

אז מה הבעיה? החום במדינת גהינום הזאת

פורסם

לא, המעבדים של אינטל תמיד עובדים כי יש להם מנגנון הגנה שמוריד את עומס המעבד (או משהו כזה) כדי שהוא לא ישרף.

פורסם

לא, המעבדים של אינטל תמיד עובדים כי יש להם מנגנון הגנה שמוריד את עומס המעבד (או משהו כזה) כדי שהוא לא ישרף.

למיטב זכרוני המנגנון מוריד את מהירות המעבד.....

פורסם

ורק בפנטיום 4...

פורסם

המנגון הזה נמצא על הפנטיום 4

על הסלרי שלי אין

ועדיין

למרות החום העצום שלו לא נתקע אף פעם

פורסם

ורק בפנטיום 4...

נכון, שכחתי לכתוב את זה.

אבל גם ל-P3 יש מנגנון הגנה:

Intel's older processor is also equipped with a thermal diode and a thermal monitoring unit. This unit is not as advanced as what we find in Pentium 4, but it ensures that Pentium III stops operating as soon as a certain trigger temperature has been reached.

מ-TOMSHARDWARE

פורסם

אתה עושים כאן טעות לגבי המעבדים, מעבד XP1600 ומעלה עם מאוור שהיבואן הרשמי נותן איתו(ולא מה שלפעמים חנויות דוחפות פתרון יותר זול ממה שהם אמורות לספק) לא אמור לעבוד מעבר ל60-70 מעלות מאקסימום(כשגבוה זה במאמץ).

עכשיו, אני רוצה לשאול כמה שאלות את האנשים שמתלוננים על בעיות חום:

א. איזה לוחות-אם יש לכם? אם זה Gigabyte - היו בעבר דגמים שהסנסור היה "גבוה" מדי והיה צריך לקופף אותו טיפה למטה כדי לקבל טמפ' הגיוניות(אני חושב שזה רק היה בסדרה של הKT266A למיטה זכרוני).

ב. מה הם שאר החלקים במחשב שלכם, ובאיזה מארז אתם משתמשים? כשבונים מחשב צריך לקחת בחשבון שגם חלקים אחרים בו פולטים חום, כמו למשל: כונן קשיח של 7200 RPM או כרטיס Geforce 3 ומעלה(גם Geforce 4 MX) פולטים כמות מכובדת של חום גם כשהם במצב מנוחה. לכן, כשקונים מחשב ומשקיעים בחלקים יקרים, לחסוך במארז זה לא ריעיון טוב, כי במארז Generic פשוט הכונן הקשיח יהיה מותקן מתחת לכונן הדיסקים בלי מאורר שינשוף עליו אוויר, הכרטיס מסך ימשיך לפלוט חום שיצטר בסביבות הספק(שגם פולט חום, ובמידה ומדובר בספק זול עם עומס גדול הוא מתחמם יתר על המידה) והמעבד, וכל האויר החם הזה יצטרך לצאת ממאור 80 מ"מ שנמצא מתחת לספק ומכוסה ב"גריל" יצוק של המארז, שחוסם את מרבית זרימת האויר שלו. לכן, צריך לקחת את זה בחשבון, ולקנות מארז שיש לו לפחות מאוור 80 מ"מ הכנסה אחד, ועוד אחד שנושף אויר על סביבת הכונן הקשיח. כמו-כן, על המארז להיות בעל חרירים בצידי הדלתות שלו - אלו(פלוס מינוס) הדרישות של AMD ושל אינטל ממארזים בשביל לקבל את האישור שלהם, ואפילו הTaskים הרגילים(סדרת ה300X) עונים על הדרישות האלה.

ג. האם אתה בטוחים במאה אחוז שהמאורר שקבילתם מהחנות הוא המאורר שהיבואן סיפק עם המעבד?(ראו לעיל) - כל מעבדי הAthlon XP שנמכרים היום לחנויות הם מעבדי Retail, שבאים עם מאורר מקורי של AMD. על כל פנים, בעניין הסינק כל סינק עם בסיס נחושת והמשך סינק מאלומיניום יעשה את העבודה הרבה יותר טוב מכל סינק אחר, והסינק הזה, לדעתי, זה הVolcano 6CU.

עכשיו בנוגע למה שאנשים אמרים לגבי האחריות: זה שהיבואן/החנות נותנים לכם מאוור מסויים לא פותר אותכם מהאחריות. המצב של החלפת פריט חומרה הוא לא מצב נעים, לא משנה כמה השירות בחנות ממנה קניתם יהיה נחמד, כי אתם נשארים בלי חלק לתקופה מסויימת של זמן. לכן, לדעת שחלק מחשב נמצא במצב שעשוי להוות לו סכנה ולא לעשות כלום די מפיל את האחריות על המשתמש, כי זה כמו ליסוע עם אוטו כשיש לו צמיג מפונצ'ר, והתלונן אחרי זה שהציריות ובסיס הגלגל התקלקלו בגלל היצרן. בסופו של דבר, בארץ היבואנים והחנויות התנהגו יפה מאוד עם הלקוחות בכך שהם סיפוק להם עד היום מעבדי OEM עם מאוורר(אני מדבר גם על אינטל וגם AMD), שכן ברב החנויות בחו"ל הוא בכלל לא נכלל(למיטב ידיעתי) ומציב את המשתמש בפני חובה לקנות HSF כל שהוא.

פורסם

יש לי Gigabyte GA-7VTXH. איזה סנסור? איפה הוא נמצא? איך לקופף אותו?

לך ל- www.giga-byte.com ותראה לי על התמונה של הלוח או משהו כזה...

בקשר לאחריות: אם אני לא טועה, היבואן של AMD ושל Gigabyte זה אותו יבואן ככה שאין בעיות...

פורסם

יש לי Gigabyte GA-7VTXH. איזה סנסור? איפה הוא נמצא? איך לקופף אותו?

לך ל- www.giga-byte.com ותראה לי על התמונה של הלוח או משהו כזה...

בקשר לאחריות: אם אני לא טועה, היבואן של AMD ושל Gigabyte זה אותו יבואן ככה שאין בעיות...

אני מדבר על זה שנמצא מתחת למעבד, אבל תעשה את זה רק אם יש לך נסיון ועל אחריותך בלבד.

רק שתדע, אם זה סתם מראה טמפ' גובה ואין שום בעיות יציבות, רק אז זה מראה על הבעיה - במקרה שלך שיש תקיעות אני חושב שהבעיה היא באמת קירור ולא מה שהצעתי בנוגע ללוח.

פורסם

זה לא קרה לי שוב מאז...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים